Şimdi Ara

Düşük puanla üniversiteye gir kendini geliştir yeter (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
13
Favori
8.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pavuklu Tilav

quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bu kendini geliştirme meselesinin bir sınırı var. Kesinlikle okul da belirleyicidir. Ege, Gazi, Marmara falan gibi orta karar okullardan çıkan biri kendini geliştirip iyi bir yere gelebilir ama hakkari siirt bitlis bayburt gibi yerlerde okuyan adamın özel sektörde şansı neredeyse sıfır. Yani illa ODTÜ İTÜ gerekmese bile okulun önemi de yadsınamaz.

Heh işte hocam bu kısım çok doğru eğer bayburt siirt gibi yerler geliyorsa bir sene daha şansınızı deneyin çünkü bazı okullar kendini geliştirmek isteyen öğrencilere engel olabiliyor ve bunun çok örnekleri var ama konuyu açan arkadaşımız odtu itu gibi çok iyi üniversite haricindeki tüm universitelerde okuyanların hiçbir zaman arayı kapatamayacağımı söylüyor

Ben bölümlerin hepsini ele alıp
    itü,odtü,boun,iü,ankara,hacettepe,marmara vb. dedim
    ama konu o kadar bölüm varken mühendislikten yürüdü

Hocam alıntınızda bende muhendislikten bahsetmedim zaten her bölümde kendini geliştirebilir o zaman muhendislikler harici bolumlerde okuyanlar kendini geliştiremeyecek mi?1. Ve 2. Yabancı dil öğrenemeyecek mi?çap yüksek lisans doktora gibi şeylere katılmayacak mı?

sonuç olarak

sevdiğimiz bölümleri
    kaliteli üniversitelerde okuyup
    bölümümüzü yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz ve kendimizi geliştirmeliyiz

ayrıca sen hiç mühendislik iş ilanlarına baktın mı?

Hocam evet hangi üniversiteden mezun olduğu sorulur ama bundan ziyade iş birikimi ve tecrübe üzerinde daha çok durulur yani ilanlarda üzerinde en çok durulan şey tecrübe ve birikimdir sizin dediğiniz gibi alan aselsan gibi şirketlerde var ama dediğim gibi en çok tecrübe ve birikim üzerinde durulur

Yeni mezunda tecrübe ne arar güzel kardeşim?
    stajın tecrübeden sayılmadığını biliyorsun değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu kendini geliştirme meselesinin bir sınırı var. Kesinlikle okul da belirleyicidir. Ege, Gazi, Marmara falan gibi orta karar okullardan çıkan biri kendini geliştirip iyi bir yere gelebilir ama hakkari siirt bitlis bayburt gibi yerlerde okuyan adamın özel sektörde şansı neredeyse sıfır. Yani illa ODTÜ İTÜ gerekmese bile okulun önemi de yadsınamaz.

Heh işte hocam bu kısım çok doğru eğer bayburt siirt gibi yerler geliyorsa bir sene daha şansınızı deneyin çünkü bazı okullar kendini geliştirmek isteyen öğrencilere engel olabiliyor ve bunun çok örnekleri var ama konuyu açan arkadaşımız odtu itu gibi çok iyi üniversite haricindeki tüm universitelerde okuyanların hiçbir zaman arayı kapatamayacağımı söylüyor

Hocam alıntınızda bende muhendislikten bahsetmedim zaten her bölümde kendini geliştirebilir o zaman muhendislikler harici bolumlerde okuyanlar kendini geliştiremeyecek mi?1. Ve 2. Yabancı dil öğrenemeyecek mi?çap yüksek lisans doktora gibi şeylere katılmayacak mı?

sonuç olarak

sevdiğimiz bölümleri
    bölümümüzü yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz ve kendimizi geliştirmeliyiz

Hocam evet hangi üniversiteden mezun olduğu sorulur ama bundan ziyade iş birikimi ve tecrübe üzerinde daha çok durulur yani ilanlarda üzerinde en çok durulan şey tecrübe ve birikimdir sizin dediğiniz gibi alan aselsan gibi şirketlerde var ama dediğim gibi en çok tecrübe ve birikim üzerinde durulur

Hocam siz herhalde hiçbir yazımı okumadan yorum yapıyorsunuz yazdıklarımın hiçbirinde stajla alakalı birşey soylemedim yazdıklarımı bir daha okumanızı tavsiye ederim çünkü konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor aslında benzer şeyleri soyluyoruz dikkat ederseniz az onceki yazdığımda 'tecrübe ve birikim' dedim ve yazdığımı tekrar ediyorum evet yeni mezun 'ben bitirdim müdür olacak yoww yeaaa'diye gezinmesin çünkü böyle birşey yok bahsetmek istediğim şey üniversitede kendini geliştiremeden mezun oldum birikim olmadan nasıl çalışacağım diye duşununenler için kimse hiçbir zaman tam bir birikim ve tecrübe ile başlayamaz çunku kendi mesleğinizle ilgili bilmediğinz daha çok şeyler vardır kendini iyice geliştirmiş insan bile mesleği ile ilgili yeni şeyler öğrenebilir ama bir yerden başlayıp kendinizi geliştirmeniz lazım yüksek lisans ve doktora gibi şeylere başvurup sıyrılmanız lazım 1. Ve 2. Yabancı dil öğrenip dilinizi de geliştirmeniz lazım evet yine tam bir birikim oluşturamazsınız ama bu sizin iyi yolda olduğunuzu gösterir eğer ben mesleğimle ilgili herşeyi biliyorum derseniz yerinizde sayarsınız ama daha bilmediğim ne gibi şeyler olabilir diye duşunurseniz yukselebilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuç olarak

sevdiğimiz bölümleri

Hocam siz herhalde hiçbir yazımı okumadan yorum yapıyorsunuz yazdıklarımın hiçbirinde stajla alakalı birşey soylemedim yazdıklarımı bir daha okumanızı tavsiye ederim çünkü konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor aslında benzer şeyleri soyluyoruz dikkat ederseniz az onceki yazdığımda 'tecrübe ve birikim' dedim ve yazdığımı tekrar ediyorum evet yeni mezun 'ben bitirdim müdür olacak yoww yeaaa'diye gezinmesin çünkü böyle birşey yok bahsetmek istediğim şey üniversitede kendini geliştiremeden mezun oldum birikim olmadan nasıl çalışacağım diye duşununenler için kimse hiçbir zaman tam bir birikim ve tecrübe ile başlayamaz çunku kendi mesleğinizle ilgili bilmediğinz daha çok şeyler vardır kendini iyice geliştirmiş insan bile mesleği ile ilgili yeni şeyler öğrenebilir ama bir yerden başlayıp kendinizi geliştirmeniz lazım yüksek lisans ve doktora gibi şeylere başvurup sıyrılmanız lazım 1. Ve 2. Yabancı dil öğrenip dilinizi de geliştirmeniz lazım evet yine tam bir birikim oluşturamazsınız ama bu sizin iyi yolda olduğunuzu gösterir eğer ben mesleğimle ilgili herşeyi biliyorum derseniz yerinizde sayarsınız ama daha bilmediğim ne gibi şeyler olabilir diye duşunurseniz yukselebilirsiniz

şunu unutma

İTÜ deki eğitimle
    Kocaeli Üniversitesindeki eğitim de bir olmaz

hal böyle olunca zaten kaliteli üniversite mezunları ekstra çaba sarfetmeden bile diğer kıytırık üniversite mezunlarından daha çok geliştirmiş oluyorlar kendilerini

inşallah ben de kurtulurum
    kurtulmaya çalışıcam

• Devlete girersen hiçbir önemi yok üniversitenin kpssye çalışmana bağlı. He ama devlet garanti olmuyor işte kpss kazanılır mı falan diye. Özelde de tabi ki odtü itü öncelikli olur. Ordaki öğrencilerin de üniversite yıllarını boş geçireceğini sanmam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sonuç olarak

sevdiğimiz bölümleri

şunu unutma

İTÜ deki eğitimle
    Kocaeli Üniversitesindeki eğitim de bir olmaz

hal böyle olunca zaten kaliteli üniversite mezunları ekstra çaba sarfetmeden bile diğer kıytırık üniversite mezunlarından daha çok geliştirmiş oluyorlar kendilerini

inşallah ben de kurtulurum
    kurtulmaya çalışıcam

Hocam önyargıyla yaklaşıyorsunuz evet eğitimleri tabiki de bir değildir ama kendini geliştirerek aynı veya yakın statüye gelebilirsin inşallah hepimiz sıyırılır istediğimiz statülere gelebiliriz ama sınavlar hiçbir zaman birşeylerin göstergesi olmamıştır çünkü odtu itu ye gidecek olan arkadaşlarım var benden zeki oldukları için gitmediler daha fazla soru çözdükleri ve daha fazla ezber yaptığı için gittiler yani aradaki fark kapatılabilir zaten zaten belirli alanlarda zeki olanlar özel yetenek sınavı ile alınıyorlar

• Ama şunu da eklemezsem olmaz burası Türkiye burda her turlu torpil olayları döner ama benim torpilim yok işsiz kaldım birşey yapamayacağım diyip kestirip atmayın yine de çabalayın emek verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pavuklu Tilav -- 18 Temmuz 2015; 1:38:33 >
  • Arkadaslar bu zırvaları hiç kafaya takmayın her alanda bounlu ya da odtulu olmak bir avantaj degildir cunku bu sıralamalar arz-talep meselesidir mesela size en küçük örnek verecek olursam Türk dili ve edebiyatı alanında çok buyuk handikap olmaz bu bölümün adi ustunde Turk dili ve edebiyatidir ama bu yerlerde ingilizce egitim verilir akademik kadrolarina da bakacak olursak bir ankara dtcf'den ustun degildir misal buradan mezun olanlar Omer Setfettin'e koylu oykucusu gozunde bakarlar bu ornek cok da alakali degil ama olsun bunlar benim dusuncelerim sevmeyen de olabilir yani kendinizi gelistirmeye bakin ama bu her alanda olmayabilir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah askina yazmadan gecemicem 15 bine girip kendini zeki zanneden dunyadan hicbi haberi olmayan zekanin bu tarz sacma biseyle olculemeyecegini daha bilmeyen gormemis kucuk beyinliler butun yil eve kapanip ilk 15 bine girip kendinizi turkiyenin en zeki insani zannediyosaniz yazik size. En zeki adamlara bakarsan cogu universite mezunu bile degildir dunyanin cogu yerinde bu boyledir. Bu arada universite kimseye is garantisi vermez sadece farkli bakis acisi kazandirir kendi ayaklari uzerinde durmayi ogretir yeni imkanlar yaratmasina yardimci olur. Burda sacma sapan su mezun olunca is yok su mezun olunca is cok gibi bos bos konusarak seviyenizi zaten belli ediyosunuz. Bi bolumu isteyerek okuyan para icin degil ilgisini cektigi icin sevdigi icin okuyan adam hakkariden bile ciktiginda iyi yerlere gelecektir cunku hersey insanin icinde biter. Icinden gelmedikten sonra ister bogazicinde oku ister odtude kendini gelistirebilecegin seviye sinirlidir. Sizlere tavsiyem burda siralamasiyla insanlari asagilayip kendini zeki zanneden zavalli insanlari takmayin neyi seviyosaniz nerede istiyosaniz orada okuyun. Hadi hayirli geceler.

• arkadaşlar, siz bu başlığı açan ergeni kaale almayın. İtü, Odtü gibi üniversitelere girenler yüksek iq, zeka vs gibi özelliklere göre mi alınıyorlar o üniversitelere. O üniversitelere girenler, siz lisede boş derste telefonda oyun oynarken kızlarla mesajlaşırken yan tarafta harıl harıl test çözen tipler. Siz ders çalışmadınız, onlar çalıştı ve kazandı olay bundan ibaret. Şimdi siz düşük puanlı üni kazanan gençler, üniversitede yine akşamları içki içelim, pes atalım, kızlarla cafeye gidelim derseniz bu itü,odtü gibi ünilerde okuyanlar o sıralarda yine harıl harıl ders,proje vs yapıyor olacakları için sizler lisedeki yanlışı tekrar edip yine bu tiplerin arkasında kalacaksınız. Zaten kötü üniye girerek 2-0 geride başlamışsın hayata, bir de ünide kendini silkelemezsen 5-0 geride çıkarsın üniversiteden sonra bir daha da kapatamazsın o farkı ama yaşam felsefeni değiştirir sen de onlar kadar sık ders çalışırsan üniyi bitirdiğinde makası büyük oranda kapatıp 5-4 geride veya 5-5 bitirme şansın var. Bu senin elinde. Özetle demek istediğim şudur ki her şey okuduğun üniversitenin adında değil kişinin kendinde bitiyor. Tabii yanlış anlaşılmasın, öncelikle iyi üniversitelere girmeye çalışın ama giremezseniz de bu başlığı açan kişinin dediği gibi herşeyin sonu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Mesajında direk bana hitaben yazmışsın, o sebeple üzerime alındım. Kendimi zeki sınıfına koyduğum yok bu dünyada olan biteni yazıyorum. Darwincilik de ne demek? Bu söylediğime ne söylerseniz söyleyin gerçek, siz darwincilik diye dalga geçersiniz ama gerçek olduğunu da kabul etmek istemezsiniz. Burada kendinizi acındırıp durmayın dünyada işleyen düzeni yazıyoruz. Bize ne çalışıp da hala bir şeyler yapamayanlardan? Ben sorunuzu yanıtladım agresif cevaplar veren sizsiniz. Cümleye büyük harfle başlamasını bilmiyorsunuz, doğru düzgün paragraflar yazın da saygı gösterebileyim size?

Hala fiziksel güçten bahsediyorsunuz? Ne bu kas mı? İnsanların zekalarıyla yaptıkları tek bir füze milyonlarca kaslı insanı öldürebiliyor? Yada sizin tabirinizle güçsüz olan, kassız siyasetçiler dünyaya hakim, zekalarıyla. Çocuksu çocuksu konuşuyorsunuz, fiziksel gücü kas mı oluşturuyor beyin mi? Kendiniz söylüyorsunuz, dünyada herşey fiziksel güçten ilerliyor diye? O fiziksel gücü kaslı insanlar mı ortaya çıkartıyor yoksa zeki insanlar mı? Ne saçmalıyorsun anlamıyorum? Burada bahsi geçen konu ben değilim, zeki ve aptal toplum kesimlerini tanımlamaya çalıştım. Bu sistemi anlayabilmek için zeki olmaya gerek de yok. Sınavlarda 20 net yerine 40 net yapmanın hiçbir anlamı yok evet buna katılıyorum zaten fakat sizin şu zihniyetinizde sorun var. İki lafınızdan birisi "tecavüz". Düzgün konuşun, düzgün konuşmayacaksanız da alıntılamayın beni? Düzgünce ifade edersin düşünceni ve kime söylediğini de belirtirsin. Mesajında direk olarak "haddinizi bilin" derken bana siz diye hitap etmişsiniz? Ne bileyim bana değil de başkasına söylediğinizi? Başkasına söyleseniz bile bu kendinizi büyük gördüğünüzün bir belirtisidr? Nesiniz siz de haddimizi bildirmeye çalışıyorsun? Kimsin sen nesin? Forumun bi köşesinde kıvrınan sıradan bir insansın? Kime haddini bildirmeye çalışıyorsun?

darwinlik dedim darwincilik okuyup ağlamışsın. hala bana hitaben yazmışsın, "siz" diye hitap etmişsin diyorsun siz'in sadece saygıdan degil çoğul insan grubuna söylenebilecegini düşünemiyorsun. ben ilk mesajımda kime hitaben cevap verdiysem ikinci mesajımda cevap verip haddini bilin dedigim de o insanlardır önceki mesajımda da kim olduklarını söyledim hala kafan almıyor. cümleye istedigim gibi baslarım bundan sonra da baslamamayı tercih ediyorum sana daha cevap yok ne söylesem yine anlamayacaksın.

• Guzel yazmissin ama eksik kalmis .

Kendini gelistirebilecek akademik hatta sosyal imkanlar universitelerde var midir ? Universitlere salt akademik egitimden ibaret degildir .

Kutuphanesi nasildir ?

Hocalarin akademik yayin performansi nasildir ?

Egitim ile ilgili istedigin herseyi saglayabiliyor mu ?

Erasmus imkanlari ?

Iyi yabanci universitler ile karsilikli ogrenci degisimi yaz okullari filan var mi ?

Sureli yayinlara ucretsiz elektronik halde veya kagit halinde ne kadar zenginler ?

Universite sana kendini gelistirmek istiyenler icin neler sunuyor ona bakilmali ...

Ulusarasi Akredite kurumlarin hangilerine sahimis ne zamana kadar gecerli bu akreditiler ? Hangi bolumlerde var ?

Simdilik aklima gelen bunlar . Kendini yetistirme bilinci tek basina yetmez .
  • quote:

Forumda istenmeyen kişi oldum ama siz gençlere son bir iyilik yapayım bu kendini geliştirme meselesini açıklayayım. Bu konuda çok yanlış anlaşılma var. Yabancı dil öğrenmek, bilgisayar kursuna gitmek gibi şeyler kendini geliştirmek olarak sayılabilir eyvallah. Ama asıl kendini geliştirme iş tecrübesi kazanmakla olur. Sektörün asıl istediği şey iş tecrübesidir. Ve iş tecrübesi belli bir yaşta kazanılmalıdır. Yani 24 yaşında mezun oldunuz diyelim. Sonra 1 yıl askerlik falan, 5 yıl bir yerde çalıştınız yaş oldu 30. Edindiğiniz tecrübe sayesinde maaşınız artacaktır. Yahut iş değiştimek kolay olacaktır sektörde aranan birisi olursanız. Ama diyelim 30 yaşına kadar saçma işlerle uğraştınız, dişe dokunur tecübe edinemediniz, o zaman işsizlik riski belirir zira devam etmek için tecrübeniz yetersizdir, alınıp yetiştirilmek için de yaşınız geçmiştir.

İş tecrübesine ulaşması en kolay kişiler ilk 15.000'deki üniversiteleri bitirenler. Çünkü bu adamların yeni mezunken büyük şirketlere girmesi kolay oluyor. Büyük şirketlerde kaliteli tecrübe kazanıyorlar. Maaşları artıyor.

Tecrübeli olmak da bir yere kadar götürüyor. Özel sektör yaşlı insanlara sıcak bakmıyor çünkü performansları düşüyor. O yüzden doktorlar hariç bütün meslek gruplarının emekliliği risk altında diyebiliriz. Doktorlar yaşlanınca değerilerini yitirmiyorlar.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Kendini geliştirmek = İş tecrübesi.

Burada bir konuyu belirtmekte fayda var, ilk 15.000'e giremezseniz işiniz biter diye bir durum söz konusu değil. Kendinizi geliştirebileceğiniz, sizi yetiştirebilecek bir firma bulursanız hangi okuldan mezun olduğunuz farketmez.

Ama çok fazla mezun olduğu için aradan sıyrılmak zorlaştı. O yüzden sıradan okullardan mezun olanların bazıları iyi yerlere gelirken bazıları sürünüyor.

Gerçekler bunlar.

söyledikleriniz doğru olmakla birlikte eksik olan yerler mevcut bence.Özellikle iş tecrübesi-kendini geliştirme kısımları.Aranılan bazı özel vasıflar sektörde kişiyi diğerlerine göre kat kat öne çıkarabilir bence, örnek olması açısından talaşlı imalat yapan bir firmaya , solidworks-autocad-solidcam, üçlüsünü mükemmel bildiğinizı kanıtlayan belgelerle gitmek(sw bu tarz sınavlar yapıyor arada dijital olarak) , ileri düzeyde almanca bilgisi+toefl ibt 80 üstü bir belgeyle gitmek gene örnek olması açısından bir koü mezununu itülüye tercih edilmesine sebep olabilir.Tabiki itülü adam yatmayacaktır bu dönemde fakat havadan atıp tutmakla belgeye dayalı konuşmak ayrı şeyler bu ülkede bence.Çünkü etraftakilere sorsanız mezunların yüzde 90 ı GÜYA ingilizce biliyor fakat o ingilizce ingilizlerin konuştuğundan değil emin olun.THY,Atlas,PGS gibi havayolları bile toefl ibt 80+ istiyor konuşmaları duyuyorsunuz malum uçakta, o sebeple ingilizce bilmek-akıcı konuşmak çok ayrı şeyler.Bana kalacak olsa ve işe alan kişi ben olsam toefl getiren adamı sakaryalı bile olsa itülüye tercih ederim.

Öğretim dili ingilizce olan bölüm olayı ise tamamiyle palavra ki kötü bile bence üniversitede,adam girdiği senenin üzerine zerre koymadan terimleri öğrenip mezun olma derdinde bu işi angarya olarak görüyor.

Özetle ilk 15.000 demeyelim bence ilk 40.000 ve düzgün elle tutulur belgeleri olan bir adamın iş bulamama şansı yok.İstediği maaş olur mu bilinmez fakat ingilizce kapasitesi toefl 80 üstü akıcı konuşabilen tercihen ikinci dilde intermediate seviyede olan sektörüyle alakalı programları bilen ve bunları sertifikasyonlarını almış birinin açıkta kalması mümkün değil.

Dediğiniz diğer konuya çok katılıyorum sağlık harici türkiyede tüm mesleklerde geriye aşırı miktarda gidiş var.Rekabet artıyor arttıkça verilen maaş azalıyor maaş azaldıkça mezunlar beğenmeyip başka işlere yöneliyor türkiye gerçeği bu sanırım.

• yararlı konu oldu baya
    bilmediğim bir çok şey öğrendim
    yukarı taşıyalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: A2ad

quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Mesajında direk bana hitaben yazmışsın, o sebeple üzerime alındım. Kendimi zeki sınıfına koyduğum yok bu dünyada olan biteni yazıyorum. Darwincilik de ne demek? Bu söylediğime ne söylerseniz söyleyin gerçek, siz darwincilik diye dalga geçersiniz ama gerçek olduğunu da kabul etmek istemezsiniz. Burada kendinizi acındırıp durmayın dünyada işleyen düzeni yazıyoruz. Bize ne çalışıp da hala bir şeyler yapamayanlardan? Ben sorunuzu yanıtladım agresif cevaplar veren sizsiniz. Cümleye büyük harfle başlamasını bilmiyorsunuz, doğru düzgün paragraflar yazın da saygı gösterebileyim size?

Hala fiziksel güçten bahsediyorsunuz? Ne bu kas mı? İnsanların zekalarıyla yaptıkları tek bir füze milyonlarca kaslı insanı öldürebiliyor? Yada sizin tabirinizle güçsüz olan, kassız siyasetçiler dünyaya hakim, zekalarıyla. Çocuksu çocuksu konuşuyorsunuz, fiziksel gücü kas mı oluşturuyor beyin mi? Kendiniz söylüyorsunuz, dünyada herşey fiziksel güçten ilerliyor diye? O fiziksel gücü kaslı insanlar mı ortaya çıkartıyor yoksa zeki insanlar mı? Ne saçmalıyorsun anlamıyorum? Burada bahsi geçen konu ben değilim, zeki ve aptal toplum kesimlerini tanımlamaya çalıştım. Bu sistemi anlayabilmek için zeki olmaya gerek de yok. Sınavlarda 20 net yerine 40 net yapmanın hiçbir anlamı yok evet buna katılıyorum zaten fakat sizin şu zihniyetinizde sorun var. İki lafınızdan birisi "tecavüz". Düzgün konuşun, düzgün konuşmayacaksanız da alıntılamayın beni? Düzgünce ifade edersin düşünceni ve kime söylediğini de belirtirsin. Mesajında direk olarak "haddinizi bilin" derken bana siz diye hitap etmişsiniz? Ne bileyim bana değil de başkasına söylediğinizi? Başkasına söyleseniz bile bu kendinizi büyük gördüğünüzün bir belirtisidr? Nesiniz siz de haddimizi bildirmeye çalışıyorsun? Kimsin sen nesin? Forumun bi köşesinde kıvrınan sıradan bir insansın? Kime haddini bildirmeye çalışıyorsun?

darwinlik dedim darwincilik okuyup ağlamışsın. hala bana hitaben yazmışsın, "siz" diye hitap etmişsin diyorsun siz'in sadece saygıdan degil çoğul insan grubuna söylenebilecegini düşünemiyorsun. ben ilk mesajımda kime hitaben cevap verdiysem ikinci mesajımda cevap verip haddini bilin dedigim de o insanlardır önceki mesajımda da kim olduklarını söyledim hala kafan almıyor. cümleye istedigim gibi baslarım bundan sonra da baslamamayı tercih ediyorum sana daha cevap yok ne söylesem yine anlamayacaksın.

"Haddinizi bilin" sözünün bana yazilmadigini nereden bilebilirim? Bunu belirtmen gerekir. Sen siz diyorsan ben bunu kendime söylenmis gibi dusunebilirim bunda yadirganacak but durum yok.

• Kocaeli çok mu kötü ¿?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ilk 15k daki adamların hepsine yok günde 10 saat çalışmışmış yok zeki değil amele miymişte falan filan bırakın bu işleri adam aklını kullanmış ihtimalşeri değerlendirmiş karı kız yerine önüne bakmış haketmiş orayı bu durumu küçümseyerek saçma bi iş yapıyorsunuz ordaki adamda bu lafları duyup diğerlerine hava atıyo ünisiyle bırakın kardeşim sen bi yerlere gelmek istiyosan taştan tırnağınla kazır yine gelirsin üni fişlemesi abartılmaya başladı artık

• quote:

Orijinalden alıntı: AbimSal

Abi ilk 15k daki adamların hepsine yok günde 10 saat çalışmışmış yok zeki değil amele miymişte falan filan bırakın bu işleri adam aklını kullanmış ihtimalşeri değerlendirmiş karı kız yerine önüne bakmış haketmiş orayı bu durumu küçümseyerek saçma bi iş yapıyorsunuz ordaki adamda bu lafları duyup diğerlerine hava atıyo ünisiyle bırakın kardeşim sen bi yerlere gelmek istiyosan taştan tırnağınla kazır yine gelirsin üni fişlemesi abartılmaya başladı artık

boundaki arkadaşlarım her gün akardı alemlere
    bunlar her dereceye gireni gözlüklü,sivilceli,inek sanıyorlar
  • Bakın gözlemlediğimi yazıyorum

Dayım ıtü elektrik müh. Okudu işini cok iyi yapar hatta şöyle söyleyeyim tr de kendi alanında ilk 1000 e girer idda (proje yapma alanında) ediyorum ancak sundan dolayi siz onu tanımıyorsunuz veya ilk 1000 e giremedi ; adamda sosyallik 0 yani at gözlüğünü takmış müh olmuş. Sosyallik 0 olunca da bakanlikta çalışıyor yani bu adam okurken biraz ing biraz spor biraz da muzikle ugrassadi bu adamın aldığı parayı sayamazdin. Is arkadaşlarıyla arasi iyi olurdu kendi burosunu acardi işi kapar pazarligi yapardi yani vururdu paranin dibine ha hala vuramaz mi vurur ama sosyal olan bir ortağı olmalı ki o pazarlama kısmını yapsin ver dayima proje cizsin yani olay budur sosyallik oyle sonradan olacak şey değil bundan dolayi abd deki her uni sosyal etkinlik istiyor...

• mühendislik için söylüyorsan odtü ve itü hariç diğerleri de kötü zaten.
  • Bu niye hala uçmadı? Hakaret bile olmayan, sadece ima ettiğim yazıda bile 4 gün yedim bu hala duruyor burada, bir yanlışlık yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.