Şimdi Ara

dv6 3110ST Fan sorunum! VIDEO Geldi!!! (dv6 kronik sorunlarından) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi HP müşteri hizmetlerinden geri aradılar, dünkü konuşmadan sonra teknik sorumlunun vardığı kanıya göre cihazımda bozukluk yokmuş. Dedim ben getireyim bakalım servise alıyor musunuz almıyor musunuz?

Best of Google
  • En azından bu denediklerimizden birinde olmasa diğerinde fanın mutlaka sürekli düşük devirde çalışması gerekirdi. Bu yolları deneyip de yine değişen birşey olmuyorsa bundan sonrası servisin işi...

Orijinalden alıntı: KrasofchicK

En azından bu denediklerimizden birinde olmasa diğerinde fanın mutlaka sürekli düşük devirde çalışması gerekirdi. Bu yolları deneyip de yine değişen birşey olmuyorsa bundan sonrası servisin işi...

teşekkür ederim yine de yardımlarınız için

Best of Google
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rust in Peace

quote:

En azından bu denediklerimizden birinde olmasa diğerinde fanın mutlaka sürekli düşük devirde çalışması gerekirdi. Bu yolları deneyip de yine değişen birşey olmuyorsa bundan sonrası servisin işi...

teşekkür ederim yine de yardımlarınız için

Rica ederim pek yardımcı olamadım ama

• Arkadaşımın Pavilion'da da durum böyle. Bilgisayar yük altında olmadığı zaman fan bi çalışıp bi duruyor. Çözümü basittir umarım.
  • bi çalışıp bi durması sorun değildir bendeki acerdada durum böyle ama işlemci 45derece üzerine çıkmadığı durumlarda fanı açmaz masaüstünde boşta hiç çalışmıyor ama 45 i geçince hafiftn ısıya bağlı olarak artabiliyor.artık yeni sistemlerde böyle ısınmayınca açmanın gereği yok sizde işlemcinin sıcaklığı 45in atına pek inmiyordur yada inip hemen çıktığı için fan o şekilde çalışıyordur görev yöneticisi açın işlemci kllanımına bakın ve kullanan fazla işlem varsa sonlandırın.ayrıca everest ile sıcaklıkları bi kontrol edin derim
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • Hp nin soğutma şekli acerdan farklıdır. Acerda gerek gördükçe(ısındıkça) çalışıyor bunu biliyorum.

Ama Hp nin farkı şudur ki; biosta Fan Always On seçeneği var ve bu seçeneği enable veya disable yaparak fanın sürekli çalışmasını ya da gerek gördükçe çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

Şunu söyleyebilirim ki; Fan Always On seçeneği Disable iken fanın bir durup bir çalışması normal bir durumdur, ama Enable iken bir durup bir çalışıyorsa bu bir problemdir...
    AMD Ryzen 9 5900X MSI x570 Corsair 16Gb DDR4 3000mhz Zotac gtx1060 3gb Corsair CX750 PSU DELL U2414H IPS, Macbook Air M2
    Canon 6D - Sigma 24-105 f4 ART - Sigma 85mm f1.4 ART - MC Carl Zeiss JENA 135mm f3.5 - MC Revuenon 24mm Macro - Tair 3S 300mm - LowePro Hatchback Aw 22L - Xiaomi Urban Style Bag
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • Enable iken fan hiç kapanmadan sürekli düşük devirde çalışıp ısının daha da arttığı zamanlarda fanın buna bağlı olarak devrini artırması gerekiyor.

Disable de iken fan tamamen duruyor ve gerek gördüğü zaman çalışıyor. Genel olarak aç kapa yapıyor fan sürekli disable iken. Ama bu ısındığı zaman aralığında mı yapıyor buna bende bakmadım ama sanırım öyledir.

Bu modda fan çok rahatsız edici oluyor. Bir anda çok yüksek devirle dönmeye başlayıp sonra akabinde 3-5 saniye dönüp susuyor. Sonra durum tekrarlıyor.

Arkadaşın sorunu biosta Fan Always On seçeneğini Disable de olsa Enable de olsa fanın bir durup bir çalışmasıdır. Bu durumda o seçeneğinde ayarlanabilirliği ortadan kalkmış oluyor...

Enable iken fan hiç kapanmadan sürekli düşük devirde çalışıp ısının daha da arttığı zamanlarda fanın buna bağlı olarak devrini artırması gerekiyor.

Disable de iken fan tamamen duruyor ve gerek gördüğü zaman çalışıyor. Genel olarak aç kapa yapıyor fan sürekli disable iken. Ama bu ısındığı zaman aralığında mı yapıyor buna bende bakmadım ama sanırım öyledir.

Bu modda fan çok rahatsız edici oluyor. Bir anda çok yüksek devirle dönmeye başlayıp sonra akabinde 3-5 saniye dönüp susuyor. Sonra durum tekrarlıyor.

Arkadaşın sorunu biosta Fan Always On seçeneğini Disable de olsa Enable de olsa fanın bir durup bir çalışmasıdır. Bu durumda o seçeneğinde ayarlanabilirliği ortadan kalkmış oluyor...

Aynen dediğin gibi durumum ama gel gör ki HP Teknik Servisindeki bir çalışan bir türlü anlamadı.

Durumumu son kez özetlemek gerekirse
    Fan always on Disable iken; bilgisayar düşük sıcaklıkta 40-45'e kadar fan hiç çalışmıyor daha sonra biraz ısınınca (+50C) durup çalışmaya başlıyor, oyun vs açınca fan devrini arttırarak yine aralıksız dönüyor.

Fan always on Enable iken; bilgisayar düşük sıcaklıkta 40-45'e kadar fan düşük devirde sessizce çalışıyor ısınınca (+50) Disable'daki gibi durup çalışmaya başlıyor, oyun vs açınca fan devir arttırıp devamlı dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust in Peace -- 4 Nisan 2011; 18:45:35 >

Best of Google

• Rust in Peace malesef hp bu böyle.. senin kasanın aynısı bendede var 3005 et.. kasa aynı..always on Enable modunda çalışıyor. fan düşük seviyede çalışıyor sürekli oyun vs açarsak süper bir sesle hızlanıyor. always on disable yapınca daha gıcık fan duruyor birden hızlanıyor 3sn duruyor 4sn sonra çalışıyor. anlayacağın bir duruyor bir çalışıyor.... artık gülüyorum ne yapayım alasam ne yazar...
    bios güncellemesi bekliyorumdum....ama artık ondanda ümidim kalmadı...
    Hz. Mevlana
  • dostum bende dedigin duruma 2 defa şahit oldum. coretemp açık iken işlemci 51 dereceyi geçiyor fan devri artıyor hemen 49 dereceye düşüyor fan susuyor. bu bi 6-7 defa oluyor. işlemci 45 derecenin altına düştüğü zaman fan tamamen susuyor fan devri sabit kalıyor. fan devrinin kaç derecede kaç devirde çalışacağını ayarlayan bir program var ise yada biosta böyle bir ayar mevcut ise bu durumdan kurtulabilme imkanın var

Orijinalden alıntı: kartalaraz

Rust in Peace malesef hp bu böyle.. senin kasanın aynısı bendede var 3005 et.. kasa aynı..always on Enable modunda çalışıyor. fan düşük seviyede çalışıyor sürekli oyun vs açarsak süper bir sesle hızlanıyor. always on disable yapınca daha gıcık fan duruyor birden hızlanıyor 3sn duruyor 4sn sonra çalışıyor. anlayacağın bir duruyor bir çalışıyor.... artık gülüyorum ne yapayım alasam ne yazar...
    bios güncellemesi bekliyorumdum....ama artık ondanda ümidim kalmadı...

bendekinde disable da yapsan enable da yapsan durum değişmiyor ama hep bi üflüyor bi duruyor

Best of Google

• Daha sessiz ortamda bir video daha çektim fanımın sorunu burda da belli oluyor sesini dinlerseniz

Best of Google
  • benzer sorun asus f3sc laptopta da var.. neden oldugunu çözebilmiş degilim ama bios veya diger ayarlarla alakalı oldugunu düşünmüyorum..
  • Rust in Peace birde pilde çalıtırırken denesene. birde bios çıkarken save yapıyorsundur sanırsam. çok saçma sapan bir fan çalışma şekli var...bios haricinde bir proğramla sanmam düzelsin. yeni yazılım şart..
    sanki uçak kalkıyor. valaaha billaha videodada örneği var şaka değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 5 Nisan 2011; 13:30:22 >

Orijinalden alıntı: kartalaraz

Rust in Peace birde pilde çalıtırırken denesene. birde bios çıkarken save yapıyorsundur sanırsam. çok saçma sapan bir fan çalışma şekli var...bios haricinde bir proğramla sanmam düzelsin. yeni yazılım şart..
    sanki uçak kalkıyor. valaaha billaha videodada örneği var şaka değil...

Pilde, pilsiz her türlü böyle. Bios çıkarken save ediyorum evet. Ben de artık BIOS Update ile düzeleceğini düşünmeye başladım ama bakalım ne zaman gelecek buna update?

Best of Google
  • şu karıncalanma problemi için tahminimce yeni bios getirirler.. Tek umudum o update ile geçmesi

ekleme:

Arkadaşlar mümkünse birisi düzgün bir yazı hazırlasa ve buraya yazsa bizde bu problemi yaşayan üyeler olarak göndersek sonuç alabilir iyiz acaba? Karıncalanma probleminde olduğu gibi
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.