Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • söz hakkım saklı kalmak üzere 2002 den beri bizzat yayıncılık ve TV+ Sinema sektörünün içindeyim eğitimini aldım sektörde uzun süreler çalıştım mevcut bilinen doğrular ve sektör dinamikleri çok hızlı şekilde değişmekte futbol ve yayın hakları konusunda tek mecra artık konvansiyonel TV yayını değil, Bein tv uygulamaları, TOD TV vs. bir çok alternatif izleme yöntemi var EXXEN TV (ne kadar çuvallasa da Acun teknik olarak) artık çok fazla alt kırılımı ve alternatifi var reklam mecralarının bir de kart paylaşımını bile geride bırakan IPTV ve çeşitli korsan platformlar var reklam gelirleri konusunda dinamikler oldukça değişim gösterdi işin reklam ve medya satınalım kısmı konusunda da bilgim var dediğim gibi sektörel tecrübe kısmınıda bir yıl içerisindeki değişimler bile sektörün dinamiklerini oldukça değiştiriyor

    okuma yapacak isek bunun ışığında yapmak gerekli siz HAMASET dersiniz ben gerçekler derim madem hamaset ise ZER dijital vs. ya da OMD vs. şirketlerin sektörel sunumlarına bakmak lazım malum bunlar 6 ay ve daha öncesinden reklam slotlarını satın alan şirketler sonra müşterisine sunuyor dilediği fiyattan siz-biz burada tartışırız bunlar bu işi yapar en gerçekçi veri onlarda olmalı RTÜK ile birlikte kıyaslanır daha gerçekçi bir yorum ortaya çıkar ....





  • Uydudan izlemelerde, internet ücreti ödenmiyor ama !...


    Yani internet üzerinden izlemeleri, uydudan izleme ile karşılaştırmaya çalışmak ya da kıyaslamaya çalışmak anlamsız. Çünkü Türk toplumunun en az yarısı, canlı tv kanal izlemelerini, uydu üzerinden yapmaktadır.


    İşte sayısal karasal yayınlar devreye girseydi, cep telefonu ya da tablet gibi aygıtlara minik "tuner" aygıt bağlamak suretiyle, canlı tv kanalları ücretsiz izlemek mobilize hale gelecekti... Bu da canlı tv kanallarını, ekstra ücret ödemeden kolayca ulaşım imkanı yaratacaktı.


    Reklam pastasını paylaşan ekabir tv yayın kuruluşları, bu pastanın paylaşımında anlaşamadıkları için, sayısal karasal yayınların başlamasını engellemiştir. Sebebi de, 25'in altında tv kanalı, kendine ancak ulusal yayın dağıtımında yer bulabilecektir. Bu sayı çok az olduğu için, karasalda yer almayan tv kanalının reklam geliri otomatikman düşecektir. Yayıncı kuruluşlar kendileri açısından, yaşanacak bu gelir kaybını önceden gördükleri için, sayısal karasal yayınların başlaması engellemiştir.


    Adamların en azından, uydudan sınırsız sayıda kanal ile izleyiciye ulaşma imkanı var. Sayısal karasal yayınların başlamasının önünü açarak, durduk yerde ne diye reklam pastasındaki paylarının küçülmesine izin versinler ki ?


    İnternet üzerinden izleme işine ise, Türk toplumunun ekseriyeti rağbet göstermiyor. Özellikle yaşlı, orta yaşlı ve aktif iş yaşamı içinde olan kesim, akşam evine geldikten tv kanallarını uydudan izliyor. Bu kesim ise, toplumun en az yarısıdır.





  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    bence gözümüzden kaçan bir şey var sanki...........


    bazı kaynaklar daha kuleye dvb-t2 yayın cihazlarının bile monte edilmediğini savundu....................


    buna rağmen..........................


    test yayını olduğu söylenen ne üdüğü kaynağı belli olmayan bir yayın vardı hani...................


    sadece anadolu yakasındaki insanların izleyebildiği avrupa yakasından hiçbir şekilde izlenemeyen...........


    ama buna rağmen nasıl oluyorsa bulgaristandan izlenebilen.................


    mesele şu acaba k.ç.tv.r.k si yanlış lokasyona mı kuruldu,yada doğru anten tipi seçilmedimi,yada antenin ayarında mı bir sorun var............................


    yani teknik bir neden ile dvb-t2 başlamıyor olamaz mı.......................




    saygılar.................................

  • türkiyede dvbt yayını var mı arkadaşlar

  • Ankarada ki test yayını ne durumda hiç bilmiyorum,orada da yayın yoksa şu an sayısal tv yayını hiç yok.



    saygılar...............................

  • arkadaşlar merhaba,bütçede konuya yer ayrıldı mı bilen var mı.



    saygılar.........................................

  • bana inanacağınızı düşünüyorum olmayacak bu konu kapatılmıştır iyi geceler dilyorum..

  • aynen katılıyorum...........



    saygılar....................

  • avrupa ve abd de durum nasıl acaba kullanım oranları ilk avrupa da başladı

  • yakcan64 Y kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir grafik buldum az çok fikir verebilir. Yeşil çubuk Karasal Dijitali kırmızılar ise bizdeki Digiturk gibi paralı platformları ifade ediyor.





    Daha net bir veriyi ise Avrupa'daki karasal yayıncılar birliği oan BNE (Broadcast Network Europe) vermiş. Buna göre Avrupa'daki (tüm Avrupa ülkeleri dahil değil yalnız) Dijital Karasal penetrasyonu %42. Ancak yani hanelerin %42'si Dijital Karasal yayın izleyebilecek durumda.






  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.