Şimdi Ara

Düşüncelerimi eyleme dönüştüremiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafamda çok güzel düşünceler ve projeler var.Ama sorun, imkanım olduğu halde eyleme geçemiyorum.

Mesela bugün vize sınavım var ama çalışmak istediğim halde bi türlü dersi çalışamıyorum.Akşam çalışamadım ve sabahın 4'ünde sırf çalışmak için kalktım ama yine oturamadım şu ders masasına.

Sadece ders çalışma ile değil diğer faaliyetlerimde böyle.Mesela ben kitap yazmaya karar verdim, konuyu belirledim, başlangıcını bile yaptım ama bi türlü oturup yazamıyorum, hemde istediğim halde.

Geçenlerde çok güzel bir program hazırlamıştım kendime ama onu da eyleme dökemedim.Bildiğiniz boş boş yaşıyorum halbuki çok güzel düşüncelerim var ama olmuyor eyleme dökülmüyor...

Spor yapmak isteyipte yapamamam, İngilizce programı ile ingilizce öğrenmek isteyipte çalışamamam gibi çok var.

Buna karşın ne yapmalıyım ?

• aynen bende de var Hocam bu durum aklimda yapacak cok sey var ama baslayamiyorum bir turlu. zorla baslamak gerekecek sanirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagirdap

aynen bende de var Hocam bu durum aklimda yapacak cok sey var ama baslayamiyorum bir turlu. zorla baslamak gerekecek sanirim

Yurtta kalıyorum, en sonumda bugun oda arkadasıma "Beni ders çalışmaya zorla, eger yine çalışmazsam şiddet uygula, bunu yaparkende ciddi ol." dicem belki anca böyle çalışabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun bende de var

• Güncell

• Bende de var bu aslında boş boş oturmaktan da zevk alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Jordan Henderson

Bende de var bu aslında boş boş oturmaktan da zevk alıyorum

Ben vicdan azabı çekiyorum hocam herşeyin farkındayım ama eylem yok olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Masanızda çalışacağınız defterin/kitabın dışında kalem dahi olmasın tabletinizi teleofnnuzu arkanıza göremeyeceğiniz bir yere koyun ..sonra alın elinize kalemi ama önünüzde hiç bişi olmasın hatta duvar olursa daha güzel olur ..aynı şeyi kitap yazar ken de yapabilirsiniz
  • tembelsin. bir sorunla karşılaştığında onunla yüzleşmek yerine korkup kaçıyorsun. sürekli erteliyorsun. nerden biliyorum?. çünkü bende öyleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

tembelsin. bir sorunla karşılaştığında onunla yüzleşmek yerine korkup kaçıyorsun. sürekli erteliyorsun. nerden biliyorum?. çünkü bende öyleyim

Peki kendiniz sorunu çözdünüz mü?
  • stephen king yazma sanatı kitabında bir masadan bahsediyo kendisi kitap yazmak için almış masayı biraz janjanlı güzel bi masaymış ama bir türlü başına oturup yazamıyormuş en sonunda masayı çöpe atıp sade küçük bir masayı iki duvar kenarına yaslamış ve orada yazmaya başlamış.

kısaca size tavsiyem ortamınızı değiştirin kütüphaneye gidin, üniversitenin kafeteryasına gidin, sessiz bulduğunuz bir ağaç altı bile olur bildiğiniz ortamlardan uzaklaşın
  • yapamazsın zaten
  • bende de aynı sorun var herkeste de var sanırım, yok mudur bunun çözümü??? Bazen güzel bir şey yaparken örneğin spor, acele ediyorum hemen bitirip eve gitme gibi bir isteğim oluyor sanki evde çok önemli bir şey varmış gibi... Kütüphaneye gidiyorum kitap okumak için kitap güzel sürükleyici ilgimi çekiyor ama yine de bırakıp çıkmak istiyorum. Sanırım kolay şeylere o kadar alıştım ki zorlanmayı göze almıyorum.
  • Hayatımın en büyük dersi sınıfta kaldığımda olmuştum eğer detayını gerçekten anlamadıysan alıntı yap cevap vereyim neden olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Kafamda çok güzel düşünceler ve projeler var.Ama sorun, imkanım olduğu halde eyleme geçemiyorum.

Mesela bugün vize sınavım var ama çalışmak istediğim halde bi türlü dersi çalışamıyorum.Akşam çalışamadım ve sabahın 4'ünde sırf çalışmak için kalktım ama yine oturamadım şu ders masasına.

Sadece ders çalışma ile değil diğer faaliyetlerimde böyle.Mesela ben kitap yazmaya karar verdim, konuyu belirledim, başlangıcını bile yaptım ama bi türlü oturup yazamıyorum, hemde istediğim halde.

Geçenlerde çok güzel bir program hazırlamıştım kendime ama onu da eyleme dökemedim.Bildiğiniz boş boş yaşıyorum halbuki çok güzel düşüncelerim var ama olmuyor eyleme dökülmüyor...

Spor yapmak isteyipte yapamamam, İngilizce programı ile ingilizce öğrenmek isteyipte çalışamamam gibi çok var.

Buna karşın ne yapmalıyım ?

mükemmeliyetçiliği yenmekle ilgili kitap oku..

• Aynı sorun bende de var, yapılacak listeme koca bir hafta sonu dokunmadım. Hep erteliyorum nedeni de internet, bilgisayar. Alt tarafı döküman okuyacağım yapamıyorum. Ama şu var, ders çalışmadığım zaman sınavdan düşük alıyorum işte o zaman herkesten üstün olma dürtüm bastırıyor bu da beni çalışmaya itiyor.

Sonuçlarını düşünmek seni eyleme götürebilir.
  • Aynı ben ):
    İngilizce öğrenmek,spora başlamak mesela 2 yildir aklımda ama halen başlamadım erasmusa o kadar çok gitmeyi istiyorum ki ama sınavı kazanamadim eğer kazanmış olsaydım kesin gidecektim İngilizceyi de sırf o sınavı kazanmak icin istiyorum hatta ):
    Ama yok olmuyor yukarda bir arkadaşın dediği gibi hemen eve gelmek istiyorum ama evde yapacağım bir şeyde yok niye istediğimi bende bilmiyorum :/

• Irade meselesi

bizim diyebilecegimiz bir sey yok, belki 1-2 gaz veririz o kadar

is sende bitiyor. yapmazsan ve yaparsan seni nasil bir gelecegin bekledigini dusle, devami gelir zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi yazacaklarım belkide hiçbirşeyi değiştirmeyecek yine aynı tas aynı hamam olacak belkide bir kişinin bile olsa kafasında ampul yanıcak yinede yazıyorum.Bu ve türevleri tamamen tembellikte.Temelinde harekete geçmek yatıyor sonrası ise irade ve süreklilik.Bu forumdakilerin en büyük ve en temel sorunu "HAREKETE GEÇMEK".Bende öyleydim bir dönem
    .Ama çook çok istediğiniz bazı şeylerin gerçekleşmesi için harekete geçmek zorunda kalıyorsunuz ve bazı fedakarlıklar yapmanız gerekiyor bu hayatta .O zaman anlıyorsunuz ne kadar iradesiz ne kadar işe yaramaz ne kadar elinden hiçbirşey gelmeyen ezik bir insan olduğunuzu.Daha öncesinde göremiyordunuz çünkü yaşınız büyüyor ve artık sorunlarla teke tek kalmaya başlıyorsunuz.Ardından ya bu halinizi kabul ediyorsunuz yada kendinizden nefret ediyorsunuz.Bu farkedişin sonrası ikiye ayrılıyor ya bir şeyleri değiştirmek için yine harekete geçmiyorsunuz kendinize küfürler ederek hayata isyan ediyorsunuz çünkü bu daha kolay ,sonrada gelip burada intihar ediyorum diye konular açıyorsunuz yada çok çok küçük bir kısım ne yazık ki ilk adımınızı atıyorsunuz ve sonunda harekete geçiyorsunuz.Harekete geçmeyenler ise hergün isyan,kendinden nefret etme ve en sonunda intihar fikri ,intihar bile fikirde kalıyor çünkü bu adamlar en ufak bir şeyde harekete geçemiyorki intihar etsin.Oysa harekete geçseler bazı şeylerin yolunda olmadığını ,hayatının dibi görmeye başladığını farkedecekler ve belkide uzaktan görüp tanışamayıp yıllarca platonik aşk yaşadığı kızla konuşmaya karar verecekler.Yada o yıllardır veremediği kilolarını vermek için yarın spor salonuna yazılıp sıkı bir diyet ve bodybuilding ile yaza kadar 75 kilo ve gayet fit bir vücuda kavuşacakalar.Belkide o çok kazanmak istediği okul için derse 5 dakika oturup "deniyorum ama çalışamıyorum .s.s" demek yerine bilgisayar,telefon,oyun konsolu vs ne varsa satıp kendini tamamen derslerine verip ygs/lysden 450+ puan alıp odtü,itü,hacettepe,boğaziçini kazanıcaklar.Belkide yarın bir erkek kuaförüne uğrayıp sokakta görenin dönüp hir daha bakacağı bir saç modeli+sakal kombinasyonuyla özgüvenini tavan yaptıracak.Dostlar gördüğünüz gibi iradesiz bi insan olmak size bu hayatta yaşıyacağınız güzellikleri ulaşılmaz yapar.Ama harekete geçerseniz ve irade sahibi olursanız aşk,eğitim,özgüven,hedeflere ulaşmak gibi sorunlarınızı çözebileciğinizi görüp çoktan planınızı yaparsınız.Konuyu açan arkadaş üzerine alınmasın sadece forumun genel durumu hakkındaki görüşlerimi belirttim.İyi forumlar esen kalın birde harekete geçin artık yoksa en güzel zamanlarınız bomboş geçicek benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn0654 -- 19 Kasım 2014; 1:46:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhn0654

Şimdi yazacaklarım belkide hiçbirşeyi değiştirmeyecek yine aynı tas aynı hamam olacak belkide bir kişinin bile olsa kafasında ampul yanıcak yinede yazıyorum.Bu ve türevleri tamamen tembellikte.Temelinde harekete geçmek yatıyor sonrası ise irade ve süreklilik.Bu forumdakilerin en büyük ve en temel sorunu "HAREKETE GEÇMEK".Bende öyleydim bir dönem
    .Ama çook çok istediğiniz bazı şeylerin gerçekleşmesi için harekete geçmek zorunda kalıyorsunuz ve bazı fedakarlıklar yapmanız gerekiyor bu hayatta .O zaman anlıyorsunuz ne kadar iradesiz ne kadar işe yaramaz ne kadar elinden hiçbirşey gelmeyen ezik bir insan olduğunuzu.Daha öncesinde göremiyordunuz çünkü yaşınız büyüyor ve artık sorunlarla teke tek kalmaya başlıyorsunuz.Ardından ya bu halinizi kabul ediyorsunuz yada kendinizden nefret ediyorsunuz.Bu farkedişin sonrası ikiye ayrılıyor ya bir şeyleri değiştirmek için yine harekete geçmiyorsunuz kendinize küfürler ederek hayata isyan ediyorsunuz çünkü bu daha kolay ,sonrada gelip burada intihar ediyorum diye konular açıyorsunuz yada çok çok küçük bir kısım ne yazık ki ilk adımınızı atıyorsunuz ve sonunda harekete geçiyorsunuz.Harekete geçmeyenler ise hergün isyan,kendinden nefret etme ve en sonunda intihar fikri ,intihar bile fikirde kalıyor çünkü bu adamlar en ufak bir şeyde harekete geçemiyorki intihar etsin.Oysa harekete geçseler bazı şeylerin yolunda olmadığını ,hayatının dibi görmeye başladığını farkedecekler ve belkide uzaktan görüp tanışamayıp yıllarca platonik aşk yaşadığı kızla konuşmaya karar verecekler.Yada o yıllardır veremediği kilolarını vermek için yarın spor salonuna yazılıp sıkı bir diyet ve bodybuilding ile yaza kadar 75 kilo ve gayet fit bir vücuda kavuşacakalar.Belkide o çok kazanmak istediği okul için derse 5 dakika oturup "deniyorum ama çalışamıyorum .s.s" demek yerine bilgisayar,telefon,oyun konsolu vs ne varsa satıp kendini tamamen derslerine verip ygs/lysden 450+ puan alıp odtü,itü,hacettepe,boğaziçini kazanıcaklar.Belkide yarın bir erkek kuaförüne uğrayıp sokakta görenin dönüp hir daha bakacağı bir saç modeli+sakal kombinasyonuyla özgüvenini tavan yaptıracak.Dostlar gördüğünüz gibi iradesiz bi insan olmak size bu hayatta yaşıyacağınız güzellikleri ulaşılmaz yapar.Ama harekete geçerseniz ve irade sahibi olursanız aşk,eğitim,özgüven,hedeflere ulaşmak gibi sorunlarınızı çözebileciğinizi görüp çoktan planınızı yaparsınız.Konuyu açan arkadaş üzerine alınmasın sadece forumun genel durumu hakkındaki görüşlerimi belirttim.İyi forumlar esen kalın birde harekete geçin artık yoksa en güzel zamanlarınız bomboş geçicek benden söylemesi

Teşekkürler hocam, Gözümde önümdeki yılları ve olacak güzel şeyleri canlandırdın.. Önemli olan harekete geçmek ha..

Teşekkürler..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.