Merhabalar, ben anadolu teknik meslek mezunuyum. Benim OBP, 69 maalesef. Bu seneki YKS'ye çalışamadım ve kötü geçti. Ben de özel nedenlerden dolayı bu sene kesinlikle 2 yıllık tercih yapmak zorundayım. Aileden uzakta daha rahat çalışacağım için kendime güveniyorum. Birazcıkta bu yüzden tercih yapıyorum ama tek neden bu değil. Asıl amacım yazılım sektöründe çalışmak. Fakat iyi bir okulda mühendislik okumak istiyorum. Yani, ya ytü, itü, ege, dokuz eylül, eskişehir gibi okullarda (dgs dışında odtü benim için bu obp ile hayal, anca bunlar olur 2022'de YKS'ye tekrar girip 100 binin altına girmeye çalışıcam. Tabii yerleştiğim için puan da kırılacak. 2021 tyt de 5 matematik neit anca çıkarabildim. 30 nette türkçe çıktı. Şimdi benim, kırık puanla bu sıralamayı yapabilmem için tyt'den 96 net, ayt den 53 net çıkarmam lazım. Daha az nette olabilir, sonuçta 110 binle girebilirim de ama nispeten iyi bir okulda farklı mühendislikte okuyabilirdim... Sizce bu netleri ben yapabilir miyim ? Eğer, düzgün çalışmayla 1 senede yapılabilirse bu netler, denemek istiyorum. Yapılması çok çok zorsa, DGS'ye mi güvenmeliyim ? Açıkçası DGS kontenjanları çok az ama, bu obp ile YKS'de giremeyeceğim okullara girebilme şansım var. Hem sisteme güvenmiyorum hem iyi okul kazanma şansım var gibi görünüyor. 2 yıl okucaksın, dgs kasıcaksın bir de stajı var bunun sonra iyi okul kazanabilirsen şayet okucaksın daha. Açıkçası gözüm almıyor bunu ama YKS'de bu netler de çıkmıcaksa iyi okul olma şansı yok. Ama hiç değilse 2 yıl eziyet çekmem. Tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum, teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loftyy07 -- 7 Temmuz 2021; 17:2:19 > |
Düşük OBP ile YKS'mi DGS'mi mantıklıdır ?

-
-
dgs akar knk ben dgs kasıyom stajsız
-
1 senede yapamazsınız o netleri temelsizlikle ama 2 sene boyunca dgs kasarak. dgsyi yapabilirsiniz yine de o mentalite sizde var mı iyi düşünün
-
90-100 bin sıralama da olmaz mı ?
-
Veya 2 yıllık okurken YKS hazırlanayım. Hiç değilse 2 yıllık okurken, ailem maddi olarak destek vericek. DGS kasacağıma YKS kasayım. Hem 2 yıllık okumuş olurum hem 2 yıl YKS hazırlanmış olurum. Daha sonra iş bulup girersem, iö bile olsa okurum mühendislik. Böyle de yapabilirim. Bu 2 seneyi iyi değerlendirirsem peki olur mu sizce ?
Asıl amacım nispeten iyi bir okulda okumak olduğu için böyle yapıyorum. Sisteme güvenemiyorum, DGS kaldırılacak da diyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loftyy07 -- 7 Temmuz 2021; 17:14:35 > -
olmaz zaten dgsyle daha iyisine gidersin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yks kascağın eforun yarısıyla dgsyi fullersin
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
yks kascağın eforun yarısıyla dgsyi fullersin2 yıl geçtikten sonra evet dgs ile geçiş daha mantıklı. Ben zaman kaybetmeyim diye hemen seneye gireyim diye düşündüm. Teşekkürler yorumunuz için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: central CEEdgs akar knk ben dgs kasıyom stajsız
yazın 1,5 ay staj yapılır o sıkıntı değil aslında ama zaman kaybetmemek adına iyi olurdu diye düşündüm. Stajsız 2 yıllıktan nasıl mezun olunuyor ki ? Staj gerekli değil mi ?
-
Kim diyor hocam dgs kalkacak diye? Yaklaşık 20 senedir var kalkacağını sanmıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: fabricioramirezKim diyor hocam dgs kalkacak diye? Yaklaşık 20 senedir var kalkacağını sanmıyorum
Yeni eğitim sistemi için 2024'te, üniversite sınavı değişecek demiş Ziya SELÇUK. Belki DGS'yi de etkiler bilemiyorum.
-
Ataaöf felan okursan gerekmez staj
hocam yanlış anlama dediğimi de zaman kaybetmek istemiyorsan 4 senedir lisede ve ondan önceki 8 sene ilkokulda meslek lisesine gitmeden düşünecektin 2 sene dgsden iyi bir okula gitmeye değer
-
quote:
Orijinalden alıntı: central CEE
Ataaöf felan okursan gerekmez stajAnladım ben açık öğretim düşünmüyorum.
Şu an DGS daha mantıklı gibi gözüküyor benim için...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrophocam yanlış anlama dediğimi de zaman kaybetmek istemiyorsan 4 senedir lisede ve ondan önceki 8 sene ilkokulda meslek lisesine gitmeden düşünecektin 2 sene dgsden iyi bir okula gitmeye değer
Sorun meslek lisesi değil aslında çünkü kültür dersleri gördük ama dedikleriniz de çok haklısınız çünkü gördüm ama çalışmadım. Ha görmüşüm ha görmemişim gibi belki hiç görmeyenden bir tık daha iyi. Ama o da burda işe yaramıyor tabii... Ama geçmişte boş boş okumuş olmam takdir edersiniz ki pekte bilinçli değil. Zaman kaybetmeden bir şeyler yapabilir miyim diye merak ettim. Sanırım olmaz gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loftyy07 -- 7 Temmuz 2021; 18:6:37 > -
iki sene hiç bir şey
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
iki sene hiç bir şeyAnladım hocam. Peki DGS'de 310 - 330 yapabilmek için 2 sene düzenli çalışmayla olur değil mi benim gibi profilde bir öğrenci için. Çünkü, bilgisayarda puanlar yüksek ama diyelim ki 2 yıllık makine tutarsa odtü 310 puanla 10 kişi alıyor. Bilgisayarda 2-3 kişi alıyolar. Çok iyi bence.
-
Bence yapılabilir hocam bu sınavın sonucuna göre bende öyle yapmayı düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Nrttn13n
Bence yapılabilir hocam bu sınavın sonucuna göre bende öyle yapmayı düşünüyorumSen de mi 2 yıllık düşünüyorsun :D Hangi bölüm ve üniversite var kafanda ?
-
Açıköğretim düşünmüyorum yazmışsınız ama eğer örgünde yaz stajınız bir nedenle ikinci senenin yazına kalırsa dgsnizi çok etkiler. Ben örgün ağız diş sağlığı okuyorum pandemiden dolayı 2020 yazında yapmamız gereken yaz stajını şuan yapıyoruz. Yoğun bir şekilde çalıştığımız için sınava çalışamıyorum. Hemşirelik istiyordum ama olmayacak mecbur üst öğrenim olsun diye sağlık yönetimi okuyacağım. Örgünde ortalamam yüksekti fakat mezun olamadığım için AÖF bölümümü işaretlemek zorunda kaldım ortalaması düşük olduğu için düşük puan gelecek. Yerinizde olsam ata-AÖF bilgisayar programcılığı ya da Anadolu-AÖF web tasarımı kodlama bölümünü okurdum neden AÖF okumak istemediğinizi de anlamış değilim birşey öğrenemem diyorsanız bu tamamen sizin elinizde örgün okuyup boş boş gidip gelen de çok var AÖF okuyup kendini son derece geliştiren de
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- kunduz soru başı kaç tl
- eyüp boncuk kaç yaşında
- ankara üniversitesi bilgisayar bilimleri
- a101 part time çalışma saatleri
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X