Şimdi Ara

Düşük Windows Phone satışları Microsoft'u büyük zarara sokabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Düşük Windows Phone satışları Microsoft'u büyük zarara sokabilir


     

    Son dönemde Windows Phone ekosisteminde neredeyse yaprak kımıldamamaya başladı ve üreticiler artık Windows 10 işletim sisteminin çıkışını bekliyor. Aynı şekilde ekosistemin sahibi Microsoft da yokları oynuyor. 




    Nokia mobil cihazlar bölümünü toplamda 9.4 milyar dolara satın alan Microsoft, yeni ve iddialı cihazların sözünü vermişti. Ayrıca 2018 yılında 1.7 milyar satacağı tahmin edilen akıllı telefon pazarında yüzde 15 pay hedefleyen firma 45 milyar dolar gelir ve 4.5 milyar dolar da faaliyet karı elde edeceğini düşünüyordu. Bu rakamlarla Nokia'ya ödenen bedel de kısa sürede kendisini amorti edecekti. Elbette bunlar 2013 yılı sonlarındaki planlardı. 




    Satış sürecinin takibi nedeniyle yetkili makamlara mali rapor sunan Microsoft, fazla rekabetçi ve dengesiz bir akıllı telefon pazarında beklediği rakamlara ulaşmasının mümkün olamayabileceğini belirtti. Microsoft sonraki yıllarda cihazların üretiminde maliyeti düşürücü tedbirler alacağını ve alt seviye segmente sunulan modellerde değişikliğe gideceğini rapora ekledi. 




    Uzmanlar bu rapora bakarak Nokia'nın mobil cihazlar bölümünü satın alma sürecinde harcanan 9.4 milyar doların tamamının zarar olarak mali tablolara eklenebileceğini düşünüyor. Yani Nokia'nın satın alınması Microsoft'a geri dönüşü olmayan bir mali zarar vermiş olacak. 




    Nokia'nın satın alınmasından önce de Microsoft büyük bir zarara uğramıştı. AQuantive firmasını 6.2 milyar dolara satın alan Microsoft, beklediği verimi alamayınca bu rakamın tamamını zarar olarak mali tablolara geçirmişti.  

     

     




  • bu isletim sistemiyle zor hatta imkansiz.ios-android uctu gitti artik.

  • İşletim sistemi değil mesele, mağaza nın durumu asıl mesele.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.donanimhaber.com/kurumsal-diger/haberleri/Sok-Microsoft-Nokianin-Cihazlar-ve-Servisler-birimini-72-milyar-dolara-satin-aldi.htm

    burda 7.2 milyar dolar demişsiniz,şimdi 9.4'e çıkarmışsınız,
    yahu sizin hiç mi arşivleme sisteminiz yok, tabi ki yok,
    haber al çevir, sorumluluk alma,sonra da gazetecilik yapıyoruz de.pöh.

  • Bugünler umarım iyi günleridir. Beter olsunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlaşma 7.2 milyar dolara yapıldı ancak satın alma süreci tamamlandığında ortaya çıkan rakam 9.4 milyar dolar oldu. Bu bütün satın alımlarda böyledir. Haberde bir yanlışlık yok.

  • Kolay kolay toparlanamaz bu konuda artık kendi kullanıcılarını bile tam anlamıyla mutlu edemiyorken yeni kullanıcıların gelmesi pek mümkün değil.
  • Kopyala yapıştır cihazlarla ve metro ara yüzüyle tabiki zarar eder.

  • Cihaz yok ki piyasada, Türkiye de yok adamlar

  • Kendi sisteminden önce diğer sistemlere öncelik ver! yılların eskitemediği Nokia markasını telefonlardan sil! çıkarılan telefonlar için pazarlama stratejisi sıfır bile değil... Ondan sonra gel burada zarar tahmini yap sonuna kadar hak ediyorsun şu an kullandığım 930 telefonumu yaklaşık altı aylık bir araştırmadan sonra anca internetten satın alabildim hiç güvenmediğim halde neden mi? Çünkü hiç bir tekno markette 930 yok satıcıların çoğu zaten hiç gelmedi diyor şimdi ise kılıfını aramakla meşgulüm mecburen onu da internetten alıcaz yazıklar olsun sana bu konuda Microsoft....

  • Beter olsunlar.
  • Herkes sallamıs haberi yazanda :)sanki baş ekonomist yada konusunda baş muhendis dünya çapında:) bu paralar oyuncak o firmalar icin merak etmeyin w10 ile saha kalkıyor windows mis gibi sistem zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 28 Haziran 2015; 0:07:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    Kolay kolay toparlanamaz bu konuda artık kendi kullanıcılarını bile tam anlamıyla mutlu edemiyorken yeni kullanıcıların gelmesi pek mümkün değil.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidli telefon fiyatına,androidden daha kötü telefon satarlarsa öyle olur,istediği kadar stabil olsun arayüz,işletim sistemi dizaynı,market kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 28 Haziran 2015; 0:26:12 >
  • Paradan kıstıkça durum daha da kötü oluyor. Yanlış tercihler ve stratejiler bir de "trend"lere alışkın toplumlara, "trend"lere yavaş yetişen bir mobil işletim sistemi kolay kolay kabul görmüyor.

  • Sakın ola almayın aldırmayın. Lumia 1320 kullandım. Şuan kutuda duruyor boşta. O kadar sinir bozucu ki anlatamam. Atıyorum bir alışveriş sitesinde uygulamasının reklamını yaparken '' Şimdi ios ve androidlerde '' diye slogan yapıyor. Wp yi sallayan yok. Adam yerine koyan yok.
  • Gel M$ inat etme.Sende sonuçta bir yazılım firmasısın.Yok metro arayüzüydü,yok uygulama portlamaydı.Kullanıcıları dinle.Yap Windows (Desktop) gibi esnek özelleştirilebilir bir sistem ile alternatif ol.
    Yaptığın tek bir iş var:
    Kendi kafanda bir dünya çiziyorsun.Kullanıcıları dayatmaya çalışıyorsun.Olmayınca da forumlarda youtube kanallarında kullanıcılara seni öven yazı&yorum yapmaları için prim veriyorsun.
    Türkiyede ihale kapabilmek için bakanlıklarda vs. dağıttıklarını saymıyorum bile!Pardus geliştirilmesi durdu senin derdine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3169 -- 28 Haziran 2015; 1:08:49 >
  • Ergen uygulamaları isteyen wp almasın. Ciddiyet, profesyonellik, hız, ekosistem arayanlar zaten wp den vazgeçmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon 400ler bitmiş.

  • AMD de ATi'yi satın aldıktan sonra 4 yıl ATi firmasının yanına powered by AMD yazısını ekledi de kullanıcılar alıştı, marka algısını yok etmek kolay değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.