Şimdi Ara

Duşu buhar odasına çevirmek isteyenler: su yalıtımı, tavan ve jeneratör hakkında notlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
35
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kapalı duşu buhar odasına çevirmek mümkün, ama sıradan bir duşun su yalıtımı buhar odası için yetmez. Uygulayıcı olarak en çok sorun çıktığını gördüğüm noktaları yazıyorum.

Değerler: Buhar odası 40–50 °C'de, nem %100'e yakın çalışır. Duşta su yalnız duvarın alt kısmını ıslatır; buhar odasında tavan dahil her yüzey sürekli ıslak ve sıcaktır.

1. Su yalıtımı tavan dahil her yüzeye. Duvar-tavan köşesi yoğuşan suyun toplandığı yerdir; yalıtım orada kesintisiz dönmeli. Seramiğin arkasında yalnız alçı levha (yeşil alçıpan dahil) varsa buhar odası için yetmez.

2. Tavan eğimi. Tavan en az bir yöne eğimli yapılır ki yoğuşan su başa damlamasın, duvardan aşağı insin.

3. Kapı ve cam. Kapı tam kapanmalı, cam temperli olmalı. Kullanımdan sonra odanın kuruması için bir hava çıkışı ya da aspiratör gerekir.

4. Buhar jeneratörü. Odanın dışına, servis için ulaşılabilir bir yere konur (dolap, asma tavan kapağı gibi). Kapasitesi yalnız hacme göre seçilmez: duvarlar taş ya da mermerse, cam yüzey büyükse daha büyük cihaz gerekir, çünkü bu yüzeyler ısınana kadar buharı yoğuşturur.

5. Zemin. Süzgece doğru eğim olmalı. Seramikten önce yalıtımın üstüne su doldurup bir süre bekletmek, sızıntıyı bitmiş zeminin altından aramaktan çok daha kolay.

6. Oturma yeri. Bank da yalıtım katmanının üstüne kurulmalı; bankın içi boşsa iç yüzeyler de yalıtılmalı.

Hangi aşamada olduğunuzu yazarsanız ona göre detay verebilirim.

Bu işi meslek olarak yapıyorum.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.