Şimdi Ara

Düzeltme : Resmi kupa sayıları ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
19.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: NeverS@yNever

dalga gecmek karsisina belge koyamamaktan ileri geliyo....

bjk ile yazdıklari bencede doğru ... bi bjk li olarak bunu kabul etmen takdire değer...

bizim buyuklugumuz kupa buyuklugu degildir diyen fb li arkadaşlara da bu ne hassasiyet
    diye sormadan edemiyecegim....

yazılanları okuduktan sonra bu şekilde bir yazı yazmayı düşünüyordum, arkadaşım benden önce davranmış.

fenerli arkadaşların kızgınlıklarına anlam veremiyorum, çünkü kaynaksız tamamen kişisel bilgi ve tahminlerle açılmış topic sayısı çok fazla. hatta doğruluğu kanıtlanmamış bir siteden alıntı tabloyla kapak yapan fenerli arkadaşı da biliyorum. Hoobastank'a kızmanız yersiz. araştırmış, bulmuş, derlemiş ve paylaşmış. değer vermeyen okumayabilir, yorum yapmayabilir. sanki orada yazılanlar işinize gelmiyor ve kendinizce sansür istiyorsunuz.

beşiktaşlı bir kaç arkadaşın yazılarına da şahit oldum bu topicde. 12 şampiyonluk var aslında 10 değil diyorlar. Hoobastank'ın verdiği milliyet linkini okudular mı acaba bunda ısrarlarını sürdürürken? Hoobastank TFF'nun resmi olarak kabul ettiği rakamları veriyor. yıldızın nasıl kabul edildiği de milliyet linkinde yazıyor.

kesinlikle yazılarında tahrik edici bir unsur görmedim. hatta beşiktaşın 2 şampiyonluğu kabul edilirse gs ile fb'ye haksızlık edileceğinden dolayı kabul edilmediğini, edilseydi gs-fb nin 19, bjknin 12 şampiyonluğu olması gerektiğini, gsnin şampiyon olduğunu ancak bjknin şampiyon kulüpler kupasına katıldığını, bu karışıklığın bir kaos yaratacağından kabul edilmediğini vs. yazmış ki bu yazıyı da reel bilgilere dayandırmış yani gerçek örnekler vermiş, kaynaklarını da yazmış.

canımlı cicimli cevaplarına tepki göstermeden önce kendi mesajlarınızı da kontrol edin. benim dediğim canım şu anlamda, seninki kötü anlamda diyemezsiniz, sen onunkinin anlamını anlayamamış olabilirsin, o da seninkini. boş tartışma yerine bilginizle tartışın. siz de gerçek örnekler verin, siz de kaynak gösterin ve herkes DOĞRUYU öğrensin.

açıkçası bu topic, "fenerin son zamanlardaki başarıları yüzünden sevilmiyor, aksini iddia eden buyursun yazsın" topicinden daha gerçek ve araştırma kokuyor ve kanımca kötü eleştiriyi haketmiyor.

ne gs, ne fb ne de bjk birbirinden büyük değil. bir kere de olsa şampiyon olduysa birbirini geçecek güce sahip olduklarını göstermişlerdir. sadece birinin birinden fazla başarısı vardır o kadar. bu topic de bunu gösteriyor.

herkesi saygılarımla selamlarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: JeremY

quote:

Orjinalden alıntı: Kajura

smiley ler değilde icraat konuşsun. boş laflar ve larla olmuyor...

Copy paste değil içeriğe bakın bakalım

Siz de dökün elinizdekilerini, Ortaya seviyeli bir tartışma çıksın.

Cdemir@ hoca gibi olun biraz

@cdemir hocam adına konuşmiim ama , cdemir hocamın nazarında da hoobastank'ın notunun yüksek oldugunu sanmıyorum..

vergi yüzsüzü GS ve yer 6 programını hoobastank'ın nasıl yorumladıgını da gayet iyi biliyoruz

Artık bende bıktım. Bişi yazmayacağım..
    O yazsın GS'lı arkadaşlar okuyup tamamdır öyledir desinler.

Daha yeni bir topikte.

GS yönetimi yalan da olsa Ayhan'ın FB ile adı geçmesinden sonra mayıs ayında Ayhan'la sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Oysa Ayhan'la sözleşme daha yeni imzalanmış.
    Ben GS yönetiminin Mayıs ayında yaptığı açıklamanın yalan mı olduğunu sormuştum

Kendisinin cevabı "HAYIR YALAN DEĞİL" oldu.

Bu adamla daha neyi tartışalım ki. FB yönetimi yapınca işi abartıyorlar diyor. GS yönetimi yapınca yalan söylemiyorlar çatlak sesleri bastırmak için böyle söylediler diyor. Yani GS'ın yalan söyleme hakkı varmış fakat FB yapınca (Tümer Metin, Aziz Yıldırım'ın sağlık durumu) işi abartmış oluyor..

Topik burada isterseniz bakın..

http://forum.donanimhaber.com/m_7567926/tm.htm

• FB adına kazanılmış neredeyse 130 a yakın kupa sayarım..Ama ne gerek var..Zaten FB'in kupa sayısının GS'dan fazla oldugunu o da biliyor..
  • Abicim ksuura bakmayın ama ben kaç kere cvp yazmayın dedim. Bu adama iyi kötü cvp verdıkçe daha cok prim yapıyor. Hıncal'ın DH versiyonu işte. Sallamayın gitsin. Ne derse, ne copy-paste yaparsa yapsın, diğer renkdaşları da gelsin ok desin.
    Daha dün kendisi bir gs li arkadaşın eleştirisine şöyle dedi:
    COPY-PASTE YAPMAK SANILDIĞI KADAR KOLAY DEĞİLDİR
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Hıncal'ın DH versiyonu işte.

hocam,çok ağır konuşmussun bu sefer

biri bana hıncal dese,dava ederim valla.

sakın ceza almayasın bu yüzden
  • valla ben "zorlasan G ye en yakın 6 cıkar" diyip ceza almış biriyim. Ve kimin yuzunden aldıgım da aşikar. Bu yuzden de ceza alırsam şaşırmam yani
    Ama öyle bişey olur ki Aslan diyip bir hayvana benzetirsin ceza almazsın, Hıncal der ceza alırsın. Bunun gibi bişey işte
    quote:

Orjinalden alıntı: KARAKAY

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

beşiktaşlı bir kaç arkadaşın yazılarına da şahit oldum bu topicde. 12 şampiyonluk var aslında 10 değil diyorlar. Hoobastank'ın verdiği milliyet linkini okudular mı acaba bunda ısrarlarını sürdürürken? Hoobastank TFF'nun resmi olarak kabul ettiği rakamları veriyor. yıldızın nasıl kabul edildiği de milliyet linkinde yazıyor.

kesinlikle yazılarında tahrik edici bir unsur görmedim. hatta beşiktaşın 2 şampiyonluğu kabul edilirse gs ile fb'ye haksızlık edileceğinden dolayı kabul edilmediğini, edilseydi gs-fb nin 19, bjknin 12 şampiyonluğu olması gerektiğini, gsnin şampiyon olduğunu ancak bjknin şampiyon kulüpler kupasına katıldığını, bu karışıklığın bir kaos yaratacağından kabul edilmediğini vs. yazmış ki bu yazıyı da reel bilgilere dayandırmış yani gerçek örnekler vermiş, kaynaklarını da yazmış.

siz de kaynak gösterin ve herkes DOĞRUYU öğrensin.

Bende TFF'nin resmi olarak kabul ettiği şeyi veriyorum. Ama Hoobastank kabul etmiyor , üstüne üstlük çocuk gibi milleti azarlıyor.

Bilgi (Sonuna Kadar okuyun): TFF ligin başlama tarihi olarak 2000 yılında , Cenk Koray'ın çalışmalarıyla 1956 olarak kabul etti. Bu lig 2 yıl süren Federasyon Kupası için yapılan ligdi. Bundan daha önce olan ligler "Milli Küme" adı altında düzenleniyordu. Ve "Milli Küme'nin bitiş tarihi 1947'dir. TFF'nin Milli Küme ile bağıntısı yoktur. Fakat 1956 yılında UEFA'ya gidecek takımları belirlemek için Federasyon Kupası adı altında organizasyon düzenlendi. Bu organizasyon 2 sezon sürdü ve bu 2 sezonda Beşiktaş arka arkaya 2 kez şampiyon oldu.

Daha sonra TFF Beşiktaş'ın ismini UEFA'ya geç bildirdiği için Beşiktaş UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılamadığı gibi "Şampiyonluklarıda Tescillenmedi." Bunun üzerine 2000 yılında Cenk Koray bu tip çalışmalar yaparak Beşiktaş'ın 2 şampiyoonluğunuda tescil ettirdi. Ve o zamanlarda "9 Tane Profesyonel Lig Şampiyonluğu Olan Beşiktaş , Şampiyonluk sayısını 11'e Yükseltti." 100. Yılda gelen şampiyonlukla şampiyonluk sayısı 12 oldu.

Türkiye 1.lig'i 1959 yılında başladı. Ama Cenk Koray'ın müdahalesi ile bu tarih Federasyon Kupası kupasının başlama tarihi ile değiştirildi. Yani "Milli Küme" bu organizasyon içine alınmadı.

Eğer "Milli Küme" tarihide tescillense idi , Hoobastank'ın söylediği gibi Gs'nin kupaları 19 olurdu.

NOT: SCANNER'IM YOK MAKİNE İLE ÇEKTİM.

KAYNAK: YKY Yayınları BJK TARİHİ ANSİKLOPEDİSİ

Düzeltme : Resmi kupa sayıları ...

• quote:

Bende TFF'nin resmi olarak kabul ettiği şeyi veriyorum. Ama Hoobastank kabul etmiyor

• şampiyonluklar

fb 25
    bjk 17
    gs 17
    ts 6
  • quote:

valla ben "zorlasan G ye en yakın 6 cıkar" diyip ceza almış biriyim. Ve kimin yuzunden aldıgım da aşikar. Bu yuzden de ceza alırsam şaşırmam yani
    Ama öyle bişey olur ki Aslan diyip bir hayvana benzetirsin ceza almazsın, Hıncal der ceza alırsın. Bunun gibi bişey işte
    quote:

Orjinalden alıntı: KARAKAY

quote:

FB'yi kendi düşüncelerine göre teşvikçi yaptı. Belgeler bulunduğunu ve be belgelerin doğru olduğunu ve FB'nin teşvik yaptığının ispatlandığı halde ceza almadığını söyledi.

Sırf kendi öyle sanıyor diye FB 'ye çamur attı.
    Bende şikayet ettim. Sen o sözlerinle ceza alıyorsan onun da fazlasıyla ceza alması gerekli diye düşünüyorum.

"
    Fenerbahçe'nin teşvik verdiğinin belgeleri ortaya çıkarılmış mı?
    EVET
    İspatlanmış mı?
    EVET
    Aziz Yıldırım kulüp avukatıyla ters açıklamalar vermiş mi?
    EVET
    Ceza almışlar mı?
    HAYIR
    "

• quote:

Orjinalden alıntı: comennias

Bende TFF'nin resmi olarak kabul ettiği şeyi veriyorum. Ama Hoobastank kabul etmiyor , üstüne üstlük çocuk gibi milleti azarlıyor.

Bilgi (Sonuna Kadar okuyun): TFF ligin başlama tarihi olarak 2000 yılında , Cenk Koray'ın çalışmalarıyla 1956 olarak kabul etti. Bu lig 2 yıl süren Federasyon Kupası için yapılan ligdi. Bundan daha önce olan ligler "Milli Küme" adı altında düzenleniyordu. Ve "Milli Küme'nin bitiş tarihi 1947'dir. TFF'nin Milli Küme ile bağıntısı yoktur. Fakat 1956 yılında UEFA'ya gidecek takımları belirlemek için Federasyon Kupası adı altında organizasyon düzenlendi. Bu organizasyon 2 sezon sürdü ve bu 2 sezonda Beşiktaş arka arkaya 2 kez şampiyon oldu.

Daha sonra TFF Beşiktaş'ın ismini UEFA'ya geç bildirdiği için Beşiktaş UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılamadığı gibi "Şampiyonluklarıda Tescillenmedi." Bunun üzerine 2000 yılında Cenk Koray bu tip çalışmalar yaparak Beşiktaş'ın 2 şampiyoonluğunuda tescil ettirdi. Ve o zamanlarda "9 Tane Profesyonel Lig Şampiyonluğu Olan Beşiktaş , Şampiyonluk sayısını 11'e Yükseltti." 100. Yılda gelen şampiyonlukla şampiyonluk sayısı 12 oldu.

Türkiye 1.lig'i 1959 yılında başladı. Ama Cenk Koray'ın müdahalesi ile bu tarih Federasyon Kupası kupasının başlama tarihi ile değiştirildi. Yani "Milli Küme" bu organizasyon içine alınmadı.

Eğer "Milli Küme" tarihide tescillense idi , Hoobastank'ın söylediği gibi Gs'nin kupaları 19 olurdu.

1. resimhttp://img68.imageshack.us/img68/4319/resim0014ua.jpg
    2. resimhttp://img159.imageshack.us/img159/6638/dsc022177ej.jpg
    3. resimhttp://img140.imageshack.us/img140/4417/dsc022208kr.jpg

Kendi kaynağında dahi Beşiktaş'ın 9 resmi şampiyonluğu var deniliyor daha neyin itirazını yapıyorsun anlamıyorum. Beşiktaş'ın hiçbir yerde lig şampiyonluğu sayısı 12 yazmaz. TFF yayınlarını incelere. TFF Türk Futbol Tarihi kitaplarına bak. Ben de pdf formatında da var ama şuan ki bilgisayarımda değil.

2. verdiğin resimden aynen aktarıyorum : Futbolun giderek daha geniş kitleleri etkisi altına alması üzerine UEFA 1956 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı organize etti. Ve tüm ülkelerden lig şampiyonlarını bu organizasyona göndermesini talep etti. Bu istek üzerine Orhan Şeref Apak başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu hemen harekete geçti. 19 Temmuz 1958'de tüm Türkiye çapında düzenlenecek milli ligi yeniden kurma kararı aldı. 1937 - 1950 yılları arasında da benzer bir lig kurulmuş ama ekonomik zorluklar nedeniyle tekrar bölgesel liglere dönüş yapılmıştı. Federasyon'un Milli Ligi kurma kararı bütün külüplerde büyük bir heyecan uyandırdı. Daha sonra adı Türkiye Ligi olarak değiştirilen organizasyonun ilki 1959 yılının Şubat ayında 16 takımın katılımı ile başladı.

Beşiktaş başlangıcından buyana Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde yer aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber tüm sezonlarda oynayan 3 takımdan biri oldu. Siyah beyazlı ekip 9 kez lig şampiyonluğuna ulaşırken üç yıl üst üste ....
    Kaynak: YKY Yayınları BJK TARİHİ ANSİKLOPEDİSİ

Gördüğün üzere senin verdiğin kaynak da benim dediğimi kabul ediyor. Resmi ligler 1959 yılından itibaren başlıyor.

Anlaşılan senin kafa iyice karışmış. Milli Küme 1947'de bitmiş demişin ve TFF'nun Milli Küme alakası yok demişin gene yanlış bilgiler vermişsin.

Milli Küme 1950 yılında bitmiştir.

MİLLİ KÜME
    1937 7 takımla oynandı.
    1950 8 takımla 2 devreli oynandı.

İstersen buraya da bakabilirsin :http://www.turkfutbolu.net/tumligler/millikume.html

Milli Küme TFF'nun denetiminden düzenlenmiştir. 1923'ten sonra herşey federasyonun denetimindeydi. Ama ortada bir standart yok. Federasyon kavramı tam oturmadığından, yine lig kavramı ile bağdaşmayacak şekilde, takımlar istediği zaman ligden çekilip, istediğinde girebiliyordu. İstedikleri maça çıkıp, istediklerine çıkmıyor, fakat herhangi bir ceza almıyorlardı. Futbolcular amatör statüsünde oynatılıyordu. UEFA'nın tanımadığı bir ligdi ve Milli Küme şampiyonlarını, Avrupa Kupalarına kabul etmiyordu.

Aslında Milli Küme'nin konumuz ile alakası yok çünkü 1950'de bitiyor. Bizim derdimiz 1951-1959 yılları arasında oynanan Mahalli Ligler. Milli Küme senin de verdiğin kitapta da ifade edilen nedenlerle rafa kaldırılınca 3 büyük külüp İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'nde top oynuyor.
    http://www.turkfutbolu.net/tumligler/istpro.html

Yukarda verdiğim linke bakarsan son tabloda bazı takımlar yıldızla işaretlenmiş ve altına da şöyle bir not düşülmüştür :
    (*) 1959 Milli Ligine katılmaya hak kazanan takımlar
    (#) 1959 Milli Ligine katılmak için play-off oynayacak takım
    Aynı bilgi TFF Türk Futbol Tarihi yayınlarında da vardır.

Daha öncede dediğim gibi Beşiktaş senin bahsettiğin liglerde* oynadığı için değil 1958/59 sezonunda İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni 5. sırada bitirdiği için 1959 yılında oynanan milli lige (yani ilk resmi sezona) katılmaya hak kazanıyor.

Şimdi Avrupa Şampiyon Kulüpler kupasını inceleyelim. Bu şampiyona 1956 yılında başlıyor. Biz bunu 1955/56 sezonu olarak kabul edelim. Kafalar karışmasın diye link veriyorum.
    http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/sampiyonkulupler.htm

1955/56 İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray 1956/57 sezonunda ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. Gördüğün gibi ortada TFF'nun başlatmaya çalıştığı oluşum henüz yok. 1955/56 senesinde BJK'nin oynadığı o lig* ya da Avrupa Kupalarına gidecek takımı belirlemek için TFF'ce başlatılan Federasyon Kupası yok. Verdiğin 3. resimde şöyle yazıyor : Bu organizsyonun birincisi 1956 - 1957 yılları arasında yapılıyor.

Şimdi bu diyeceklerimi iyi oku : Yani o senelerde şampiyonluk için eğer ölçüt Avrupa Kupalarına katılmak ise Galatasaray 1955/56 yılında İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyonu olduğu için ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. Daha senin bahsettiğin uygulama henüz yok. O zaman Galatasaray'ın da 1 şampiyonluğu eksik kalmış. Ama bu kabul edilemez. Şu nedenle; bir takım eğer sırf Avrupa kupalarına katıldı diye ülke şampiyonu kabul edilirse Galatasaray'da bir hak doğuyor. Galatasaray ise bu hakkı İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyonu olduğu için kazandığına göre TFF'nun 1951-1959 yılları arasında oynanan İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni de resmi kabul etmek zorunda. İyi de bu bir milli lig değil mahalli bir lig. İşte kaos burada ortaya çıkıyor. BJK'nin şampiyonluklarını kabul ederken Galatasaray'ınkini de etmek zorunda o zaman Fener'inkiler de edilmeli iş uzuyor yani.

TFF Federasyon Kupası'nı Avrupa Kupalarına gidecek takımı belirlemek için düzenliyor. Ama hata yapıyor. O sıralarda İstanbul'da Ankara'da ve İzmir'de Mahalli Ligler. Bir de TFF başlatmaya çalıştığı 1956-58 yılları arasında BJK'nin ve bir kaç takımın katıldığı ekstra bir lig daha var. Sen nasıl İstanbul ligi şampiyonu ile sadece o ekstra lig şampiyonunu oynatıp Avrupa'ya gönderirsin. Ankara ve İzmir Mahalli ligleri by-pass edilmiş durumda. Yani olaya nereden bakarsan bak durum cidden karışık. Bu yüzden 1959 yılından öncesine ait herhangi bir kupanın resmi olması mümkün değil.

Verdiğin kaynakta sadece federasyonun yıldız uygulaması anlatılırken Beşiktaş'ın 11 kez şampiyonluğu zikrediliyor diğer yerlerde 9 olarak kayıtlara geçmiş. Dedim ya TFF Beşiktaş'ın şampiyonluklarını sadece 2. yıldızı takması için kabul ediyor ama bu 2 şampiyonluğu resmi şampiyonluklar hanesine eklemiyor, ekleyemezde.

Umarım bu ısrarcı tutumunu sürdürmezsin.

Hoobastank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 14 Haziran 2006; 12:33:55 >

• quote:

Dedim ya TFF Beşiktaş'ın şampiyonluklarını sadece 2. yıldızı takması için kabul ediyor ama bu 2 şampiyonluğu resmi şampiyonluklar hanesine eklemiyor, ekleyemezde.

Hoobastank

Var ya tam 2 gündür bu konuya değiniyorum en sonunda anlaştık. Ben olayın zaten 12 şampiyonluğunda değilim. Senin doğru olarak verdiğin tabloda Federasyon Kupaları yok ama Tff bunu kabul etti.

O yüzden yoksa 10 muş 12 miş bizi bağlamaz biz başarı için sevmedik , ben yıldız konusuna değindim o yüzden 2 şampiyonluktur tutturuyorum.
  • quote:

quote:

Dedim ya TFF Beşiktaş'ın şampiyonluklarını sadece 2. yıldızı takması için kabul ediyor ama bu 2 şampiyonluğu resmi şampiyonluklar hanesine eklemiyor, ekleyemezde.

Hoobastank

Var ya tam 2 gündür bu konuya değiniyorum en sonunda anlaştık. Ben olayın zaten 12 şampiyonluğunda değilim. Senin doğru olarak verdiğin tabloda Federasyon Kupaları yok ama Tff bunu kabul etti.

O yüzden yoksa 10 muş 12 miş bizi bağlamaz biz başarı için sevmedik , ben yıldız konusuna değindim o yüzden 2 şampiyonluktur tutturuyorum.

Benim verdiğim tabloda olmaz tabi çünkü 1956/58 yıllarındaki Federasyon Kupası resmi değil. Anlattık ya yukarda nedenlerini. Çok çetrefilli bir durum. TFF o kupayı sadece 2. yıldız için kabul ediyor. BJK'nin şampiyonluk hanesine artı birşey yazması söz konusu değil.

2. yıldız için konuya değiniyorsun ama "Beşiktaş'ın 12 resmi şampiyonluğu var" diyerek yanlış cümle kuruyorsun. Demen gereken cümle " Beşiktaş'ın 10 resmi şampiyonluğu vardır ancak 9 şampiyonluğu varken 2002'de alınan bir kararla 2. yıldız takma hakkını kazanmıştır ".

Umarım anlatabildim. Güzel tartışma oldu. Anlayışın ve gayretin için teşekkür ederim. Belki bu sayede hem sen hem de birçok Beşiktaşlı arkadaş konuya daha iyi hakim olmuştur. Çünkü bir çok kişi olayı ya yanlış biliyor ya da yanlış algılıyor. İşin içine bir de taraftarlık duygusu eklenince iş iyice çıkılmaz bir hale geliyor.

Hoobastank

• Hoobastank, yorumların, üslubun ve bir takım arkadaşların bahsettiği diğer topiclerdeki gibi yanlış yazıların olmadığından dolayı teşekkür ederim. bir üniversiteli olarak yazılan yazılarda kaynak gösterilmesi, brden fazla kaynağın karşılaştırılması ve bunların yorumlanması çok hoşuma gitti ve okyucu olarak tatminkar oldu.
    umarım son beşiktaşlı arkadaş gibi diğer fenerli arkadaşlar da kötü bir niyetin olmadığını, doğruların öğrenilmesinin gerektiğini ve bunun da doğru araştırma ve tartışmayla olabileceğini görebilmişlerdir.

hoobastank, teşekkürler.

herkese saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

quote:

quote:

Hoobastank

Benim verdiğim tabloda olmaz tabi çünkü 1956/58 yıllarındaki Federasyon Kupası resmi değil. Anlattık ya yukarda nedenlerini. Çok çetrefilli bir durum. TFF o kupayı sadece 2. yıldız için kabul ediyor. BJK'nin şampiyonluk hanesine artı birşey yazması söz konusu değil.

2. yıldız için konuya değiniyorsun ama "Beşiktaş'ın 12 resmi şampiyonluğu var" diyerek yanlış cümle kuruyorsun. Demen gereken cümle " Beşiktaş'ın 10 resmi şampiyonluğu vardır ancak 9 şampiyonluğu varken 2002'de alınan bir kararla 2. yıldız takma hakkını kazanmıştır ".

Umarım anlatabildim. Güzel tartışma oldu. Anlayışın ve gayretin için teşekkür ederim. Belki bu sayede hem sen hem de birçok Beşiktaşlı arkadaş konuya daha iyi hakim olmuştur. Çünkü bir çok kişi olayı ya yanlış biliyor ya da yanlış algılıyor. İşin içine bir de taraftarlık duygusu eklenince iş iyice çıkılmaz bir hale geliyor.

Hoobastank

• fenerli arkadaşlara dünde sormuştum yine sorayım hani sizin büyüklüğünüz kupa büyüklüğü değildi başka bişeydi ama neydi çok açık sizde bilmiyorsunuz

ayrıca 100 tane piyonun olsada rakip tek veziriyle bile senden güçlüdür siz bizim 2 AVRUPA KUPAMIZIN karşısında ömür boyu ezilmeye mahkumsunuz
  • iyide benim daha çok kupam var sancısına giren kim??
    quote:

Orjinalden alıntı: mazosist

fenerli arkadaşlara dünde sormuştum yine sorayım hani sizin büyüklüğünüz kupa büyüklüğü değildi başka bişeydi ama neydi çok açık sizde bilmiyorsunuz

ayrıca 100 tane piyonun olsada rakip tek veziriyle bile senden güçlüdür siz bizim 2 AVRUPA KUPAMIZIN karşısında ömür boyu ezilmeye mahkumsunuz
  • allah allaaaaaaaaaaaahhh bizim bi sancımız yok her şey ortada bizim daha çok kupamız var son saat kupoasını bile biz almışoz (ne demekse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazosist -- 14 Haziran 2006; 18:09:08 >
  • farkındaysanız göztepe üst sıralarda hey gidi gunler uyancaz inşallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

quote:

1. resimhttp://img68.imageshack.us/img68/4319/resim0014ua.jpg
    2. resimhttp://img159.imageshack.us/img159/6638/dsc022177ej.jpg
    3. resimhttp://img140.imageshack.us/img140/4417/dsc022208kr.jpg

Kendi kaynağında dahi Beşiktaş'ın 9 resmi şampiyonluğu var deniliyor daha neyin itirazını yapıyorsun anlamıyorum. Beşiktaş'ın hiçbir yerde lig şampiyonluğu sayısı 12 yazmaz. TFF yayınlarını incelere. TFF Türk Futbol Tarihi kitaplarına bak. Ben de pdf formatında da var ama şuan ki bilgisayarımda değil.

2. verdiğin resimden aynen aktarıyorum : Futbolun giderek daha geniş kitleleri etkisi altına alması üzerine UEFA 1956 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı organize etti. Ve tüm ülkelerden lig şampiyonlarını bu organizasyona göndermesini talep etti. Bu istek üzerine Orhan Şeref Apak başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu hemen harekete geçti. 19 Temmuz 1958'de tüm Türkiye çapında düzenlenecek milli ligi yeniden kurma kararı aldı. 1937 - 1950 yılları arasında da benzer bir lig kurulmuş ama ekonomik zorluklar nedeniyle tekrar bölgesel liglere dönüş yapılmıştı. Federasyon'un Milli Ligi kurma kararı bütün külüplerde büyük bir heyecan uyandırdı. Daha sonra adı Türkiye Ligi olarak değiştirilen organizasyonun ilki 1959 yılının Şubat ayında 16 takımın katılımı ile başladı.

Beşiktaş başlangıcından buyana Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde yer aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber tüm sezonlarda oynayan 3 takımdan biri oldu. Siyah beyazlı ekip 9 kez lig şampiyonluğuna ulaşırken üç yıl üst üste ....
    Kaynak: YKY Yayınları BJK TARİHİ ANSİKLOPEDİSİ

Gördüğün üzere senin verdiğin kaynak da benim dediğimi kabul ediyor. Resmi ligler 1959 yılından itibaren başlıyor.

Anlaşılan senin kafa iyice karışmış. Milli Küme 1947'de bitmiş demişin ve TFF'nun Milli Küme alakası yok demişin gene yanlış bilgiler vermişsin.

Milli Küme 1950 yılında bitmiştir.

MİLLİ KÜME
    1937 7 takımla oynandı.
    1950 8 takımla 2 devreli oynandı.

İstersen buraya da bakabilirsin :http://www.turkfutbolu.net/tumligler/millikume.html

Milli Küme TFF'nun denetiminden düzenlenmiştir. 1923'ten sonra herşey federasyonun denetimindeydi. Ama ortada bir standart yok. Federasyon kavramı tam oturmadığından, yine lig kavramı ile bağdaşmayacak şekilde, takımlar istediği zaman ligden çekilip, istediğinde girebiliyordu. İstedikleri maça çıkıp, istediklerine çıkmıyor, fakat herhangi bir ceza almıyorlardı. Futbolcular amatör statüsünde oynatılıyordu. UEFA'nın tanımadığı bir ligdi ve Milli Küme şampiyonlarını, Avrupa Kupalarına kabul etmiyordu.

Aslında Milli Küme'nin konumuz ile alakası yok çünkü 1950'de bitiyor. Bizim derdimiz 1951-1959 yılları arasında oynanan Mahalli Ligler. Milli Küme senin de verdiğin kitapta da ifade edilen nedenlerle rafa kaldırılınca 3 büyük külüp İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'nde top oynuyor.
    http://www.turkfutbolu.net/tumligler/istpro.html

Yukarda verdiğim linke bakarsan son tabloda bazı takımlar yıldızla işaretlenmiş ve altına da şöyle bir not düşülmüştür :
    (*) 1959 Milli Ligine katılmaya hak kazanan takımlar
    (#) 1959 Milli Ligine katılmak için play-off oynayacak takım
    Aynı bilgi TFF Türk Futbol Tarihi yayınlarında da vardır.

Daha öncede dediğim gibi Beşiktaş senin bahsettiğin liglerde* oynadığı için değil 1958/59 sezonunda İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni 5. sırada bitirdiği için 1959 yılında oynanan milli lige (yani ilk resmi sezona) katılmaya hak kazanıyor.

Şimdi Avrupa Şampiyon Kulüpler kupasını inceleyelim. Bu şampiyona 1956 yılında başlıyor. Biz bunu 1955/56 sezonu olarak kabul edelim. Kafalar karışmasın diye link veriyorum.
    http://www.turkfutbolu.net/avrupakupalari/sampiyonkulupler.htm

1955/56 İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray 1956/57 sezonunda ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. Gördüğün gibi ortada TFF'nun başlatmaya çalıştığı oluşum henüz yok. 1955/56 senesinde BJK'nin oynadığı o lig* ya da Avrupa Kupalarına gidecek takımı belirlemek için TFF'ce başlatılan Federasyon Kupası yok. Verdiğin 3. resimde şöyle yazıyor : Bu organizsyonun birincisi 1956 - 1957 yılları arasında yapılıyor.

Şimdi bu diyeceklerimi iyi oku : Yani o senelerde şampiyonluk için eğer ölçüt Avrupa Kupalarına katılmak ise Galatasaray 1955/56 yılında İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyonu olduğu için ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. Daha senin bahsettiğin uygulama henüz yok. O zaman Galatasaray'ın da 1 şampiyonluğu eksik kalmış. Ama bu kabul edilemez. Şu nedenle; bir takım eğer sırf Avrupa kupalarına katıldı diye ülke şampiyonu kabul edilirse Galatasaray'da bir hak doğuyor. Galatasaray ise bu hakkı İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyonu olduğu için kazandığına göre TFF'nun 1951-1959 yılları arasında oynanan İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni de resmi kabul etmek zorunda. İyi de bu bir milli lig değil mahalli bir lig. İşte kaos burada ortaya çıkıyor. BJK'nin şampiyonluklarını kabul ederken Galatasaray'ınkini de etmek zorunda o zaman Fener'inkiler de edilmeli iş uzuyor yani.

TFF Federasyon Kupası'nı Avrupa Kupalarına gidecek takımı belirlemek için düzenliyor. Ama hata yapıyor. O sıralarda İstanbul'da Ankara'da ve İzmir'de Mahalli Ligler. Bir de TFF başlatmaya çalıştığı 1956-58 yılları arasında BJK'nin ve bir kaç takımın katıldığı ekstra bir lig daha var. Sen nasıl İstanbul ligi şampiyonu ile sadece o ekstra lig şampiyonunu oynatıp Avrupa'ya gönderirsin. Ankara ve İzmir Mahalli ligleri by-pass edilmiş durumda. Yani olaya nereden bakarsan bak durum cidden karışık. Bu yüzden 1959 yılından öncesine ait herhangi bir kupanın resmi olması mümkün değil.

Verdiğin kaynakta sadece federasyonun yıldız uygulaması anlatılırken Beşiktaş'ın 11 kez şampiyonluğu zikrediliyor diğer yerlerde 9 olarak kayıtlara geçmiş. Dedim ya TFF Beşiktaş'ın şampiyonluklarını sadece 2. yıldızı takması için kabul ediyor ama bu 2 şampiyonluğu resmi şampiyonluklar hanesine eklemiyor, ekleyemezde.

Umarım bu ısrarcı tutumunu sürdürmezsin.

Hoobastank

AL SANA KAPAK

bilmediğin işlere de atlama bi daha

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili almış olduğu karara ilişkin Beşiktaş Kulübü'nün açıklaması şöyle:<br><br>''Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu; 09.05.2002 tarihinde yaptığı toplantısında 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarına ilişkin şampiyonluklarımızın onaylanması talebimizi yerinde ve haklı görerek Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün var olan 2 şampiyonluğunun Türkiye şampiyonluğu olarak Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına tescil edilmesini karara bağlamıştır.'' Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinde yer alan açıklama da şöyle:<br><br>''Türkiye 1. Ligi'nin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulu'nun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında Beşiktaş Kulübü'nün 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF yıldız kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

BEŞİKTAŞ’IN 2 ŞAMPİYONLUĞU
    Beşiktaş Kulübü’nün, 1959’da başlayan lig önceki 2 şampiyonluğunun, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle siyah-beyazlıların şampiyonluk sayısı 12 olarak tescillendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi header -- 15 Haziran 2006; 0:09:48 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.