Şimdi Ara

Düzeltme : Resmi kupa sayıları ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
19.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KooSeo

59dan öncekiler sayılmıyorsa bir daha bana 7-0 falan demeyin.
    buda dogru şimdi egriye egri dogruya dogru ...yada eski puan cetveline dönecegiz:))

quote:

KARAKAY
    bilgi verilmesi iyi hoş..

lakin bu arkadaş genelde herşeyi ben biliyorum,öyle değil sizinkiler saçma,yalan;asıl doğrusu böyle böyle siz bi susun deyip,arkadanda soğuk su muhabbetine girip,kendince milleti altettiğini düşünmesi,biraz sevimsiz görünmesine yol açıyor gibi bence.

şimdi bazı bilgiler gs arkadaşımızın kızgınlıgı ile cıktıgınıda zaman zaman düşünüyorum neden derseniz şimdi her konusunda belli bir grup var onlar hemen girip ne olup bittigini bilmeden diyorum kusura bakmasınlar,bir takım tepki işaretleri koyup cıkıyorlar ve işte hakaret derecesinde kelimeler kullamayı alışkanlık haline getirmiş ve hep aynı tarz yaklaşımla arkadaşımıza itiraz ediyorlar buda paylaşım kalitesini düşünüyor ben rakip olsam yaa o topic,e girmem yada iyice okur araştırır öyle karşısına çıkarım diyorum iyi günler...

• o yanlis bu yanlis sende yanlisin ona bakarsan hoobastank
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

şimdi bazı bilgiler gs arkadaşımızın kızgınlıgı ile cıktıgınıda zaman zaman düşünüyorum neden derseniz şimdi her konusunda belli bir grup var onlar hemen girip ne olup bittigini bilmeden diyorum kusura bakmasınlar,bir takım tepki işaretleri koyup cıkıyorlar ve işte hakaret derecesinde kelimeler kullamayı alışkanlık haline getirmiş ve hep aynı tarz yaklaşımla arkadaşımıza itiraz ediyorlar buda paylaşım kalitesini düşünüyor ben rakip olsam yaa o topic,e girmem yada iyice okur araştırır öyle karşısına çıkarım diyorum iyi günler...

haklısın, ancak hakedene hakettiği gibi davranacaksın..
    bu adama sadece fenerliler değil BJK lilerde tepkili..

ben mesela kendi adıma konuşuyum; cevap verme gereği duymuyorum,
    bu adamın topiclerinde dalgamı geçip çıkıyorum..
    çünki ciddiye alınacak bi tarafı yok adamın..
    bide o yönü var mesela olayın..

• quote:

Orjinalden alıntı: comennias

quote:

Soğuk suyunuz afiyet olsun efendim.

Hoobastank

CANIM BENİM BAK ŞİMDİ,

BEŞİKTAŞ'IN 10 LİG ŞAMPİYONLUĞU YOK 12 TANE VAR.

TFF BUNLARI KABUL ETMEZ DEDİN (1959'DAN ÖNCE) O ESKİDENDİ CANIM. TFF DAHA 6 YIL ÖNCE TÜRKİYE LİGLERİNİN 1956 YILINDA BAŞLADIĞINI KABUL ETTİ. (FEDERASYON DÖNEMİ LİGİ) BUNU KABUL ETMESİNİN SEBEBİDE BJK'YE 2. YILDIZI TAKTIRMAK İÇİN DEĞİL , O TARİHLERDE LİG'İ KENDİ KURDUĞU İÇİNDİR.

VE 1956 , 1957 OLMAK ÜZERE BJK'NİN 2 TANE LİG ŞAMPİYONLUĞU BULUNUYOR. O YÜZDEN O ŞAMPİYONLUK SAYISI 12.

YANİ SIRF BJK'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İÇİN OYUNLARA BAŞVURUYORSUN. AYAKLI ANSİKLOPEDİ OLDUĞUNU ZANNEDİYORSUN.

YANİ SOĞUK SU BU HAVALARDA İYİ GELİR DOĞRU SÖYLÜYORSUN. NEYSEE SEN ŞİMDİ NASIL OLSAN M.Ö 1500'LÜ YILLARA İNİP BİR ŞEYLER BULURSUN.

HER NE KADDAR SENDEN FAZLA HOŞLANMASAMDA BU FORUMDAKİ ÖZVERİ İLE BİR ŞEYLER YAPIYORSUN , SAYGI SONSUZ FAKAT BAŞKALARINA ÇAMUR ATMA , AYRICA YUKARIDA SAYDIĞIM SEBEPLERDEN DOLAYI SENİN GSTERDİĞİN KUPA TABLOSUDA YANLIŞ.
    Sevgili arkadaşım,
    Yukarda gösterdiğim resmi kupa tablosu doğrudur. Yine yukarda saydığım nedenlerden dolayı TFF 1959'yılından önceki kupaları resmi kupa olarak kabul etmez. En çok resmi kupa kazanan takım Galatasaray'dır. Burada Fenerbahçe'ye ya da Beşiktaş'a herhangi bir kastım yok. En çok kupa tabi ki mutluluk verici birşey ama illa en çok kupaya sahip olmak gerekmiyor elbet.

turkfutbolu.net'in resmi kupalar başlığı altında verdiği rakamlar bir kere yanlış. Eğer "resmi" diyorsa benim altta verdiğim tabloları kullanmak zorundadır. Yok eğer resmi ve gayri resmi her kupa sayılıyorsa Galatasaray'ın kupalarını eksik vermiştir. O vakit Galatasaray'ın 106 kupası olmak zorunda.

İkinci olarak Türkiye Futbol Fedarasyonu 1923'te kurulmuştur ve aynı yıl FİFA'ya katılmıştır. Yani 1923'ten beri Türkiye'de ligleri Federasyon organize etmiştir. Ancak yine yukarıda saydığım nedenlerden dolayı o zamanki ligler bugün anladıklarımızdan çok farklıdır. Tam olarak belli kurallara bağlanmamıştır. Hatta bu yüzden Avrupa Kupaları'na dahi katılamadık.

Gelelim Beşiktaş'ın 12 yıl şampiyonluk olayına. Diyorsun ki ligler 1956 yılında başladı. Peki öyle kabul edelim. Ama önce ortaya şu gerçekleri koyalım. Bir kere 1951-1959 yılları arasında İstanbul Profesyonel Ligi vardı.

İstanbul Profesyonel Futbol Ligi Şampiyonları :
    Galatasaray - 3 kez (1954-1955, 1955-1956, 1957-1958)
    Fenerbahçe - 3 kez (1952-1953, 1956-1957, 1958-1959)
    Beşiktaş - 2 kez (1951-1952, 1953-1954)

Öncelikle 1956 ve 1957 yıllarında Beşiktaş'ın şampiyonluğu yok. 1956/57 Fenerbahçe, 1957/58 Galatasaray, 1958/59 Fenerbahçe şampiyon oluyor.

Bir kere İstanbul Profesyonel Futbol Ligi 8 yıl oynanmıştır ve hangi kritere göre sadece son 3 sezonunu resmi olarak kabul ediyorsun. Böyle birşey mümkün olsa dahi BJK'nin şampiyonluk sayısının artmadığı aşikar. Çünkü 1956'dan sonra şampiyonluğu yok. Eğer İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'nin 8 yılı da TFF tarafından resmi kabul edilirse oluşacak tablo şu olur :

Galatasaray: 19
    Fenerbahçe: 19
    Beşiktaş: 12
    Kaynak :http://www.turkfutbolu.net/tumligler/istpro.html

* Senin bahsettiğin ligler ise şöyle:
    1956/57
    1. Beşiktaş 17
    2. Galatasaray 14
    3. Altay 12
    4. Gençlerbirliği 9
    5. Kültürspor 7
    6. Milli Mensucat 1

1957/58
    1. Beşiktaş 10
    2. İstanbulspor 6
    3. Ankara DS. 6
    4. Beykoz 2

Diyorsun ki TFF yeni bir oluşum başlattı yukardaki ligleri oynattı. Bu liglerde itilaf yok. Beşiktaş ve hatta bazı takımlar çift ligde yer alıyor. Ortada iki lig oynanıyor ve koas ortamı var. Belli bir standart olmadığı kesin. O yüzden resmiyet de yok. Nitekim TFF 1959 yılına gelindiğinde mahalli ligleri resmen kaldırıyor ve gerçek anlamda milli ligi kuruyor. İstanbul mahalli liginden en iyi 8 takım ile Ankara ve İzmir mahalli liglerinden en iyi 4'er takım kırmızı ve beyaz grup olarak iki gruba ayrılarak ligi başlatılıyor.

Beşiktaş senin bahsettiğin liglerde* oynadığı için değil 1958/59 sezonunda İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni 5. sırada bitirdiği için 1959 yılında oynanan milli lige (yani ilk resmi sezona) katılmaya hak kazanıyor. O sezon 9. olan Kasımpaşaspor milli lige katılmak için play-off oynamak zorunda kalırken sonuncu Beyoğluspor milli lige katılamıyor. Demek ki o sezon es kaza Beşiktaş sonuncu olsa 1959'daki milli lige katılamayacak. Yani bu şunu gösteriyor 1959 yılına kadar olan süreçteki kupaların bugünkü TFF nezdinde herhangi bir resmiyeti yok. İlk milli lig mahalli liglerin devamıdır. Dolayısıyla 1959'dan önce resmiyet kavarmı varsa o zamanın federasyonu mahalli ligleri resmi olarak kabul ediyor.

Tüm olay federasyonun yıldız uygulamasına geçmesiyle başladı. O vakte kadar Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı hakkında herhangi bir derdi yoktu. Yıldız savaşları haline gelen bu durum sonunda federasyonun "Beşiktaş 2. yıldınızı takabilir ancak şampiyonluklarını saymıyorum" demesiyle son bulmuştur. Beşiktaş 2003'ten önce 9 şampiyonluğu vardı ancak bu karar sayesinde 10. şampiyonluğu görmeden 2. yıldızını takabildi. Kimi Beşiktaşlı buna sevindi kimisi ise ben böyle yıldız istemem dedi. Konu öylece zaman aşımına uğradı.
    http://www.milliyet.com.tr/2002/03/27/spor/spo05.html

Zaten federasyonun 1959'dan önceki kupaları resmi kabul etme durumu söz konusu olamaz. Bunun nedenlerinin bir kısmını yukarda zaten açıkladım. Ortada öyle bir kaos var ki durum çok karışık. 1955/56 İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray 1956/57 sezonunda ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. 1956/57'de Fenerbahçe şampiyon olmasına rağmen bir sonraki sene Şampiyon Kulüpler kupasına katılamıyor. 1957/58 sezonunda Galatasaray şampiyon olmasına rağmen bir sonraki sene 1958/59 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na Beşiktaş katılıyor (senin bahsettiğin ligde şampiyon olduğu için). Bu durumda ortada şöyle birşey var; eğer Beşiktaş bahsedilen o iki sezondaki şampiyonluları resmiyet kazanırsa aynı şekilde Fenerbahçe'nin ve Galatasaray şampiyonluklarının da resmiyet kazanması gerekiyor. Zaten Beşiktaş'ın en büyük iddası 1958/59 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmış olmalarıdır. Ancak o kupaya daha önce İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray da katılmıştı. Yani inanılmaz bir kaos var. Her iki ligde resmiyet kazanırsa 1956-58 yılları arasında çift şampiyon var kim şampiyon olacak?

Yani olayın özeti şu: Beşiktaş'ın şampiyonlukları resmiyet kazanırsa Galatasaray ve Fenerbahçe'ye haksızlık yapılacak. Keza Fenerin ya da Galatasaray'ın şampiyonlukları sayılırsa bu sefer Beşiktaş'a haksızlık yapılmış olacak. Federasyon alabileceği en güzel kararı aldı. Beşiktaş 2. yıldızı bana göre hak ediyordu ama kupaların resmiyet kazanması mümkün değildi.

Sonuçta Beşiktaş'ın 12 değil 10 tane şampiyonluğu vardır.

Bakıyorum canım ama bu işler sadece bakmakla olmuyor malesef ....

Hoobastank

• quote:

Orjinalden alıntı: sadıkali

" Yukarida verilen resmi kupa tablosu yanlıştır !!! " hoobun giriş cümlesine bakın ben olsam sonunada " yıllarca fb nin kupa sayısı daha fazla diye kandırıldınujz, ama artık ben varım ; hoobastank. hoobastan, hoobastak, adana mersin yolu 35. kilometrede, giderken sağda, ve dönerkende araştırdım ve kendi tespitimdir solda ayrıca hoob bak dün akşam basketbol topıcınde o günlere ait bir basketbol resmi koymuştun, acaip inandırıcı olmuştu, keşke bu araştırmanı da resimle süsleseydin

hoobastank bak kaç aydır rica ediyorum ( 2 aydır ) şu songa verdiğiniz karşılıksız çeklerin reminide koysana buraya, hani kıckera kapak olmuştunuz onu

• canıııııımmm
    muaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
  • Yav yok onlar doğru gittim parmaamla saydım heuheu.
    Yav napsak bizde 2001den önceki kupaları resmi saymasak mı ne
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

quote:

quote:

Soğuk suyunuz afiyet olsun efendim.

Hoobastank

CANIM BENİM BAK ŞİMDİ,

BEŞİKTAŞ'IN 10 LİG ŞAMPİYONLUĞU YOK 12 TANE VAR.

TFF BUNLARI KABUL ETMEZ DEDİN (1959'DAN ÖNCE) O ESKİDENDİ CANIM. TFF DAHA 6 YIL ÖNCE TÜRKİYE LİGLERİNİN 1956 YILINDA BAŞLADIĞINI KABUL ETTİ. (FEDERASYON DÖNEMİ LİGİ) BUNU KABUL ETMESİNİN SEBEBİDE BJK'YE 2. YILDIZI TAKTIRMAK İÇİN DEĞİL , O TARİHLERDE LİG'İ KENDİ KURDUĞU İÇİNDİR.

VE 1956 , 1957 OLMAK ÜZERE BJK'NİN 2 TANE LİG ŞAMPİYONLUĞU BULUNUYOR. O YÜZDEN O ŞAMPİYONLUK SAYISI 12.

YANİ SIRF BJK'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İÇİN OYUNLARA BAŞVURUYORSUN. AYAKLI ANSİKLOPEDİ OLDUĞUNU ZANNEDİYORSUN.

YANİ SOĞUK SU BU HAVALARDA İYİ GELİR DOĞRU SÖYLÜYORSUN. NEYSEE SEN ŞİMDİ NASIL OLSAN M.Ö 1500'LÜ YILLARA İNİP BİR ŞEYLER BULURSUN.

HER NE KADDAR SENDEN FAZLA HOŞLANMASAMDA BU FORUMDAKİ ÖZVERİ İLE BİR ŞEYLER YAPIYORSUN , SAYGI SONSUZ FAKAT BAŞKALARINA ÇAMUR ATMA , AYRICA YUKARIDA SAYDIĞIM SEBEPLERDEN DOLAYI SENİN GSTERDİĞİN KUPA TABLOSUDA YANLIŞ.
    Sevgili arkadaşım,
    Yukarda gösterdiğim resmi kupa tablosu doğrudur. Yine yukarda saydığım nedenlerden dolayı TFF 1959'yılından önceki kupaları resmi kupa olarak kabul etmez. En çok resmi kupa kazanan takım Galatasaray'dır. Burada Fenerbahçe'ye ya da Beşiktaş'a herhangi bir kastım yok. En çok kupa tabi ki mutluluk verici birşey ama illa en çok kupaya sahip olmak gerekmiyor elbet.

turkfutbolu.net'in resmi kupalar başlığı altında verdiği rakamlar bir kere yanlış. Eğer "resmi" diyorsa benim altta verdiğim tabloları kullanmak zorundadır. Yok eğer resmi ve gayri resmi her kupa sayılıyorsa Galatasaray'ın kupalarını eksik vermiştir. O vakit Galatasaray'ın 106 kupası olmak zorunda.

İkinci olarak Türkiye Futbol Fedarasyonu 1923'te kurulmuştur ve aynı yıl FİFA'ya katılmıştır. Yani 1923'ten beri Türkiye'de ligleri Federasyon organize etmiştir. Ancak yine yukarıda saydığım nedenlerden dolayı o zamanki ligler bugün anladıklarımızdan çok farklıdır. Tam olarak belli kurallara bağlanmamıştır. Hatta bu yüzden Avrupa Kupaları'na dahi katılamadık.

Gelelim Beşiktaş'ın 12 yıl şampiyonluk olayına. Diyorsun ki ligler 1956 yılında başladı. Peki öyle kabul edelim. Ama önce ortaya şu gerçekleri koyalım. Bir kere 1951-1959 yılları arasında İstanbul Profesyonel Ligi vardı.

İstanbul Profesyonel Futbol Ligi Şampiyonları :
    Galatasaray - 3 kez (1954-1955, 1955-1956, 1957-1958)
    Fenerbahçe - 3 kez (1952-1953, 1956-1957, 1958-1959)
    Beşiktaş - 2 kez (1951-1952, 1953-1954)

Öncelikle 1956 ve 1957 yıllarında Beşiktaş'ın şampiyonluğu yok. 1956/57 Fenerbahçe, 1957/58 Galatasaray, 1958/59 Fenerbahçe şampiyon oluyor.

Bir kere İstanbul Profesyonel Futbol Ligi 8 yıl oynanmıştır ve hangi kritere göre sadece son 3 sezonunu resmi olarak kabul ediyorsun. Böyle birşey mümkün olsa dahi BJK'nin şampiyonluk sayısının artmadığı aşikar. Çünkü 1956'dan sonra şampiyonluğu yok. Eğer İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'nin 8 yılı da TFF tarafından resmi kabul edilirse oluşacak tablo şu olur :

Galatasaray: 19
    Fenerbahçe: 19
    Beşiktaş: 12
    Kaynak :http://www.turkfutbolu.net/tumligler/istpro.html

* Senin bahsettiğin ligler ise şöyle:
    1956/57
    1. Beşiktaş 17
    2. Galatasaray 14
    3. Altay 12
    4. Gençlerbirliği 9
    5. Kültürspor 7
    6. Milli Mensucat 1

1957/58
    1. Beşiktaş 10
    2. İstanbulspor 6
    3. Ankara DS. 6
    4. Beykoz 2

Diyorsun ki TFF yeni bir oluşum başlattı yukardaki ligleri oynattı. Bu liglerde itilaf yok. Beşiktaş ve hatta bazı takımlar çift ligde yer alıyor. Ortada iki lig oynanıyor ve koas ortamı var. Belli bir standart olmadığı kesin. O yüzden resmiyet de yok. Nitekim TFF 1959 yılına gelindiğinde mahalli ligleri resmen kaldırıyor ve gerçek anlamda milli ligi kuruyor. İstanbul mahalli liginden en iyi 8 takım ile Ankara ve İzmir mahalli liglerinden en iyi 4'er takım kırmızı ve beyaz grup olarak iki gruba ayrılarak ligi başlatılıyor.

Beşiktaş senin bahsettiğin liglerde* oynadığı için değil 1958/59 sezonunda İstanbul Profesyonel Futbol Ligi'ni 5. sırada bitirdiği için 1959 yılında oynanan milli lige (yani ilk resmi sezona) katılmaya hak kazanıyor. O sezon 9. olan Kasımpaşaspor milli lige katılmak için play-off oynamak zorunda kalırken sonuncu Beyoğluspor milli lige katılamıyor. Demek ki o sezon es kaza Beşiktaş sonuncu olsa 1959'daki milli lige katılamayacak. Yani bu şunu gösteriyor 1959 yılına kadar olan süreçteki kupaların bugünkü TFF nezdinde herhangi bir resmiyeti yok. İlk milli lig mahalli liglerin devamıdır. Dolayısıyla 1959'dan önce resmiyet kavarmı varsa o zamanın federasyonu mahalli ligleri resmi olarak kabul ediyor.

Tüm olay federasyonun yıldız uygulamasına geçmesiyle başladı. O vakte kadar Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı hakkında herhangi bir derdi yoktu. Yıldız savaşları haline gelen bu durum sonunda federasyonun "Beşiktaş 2. yıldınızı takabilir ancak şampiyonluklarını saymıyorum" demesiyle son bulmuştur. Beşiktaş 2003'ten önce 9 şampiyonluğu vardı ancak bu karar sayesinde 10. şampiyonluğu görmeden 2. yıldızını takabildi. Kimi Beşiktaşlı buna sevindi kimisi ise ben böyle yıldız istemem dedi. Konu öylece zaman aşımına uğradı.
    http://www.milliyet.com.tr/2002/03/27/spor/spo05.html

Zaten federasyonun 1959'dan önceki kupaları resmi kabul etme durumu söz konusu olamaz. Bunun nedenlerinin bir kısmını yukarda zaten açıkladım. Ortada öyle bir kaos var ki durum çok karışık. 1955/56 İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray 1956/57 sezonunda ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil ediyor. 1956/57'de Fenerbahçe şampiyon olmasına rağmen bir sonraki sene Şampiyon Kulüpler kupasına katılamıyor. 1957/58 sezonunda Galatasaray şampiyon olmasına rağmen bir sonraki sene 1958/59 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na Beşiktaş katılıyor (senin bahsettiğin ligde şampiyon olduğu için). Bu durumda ortada şöyle birşey var; eğer Beşiktaş bahsedilen o iki sezondaki şampiyonluları resmiyet kazanırsa aynı şekilde Fenerbahçe'nin ve Galatasaray şampiyonluklarının da resmiyet kazanması gerekiyor. Zaten Beşiktaş'ın en büyük iddası 1958/59 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmış olmalarıdır. Ancak o kupaya daha önce İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray da katılmıştı. Yani inanılmaz bir kaos var. Her iki ligde resmiyet kazanırsa 1956-58 yılları arasında çift şampiyon var kim şampiyon olacak?

Yani olayın özeti şu: Beşiktaş'ın şampiyonlukları resmiyet kazanırsa Galatasaray ve Fenerbahçe'ye haksızlık yapılacak. Keza Fenerin ya da Galatasaray'ın şampiyonlukları sayılırsa bu sefer Beşiktaş'a haksızlık yapılmış olacak. Federasyon alabileceği en güzel kararı aldı. Beşiktaş 2. yıldızı bana göre hak ediyordu ama kupaların resmiyet kazanması mümkün değildi.

Sonuçta Beşiktaş'ın 12 değil 10 tane şampiyonluğu vardır.

Bakıyorum canım ama bu işler sadece bakmakla olmuyor malesef ....

Hoobastank

İyi ne güzel canım cicimle götürelim o zaman.

Ben sana o tablonun hepsi yanlış demedim. Galatasaray'ın kupası şu kadar falanda demedim. Sadece TFF ninde kabul ettiği gibi BJK nin 12 tane resmi lig şampiyonluğu var. Sen yine bana bayağı bir bilgi verdin sağol. çok teşekkürler.

Ayrıca beni şu an çok sinirlendirdin ben canımı sana seni çok sevdiğimden değil , sadece ortamı yumuşatmak için söyledim senin yazdığın canımla benim yazdığım canım aynı değil. Ne düşünüyorsan 2 mislini al hadi eyvallah.

Bu arada ayarlayabilirsem sana bir video upload edecem onun hakkındada yorumlarını yazarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comennias -- 13 Haziran 2006; 16:36:52 >

• Hoobastank bir siteden alıntı yapmış üstüne birşeyler eklemiş.Forumun amacı nedir?Tartışmaktır değilmi?İnsanlar birbirine bilgi verir,alır,yanlışı düzeltir,birşeyler ekler...

Burdaki Fenerliler ne yapıyor (dikkat edin sadece Fenerliler gülüyor) '' bumudur abi.Daha doğrusunu bilen varsa yazsın ama hiçbir şey bilmeyenler bile burda gelmiş 'muhahaha' yapıyor.

Lütfen biraz daha insan gibi yorum yapalım.

@Hoobastank,çok sağol bilgi için.
  • O kupaları almış takımdan neden utanıyorsun.? kötü gündede sahip çıkmak gerekmiyormu?

sen bize su öneriyorsun. bende sana kötü günlerde takımının yanında olmadığın zaman absolut vodka öneririm

Düzeltme : Resmi kupa sayıları ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 13 Haziran 2006; 16:41:05 >
  • ne kadarını okudun bılmıyorum. tartısmaktan bahsedıyorsun. peki sen hoobastankın her yazdıgı ile hemfikir misin? yani o ne yazarsa dogrumudur? madem tartısmaktan bahsedıyoruz; olay sadece işine gelen sorulara cvp vermek midir yoksa her sorulana mı? ilk başlarda bu hoob konusunda forumda sadece FBliler tepkiliydi. dikkat edersen artık dier takım taraftarları da tepki koyuyor. Yani senın bahsettigin gibi sadece FBliler değil. Muhamauaa koyanlar için de neden söliyim sana:
    Artık bir cok kişi bu arkadasın ne yazdıgını okumuyor (ben de dahıl)
    Cümlelerimi gsli bir taraftara hoob tarafından söylenmiş bir söz ile bitiriyorum:
    COPY-PASTE YAPMAK SİZİN ZANNETTİĞİNİZ KADAR KOLAY İŞ DEĞİLDİR

quote:

Orjinalden alıntı: cemo91

Hoobastank bir siteden alıntı yapmış üstüne birşeyler eklemiş.Forumun amacı nedir?Tartışmaktır değilmi?İnsanlar birbirine bilgi verir,alır,yanlışı düzeltir,birşeyler ekler...

Burdaki Fenerliler ne yapıyor (dikkat edin sadece Fenerliler gülüyor) '' bumudur abi.Daha doğrusunu bilen varsa yazsın ama hiçbir şey bilmeyenler bile burda gelmiş 'muhahaha' yapıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

ne kadarını okudun bılmıyorum. tartısmaktan bahsedıyorsun. peki sen hoobastankın her yazdıgı ile hemfikir misin? yani o ne yazarsa dogrumudur? madem tartısmaktan bahsedıyoruz; olay sadece işine gelen sorulara cvp vermek midir yoksa her sorulana mı? ilk başlarda bu hoob konusunda forumda sadece FBliler tepkiliydi. dikkat edersen artık dier takım taraftarları da tepki koyuyor. Yani senın bahsettigin gibi sadece FBliler değil. Muhamauaa koyanlar için de neden söliyim sana:
    Artık bir cok kişi bu arkadasın ne yazdıgını okumuyor (ben de dahıl)
    Cümlelerimi gsli bir taraftara hoob tarafından söylenmiş bir söz ile bitiriyorum:
    COPY-PASTE YAPMAK SİZİN ZANNETTİĞİNİZ KADAR KOLAY İŞ DEĞİLDİR

quote:

Hoobastank bir siteden alıntı yapmış üstüne birşeyler eklemiş.Forumun amacı nedir?Tartışmaktır değilmi?İnsanlar birbirine bilgi verir,alır,yanlışı düzeltir,birşeyler ekler...

Ben Hoobastank'ın her dediğini haklısın demiyorum.Ama dikkat etsene burda mesaj atanlara.Birtek comennias(BJK'li) tartışıyor.Diğerleri (FBliler) ise dalga geçiyor.Konuyla en ufak alakası olmayan cümleler kuruyor.Sence ne kadar doğru?Bütün Fenerliler hem fikir olmuş zaten 'hadi beyler hoob konu açmış gidelimde batıralım' diye düşünüyorlar.

Bu dediklerim yapılmasa sence bu konuda gerginlik çıkarmıydı.Eskiden hatırlamıyomusn (eskiden dediğim ekim,kasım da falan) ne güzel biri bişey yazardı başka birisi gelirdi karşısındakini incitmeden,o öyle değilde böyle olsa falan derdi şimdi ise görüyorsun ki herkes komiklik derdinde.

• işte bu komıkler şakaların tek sorumlusu kendısıdır. sen durmadan bir takımla ugrasırsan ister istemez antipatik olursun. soruyorum sana cdemir bugune kadar tartıstı da ne oldu. kendı adıma, ben bi konu uzerınden tartıstım, soru sordum. ben elma mı dedım, o armuttan bahsetmeye basladı bana. ya da hiç cvp vermedi. o zaman o armut drse ben limon derim. bu olay artık bu boyuta geldı yani.
    neyse
    herkese iyi aksamlar.
  • smiley ler değilde icraat konuşsun. boş laflar ve larla olmuyor...

Copy paste değil içeriğe bakın bakalım

Siz de dökün elinizdekilerini, Ortaya seviyeli bir tartışma çıksın.

Cdemir@ hoca gibi olun biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kajura -- 13 Haziran 2006; 17:11:20 >
  • quote:

işte bu komıkler şakaların tek sorumlusu kendısıdır. sen durmadan bir takımla ugrasırsan ister istemez antipatik olursun. soruyorum sana cdemir bugune kadar tartıstı da ne oldu. kendı adıma, ben bi konu uzerınden tartıstım, soru sordum. ben elma mı dedım, o armuttan bahsetmeye basladı bana. ya da hiç cvp vermedi. o zaman o armut drse ben limon derim. bu olay artık bu boyuta geldı yani.
    neyse
    herkese iyi aksamlar.

Abi bu konu Hoobastank Fenerle mi uğraşmış?Ben niye göremiyorum?Adam sadece resmi kupaların böyle olmadığını ve Galatasaray daha fazla kupasının olduğunu göstermeye çalışıyor.Doğrudur veya yanlıştır.

Ben olsam ben soru sorduğumda cevap alamadığım birisiyle bende muhattap olmam.Hadi seni anladım,cdemiride anladım,diğerlerine ne oluyor?Onlarda mı soru sormuşta cevap alamamış?Hayır.Onlar dalga geçmek amaçlı yapıyor.

Neyse tamam benimki sadece öneriydi isteyen önem verir dikkat eder isteyen aynı şekilde devam eder.

iyi akşamlar alp

• quote:

Orjinalden alıntı: Kajura

smiley ler değilde icraat konuşsun. boş laflar ve larla olmuyor...

Copy paste değil içeriğe bakın bakalım

Siz de dökün elinizdekilerini, Ortaya seviyeli bir tartışma çıksın.

Cdemir@ hoca gibi olun biraz

@cdemir hocam adına konuşmiim ama , cdemir hocamın nazarında da hoobastank'ın notunun yüksek oldugunu sanmıyorum..

vergi yüzsüzü GS ve yer 6 programını hoobastank'ın nasıl yorumladıgını da gayet iyi biliyoruz

• quote:

Gerçek resmi kupa tablosu

TFF 1959 yılından önceki ligleri resmi olarak kabul etmez. Neden etmez hemen izah edeyim. Bir arakadaşımın resmi kaynaklardan derleyip topladığı özet :

Milli Küme öncelikle, 1942'de Maarif Kupası, 1944'de Milli Eğitim Mükafatı adı altında, lig kavramı ile bağdaşmayan, takım sayıları ve statüleri seneden seneye değişerek oynandı. Federasyon kavramı tam oturmadığından, yine lig kavramı ile bağdaşmayacak şekilde, takımlar istediği zaman ligden çekilip, istediğinde girebiliyordu. İstedikleri maça çıkıp, istediklerine çıkmıyor, fakat herhangi bir ceza almıyorlardı. Futbolcular amatör statüsünde oynatılıyordu. UEFA'nın tanımadığı bir ligdi ve Milli Küme şampiyonlarını, Avrupa Kupalarına kabul etmiyordu. Adı üstünde Milli Küme, Milli Lig değil.

MİLLİ KÜME
    1937 7 takımla oynandı.
    1938 6 takımla oynandı. F.Bahçe para alamadığını bahane ederek maçlara çıkmadı ve ligden çekildi.
    1939 8 takımla 2 devreli oynandı. F.Bahçe yine katılmadı. Ancak kulüpte,
    idari sıfatı olmayan bir kişinin teşvifi ile sahaya çıktı. Ceza almadı.
    1940 7 takımla oynandı.
    1941 10 takımla 2 devreli oynandı.
    1942 Yabancı maçlar nedeniyle organize edilemediği
    yazılır ama nedeni belirsiz.
    1943 8 takımla 2 devreli oynandı.
    1944 Maç gelirleri düzenli dağıtılamadı ve
    G.Saray ligden çekildi, ceza almadı.
    1945 8 takımla 2 devreli oynandı.
    1946 6 takımla 2 devreli oynandı.
    1947 8 takımla 2 devreli oynandı.
    1948 Olimpiyat Oyunları gibi komik mazeretlerle yapılamadı.
    1949 Akdeniz Oyunları gibi komik mazeretlerle yapılamadı.
    1950 8 takımla 2 devreli oynandı.

Madem her kupa kabul ediliyor, herkes kafasına göre takılıyor buyrun :

GALATASARAY
    TOPLAM 106 KUPA

14 İstanbul Futbol Ligleri
    2 İstanbul Kupası
    1 İstanbul Şildi
    1 Milli Küme
    1 Türkiye Futbol Birincilikleri
    1 Union Club Kupası
    (GS 4-0 Kadıköy 31.01.1909)

4 GS-FB Bayramı
    (GS 1-0 F.Bahçe 25.05.1913)
    (GS 3-0 F.Bahçe 26.10.1913)
    (GS 3-2 F.Bahçe 05.07.1936)
    (GS 3-1 F.Bahçe 17.05.1942)

2 Galatasaray Kupası
    (GS 2-1 F.Bahçe 02.06.1921)
    (GS 4-1 Hilal 1922)

1 Cumhuriyet Kupası
    (GS 5-2 Beşiktaş 10.06.1920)

1 Gazi Büstü
    (GS 4-0 F.Bahçe 31.08.1920)

1 Olimpiyat Derneği Kupası
    (GS 2-1 F.Bahçe 13.05.1931)

2 Tan Kupası
    (GS 4-1 F.Bahçe 01.05.1939)
    (GS 4-0 F.Bahçe 24.09.1939)

1 Stadyum Kupası
    (GS 3-1 Kurtuluş 1939)

1 Yarımşar Saatli Maçlar Kupası
    (GS 3-0 Kurtuluş 1940)

1 Yardım Kupası
    (GS 2-0 F.Bahçe 07.01.1940)

1 Dostluk Kupası
    (GS 1-0 F.Bahçe 01.12.1946)

1 Maarif Vekaleti Şildi
    (GS 1-0 F.Bahçe 08.06.1947)
    (GS 2-1 F.Bahçe 20.06.1940)
    (GS 4-2 F.Bahçe 01.05.1951)

1 Basın Kupası
    (GS 1-0 F.Bahçe 07.05.1949)

1 Ankara Şildi
    (GS 3-2 G.Birliği 03.12.1949)

1 Son Saat Kupası
    (GS 2-0 F.Bahçe 14.01.1951)

1 Çanakkale Abidesi Kupası
    (GS 3-1 F.Bahçe 19.04.1953)

1 Beşli Turnuva
    (GS 3-2 F.Bahçe 15.05.1955)
    (GS 2-0 Beşiktaş 28.12.1955)

1 Üçlü Turnuva
    (GS 1-0 F.Bahçe 24.12.1955)

1 Çanakkale Kupası
    (GS 3-1 Beşiktaş 16.03.1950)

1 Hasan Polatkan Kupası
    (GS 2-1 F.Bahçe 24.01.1960)

1 Dörtlü Turnuva
    (Beşiktaş-Beyoğlu-Beykoz 1963)

1 50.Yıl Kupası
    (GS 5-3 F.Bahçe 30.10.1973)

1 Silahlı Kuvvetler Kupası
    (GS 4-1 Beşiktaş 27.07.1974)

1 Barış Kupası
    (G.Saray-Beşiktaş-F.Bahçe 1981)

1 Polis Vakfı Kupası
    (GS 4-3 F.Bahçe 20.06.1982)

15 Türkiye 1. Ligi Şampiyonluğu
    14 Türkiye & Federasyon Kupası
    10 Cumhurbaşkanlığı Kupası
    12 TSYD Kupası
    5 Başbakanlık Kupası

1 UEFA Kupası
    1 SuperCup
    -----------------------------------------

istanbul şiltleri donanma hupaları vb kupalar sayılacaksa Galatasarayın 103 kupası fenerin 83 kupası olmuş oluyor...

Ha sayılmayacaksa durum ortada zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kajura -- 13 Haziran 2006; 17:24:17 >

• quote:

İyi ne güzel canım cicimle götürelim o zaman.

Ben sana o tablonun hepsi yanlış demedim. Galatasaray'ın kupası şu kadar falanda demedim. Sadece TFF ninde kabul ettiği gibi BJK nin 12 tane resmi lig şampiyonluğu var. Sen yine bana bayağı bir bilgi verdin sağol. çok teşekkürler.

Ayrıca beni şu an çok sinirlendirdin ben canımı sana seni çok sevdiğimden değil , sadece ortamı yumuşatmak için söyledim senin yazdığın canımla benim yazdığım canım aynı değil. Ne düşünüyorsan 2 mislini al hadi eyvallah.

Bu arada ayarlayabilirsem sana bir video upload edecem onun hakkındada yorumlarını yazarsın.
    Beşiktaş'ın 12 resmi lig şampiyonluğu yoktur. 10 tane resmi lig şampiyonluğunuz var.
    İnsanları yanlış bilgilendirme !

TFF'nun kararı şöyleydi: Beşiktaş 2. yıldınızı takabilir ancak şampiyonluklarını saymıyorum.

Yani bir anlamda TFF 2. yıldızı haklı görmek için o şampiyonlukları kabul ediyordu ancak şampiyonluk hanesine yazmıyordu. Eğer yazmaya kalkarksa yukarda izah ettiğim gibi kaos olurdu. Hatta federasyon bu kararı verince birçok BJK'li karara tepki gösterdi. Ama yine de çoğuna 9 resmi şampiyonlukla 2 yıldız takmak hoş geldiği için o olay öylece kapandı.

Eğer bu konuda ısrarcı olursan 1955/56 İstanbul Profesyonel Futbol Liginde şampiyon olan Galatasaray 1956/57 sezonunda ülkemizi Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan temsil etmesini izah edemezsin ?!! BJK adına bu tezi ilk defa ortaya rahmetli Cenk Koray'dır. Kendisinin de en büyük dayağanağı 1957/58 sezonunda Galatasaray şampiyon olmasına rağmen bir sonraki sene 1958/59 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'na Beşiktaş katılıyor (senin bahsettiğin ligde şampiyon olduğu için) olmasıdır.

Bu yüzden hiçbiryerde BJK'nin resmi şampiyonluk sayısı 12 yazmaz. Yazsa da bir anlamı olmaz çünkü TFF kabul etmiyor. Kabul edersa eğer Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin de şampiyonluklarını oynaylamak zorunda kalacak.

Uzatmaya gerek. Boşuna kasma kendini. Beşiktaş'ın 10 tane resmi şampiyonluğu var.

Hoobastank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 13 Haziran 2006; 18:10:52 >

• quote:

quote:

işte bu komıkler şakaların tek sorumlusu kendısıdır. sen durmadan bir takımla ugrasırsan ister istemez antipatik olursun. soruyorum sana cdemir bugune kadar tartıstı da ne oldu. kendı adıma, ben bi konu uzerınden tartıstım, soru sordum. ben elma mı dedım, o armuttan bahsetmeye basladı bana. ya da hiç cvp vermedi. o zaman o armut drse ben limon derim. bu olay artık bu boyuta geldı yani.
    neyse
    herkese iyi aksamlar.

Abi bu konu Hoobastank Fenerle mi uğraşmış?Ben niye göremiyorum?Adam sadece resmi kupaların böyle olmadığını ve Galatasaray daha fazla kupasının olduğunu göstermeye çalışıyor.Doğrudur veya yanlıştır.

Ben olsam ben soru sorduğumda cevap alamadığım birisiyle bende muhattap olmam.Hadi seni anladım,cdemiride anladım,diğerlerine ne oluyor?Onlarda mı soru sormuşta cevap alamamış?Hayır.Onlar dalga geçmek amaçlı yapıyor.

Neyse tamam benimki sadece öneriydi isteyen önem verir dikkat eder isteyen aynı şekilde devam eder.

iyi akşamlar alp

CEMO91 HOCAM,

Ben Hoobastank'ın hiç bir işine karışmak istemem. Zaten hakkımda yok böyle bir şeye. Bu yazıyı kimseyi kötülemek için yazmıyorum.

Hoobastank'ın ne yazacağına falan karışamam. Ne isterse yazar saygımız var.

Ama bir şey dikkatimi çekti. Hoobastank fenerlemi uğraştı demişsin. Beni ilgilendirmez ben BJK'liyim ama çok fena uğraşıyor , hatta bundan ötürü ben artık rahatsız oluyorum yinede ssimi çıkaramam bu konuya çünkü adam istediğini yazar kendi tercihi.

Ayrıca Hoobastank'ın imzasında yazılarımı okumak için tıkla yazıyor. Oraya lütfen tıklayın. Bir tane bile Gs hakkında birşey yok. Hepsi başka kulüpleri kötleyen yazılar.

Bunada karışmak istemiyorum kendi alanında da istediğini yazar ama gerçek bir şey söylediklerim.

Yinede yazdıklarına saygımız var. Ama çok antipatik oldu bu forumda .

İnsan olarak tanımıyorum. İyi veya kötü bir insan diyemem polemiğede giresim yok açıkçası. Ama yazdıklarıyla gerçekten antipatik biri olarak tanıtıyor kendini bu foruma.

Benim haddime düşmez ama kendisine önerim bir süreliğine sadece galatasaray ile ilgili yazılar yazsın. Çünkü yazdığı tüm yazılar başka kulüplerle ilgili.

• Bu yazının yazılma nedeni şu olabilir:Yazıyı yazan araştırmacı ortalığı karıştırmacı köşe yazarı arkadaşımız bir yerde en yukardaki tabloyu görmüştür.Bir de bakmıştır ki Fenerbahçe'nin toplam kupa sayısı Galatasaray'ın kinden falza.Kendi kendine ulan bir şeyler yapıp Galatasaray'ı öne geçirmeliyim diye düşünür ve bu yazıyı yazar.

Şu en son yazılan Silahlı Kuvvetler Kupası,Hasan Polatkan Kupaları gibi kupalar verilmiş.Bunlar Tff'nin bilgisinde degil.Şayet öyle olsaydı Fenerbahçe Yayla Kupası'nın düzenler,ve her sene kazanırdı.

Galatasaray her yerde üstün degil.Kabul edilmesi lazım.Başkasının başarısına çamur atmamak erdemini göstermek lazım öncelikle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.