Şimdi Ara

Dvd nasıl yazılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu dvd yazma olayını bir türlü anlayamadım. Sitede kesinlikle bunla ilgili konular var ama bna adım adım gösterilecek talimat lazım :D ilk başta ashampoo burning studio 7 programı var bende. ondan ilk sekmedeki create new cd/dwd/blueray disk kısmını tıklayıp yazıcağım filmi ayrı bir klasörde içinde aynı isimli altyazısıyla birlikte açıyorum. Yazıp bitirdiğimde ise dvd player cdyi okumuyor. Başka bir sekmede burn movies dvd yaz dediğimde ise gene aynı dosyayı seçiyorum fakat bilgisayar kasılmadığı halde dvd yazımına başlamıyor. Nerdeyse 2 3 saat beklemişimdir başında fakat dvd yazımına başlamadı. Burdan bilen arkadaşlara sesleniyorum :D normal bir filmi nasıl dvd player ların okuyacağı şekilde dvd ye aktarabilirim. ayrı şekilde lost prison break gibi dizileri de dvd ye atmak istiyorum ama onlarda dediğim yerlerden denediğimde olmuyor. nasıl yapıldığını gösterirseniz çok sevinirm

• dedigin programı bilmiyorum ama nero yu kullanırsan yardımcı olurum hem o kalay da
  • Tamam :D sen kullandığın nero nun sürümünü felan da yaz indireyim onu ben :D açıklarsan detaylı bir şekilde çok sevinirim :D
  • Arkadaşlar yardım edecek yok mu? sadece ümit'i bekliyor değilim :D biraz acil bir konu o yüzden yardım ederseniz çok memnun olucam :D
  • Ashampoo da olmadıysa neroyu dene.Yalnız orjinali uzun sürer şimdi o yüzden sen burdanhttp://updatepack.nl/downloads/nero-lite/nero-8-lite/ neronun kırpılmış versiyonunu indir (asian micro).Bende kullanıyorum bu programı neronun gereksiz özellikleri silinmiş versiyonu.Video hazırlama bölümü var fakat hiç kullanmadım.
  • Tamam biliyorum nero yu fakat dvd yazma özelliğini kullandığımda dvd olarak algılamıyor dvd playerlar. Bana dvd playerın yazdım cd yi nasıl okuyacağının gösterilmesi lazım. Nero içinden elimdeki bos dvd yi nasıl yazayım ki içine attım videoları dvd player çalıştırsın.
  • Tamam dediğini anladım zaten.Ashampoo da denemişin olmamış.Nerodada dvd-video dosyası yaratma diye bi seçenek var.Bide onu dene oda olmazsa bilemiyorum.Veri cd si olarak yazdırırsan zaten okumaz, tek şansın kalıyo yani

Edit: hee bu arada senin dvd ye bastığın filmler avi veya divx uzantılı tek dosya halinde filmlerse gene okumaz sanırım.Onları bi converterla dvd ye çevirmen lazım.Hani varya dvd filmlerin içinde video_ts audio_ts diye klasörler.O şekilde olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven -- 3 Şubat 2009; 19:28:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl bir converter kullanmam lazım peki? ya benim anlamadğım bazı film satan yerlere gidildiğinde adam direkt dvd ye yazıo player da izleyebiliosun onun konvert ettiğini hiç sanmıyorum. acayip .
  • Arkadaşlar bana şu linkteki neronun surümünü söyleyebilirmisiniz? orada arkadaş anlatmıs nasıl yazıldığını fakat ben nero nun 6-7-8-9 hepsini yükledim fakat hiç biri onun gibi rayüze sahip değil. Ayrıca Türkçe de değil. hangi sürüm olduğu ve nereden bulacağımı söylerseniz çok iyi olcak.

http://divxplanet.com/docs/CD_DVD.htm
  • Bi kere senin dvd playerın divx oynatıyo mu ? Eğer oynatıyosa zaten okumama gibi bi problem olmaması lazım.Ordaki neronun sürümü 6.Nero 6 ile yaptığını benim verdiğim nero micro 8 de yapıyo zaten.
  • Nero 6 yı indirdim ama arayüzü linkte verdiğim gib değil. linktekinde veri dvdsi yarat siye bir seçenek var. benim indirdiğim hiçbir nero da bu yok.. cıldırcam resmen. :S :D
  • iyide senin verdiğin linkte veri dvd si yaratıyor herhangi bir filmi dvd ye çevirmiyorki....

dvd formatı .mov dur ...herhangiş bir video çevirici ile .mov a çevirisen zaten dvd formatına döner sonra veri dvd si yarat dersen tam anlamı ile dvd olur
  • Tamam da orda avi formatındaki videoları veri şeklinde yazmış. böyle yaparsanız dvd playerlarda izleyebilirsiniz denmiş. Ve bu konu ana sayfada yer alıyor . demekki doğru birşey?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cypon

Tamam da orda avi formatındaki videoları veri şeklinde yazmış. böyle yaparsanız dvd playerlarda izleyebilirsiniz denmiş. Ve bu konu ana sayfada yer alıyor . demekki doğru birşey?

dvd playeriniz .avi leri destekliyor ise izlersin desteklemiyorsa zaten izleyemezsin ..

.avileri veri dvd sine yazarsan yine . avi kalır player desteklemiyorsa izlenmez
  • Mesele şu ki.. Ben korsan abilerden dvd ye atılmıs 3 4 filmi dvd player da izleyebiliyorum ve onlar 15 dk da bunu hazırlıyorlar. Sadece aynı şekilde evimde öyle bir dvd yaratmak istiyorum olay bu :D içine dizilerin bölümlerini atacam ki gittim yerde izleyebileyim. Verdiğim linkte de nero ile yazmış arkadaş veri dvdsi şekilde böyle yazarsanız player ınızda oynatabilirsiniz demiş. Benim de istediğim bu. He diyosanızki o öyle olmaz. Nasıl olacağını yazın buraya neler gerekli felan.. yanlış bilgi edinmeyeyim. :D
  • demek istediğimde o ..farklı alternatidler aramana gerek yok ... veri dvd si yaparsın... .avi destekleyen tüm dvd playerlarda izlersin

veri dvd si demek karışık içerik anlamına gelir mp3de atarsın resimde videoda ... destekliyorsa hepsine dvd playerdan bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 4 Şubat 2009; 14:13:48 >
  • iyi destekler sanırım ya :D tam da bilmiom çünkü. ama korsan amcalar dan alıp içinde 3 5 film atılan dvd ler çalısıyordu. yazayım bakalım böyle inş olur sağolasın yardımların için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 4 Şubat 2009; 15:55:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: l2aven

Edit: hee bu arada senin dvd ye bastığın filmler avi veya divx uzantılı tek dosya halinde filmlerse gene okumaz sanırım.Onları bi converterla dvd ye çevirmen lazım.Hani varya dvd filmlerin içinde video_ts audio_ts diye klasörler.O şekilde olması lazım.

arkadaşım dvd haline getirmek için convert programında hangi uzantılı kısmı seçmem lazım ki dvd film gibi olsun?
    Örn: .mov uzantılı olanın önünde Quick time yazıyor..bu mudur dvd şeklinde olan format?
  • Uzantısını bilmiyorum.Ben convertx to dvd diye bi programla divx leri dvd ye çeviriyorum(belki diğer formatları da destekliyodur).Bu programda uzantı seçme yok divx i atıyorum o direk çeviriyo.Eğer altyazısı filmle aynı isimde ve aynı klasördeyse altyazısınıda otomatik ekliyo.İsterseniz dvd menüsü de oluşturabiliyosunuz.Sonra veri dvd si yapıyorum ve dvd okuyo.
  • Git Burdan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.