Şimdi Ara

dv6 3110ST Fan sorunum! VIDEO Geldi!!! (dv6 kronik sorunlarından) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karıncalanma yazılımla alakalı bişey değil donanımsal bi sorun var o hp modellerinde
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • ben 10 aydır bu seriyi kullanıyorum böyle bir sorunum yok. sizde sorun olduğu belli. Hp den de böyle muamele görüyorsanız ben sizin yerinizde olsam bu bilgisayarı satardım ve bir daha hp ye bakmazdım. boşu boşuna sinir olmanıza gerek yok

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

ben 10 aydır bu seriyi kullanıyorum böyle bir sorunum yok. sizde sorun olduğu belli. Hp den de böyle muamele görüyorsanız ben sizin yerinizde olsam bu bilgisayarı satardım ve bir daha hp ye bakmazdım. boşu boşuna sinir olmanıza gerek yok

merak etme bende 10 aydır seninkiyle aynı modeli kullanıyorum Bu sorun illaki sendede oluyordur.. Ne bileyim gir bir render yap yada high seviyede oyun aç fan bir hızlanıp bir duruyor.

Best of Google
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rust in Peace

Selam ben bir dv6 3110st sahibiyim. Bendeki durumu izah etmek gerekirse benim fanım aldığım günden beri masaüstündeyken 1 duruyor 1 üflüyor 1 duruyor 1 üflüyor yani hiç sabit çalışmıyor ve üflerken de çok ses çıkararak üflüyor acaba sorun bende mi yoksa bu modelde genel olarak bu durum mu var? Bios ayarlarından Always FAN seçeneğini ne seçersem seçeyim değişen bir şey olmuyor durum hep aynı. 3D uygulama açınca fan normal çalışıyor ama kapadığım gibi durum eski haline dönüyor ve cidden çok sinir bozucu yani alet daha hiç sessiz çalışmadı denebilir. Hatta durumu tam olarak anlatacak olursam birisinin yanınızda durmadan üfleyip püflediğini düşünün ne kadar sinir bozucu olduğunu anlayacaksınız

Bunu da yeni çektim sorunumun ne olduğunu tam anlamayanlar için

aynı sorun bendede vardı kardeşim.gönderdim halloldu.şimdi kafasına göre çalışmıyor.oyunda biraz ses yapıyor oyundan cıkıp masaüstüne geldigin anda bi kaç saniye içinde fan sesi kalmıyor.
    American Audio VMS4
    iPhone 5

• @mert_307 sorunu ne olarak verdiniz acaba? Ben telefonda fanım düzensiz çalışıyor dediğimde sorun yok diye geri döndüler de ondan.

Best of Google
  • Ben kendimce bi çözüm buldum; bilgisayarımın pilinin olduu tarafın altina bi kitap koyuyom işe yarıyor

Orijinalden alıntı: hackfa

Ben kendimce bi çözüm buldum; bilgisayarımın pilinin olduu tarafın altina bi kitap koyuyom işe yarıyor

benimki zaten hep o şekilde havada duruyor, bir de durmasa kim bilir ne olurdu

Bu arada gelişme var dv6'lardaki bir sorun çözüldü. Karıncalanma sorunu yaşayanlar 18 Nisan'da çıkan BIOS Update'i ile sorundan kurtulabiliyor, gözümüz aydın

Best of Google

• hala çözüm bulunabilmiş değil şu anda kafayı yedirecek gece daha bi beter rahatsız ediyor

Best of Google
  • Şu anda bir fan sesi var kulağımı rahatsız eden ortadan hızlı bir ses. Bu aralar bi akıllı telefon alma durumum var. Alırsam bilgisayarı servise vereceğim. Yoksa çok lazım oluyor veremiyorum. Açık ısıtma borularını fanın yanındaki soğutma yapraklarını ben temizleyeyim kontrol edeyim diyroum ya da farklı bir fan takayım diyorum(çünkü çok ses var ama üflemiyo desem yeridir. Bu sefer de casper'daki gibi bi içten bant durumu içten etiket durumu var mı diye de korkuyorum. Olmadığını bilsem hallederiim bu derdi gibime geliyo.

Bi gelişme olursa buraya yazın bence siz gene. Belki bi çözüm buluruz.

quote:

Orijinalden alıntı: Rust in Peace

hala çözüm bulunabilmiş değil şu anda kafayı yedirecek gece daha bi beter rahatsız ediyor

• Bios update yaptınız mı ? Yada Yaptıktan sonra sorununuz düzelmedimi.. suanda bilgisayarınızda yüklü olan bios versionu yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tokay -- 31 Mayıs 2011; 17:00:22 >

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

Bios update yaptınız mı ? Yada Yaptıktan sonra sorununuz düzelmedimi.. suanda bilgisayarınızda yüklü olan bios versionu yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım..

Karıncalanma sorunu için çıkan BIOS update'i yaptım. Yapmadan önce de vardı, yaptıktan sonra da sorun devam ediyor.
    BIOS Sürümü F.27
    Sistem BIOS Tarihi 04/06/11

Best of Google
  • HP'ye tekrardan e-mail attım bakalım bu sefer ne cevap verecekler

Lütfen sorunun tam açıklamasını yapınız:
    Bilgisayarımın fanı ilk aldığım günden beri sorunlu ve düzensiz çalışmakta. Bios ayarlarındaki Fan Always ON seçeneğini ENABLE olarak seçsem de DISABLE olarak seçsem de hep DISABLE modunda çalışmakta ve bu da devamlı üfleyip durmasına daha sonra tekrar üflemesine neden olmakta ve aldığım zamandan beri bu üflemeler rahatsız edici düzeyde gürültülü oluyor. Yaz döneminin yaklaşmasıyla da bu durum bilgisayarın fazla ısınmasına neden oluyor. Şu anda bilgisayarda 3D olarak ve yük gerektirecek bir uygulama açık olmamasına rağmen sıcaklık değeri 62C gözüküyor. Benim gibi bu sorunu yaşayan bir kaç kullanıcı daha var.

Lütfen daha önce yapılan sorun giderme adımlarını belirtin veya HP'nin size yardımcı olabilmesi için gerekli bilgileri sağlayınız:
    Sorun giderme denemeleri olarak Bios'tan Fan always on seçeneğini 2 türlü de denedim değişen bir şey olmadı. Denetim masasındaki güç seçeneklerinde plan denetimine girip Sistem soğutma ilkesini etken ve edilgen modda denedim yine değişen bir şey olmadı. Son olarak Bios sürümünü F27'ye yükselttim ekrandaki karıncalanma sorunum düzeldi ama fanda değişen bir şey olmadı, forumlarda kullanıcıların bazıları bu update'den sonra kendi fanlarının da sorunlu çalışmaya başladığını belirtiyor. Son olarak Donanımhaber forumunda açtığım konuda sorunumu belirttiğim videolar ve çözüm denemeleri var:http://forum.donanimhaber.com/m_47846747/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Best of Google

• Iyi gunler Caner Bey,

Oncelikle bize HP Web Sitemizden ulastiginiz icin tesekkur ederiz.

Bilgisayarinizin donanimsal kontrollerinin gerceklestirilmesi icin cihazinizi HP Bolge Onarim Merkezine yonlendirmenizi tavsiye etmekteyiz.

NOT: Onarim merkezine yonlendirme gerceklestirmeden once onemli bilgilerinizin yedegini olusturmanizi onermekteyiz. Onarim merkezlerimiz haftaici 09:00-18:00 saatleri arasinda calismaktadir.

Adres Tarifi

ANKARA

Genclik Cad. Ozveren Sokak NO: 32 /10-11 Maltepe/ANKARA

Necatibey Caddesi#nin bir ust paralel sokagi, Danistay Lojman binasinin yanindaki binanin zemin kati.

İSTANBUL

Buyukdere Cad.No : 103 /B - Altan Erbulak Sok.No : 12 Sarli İs Merkezi Zemin Magaza Mecidiyekoy/İSTANBUL

Buyukdere Caddesi#nde Mecidiyekoy#den Gayrettepe yonune giderken sol tarafta Vakifbank#in oldugu plazanin arkasi.

İZMİR

Mithatpasa Cad. No:248/A Kumluk Apt. Karatas/KONAK/İZMİR

İzmir Konak Karatas#ta bulunan İsBankasi yani.

NOT: Onarim merkezlerimizin bulundugu illerin herhangi birinde ikamet etmiyorsaniz ve cihaziniz garanti kapsaminda ise, bize adres bilgilerinizi iletirseniz, garanti sartlari altinda kargo kaydinizi olusturabiliriz.

Best of Google

• Benim bi sorum var. Ben laptobu açıp şu hav giriş ve çıkış yerlerini temizlesem. Isı yapraklarını temizlesem. Garanti kapsamından çıkar mı bilgisayar_? Casperda bu böyle adaba hp de de böyle mi_?

Bu arada ben de mail attım.
    1.Bana f27 ye yükseltmemi söylediler. Zaten öyleydi.
    2.Fan Always On seçeneğini Enable yapmamı söylediler. Zaten öyleydi.
    4.Servise getirin.
    3.Öneri ısı panellerine dıştan basınçlı hava ile tozları oradan uzaklşaştırmak. Ama verdiği sitedeki örnekte dışarıdan içe üfletiyor. Vu durum kıza zamanda çözüm sağlar bence. Açıp temizlemek istiyorum. Ama acaba garanti kapsamından çıkar mı_?

Orijinalden alıntı: Tokay
    Benim bi sorum var. Ben laptobu açıp şu hav giriş ve çıkış yerlerini temizlesem. Isı yapraklarını temizlesem. Garanti kapsamından çıkar mı bilgisayar_? Casperda bu böyle adaba hp de de böyle mi_?

Bu arada ben de mail attım.
    1.Bana f27 ye yükseltmemi söylediler. Zaten öyleydi.
    2.Fan Always On seçeneğini Enable yapmamı söylediler. Zaten öyleydi.
    4.Servise getirin.
    3.Öneri ısı panellerine dıştan basınçlı hava ile tozları oradan uzaklşaştırmak. Ama verdiği sitedeki örnekte dışarıdan içe üfletiyor. Vu durum kıza zamanda çözüm sağlar bence. Açıp temizlemek istiyorum. Ama acaba garanti kapsamından çıkar mı_?

İcini HP servisi disinda bir yerde actirirsan garantisi gider diye biliyorum musteri hizmetleri ara bir sor bence. Forum ölmüş iyice bu konuyu sadece ben ilerletiyoruz.

Best of Google

• Bende bu durum adaptörü bilgisayara takınca oluşuyor ama bir kaç saniye sonra normale dönüyor... Biraz alakasız olacak ama böyle bir sorun olabilir mi? Yani bataryaya gücün gidip gelmesi gibi...

Cihazin Ram ve harddisk disindaki donanimlarini sokmeniz durumunda cihaziniz garanti kapsami disina cikmaktadir.

Orijinalden alıntı: Tokay

Son olarak gelen mail tam bi hayal kırıklığı oldu. Hem dandik bi ürün üret hem de açmama izim verme.

Cihazin Ram ve harddisk disindaki donanimlarini sokmeniz durumunda cihaziniz garanti kapsami disina cikmaktadir.

kaç yıllık pc...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.