Şimdi Ara

Düşük Windows Phone satışları Microsoft'u büyük zarara sokabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısınız. Ben de Lumia 520 kullanıyordum. Ama telefon çok çabuk bozulduğu için bıraktım ve mağazasını hiç beğenmiyordum. Şu anda cyanogenmod rootlu S4 mini kullanıyorum. Çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran parlaklığı istenilen seviyeye ayarlanamayan akıllı telefon mu olur ya, adamlar wp almayın diyor işte android alın diyor.

  • Koskoca microsoft biz teknoloji yoksunu bişey üretemeyen bir ülkede ki kullanıcılar kadar düşünemiyor mu....
    Adamlar büyük oynuyor bence bunu görün...
    Windows 10 piyasaya girdiğinde gene böyle bilmiş bilmiş konuşacakmısınız çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komik :)

    bu haberlerin ancak haber sitelerinde değeri oluyor, MS gibi bir firma planlarını 1-2 yıllık mı yapıyor sizce ? Daha bu firmayı satın alırken zarar göstermeyi hedeflemediğini kim biliyor ?

    Android den gelen patent gelirleri ile bile bu zararlar kapanır iş değil bunlar..

    Ms deneme yanılma ile ilerliyor, doğru yolu bir şekilde bulurlar. İşletim sisteminde yada cihazlarda bir kusur yok, bir şekilde bir trend yaratıp pazarın yönünü değiştirmeleri gerekiyor. Geç kalamaları android ve ios ekosistemlerinin oturmasına neden oldu, rakipler bu kadar olgunken kısa vadede mucizeler yaratmak da bir o kadar zor oluyor. Ben bekleyip görme taraftarıyım, platformların hiçbiri mükemmel değil, birbirlerinin eksikliklerini tamamlıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Ergen uygulamaları isteyen wp almasın. Ciddiyet, profesyonellik, hız, ekosistem arayanlar zaten wp den vazgeçmez.

    Sorunda orada zaten mağaza bomboş uygulama yok. Uygulama olmayınca tabi stabil olur. Menüde boş boş gezinmek çok stabil mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin en başında Nokia markasıyla Android telefonlar çıkarsaydı, şimdi piyasayı domine eden en güçlü markalardan biri olacaktı. Ama tutup Windows ekosisteminde ısrarcı olunca kabak gibi ortada kaldı tabi.

  • microsoftun hatası nokia yı aldıktan sonra ekibe çok fazla müdahele etmeyip,ekibin kendi planlarını rahat rahat uygulamasına ortam hazırlamalıydı.onun yerine tamamen kendi istediklerini dayattı.kendileri telefoncu olmadıkları halde,telefoncuların işine karıştılar yani.neyse 9-10 milyar dolar koymaz microsofta.pc bölümü sağolsun çok iyi çalıştıklarından diğer bölümler tolere edilebiliyor

  • 2 yıl Lumia kullandım. Pişman mıyım evet pişmanım. Hem kendime hem de kardeşime aynı gün almıştım. Benim için tek sorun mağazasıydı. Metro arayüz olsun, stabil çalışması olsun; o özelliklerini zaten begeniyordum. Fakat Facebook uygulaması bile sorunlu. Twitter'da takip istekleri görünmüyor. Instagram beta olarak kalmış. Telefona belli bir para veriyorsunuz ve karşılığında bir şeyler bekliyorsunuz. Ve kullandığım süre boyunca hep Windows Phone'u savundum. İşime yarayacak birçok uygulama yok ve gelip gelmeyecekleri belli değil. Geçen hafta LG G3 alarak Windows Phone defterini şu an için kapatmak zorunda kaldım. Mağaza, istediğim seviyeye gelirse hemen dönerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray36 -- 28 Haziran 2015; 3:36:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en büyük sorun market.
    ikinci sorun oturmamış bir işletim sistemi. tarayıcıdan tut ,mp3 çalara kadar kötü.
    donanım olarak da geri rakiplerinden.

    umarım yakın zamanda kurtulurum bu platformdan.
  • microsoft nokia'yı aldı batırdı diye konuşanlar aslında o dönem nokia'nın içinde bulunduğu durumu göremeyenler. bu durumu stephan elop çok güzel özetlemiş başa geldiğinde. "yanan bir petrol çıkarma platformun üzerindeyiz. ya hiç bir şey yapmayıp yanacağız ya da platformdan buz gibi sulara atlayıp kurtulmayı ümid edeceğiz..."
    nokia ile ilgili yazılmış iyi bir analiz:http://www.storytechfuture.com/2014/06/bir-dunya-devi-zirvedeyken-neden-ve-nasil-batti/

    şu bir gerçek ki apple telefonu yeniden tanımladı. google ise bu hamleye çok hızlı karşılık verdi. tabi ki bu sırada microsoft hazırlıksız nokia ise hem gururlu hem de şaşkın bir haldeydi. sonunda bu iki kaybeden bir noktada buluştular...

    sonuç olarak microsoft yazılım üretip satan bir şirket. windows ise onların gözbebeği.ardından office ve çok büyük kurumsal yazılım ve destekler geliyor. bunu xbox markası ve en sonlarda da ne yazıkki mobil bölüm takip ediyor. öyle ki mobil bölümde çok çok büyük hatalar yapıldı. windows 8 ile pc pazarında da düşüş yaşanmaya başladı. xbox markası da fiyasko ile sonuçlandı. herhalde işlerin bozulmadığı tek bölüm office bölümüydü.

    hal böyle olunca microsoft değişik birşeyler yapmalıydı. bunu da yavaş yavaş görüyoruz. yeni windows ile akıllı bileklikten bilgisayara, nesnelerin internetinden oyun konsoluna, hololens'ten cep telefonuna kadar hepsi ortak bir platformda birleşebiliyor. the verge sitesinde microsoft'un konferansından sonra atılan başlık şu idi: "microsoft artık takip eden değil"

    bu veriler zarar ettiğini yazabilir şu an için. ama microsoft için tünelin ucunda bir ışıktan ziyade kocaman bir aydınlık var. biz türkler herşeyi google'a sorup, tüm reklamları da ondan alıyoruz. ama bing pazar payını %21 reklam payını %20 yaptığı haberi vardı. pc pazarında hala microsoft rakipsiz. birçok kişi için geleceğin teknolojisi gözüyle bakılan sanal gerçeklik alanında oculus ve valve ile işbirliğini geçin arttırılmış gerçeklik konusunda HoloLens gibi birşey henüz yok. eğer doğru adımlar atılırsa gelecek 5-10 yıl içinde şimdiki google'un yerinde microsoft'u görebiliriz. Apple'ı yakalaması zor belki yakın zamanda ama o da belli olmaz.





  • Normaldir. Ben satın aldıklarında da söylemiştim. Microsoft'tan bi cacık olmaz. Bu zaten çok uzun yıllardır yapmaya çalıştıkları bir şey ama yapamıyorlar diye.

    Hatta forumdaki arkadaşların bir çoğu bana karşı çıkmıştı. Market gelişecek demişti.
    Bu iş CEK le CAK la olacak iş değil. Demiştim de. Herkes uzman kesilmişti.

    Adamlar 256 MB RAM li telefon çıkarttıkları zaman, ben itiraz edip olmaz dediğim zaman, bana "Sen Windows Phone'u Dandroid mi sandın. Onda 256 RAM yeter vs." demişlerdi. Bana deli danalar gibi Microsoft'un bana göre yanlış olan stratejilerini savunmuşlardı.

    Ben 1999 dan beri Bilişim sektöründeyim ve Microsoft'un nasıl bir firma olduğunu bu süre içerisinde gözlemledim. Microsoft, aşırı paragöz ve sabırsız bir firmadır.

    Google da para kazanmak ister. Ama bakacak olursanız uzun vadede kazanayım, kesin kazanayım diye düşünür. Bu yüzden de kazanır.

    Mesela Samsung bile kendi mobil işletim sistemine geçmeyi yıllardır deniyor. Ama sonunda hep Android'e dönüyor. Çünkü Google çok para kazanmak istese böyle olmazdı. Samsung zaten gelişmiş bir sistemi alıp telefonlarına yüklüyor. Niye bir sürü geliştirmekle uğraşsın ki. Önce Bada sonra Bada 2 falan denediler. Baktılar olmayacak. Uzun vadede Tizen üzerine çalışıyorlar. Acele etmiyorlar. Olgunlaşıyorlar. Bu yüzden Tizen bekli kalıcı olabilir.

    Ama Microsoft olamaz. Ne zaman olabilir söyleyeyim:

    Windows Phone işletim sistemini 15-20 yıl lisans ücretsiz yapacak. Yanında da uygulama zorunluluğu getirmeyecek. İşletim sistemini destekleyecek. Anca o zaman uzun vadede kazanır. Markete uygulama geliştiricilere iyi destek verecek. Markete çok para harcayacak ve uzun süre oradan gelecek parayı da gelişimine harcayacak. O zaman kazanır.

    Peki Microsoft böyle bir şey yapar mı?

    Oyun stüdyosu satın alıp da daha oyun çıkmadan, çok gider oluyor diye stüdyoyu kapatıp, giderlerden kısmaya çalışan Microsoft mu bunu yapacak..

    Haha. Güldürmesin beni...





  • 2011 den beri Windows Mobile hoşuma gitmedi bugünde sevmiyorum. Sadece nokia markasına istinaden ilgimi çekiyor. oda kendi markalarını öne çıkarma adına bitti. seri üretime geçtiler bir ara ayrıca flaş yoktu cihazlarında bir de x takılı Android cihaz çıkarmaları ayrı bir komedi idi. Bugün ios ve Android ön planda Windows Phone lu telefonu bilerek alan nokia için almıştır yoksa kolay kolay almaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Ergen uygulamaları isteyen wp almasın. Ciddiyet, profesyonellik, hız, ekosistem arayanlar zaten wp den vazgeçmez.

    kendinizi kandırmayın. ios ve android de olmayıp da Windows phone da olan birşey söyleyin bana. ben söyleyeyim yok....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman söylüyorum şimdide söyleyeceğim ; market çok yetersiz, Android de kullandıklarımın ya çoğu yok yada beta.. 😓 öncelikle markete önem vermeli yoksa kimse almaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir birazdan bekleyin gelişecek diyenler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurt kocayinca kopeklerin maskarasi olurmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft hakkında ne kadar eleştiri yapılsa bence de haklılar. Büyük yazılım firması olabilirsin ama iş artık sadece yazılım ile bitmiyor bunu göremediler. Eski şaşalı günlerinde sanıyorlar kendilerini. Sadece iyi yazılım üretmeyle iş bitmiyor artık yazılım geliştiricilerini de yemlemen gerekiyor. Microsoft bunu inatla yapmıyor.

    Tango, snapchat gibi örnekler var. Hatta bu firmalar öyle bir diyorlar ki ürünlerini wp için çıkartmayacaklarını sanırsın Microsoft bunları eskiden üzmüş. Gerçi sadece bu olay microsofta da yapılmadı. Apple in kamyon dolusu parayı ea ya android e oyunlarıgeç çıkartsın diye verildiğini de biliyoruz. Satışların kötü gitmesinin tek nedeni budur. Bu haliyle bile wp8.1 çok rahat ciddi kullanıcı kitlesi oluşturabilirdi. Fakat artık iş değişti. İnsanlar cihazlarıyla instagram snapchat vb gibi yazılımları kullanmak istyior. Sadece wp ye adam gibi instagram çıkmış olsa satışlarını %10 arttırır. Bu yemleme olayı haber siteleri içinde geçerli. Özellikle dh yi de microsoft eskiden ne kadar üzmüşse artık. İos için hesap makinası programı güncelleme alınca haber yapar ama microsoft un buildlerinden 3 5 gün sonra bahseder. Apple ın etkinliği olduğu zaman özel mesajla haber verir. Şimdi kimse apple ın kullanıcısı çok demesin os x in kullanıcı sayısı gün gibi aşikardır. %90 pc işletim sisteminin pazarının sahibi microsoft haber bile edilmiyor.

    Biz son kullanıcıyız bize farketmez. bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak. Daha şimdiden başladılar geri adım atmaya firmalar. Artık ya yemlerini vermeye başladı microsoft yada wp ye ürün çıkartmanın karlı olacağını düşünmeye başladılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cambaz_blood

    İşletim sistemi değil mesele, mağaza nın durumu asıl mesele.

    işletim sistemide dert hocam, microsoft windows için her hafta güncelleme çıkartırken wp ye yılda bir bile guncelleme vermiyor neredeyse. ara güncellemelerle hallolabilecek bir ton ıvır zıvır sıkıntısı var. nıkialarda hala bulanık çekme sorunu var mı misal, Yada wi-fi kapatmak için illa ayarlara girmek gibi bir ton saçma sapan sorun var. microsoft mobil olayına çok sıcak bakmıyor oradan gelecek parayı çok önemsemiyor ve orayı ana pazarı gibi görmüyor. android ve ios için mobil dünya ana pazar konumunda, o nedenle mobile fazla ağırlık vermiyor microsoft.

    yıl 2012 ilk lumiamı arkasından htc 8x imi aldım. android üzerine 3 versiyon çıkartırken microsoft sözverdiği halde 3 yıl içerisinde sadece bir ara güncelleme çıkarttı. resmen beni kandırdı. güncellemelerle adam olur dediğimiz sisteme hiç tam güncelleme gelmedi. temmuzda gelecek denen windows 10 ekimde telefonlara gelecekmiş , eminolun win 10 un telefonlara gelmesi 2016 şubatı bulur.

    mağaza olayı tam bir fiyasko zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Severek kullanan bir windows phone kullanıcısıydım. Şimdi android kullanıyorum, o windows phone mağazası ne eziyetmiş be yeni anladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu microsoftu savunanları da anlayamadım nedense Sanırım savunan arkadaşlar wp bir cihaz kullanmamış Wp öncesi android veya ios bir cihaz kullanan biri wp savunuyosa gerçektende kördür O kadar kötü bir işletim sistemi ki anlatmakla bitmez Bu kadar köklü bir yazılım firması bu kadar kötü bir cihaz yapsın inanılır gibi değil Bazıları zamana ihtiyacı var demiş Microsoft androidden de ios tan da önce mobil telefon işindeydi zaten Neyin zamanı Tutturmuşlar stabil diye Neyin stabili bu yahu Bi şey kullanmazsan stabil olması da normal elbette :) Mağaza çok kötü , uygulamalar eksik hatta olanlar bile daha kötü Android ve iosta olan uygulama wp de aynı kalite de bile değil Çok ilginç Kısacası kullanmayan arkadaşlar boşboş wp yi överek milleti yanıltmasın Kullanıpta öven varsa Allah şifa versin Almayın aldırmayın WP pişman eder :)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.