Şimdi Ara

Düşük Windows Phone satışları Microsoft'u büyük zarara sokabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • stradivardi kullanıcısına yanıt
    Wp kullanacak kesim belli bir kesim genel olarak fazla uygulama kullanmayacak olan arama,mesaj gibi fonksiyonlarda alt seviye telefonlar ihtiyacı karşılıyor diyebilirim.

    Uygulama yetersiz mağaza da aradigin şeyi bulamiyon en kötü ihtimal bir gidip akıllı saat alsan kullanılacak bir telefonun yok eslestirme yapamican bir takım sorunları ve eksikleri var ama bu kullanılmayacağı anlamına gelmez bu durum.

    W10 da 1kac seneye otursa birde ürün gamini cogaltsalar en azından bir nebze yarar sağlarlar. Ama uygulama ve mağaza konusunda keseyi açması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın son gelişmelerden hbri yok sanırım wp 10 nun gelmesinin yaklaşmasıyla rusya ve ingilterede 100 yüzlük bir artış var satışlarında anlayacağınız wp pazar payını arttırıyor dahada arttıracak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Zaten Windows Phone 9' inç ekrana kadar lisans ücreti alınmıyor. Mesela ucuz Windows tabletler çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana windows 10 ile mağaza dolacak gibi geliyor geliştiriciler sırf pc platformunda da mobil uygulamaları çalışsın diye portlayacaklar

  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Merak etme win 10 ile Müzik ve video uygulaması süper. Albüm çıkıyor ara yüzü güzel. Ben win 10 kullanıyorum L925
    Mağazaya ara sıra uygulamalar gelmeye devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selfie çubuğu bile çalışmıyor hala wp diyen var. wp telefonla vakit geçirmemek için alınır sadece.

  • selfie çubuğu update 2 ile çalışıyor.Update 2 ile uygulama izinleri seçme geldi andoride m ile gelecek komedi.Android deki RAM,pil sorunlarını hale düzeltemedi dahada batırdı.

  • ayrıca windows 10a ne kadar özellik geldiğini görmeyecek kadar körsen editörlük yapma mesut çevik
    Edit:Bay hnin konusuna baksın eksileyenler hangi özelliklerin geleceğini anlarlar başta mesut çevik olmak üzere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerli1965 -- 28 Haziran 2015; 15:18:55 >
  • Iyi bir kamera icin lumia 930 almistim. Gercekten cok kaliteli foto cekiyordu alet. Fakat o fotoyu paylasmak istedigin zaman rezil sonuc aliyordun. Instagram mesala ios ve android'de fotoyu 2048x2048 keserken windows phone 8'de 640x640 kesiyordu. Guzelim fotolar camur gibi gozukuyordu. Neden? cunku ms'in api'leri 512mb ramli telefonlarda en cok bu kadarina izin veriyormus ve pazardaki wp cihazlarin bir cogu 512mb ramli.

    Yeni bir guncelleme geldigi zaman eskiden calisan ozellikleri bozuyordu. Mesela lumia icin denim guncellemesi. Bir cok 930 kullanicisinin hem pil omrunu kisaltti hem de cihazin asiri isinmasina sebep oldu ki bunlarin arasindan ben de varim. Sorun gps idi. Gps'i kapatirsan ancak sorun duzeliyordu.

    Market zaten arayuz olarak da berbat, app azligi yuzunden de berbat durumda. M.s hic de dusundugunuz gibi dahi yazilimcilar falan tarafindan yonetilen bir sirket degil. Tam tersine normal duzeyde olan ama kendini cok begenmis insanlar tarafindan yonetiliyordu. Simdi simdi yeni Ceo biraz durumu toparlamaya calisiyor.

    Nokia'yi satin almasi hem nokia icin hem de ms icin olabilecek en kotu hamleydi ama nokia mobile bolumunun yonetim kurulunundaki sandelye sayisi ms tarafinda daha fazla oldugu icin onca uyariya ragmen nokia satildi.

    Bu haber yuzunden mesut cevik'e neden kiziliyor onu da anlamadim adam ms'in kendi raporunu yazmis buraya. Yani bunu mesut uydurmuyor microsoft kendisi soyluyor.





  • bu gidişle batarlar ama w10 tutması lazım yoksa bende androide geçeceğim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerli1965

    ayrıca windows 10a ne kadar özellik geldiğini görmeyecek kadar körsen editörlük yapma mesut çevik

    editörlük yerine trollük yapıyor işte

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş boş keseden ne de güzel eleştiriyorsunuz, sorarlar adama senin ülkende var mı rekabetçisi mikrosoft'un diye...
  • 2004 'de aldığım nokia 3510i kullanıyorum hala :P

    Eşime lumia 925 aldım geçen yıl hiç bir sorunu yok.Aldığım fiyat 700 tl civarıydı.Bu fiyata bu kalitede bir cihaz alamazsınız.

    Dünyayı kendiniz gibi görmekten vazgeçin , avrupa ve abd'de insanlar ne kullanıyor bir bakın.Hepsi android hepsi ios mu kullanıyor sanıyorsunuz ?Oralarda wp populeritesi oldukça fazla.Piyasada şu an wp cihaz olmamasının nedeni microsoftun artık nokia markalı lumiaların bitmesini istemesidir.

    Sanırım 12 yıl sonra nokia telefonumu lumia 940 ile değişeceğim.Umarım max 1600 tl civarında çıkar :P

  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum ama şunu da belirteyim 1 senedir Windows 10 mobile çıkacak diye kullanıcıları elinde tutmaya çalıştı ben dahil ki bu os de 2016 ortasına kadar bekleneni veremezse işte ozaman zor günler bekleyecektir Microsoft u ,bu arada ben de umutluyum aslında Windows 10 mobile dan bakalım neler olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • homeedition88 kullanıcısına yanıt
    Mesut çevikin yazdığı yorumu görmedin herhalde bende sana maxite bunun tam tersi konular var o ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerli1965 -- 28 Haziran 2015; 15:15:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VeF

    Merak etme win 10 ile Müzik ve video uygulaması süper. Albüm çıkıyor ara yüzü güzel. Ben win 10 kullanıyorum L925
    Mağazaya ara sıra uygulamalar gelmeye devam ediyor.

    music import ve monument valley güncelleme geldi ama güncellemeyemiyor hala. hep sorun hep sorun . bakalım w10 gelince nolcak.
  • Kim ne derse desin, Windows 10 Microsoft'un Mobil de ki son şansı, ve Teknik sürümü kullanan birisi olarak. Bu yılın Mobil için gerçekten güzel olacağını düşünüyorum. Eğer geliştiriciler, Tek Platform ve Portlama işine ilgi gösterirse, Mağaza olayı hızla çözülür. Arayüz ve eksiklik olarak, bir çok sorun Windows 10 ile düzeltilmekte, ama bence Kullanıcıların, nefreti sisteme değil, uygulamalara. Sürekli güncelleme almayan ve geriden gelen, uygulama özellikleri, herkesin canını sıkıyor. Sorun aslında bu mağaza ve uygulama güncellemesi. Türkiye de Lumia modeli satışı olmadığı söylenmiş. Sebebi açıkça belli, sadece Türkiye değil bir çok ülkede, ürün stokları bitti. Tedarik edilemiyor. Microsoft Kendi adı ile Windows 10'lu Cihazlar satışa sunmak istiyor ve bence gayet mantıklı bir seçim. Mobil için sıfırdan başlamak için en iyisi, Windows 10 'lu Microsoft adıyla üretilmiş cihazların, satışa çıkarılması. Bekleyip göreceğiz, umarım bu yıl bir başlangıç olur.




  • Bir zamanlar android ve ios piyasada yokken birçok pda nın üzerinde windows mobile koşuyordu... Microsoftun mobile tarafta hitap ettiği kısım iş sektörü. Bir iş ortamında sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bütün yapılar hem desktop client tarafında hemde mobil tarafında mevcuttur diye düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Normaldir. Ben satın aldıklarında da söylemiştim. Microsoft'tan bi cacık olmaz. Bu zaten çok uzun yıllardır yapmaya çalıştıkları bir şey ama yapamıyorlar diye.

    Hatta forumdaki arkadaşların bir çoğu bana karşı çıkmıştı. Market gelişecek demişti.
    Bu iş CEK le CAK la olacak iş değil. Demiştim de. Herkes uzman kesilmişti.

    Adamlar 256 MB RAM li telefon çıkarttıkları zaman, ben itiraz edip olmaz dediğim zaman, bana "Sen Windows Phone'u Dandroid mi sandın. Onda 256 RAM yeter vs." demişlerdi. Bana deli danalar gibi Microsoft'un bana göre yanlış olan stratejilerini savunmuşlardı.

    Ben 1999 dan beri Bilişim sektöründeyim ve Microsoft'un nasıl bir firma olduğunu bu süre içerisinde gözlemledim. Microsoft, aşırı paragöz ve sabırsız bir firmadır.

    Google da para kazanmak ister. Ama bakacak olursanız uzun vadede kazanayım, kesin kazanayım diye düşünür. Bu yüzden de kazanır.

    Mesela Samsung bile kendi mobil işletim sistemine geçmeyi yıllardır deniyor. Ama sonunda hep Android'e dönüyor. Çünkü Google çok para kazanmak istese böyle olmazdı. Samsung zaten gelişmiş bir sistemi alıp telefonlarına yüklüyor. Niye bir sürü geliştirmekle uğraşsın ki. Önce Bada sonra Bada 2 falan denediler. Baktılar olmayacak. Uzun vadede Tizen üzerine çalışıyorlar. Acele etmiyorlar. Olgunlaşıyorlar. Bu yüzden Tizen bekli kalıcı olabilir.

    Ama Microsoft olamaz. Ne zaman olabilir söyleyeyim:

    Windows Phone işletim sistemini 15-20 yıl lisans ücretsiz yapacak. Yanında da uygulama zorunluluğu getirmeyecek. İşletim sistemini destekleyecek. Anca o zaman uzun vadede kazanır. Markete uygulama geliştiricilere iyi destek verecek. Markete çok para harcayacak ve uzun süre oradan gelecek parayı da gelişimine harcayacak. O zaman kazanır.

    Peki Microsoft böyle bir şey yapar mı?

    Oyun stüdyosu satın alıp da daha oyun çıkmadan, çok gider oluyor diye stüdyoyu kapatıp, giderlerden kısmaya çalışan Microsoft mu bunu yapacak..

    Haha. Güldürmesin beni...

    Bende 1991'den bilgisayar ve bilişim piyasasındayım. Hem tamirciyim hem programcıyım.

    Dediklerine katılıyorum ama..

    Microsoft telefon konusunda arayüzü daha çekici ve al-beniLi yapmalıydı. BBC, CNN, Reuters, Deutsche Welle (DW) ve daha bir çok şirket ios için kullanıcı dostu ve çekici arayüzler yapıyor. Apple haricindeki firmaların ios programları yapmasını düşünürsek Microsoft bunu yapamadı.

    Ayrıca insanlar metro arayüzü ile karşılaştıklarında şaşırdılar ve alışkanlıklarına ters geldi.

    Apple'da microsoft gibi paragöz firmadır. Ama birine sorsan hemen iphone der.

    Apple aslında microsoft'tan daha paragözdür. Apple Mac'ler windoz bilgisayarlardan daha pahalı satılır. Ayrıca Apple aksesuarları kalitelidir ama piyasaya göre daha pahalıdır. Apple kendi anlaşması olan şirketlerin ürettikleri cihazlar haricinde başkalarının ürettiği yazıcı, kamera ve benzeri cihazların kullanılmasını istemez.

    Son zamanlarda Apple Müzik çiktı. Daha öncesi Apple'ın Samsung ve daha bir çok şirketle ile olan davalarını biliyoruz.

    İOS'taki mesela dergilik-kitaplık özelliğini windoz'da göremedim.




  • Almayın aldırmayın, hiç altıntı yapıp neyini beğenmedin fanları çıkmasın 2-3 senedir kullanan biri olarak söylüyorum almayın aldırmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.