Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.465
Cevap
60
Favori
793.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DT de olduğu gibi diğer tvler için ayrıca Bir STB veya modül alıp 2. bir üyelik başlatmanız gerekir.
    TD 2. üyelik %50 indirimlidir.
    Kartım bozuldu deyip yeni kart almaya gitmeyin çünkü eski kart numarasını sistemden siliyorlar.Elinizde ikinci yeni kartınız olsa bile eski kart inaktif duruma geçiyor.Yani yine bir aktif kartınız oluyor.

Yine sizler şanslısınız yeni üye olacaklar.Bedave SD kutu veriyorlar.Ama bana onu bedava da verseler almam şahsen.Ama Tüplü Tvye veya eski LCD'ye takabilirsiniz.Üstüne ayrıca Sadece modülle başlatabilirsiniz.Bu sayede iki TV de de izlemiş olursunuz.Toplam min. 14Tlye.
    Ama bence Tüplü TVde TELEDÜNYA izlemek sinema TV dışında fanteziden başka bir şey değil.

Wellwell eğer HD kutunun problemlerinden sıkıldıysan ve kanal sıralamasını istediğin gibi yapmak istiyorsan kablolardan kutudan kurtulmak istiyorsan Modül alabilirsin.

• @crossfire

Kampanyadan yararlanmak için Teledünya Temel Paket, Sinema Paketi ve Uydunet'in en az 1 Mbps 1 GB kotalı internet paketine abone olmak zorundasınız. Yani 9,5 + 7,5 + 14,79(en az) = 31,79 TL aylık ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ücrete Kablo TV de dahil. Bunun karşılığında sizden SD STB, modem ve kurulum ücretlerini almıyorlar. Yani 85 + 100 + 35 + 30 = 250 TL'lik bir ödemeyi bedavaya getirmiş oluyorsunuz. Ve Speedy9355'in de dediği gibi bir tane kart veriyorlar.
  • Bugün conax modül ve teledünya hd için smart kart aldım. Smart kartı , conax'a taktım. Conax'ı tv'me (42LH7000) taktım. Ekranda "CI algılandı" yazdı. Teledünya kanallarını nasıl aratabilirim ? Anten kablosu takılı olacak mı ? LH serisini conax modül ile kullanan arkadaş var mı ? Varsa nasıl yaptığını anlatırsa makbule geçer.
  • Uzun uğraşlar sonucunda 121000 Khz. frekansını manuel tarattım. 7 adet digital kanal buldu. Ama, kanalların üstüne gelip seçince "geçersiz servis" diyor. Ne yapabilirim ?
  • crossfire arkadaşın yaşadığı aynı sorunu ben de LG LH5000 ile yaşıyorum. Kanalları buldu ancak geçersiz servis diyor. Bu niye olabilir? Ayrıca 256qam olan diğer freakanslardan sinyal alınamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalPal -- 12 Eylül 2009; 2:17:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Herkese sadece bir kart verilecektir.
    DT de olduğu gibi diğer tvler için ayrıca Bir STB veya modül alıp 2. bir üyelik başlatmanız gerekir.
    TD 2. üyelik %50 indirimlidir.
    Kartım bozuldu deyip yeni kart almaya gitmeyin çünkü eski kart numarasını sistemden siliyorlar.Elinizde ikinci yeni kartınız olsa bile eski kart inaktif duruma geçiyor.Yani yine bir aktif kartınız oluyor.

Yine sizler şanslısınız yeni üye olacaklar.Bedave SD kutu veriyorlar.Ama bana onu bedava da verseler almam şahsen.Ama Tüplü Tvye veya eski LCD'ye takabilirsiniz.Üstüne ayrıca Sadece modülle başlatabilirsiniz.Bu sayede iki TV de de izlemiş olursunuz.Toplam min. 14Tlye.
    Ama bence Tüplü TVde TELEDÜNYA izlemek sinema TV dışında fanteziden başka bir şey değil.

Wellwell eğer HD kutunun problemlerinden sıkıldıysan ve kanal sıralamasını istediğin gibi yapmak istiyorsan kablolardan kutudan kurtulmak istiyorsan Modül alabilirsin.

Yorumların için teşekkürler, benim öğrenmek istediğim SYB/modul arasında görüntü kalitesinde bir fark var mı. deneyen gören oldu mu acaba ?

• Size uygun frekansları vermeye çalışacağım şu an Samsung Kullananlar şu frekans üzerinden izliyorlar.
    530Mhz 6900 diğeri pek önemli değil.
    91 kanal bulması gerekir radyo dahil.
    Bunları yaptığınız halde hiç kanal bulamıyorsanız TV tuneri DVB-C değil.
    Bulduğunuz halde izleyemiyorsanız Teledünya SmartCardınızı Aktif hale getirmemişlerdir.Müşteri hizmetlerinden aktif hale getirebilirsiniz.

Anten girişi dediğiniz yere kablo TV kablosu da takılı olmalı.
  • 530000 Khz. 6900 değerini girdiğimde sinyal yok diyor. Müşteri Hizmetlerini aradım, smart kartınız aktif dedi. Bugün servis gelecek miş.
    * 121000 frekansında 7 digital kanal bulması tv'min dvb-c desteği olduğunu gösterir mi ?
    * Başka hiç bir frekansta sinyal alamamam neyi gösterir ?
    * Bulduğu kanalı açmak istediğim zaman "geçersiz servis" demesi neyi gösterir ?
    * Tv'mde "CI Bilgisi" menüsü altında "Conax" ve "CI Modülü" dye alt menüler var. Bu menülerde işlem (ler) yapmam gerekli mi?
  • mrb arkadaşlar bende yazıları okudum bilmediğim için kafam karıştı.yeni bir samsun 2333 hdtv aldim ve yan tarafinda bi modul girişi var bende bir HD modül alsam uydu alıcısı olmadan hd kanal izleyebilirimiyim yoksa başka bişeymi yapmam gerekir.
  • Belki modül ters takılmıştır veya oturmamıştır.Bende de bir kere olmuştu.
    Modülün biber kısmı duvara bakacak.Ve kartı da teledünya yazısı ve biber önde olacak şekilde takacaksınız.

Samsung 233HD modelinde Sadece DVB-T mevcuttur.Yani CI olsa bile DVB-C olmadan Teledünya izlenemez.
    DVB-T ise ülkemizde henüz test gelişim safhasında.
    Yani Teledünya'yı kutu ile izleyebilirsiniz.
    Veya uydu alıcısı DT veya Dsmart bağlayabilirsiniz.

LG 42LH7000'de DVB-C mevcut.(İstanbul Bilişimden baktım.)
    Frekansı sadece 121 veya 530 Mhz yapın.
    Olmadı tam taratın TV ye hiç değer girmeyin otomatik bırakın o arasın bulsun.
    Veya Yukarıdaki frekansların birinde bir kaç kere arka arkaya taratın.

• crossfire, servis sorunu çözerse çözümünü buraya yazabilir misiniz? Dediğim gibi LH5000'de tıpatıp aynı sorunu yaşıyorum. Otomatik taratma da yaptım, hiç kanal bulamadı. Sadece 121000 frekansını girince bu 7 kanal ve bir kaç radyo yayınını buluyor.

En azından 7 kanal bulması televizyonumda DVB-C olduğunu gösterir mi? LH5000'de bu nokta pek açıklayıcı değil. Kimi ülke var, kimi yok yazmış. Hatta ben de DVB-C özelliğini açmak için Finlandiya'yı seçtim ama böyle bir sorunla karşılaştım.
  • yi günler benim bir sorum olacak yazıları okudum daha önceki yazılarıda okudum ama bazı şeyleri anlamadım
    benim lcd DVB-T var C değil kablo tv yayınları çok kötü geldi bana balıklama atladım bilemedim iyi gösterir dedim ama oldu artık bağlantı ücretim gitti teledünyaya geçmek istiyorum ama settopbox cihazına ayrıyeten para vermek istemiyorum ileride hiç bir işime yaramayacak
    şöyle bir şey yapamazmıyım DVB-C tunerli bir uydu alıcısı alsam içinede conax modül taksam ve tv ye bağlasam teledünyanın kartıyla seyredemem mi?
    yoksa komlple kapattıracağım kablo tv yi
    böyle bir şey yapamazsam eğer ne gibi bir uydu alıcısı önerirsiniz bana görüntü kalitesi iyi ileridede kullanabileceğim bir uydu alıcısı tavsiyerlerini rica ediyorum iyi günler
  • Az önce servis geldi. Önce sinaylin düşük olduğu görüldü. Apartman genel girişinden sinyali yükselttiler.
    Daba sonra , manuel arama kısmına gelerek şu değerleri girip sinyal seviyesine baktık ve manuel arama yaptık.
    Arama frekansı : 610000 Khz.
    Sembol Hızı : 6900
    Modülasyon : 256QAM
    Daha sonra otomatik ayar kısmına girip, kabloyu seçip , "kullanıcı" moduna getirip , yukarıda verdiğim değerleri yazıp arama yapınca , tüm digital , analog ve radyo kanallarını buldu. HD kanalları tv'm gösteriyor.
    Not: Ülke olarak bende "FİNLANDİYA" seçili.
    Not2: LG xxLH7000 serisi (sanırım diğer LH serileride ) conax modül ve Teledünya smart kart ile Teledünya HD kanalları ve digital kanalları sorunsuz izlenebiliyor.
  • crossfire, çok sağol. Bizde de aynı problem olabilir çünkü analog kablo yayınları inanılmaz kötü kalitede geliyor. Karlı kumlu, hatta bazı kanalları hiç seyredemiyoruz. Sanırım bir problem var. Türksat'ı bir arayalım bakalım, sorun çözülecek mi..
  • @SorgensKammeR

Bahsettiğiniz şeyleri elle yapmak mümkün değil ama bunun üretilmiş olanı var. Neta 5000 DCS-CIC diye bir alıcı var. Bu alıcı çift tunerli. Yani hem uydu alıcısı hem de kablo alıcısı işlevine sahip. Ama sanırım HD özelliği yok. Sadece SD var. Fiyatı firmanın sitesinde 258 TL olarak görünüyor. Ürünle ilgili detaylı bilgi: http://www.neta.com.tr/Combo5000DCS-CIC.htm

İkinci seçenek de kutuya para vermemek için Teledünya'nın kampanyasından yararlanmak. Bununla ilgili detaylı açıklamayı yukarıdaki mesajımda görebilirsiniz. Bu kampanyada Teledünya temel paketi, sinema paketini ve Uydunet'i beraber alıyorsunuz, Uydunet'in modemine ve Teledünya'nın Set-Top-Box'ına para vermiyorsunuz. Bu arada şu anda internette hangi paketi kullanıyorsunuz?

• Arkadaş daha önceden başvurduğundan şimdi bir şey yapamaz.
    Kampanyalarda hiç üye olmamak gerekiyor.(Veya en fazla kablo tv üyeliği)
    Düşündüğüm gibi sinyal problemiymiş.
    Ben daha önceden LCDyi almadan sinyal seviyesini yükselttirmiştim.
    LCD'yi alınca analog bile çok güzel gözüküyordu.
  • Az önce gelip yayını düzelttiler. şimdi hiçbir problem yok, tüm kanalları döktü. Abone olmadığımdan sadece Türksat info kanallarını izleyebiliyoruz, diğerlerine modül istiyor. Türksat info HD'nin görüntü kalitesi çok iyi. Şimdi geriye abone olmak kaldı.

Bir sorum var. EBay'de ucuza ikinci el Conax modüller satılıyor. Bu modüllerden alsam Teledünya ile kullanabilir miyim?
  • Samsung B650 serisi televizyon ile teledunyayı kocaelide kullanıyorum. Bazı kanalların çıkmama problemlerini. Televizyonu PANNORDIC olarak ayarladıktan sonra ülke olarak İsveç'i seçerek halledebildim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için bilginize... Ayrıca Kocaelide kanalların çoğu 610000khz 256QAM 6900ks/s ayarında çıkıyor...
  • Şimdi farkettim ki bende sadece 41 kanal ve 2 radyo çıkıyor. Yine bazı frekanslardan yayın alamıyorum. 610000 frekansında sinyal yok diyor. Yine sinyal düşüklüğü ile ilgili bir durum olabilir mi yoksa frekanslar bölgeler arası farklılık gösteriyor mu? Gerçi otomatik taratmada da sadece 41 kanal buldu..
  • NTV - HaberTurk - TV8 ve birkaç kanalda 1 2 sn yayını izledikten sonra sinyal yok yada zayıf uyarısı ekrana çıkıp ekran kararıyor... Ama şöyle garip bir durum da oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obenturk -- 13 Eylül 2009; 10:16:28 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.