Şimdi Ara

Düşünsenize Norveç, Danimarka, Hollanda, Avustralya gibi Bir Ülkedesin... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana sıkıcı gelir. Elbette tatil için falan mukemmel olur ama bütün ömrümü orada geçirmek istemezdim herhalde.

Avustralya bunların dışında tabi. Orası da garip bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

Bu ülkeler aynı zamanda intihar oranının da en yüksek olduğu yerler.Biz bu karmaşa içinde o kadar istiyoruz ki amaçsız,rahat yaşamayı.Ama orada doğanlar için durum böyle değil.Amaçsız,rahat içinde yaşadıkları için kendilerini boşta hissediyorlar sanırım.Bu sebeple intihar ediyorlar.Ama bana sorarsan tabi ki oralarda yaşamak için neleri vermem.

İntiharın sebebi amaçsız yaşam değil. Ne amaçsız yaşaması, sen çokmu amaçlı yaşıyorsun? Hava sürekli kapalı olduğundan dolayı insanlar depresyona giriyor özellikle ergenler sıkça intihar ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki o ülkelerde yaşayanların hepsi zengin.
    Tabi ki yaşamda kalite farkı var ama Amsterdam'ın en kaliteli yerinin resmini atıp orada yaşayabileceksiniz gibi sanmayın. Yapıştır abi İstanbul Kadıköy resmi, İzmir Bostanlı resmi, oralarda bile yaşayamıyoruz.

• ah ulan ah orda olsak simdiden okul bitip kral olmusduk o insanlarla bizde 3.sinif ulkede takiliyoruz harcaniyoruz

• valkyon kullanıcısına yanıt
    Yiyecek olayı da değil. Mesela ben Egeliyim burada hiç bizim oralı yok. 2 haftadır gece gündüz yağış var. Akraba yok burada herkesin akrabası var. Yazın akşamları parka gidelim desen yok he coffeshoplar var .

• heymannn kullanıcısına yanıt
    1 haftadır gece gündüz yağmur var çok güzel gider çay ama coffeshoplar da ot içerken

• Burdaki sistem çok traş ondan böyleyiz

• Rahatlığı sadece kız konusu olarak görmeyin beyler.Az çok rahat yurtık biriyseniz pakistandan dan bile boş dönmezsiniz. (tamam biraz abarttım)

Ayrıca güvenlik sıkı denilen norveçte adam 80 sivili öldürdü.Ordaki polisin tabanca bile taşımadığı için birşey edemediler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin Greeg

quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

Bu ülkeler aynı zamanda intihar oranının da en yüksek olduğu yerler.Biz bu karmaşa içinde o kadar istiyoruz ki amaçsız,rahat yaşamayı.Ama orada doğanlar için durum böyle değil.Amaçsız,rahat içinde yaşadıkları için kendilerini boşta hissediyorlar sanırım.Bu sebeple intihar ediyorlar.Ama bana sorarsan tabi ki oralarda yaşamak için neleri vermem.

İntiharın sebebi amaçsız yaşam değil. Ne amaçsız yaşaması, sen çokmu amaçlı yaşıyorsun? Hava sürekli kapalı olduğundan dolayı insanlar depresyona giriyor özellikle ergenler sıkça intihar ediyor

Belki bir sebebi de bu olabilir.Ama dünyada birçok havası kapalı yer var.Hepsinde intihar oranı yüksek değil.Amaçsız yaşamda kastım; yaşam mücadelesi vermek.Bu ülkede çok kötü durumda yaşayan, ekmeğe, barınağa muhtaç insanlar var.İnsanlar bunları aşmak için 15 saat belki daha fazla çalışıyor,kimisi de meslek sahibi olmak için okuyor,insan üstü bir çaba sarfediyor.2 milyon öğrenci bir yarış ortamına sokuluyor.Bunlar da bizim ister istemez hayatta kalma dürtümüzü arttırıyor.Orada ise ülkenin vatandaşı olan her kişi açlık,barınma gibi sorunlardan soyutlaış olarak dünyaya geliyor.İsteyen,merak duyan bilime meraksarıyor,okuyor.Okumayan da makul çalışma saatleriyle rahat bir yaşam sürüyor.Önlerinde hiçbir engel olmaması da bazıları için boşluğa düşmeye sebep oluyor ve intihara kadar sürüklüyor bence.

• ege_NL kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın evet, benim gibi tek yaşamak isteyenler için güzel yerler, imkânınız olursa cuijk'e de gidin dolaşın sırf bir çiftliğe gitmek için 30 km bisiklet sürmüştük sabahin erken saatlerinde, kıçımızın ağrısından ayakta sürüyorduk onlar alışmış ama :D geceleri sisden 2 3 metre önünü goremiyordun güzel bir deneyimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Desmond

Güvenlik hat safada, suç oranı az, terör yok.
    Nüfus az, sakin.
    Trafikte kavga yok, gürültü yok. Yayaya saygı var.
    Geçim Türkiye'den bin kat daha iyi.

ŞU GÜZEL DOĞADA SABAH KALKIP BİSİKLET SÜRMEYİ HAYAL EDİYORUM DA...

BİLGİ: Kesinlikle yabancı hayranı değilim.

Düşünsenize Norveç, Danimarka, Hollanda, Avustralya gibi Bir Ülkedesin...

e git seni tutan ne?

• Bizdeki düşük eğitim seviyesi ve hayat standartları ile sadece düşünebiliriz. Fazlası yok. Ülkede rahatça fikrini belirtemiyorsun daha.

• Abim gitti Avrupa'ya ama ben şahsen Türkiye dışında bir yerde yaşayamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

Rahatlığı sadece kız konusu olarak görmeyin beyler.Az çok rahat yurtık biriyseniz pakistandan dan bile boş dönmezsiniz. (tamam biraz abarttım)

Ayrıca güvenlik sıkı denilen norveçte adam 80 sivili öldürdü.Ordaki polisin tabanca bile taşımadığı için birşey edemediler..

Ne olacak bizde yol kavgasindan her gun insanlar oluyor. Bir olayin 40 yilda bir yasanmasiyla her gun yasanmasi arasinda fark var. Bizim millet ayi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master of darkness -- 30 Kasım 2015; 10:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

quote:

Orijinalden alıntı: Desmond

Güvenlik hat safada, suç oranı az, terör yok.
    Nüfus az, sakin.
    Trafikte kavga yok, gürültü yok. Yayaya saygı var.
    Geçim Türkiye'den bin kat daha iyi.

ŞU GÜZEL DOĞADA SABAH KALKIP BİSİKLET SÜRMEYİ HAYAL EDİYORUM DA...

BİLGİ: Kesinlikle yabancı hayranı değilim.

e git seni tutan ne?

Turkiyede yasadigi icin hala birikmeyen parasi olabilir mi?

• Beyler herhangi bir şekilde atıp tutmuyorum. Bizim ailemizin yarısı Türkiye'de Yarısı Hollanda'da. Hollandada olanlardan biri Ankara'ya taşındı. Evine ziyarete gittik. Muhabbet ederken dedi ki: Hollanda'da geçinebileceğimi bilsem geri dönerim ama burada geçim daha kolay. Tek sıkıntı insanları ve eğitim sistemi kötü, çocuklar alışamadı buraya.
    Hollanda'ya da gittim ziyarete hep. Orayı cennet zannetmeyin. Ota doka vergi olayı orada da var.

• en üstteki fotoğraf köprülü olan neresi tam olarak hocam?
  • Gitmek istiyorum!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.