Şimdi Ara

Düzgün Bir WoW Rehberi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkada$lar WoW'da yeni sayılırım 2 haftadır oynuyorum...Fakat halen öğrenemediğim bilmediğim $eyler var...Forumdaki rehber'lere baktım hepsi orta ve üst düzey oyuncular için hazırlanmı$...Yeni ba$layan oyunculara yönelik bilgiler yok...Bildiğiniz düzgün Türkçe/Ingilizce WoW rehberi var mı?Net'i biraz ara$tırdım birkaç site buldum ama pek içimi açmadı...

Mesela İnstance nedir?

Threat nedir?

Raid nedir?Party gibi bir$ey mi?

Oyunda LvL 60 olduktan sonra ne yapılır?

Tier Set nedir?

Epic İtem nedir?

Mob'lardan dü$en ye$il itemlar değerlimidir?

Her hangibir Trainer'dan açılan tüm skill'leri para kar$ılığı öğrenmek zorundamıyız?Mesela ben LvL 16 Paladin'im ve açılan tüm skill'leri Holy/Pro/Ret.'da öğrendim param yettiği kadarıyla...

Oyunda biriken item'lar nerde satılır?Diğer oyunculara nasıl satabilirm?Stormwind'de genel msjlarda görüyorum $u$u itemları satıyorum diye...Bu tür genel msjlar nasıl atılır?Paralımıdır ekstra?

Ninja Costume,Gnome Costume gibi karakterimizin üzerine giyebilceğimiz $eyler nerde satılır moblardan mı dü$er?

Arasıra dü$ürdüğüm Mechente(böyle mi yazılıyordu) ye$il renkteki kristal nedir ne i$e yarar?

Battle Ground'lar nerelerdedir?Min. kaç lvl'de buralara gidilebilir?

$ehirler arası yolculukta Gryphin'den ba$ka araç yok mudur level 40'a kadar(Human'lar için)Stormwind'den Goldshire LvL 40'a kadar ko$turarak mı gitmek zorundayım daha kısa yolu yok mu?

Quest'lerin sırayla yazıldığı site vs... bunun gibi bir$ey var mıdır?LvL 16'yım bir bakıyorum LvL 10'da almam gereken quest'i kaçırmı$ım mesela...Human'lar için quest'lerin sırasıyla anlatıldığı rehber var mıdır?Türkçe/Ingilizce....

En önemlisi oyunun amacı LvL 60'a kadar Quest yaparak gelip sonra birlikte boss'ları kesip kaliteli itemları dü$ürmek midir?Sonra bu item'larla durmadan PvP yapıp rank kasmak mıdır?

Oyunda LvL 60'a gelindiğinde grup olmadan bu bossları kesemez miyiz?İlla bir guild'e mi girmek zorundayız?Guild olmadan kaliteli item elde edemez miyiz?

Para kazanmanın tek yolu quest reward'ları ve mob'lardan dü$en itemları satmak mı?Bunlardan ba$ka yol yok mu?

Böyle bir sürü soru birikti kafamda...Yardımcı olursanız sevinirim.

• Daha yapım aşamasında olsada hoşuna gitceğini umuyorum.
    Rehber
  • İnstance en az 5 kişi ile yapılan ve uzun süren karşına bi sürü mob çıkan büyük bi yerdir bosslar burdadır.
    Threat cadılar bayramına özel bişeydir gereksiz.
    Raid 40 kişiye kadar olur 5+ büyük instancelar içindir level 60dan sonra
    Level 60 olduktan sonra ister pvp yap istersen endgame instance tier item kasarsın setler vs.
    Tier set mc nax bwl gibi yerlerden düşen en üst sınıf itemlardır. set olarak 60dan sonra
    Epic mor itemlardır.Çok pahalı alır satarsın düştüğü takdirde .
    Yeşiller değerlidir ama o kadarda değil yinede tatmin eder.
    Paradır evet ilerde çok para kazanırsın merak etme.
    mesela /2 WTS yazıp item a shift ile mouse ile tıklar link verir satılık yazarsın yada auction houseda açık artırma
    o kostümler halloween cadılar bayramına özeldir giymeni tavsiye etmem buff kullanamazsın vs. anca eğlencesine
    Bg av ab wsg av 51den sonra girilir diğerleri 10dan başlar galiba stormwind keepten girersin mesela
    Bossları tek kesemezsin
    Pvp itemlar farklıdır pvp setleri ayrıdır wow sayfasına girip biraz araştırırsan görürsün t1 t2 t3 set dungeon 1 2 pvp superior pvp epic
    Meslekten para kazanırsın merak etme eline binlerce goldda geçebilir yada kasamam dersen pek geçmez pvp yaparak ne para harcarsın ne kazanırsın mesela sürekli yaparak repaire para verir item alırken para verirsin

yeterli mi?

• sağolun beyler yardım için...

Yanlız anlamını bilmediğim yeni $eyler var:

av,ab,wsg nedir bunlar?

Meslek'ler dediğiniz mesela bazı NPC'lerde Train Me diye çıkan $eyler mi?Dericilik,balıkçılık vs...

mc,nax,bwl yerleri neresidir?Bildiğimiz WoW haritası üzerinde mi?Yoksa özel portallarla gidilen yerler mi?

Epic item'ın dü$me olasılığı her zaman aynı mıdır?Yüksek lvl'lerde daha da mı artar daha da mı azalır?Dü$me olasılığı neye göre belirlenir?

Oyunda dikkati mi çeken bir$ey ise kendimden dü$ük LvL'deki moblara daha az miss yapıyorum ve daha çok kritic vuruyorum...Yüksek'lere ise tam tersi bunun sebebi nedir?Kullandığım silahta sahip olduğum skill gücü kar$ı mobun levelinden dü$ük olduğu için mi böyle oluyor?

Guild tek ba$ıma parayı verdiğim taktirde kuramaz mıyım?
  • AV alterac valley
    AB arathi basin
    WSG warsong gulch bunlar battle groundlar wsg 11 19 arası ole işte levellere gore.

diğer sorularını bende merak ediyorum
  • İnstance:Lvl aralıklarına göre değişen gruba özel içinde boss dediğimiz monsterların olduğu,özel itemlerin düştüğü mekanlardır.

Raid:En az 2 en fazla 40 kişiden oluşan oyuncu topluluğudur.Bazı questler raid ile yapılamaz.Raid ile yapılan questleri ayırt etmek için quest log kısmındaki Quest yazsının en sonuna bakılmalıdır.Parantez içinde raid yazıoyor ise quest raid ile yapılır.

Farm: Oyunda sürekli mob(Oyun içindeki yapay zekaya sahip düşman npcler) öldürmeye dayalı oyun tarzıdır.

Epic İtem:Epic ender anlamındadır.Oyun içindeki ender itemlerede epic item denir ve düşme oranı rare(Mavi-Orta Kalite) itemlere göre daha düşüktür.

alıntıdır...
  • meslekler evet train me diye çıkar ve ana ve ara meslekler diye ayrılır(bazılarına meslek diyemeyizde). Ana mesleklerden sadece 2 tanesini öğrenebilirsin.(leatherworking, mining, blacksmithing, herbalizm, enchanting,alchemy,engineering,tailoring) bide istersen hepsini öğrenebilceğin yetenekler var diyelim.(first aid, fishing, cooking)

mc, naxx, bwl ve diğerleri haritalar üstünde bulunan belli yapılardan girilebilen özel girişi bulunan yerlerdir. Bu örnekleri verilenler oyundaki en büyük ve zorlu instancelardır. düşük lvlardaki instancelara çat diye girebilirken bunlara girmek için bile bi takım görevler yapman gerekir.

Epic item düşme olasılığı herzaman diğerlerine göre çok düşüktür. Bazı sitelerde sanırım oyuncuların yaptıkları raporlarla bazı düşme oranları yazılı. Bunlara bakarsan genelde epic itemlerin düşme oranlarının %1-2 ve bazılarının %0.1 gibi oranlara sahip olduklarını görebilirsin. Düşme olasılıı sanırım yapımcılar tarafından baştan belirlenmiş ama tam olarak neye göre onu bilmiyorum.

Evet dediin doru. Düşük lvlara karşı herzaman bi avantaj var. Buda normal bişey.

Guild parayı bastırıp kurabilirsin fakat guildin hizmete geçebilmesi için en az 10 kişiye(10 du sanırım) guild formunu imzalatman yani guildine 10 kişi bulman gerekir.

Eğer başka sorun olursa sor çünkü başka türlü bu işin içinden çıkılmaz. Sadece oyundaki kısaltmaları öğrenmek bile büyük iş. Ben hala yeni kısaltmalar öğreniyorum. Sana kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu isini gorecektir. Her sey yok belki ama yine de yeterli oldugunu dusunuyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_9304579/mpage_1/key_//tm.htm#9316504
  • düzgün wow rehberi zamandır.. en az bi 3-4 ay oynadıktan sonra bunları iyice kendin yaşıyarak anlıyıcaksın ki 3-4 ay bile yeterli olmıyabilir.. Oyuna başlıyan herkesde bahsettiğin sorular vardı kafalarda ama yaşadıkça gördükçe geçicek..
  • en baştaki konuyu açan arkadaş acaba sazan avınamı çıkmış ?
  • Sağolun beyler bilgiler için...Kafamı kurcalayan bir sürü $eyi öğrenmi$ oldum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Arkada$lar WoW'da yeni sayılırım 2 haftadır oynuyorum...Fakat halen öğrenemediğim bilmediğim $eyler var...Forumdaki rehber'lere baktım hepsi orta ve üst düzey oyuncular için hazırlanmı$...Yeni ba$layan oyunculara yönelik bilgiler yok...Bildiğiniz düzgün Türkçe/Ingilizce WoW rehberi var mı?Net'i biraz ara$tırdım birkaç site buldum ama pek içimi açmadı...

Mesela İnstance nedir?

Threat nedir?

Tier Set nedir?

Epic İtem nedir?

Her hangibir Trainer'dan açılan tüm skill'leri para kar$ılığı öğrenmek zorundamıyız?Mesela ben LvL 16 Paladin'im ve açılan tüm skill'leri Holy/Pro/Ret.'da öğrendim param yettiği kadarıyla...

Oyunda biriken item'lar nerde satılır?Diğer oyunculara nasıl satabilirm?Stormwind'de genel msjlarda görüyorum $u$u itemları satıyorum diye...Bu tür genel msjlar nasıl atılır?Paralımıdır ekstra?

Ninja Costume,Gnome Costume gibi karakterimizin üzerine giyebilceğimiz $eyler nerde satılır moblardan mı dü$er?

Arasıra dü$ürdüğüm Mechente(böyle mi yazılıyordu) ye$il renkteki kristal nedir ne i$e yarar?

$ehirler arası yolculukta Gryphin'den ba$ka araç yok mudur level 40'a kadar(Human'lar için)Stormwind'den Goldshire LvL 40'a kadar ko$turarak mı gitmek zorundayım daha kısa yolu yok mu?

Quest'lerin sırayla yazıldığı site vs... bunun gibi bir$ey var mıdır?LvL 16'yım bir bakıyorum LvL 10'da almam gereken quest'i kaçırmı$ım mesela...Human'lar için quest'lerin sırasıyla anlatıldığı rehber var mıdır?Türkçe/Ingilizce....

En önemlisi oyunun amacı LvL 60'a kadar Quest yaparak gelip sonra birlikte boss'ları kesip kaliteli itemları dü$ürmek midir?Sonra bu item'larla durmadan PvP yapıp rank kasmak mıdır?

Oyunda LvL 60'a gelindiğinde grup olmadan bu bossları kesemez miyiz?İlla bir guild'e mi girmek zorundayız?Guild olmadan kaliteli item elde edemez miyiz?

Para kazanmanın tek yolu quest reward'ları ve mob'lardan dü$en itemları satmak mı?Bunlardan ba$ka yol yok mu?

hmm paladini imba arkadaşımız

• quote:

Orjinalden alıntı: osmanguder

quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Arkada$lar WoW'da yeni sayılırım 2 haftadır oynuyorum...Fakat halen öğrenemediğim bilmediğim $eyler var...Forumdaki rehber'lere baktım hepsi orta ve üst düzey oyuncular için hazırlanmı$...Yeni ba$layan oyunculara yönelik bilgiler yok...Bildiğiniz düzgün Türkçe/Ingilizce WoW rehberi var mı?Net'i biraz ara$tırdım birkaç site buldum ama pek içimi açmadı...

Mesela İnstance nedir?

Threat nedir?

Tier Set nedir?

Epic İtem nedir?

hmm paladini imba arkadaşımız

bunları göstermen beni kötülemez herkes zaten her$eyi yeterince biliyor...

bu topic açılalı çok zaman oldu eskidi,rafta kaldı artık...

bana bunları göstereceğine ilk ba$ta Paladin Divine Shield'ın Aimed Shot'la patlatılmayacağını öğren...

bence bu son yazdığını sil,hiçbir$ey yazma...kendini rezil etmekten ve batırmaktan öteye gitmiyorsun çünkü...

• bende yeni başladım 1 hafta fln oldu ve bu soruların cevaplarını bende merak ediyordum iyi oldu.
  • hadi ben paladini hiç kullanmadım hordeda değilim shieldi bilmiyorum ama sen neyi bilip neyi bilmediğini bilmiyorsun

DRAGON_RİDER İmba zannettiğin paladininle sana MUTLULUKLAR
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9304579/mpage_1/key_//tm.htm#9327059

daha onceleri yazdigim bi rehber daha cok kisaltma ve terimleri iceriyor. yeni baslayanlarin işini gorecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.