Şimdi Ara

Düz Lise İle Meslek Lisesi Farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bişe soracam ben 358 puan aldım büyük bir ihtimalle giremicem
    1-bilişim teknoloji meslek nedir?Üniversitede bu meslekle ilgili hangi bölümlere girebilirim
    2-bilişim teknoloji okursam 4 yıllık universite için okul öss de ekstra puan veriyor mu?
    3-meslek lisesinde okuyon birinin avukat olubilir mi?Olması için fazla mı çalışması gerekir?
    4-Düz lise öss de avukatlık için kaç puan veriyor?Meslek lisesi kaç puan veriyor?

• Basit anlatım:

Düz lise de üniversite kazanma şansın meslek lisesinde üniversite kazanma şansından daha çoktur. En önemlisi meslek lisesinde üniversite kazanamasan bile herhangibir yere muhasebeci vs olarak girebilirsin. Ama düz lisede universiteyi kazanamazsan işin zor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigsmall11

Beyler bişe soracam ben 358 puan aldım büyük bir ihtimalle giremicem
    1-bilişim teknoloji meslek nedir?Üniversitede bu meslekle ilgili hangi bölümlere girebilirim
    2-bilişim teknoloji okursam 4 yıllık universite için okul öss de ekstra puan veriyor mu?
    3-meslek lisesinde okuyon birinin avukat olubilir mi?Olması için fazla mı çalışması gerekir?
    4-Düz lise öss de avukatlık için kaç puan veriyor?Meslek lisesi kaç puan veriyor?

1- 4 yıllık bilgiyar öğretmenliği 2 yıllık web tasarım ve programlama
    2- bilgisayar öğretmenliği için evet
    3- sayısal 1 bölümleri olabilir
    4- bilmiyorum
  • quote:

Beyler bişe soracam ben 358 puan aldım büyük bir ihtimalle giremicem

1-Bilişim teknoloji dediğine göre büyük ihtimal bilgisayar üzerine eğitim veriyorlar. Buradan mezun olduktan sonra sadece 4 senelik olarak bilgisayar öğretmenliğine veya 2 senelik bilgisayarla ilgili olan bölümlere girebilirisn...
    2-Sadece bölümünle ilgili 4 senelik bir bölüme girebileceğin için daha fazla ek puan veriyor...
    3-Dediğim gibi 4 senelik olarak sadece bölümünle ilgili öğretmenliği okuyabiliyorsun. Bilgisayar mühendisliğine bile giremezsin. Fazla çalışsan bile giremezsin. ÖSS'de full çeksen okul birincisi bile olsan giremezsin...
    4-Avukat olmak istiyorsan düz liseye gideceksin... Vereceği ek puanda okuldan mezun olduğunda gelecek diploma notuna bağlı olarak değişecek...

• usta kendine güveniyorsan ben çalısırım diyosan düz liseye git en iyisi yok ben kendimi kasamam dıyorsan meslek lissine git boşa okumamış olursun en azından şundan emin olki ilk okulla lise arasında dağlar kadar fark var düz lise ile anadolu lisesi arasında da sana şunu soyleyım ben ilk senemı anadoluda bundan sonrada düz lisede okuyacagım mekan degısıklıgı yuzunden egıtım acısından 0 fark var sadece çevre farkı var
  • şimdi ben Web programcısı olmak istiyorum.Bilişim mesleğe gittim lise bitirdim ama öğretmen olmak istemiyorum bu yüzden 2 yıllığa mı girecem?2 yıllığa girersem 4 yıllığa nasıl geçiş yaparım(bilgisayar öğretmeni olmak istemiyorum)
  • sende nerde oturyon ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer üniversiteyi düşünüyorsan düz liseye git ancak kazanamazsan işin çok çok zor
    meslek lisesine gidersen kendi bölümünle ilgili yerlere girebilirsin bu nedenle seçenek çok dar ancak ben zaten bilgisayar üzerine okumak istiyorum dersen mesleğe git üniversiteyide kazanamazsan düz liselere oranla şansın fazla
    ayrıca bilgisayar okursan sadece bilgisayar öğretmeni olmak zorunda değilsin
    bilkent bilgi teknolojileri ve bilişim sistemleri var puanları çok yüksek ve 5 kişilik kontenjanları var
    boğaziçi yönetim bilişim sistemleri var çok güzel bölüm araştırmanı tavsiye ederim inş bu sene buraya yerleşeceğim
    okan üniversitesi burslu bilişim sistemleri ve teknolojileri var yanlız buranın da kontenjanı 5 kişi burslu olduğu için. çok yüksek puanları yok orta düzeyde

seçimini sen yap artık

• Üniversite düşünoyorsan hiç meslek lisesine bulaşma..Ben yandım sen yanma diyorum yani daha çok öss ye çalışmak zorundasın..Ben şuan haydarpaşa meslek lisesi elektronikdeyim.. Neyse yaramı deşmeyeyim..

Yerim ben bunların imam hatiplerini
  • Kardeşim iki yıllıklardan 4 yıllıklara dikey geçiş yapmak için,myo diploma notunun 70 olması lazım,daha sonra dgs sınavına gireceksinki inan öss daha kolay bence,dgs kontenjanları çok düşük oluyor kazanmak imkansız neredeyse ayrıca kazansan bile ilk senende hiç zayıfın gelmiycek,yoksa okuma hakkın elinden alınıyor.Lanet olsun böyle sisteme.
    quote:

şimdi ben Web programcısı olmak istiyorum.Bilişim mesleğe gittim lise bitirdim ama öğretmen olmak istemiyorum bu yüzden 2 yıllığa mı girecem?2 yıllığa girersem 4 yıllığa nasıl geçiş yaparım(bilgisayar öğretmeni olmak istemiyorum)

• 1-Bilişim Teknoloji Meslek Dedikleri Şey Alanlarına Göre Ayrılıyor. Proglamlama Öğretmenlik Mühendislik Olarak Bu Bölümü Meslek Lisesinde Bitirirsen Senin Eline Ustalık Belgesi Bilgisayar Sertifikası Falan Vermicekler.Sadece Öğrenimini Görceksin.4 Yıllık Bilgisayar Mühendisliği Dalına MESLEK LİSELERİNİN ÖNÜ KAPALI sadece 2 senelikler açık ama 2 sene okur ordan dgs ye girerek 4 yıl okuyabilirsin bana sorarsan düz liseye git
  • Anadolu teknik lise 4. sınıftayım. Bilgisayar öğretmenliği düşünüyorum onun için girdim zaten. Düz lisedekinden daha çok avantajım var çünkü okul bana ÖSS'de daha fazla puan verecek. Çünkü bölümün puanını bizim sınıf belirliyor. 20 kişi arasından sıyrılmak fazla zor değildir. Ben ilk 5'e falan giriyorum rahat. Artı olarak sadece 1. bölümden sorumluyum.

Sen düşün.

Avukatlık falan düşünüyorsan düz liseye git çalış.
  • quote:

Anadolu teknik lise 4. sınıftayım. Bilgisayar öğretmenliği düşünüyorum onun için girdim zaten. Düz lisedekinden daha çok avantajım var çünkü okul bana ÖSS'de daha fazla puan verecek. Çünkü bölümün puanını bizim sınıf belirliyor. 20 kişi arasından sıyrılmak fazla zor değildir. Ben ilk 5'e falan giriyorum rahat. Artı olarak sadece 1. bölümden sorumluyum.

Sen düşün.

Bu Yönden Haklı
  • peki 4 yıllıkta sadece öğretmenlik mi var?programcılık,bilgisayar onarım felan yok mu?(bu arada b.öğretmenliği kaç para alıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne[M]esis -- 14 Temmuz 2008; 0:44:00 >
  • sen nerde bi lise istiyon bi söylesene
  • adana
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

usta kendine güveniyorsan ben çalısırım diyosan düz liseye git en iyisi yok ben kendimi kasamam dıyorsan meslek lissine git boşa okumamış olursun en azından şundan emin olki ilk okulla lise arasında dağlar kadar fark var düz lise ile anadolu lisesi arasında da sana şunu soyleyım ben ilk senemı anadoluda bundan sonrada düz lisede okuyacagım mekan degısıklıgı yuzunden egıtım acısından 0 fark var sadece çevre farkı var

Bizim burda hiçde öyle değil nedense.1 tane mühendislik kazanan çıkmış bu sene genel liseden Gaziantep'te.

Edit: 1 aylık konuymuş yeni fark ediyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cehennem Topçu Cemil -- 8 Ağustos 2009; 16:49:26 >
  • Bence meslek lisesine git derim son 2 sene dersaneyede abanırsın okuldaki notlarında yüksek olursa zaten ekpuan gelecek kazanman daha kolay olur gibi katsayı kalktı hazır.
  • kim upladı konumu
    edit:1 aylık değil 1 yıl 1 aylık
    2.edit:düze gittim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne[M]esis -- 8 Ağustos 2009; 16:56:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.