Şimdi Ara

Duşta sıcak su gelene kadarki su israfı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
4
Favori
13.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben kendimi bildim bileli o akan ilk soğuk suyu kovaya doldururum. Duş sonrası klozete döküyorum. Bir basım klozet suyu kar ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 yıl kadar önce bunun bir projesini görmüştüm. Birisi pompa ile devirdaym ettiriyordu suyu,

  • Bu sorunu annemle babam duş başlığından değil de kovalara doldurup duş alarak sorunu çözüyor. İlk başta dediğiniz gibi soğuk geliyor fakat sonra çok sıcak su gelip ortaya tam duş alınacak bir su çıkarıyor. Hamam tası ile mis gibi israfsız alıyorlar duşlarını. Bana da bunu önerdiler ama ben alışık olmadığım için birkaç kez denesem de yapamadım. Eski toprak başka oluyor biz bazı konularda yetersiz bir kuşağız.

  • Güzel konu ama başka çare yok gibi, ya da sürekli termosifon gibi suyu sıcak tutacaksın ki bu da elektrik israfı oluyor.

  • sıcak suyun musluklara ve duşlara ulaşmasının zaman alıyor olması bir israftır. bu israfı önleyen sistemi kullanacak olan projelerin inşaatlarda kullanımını görmemiz lazım. bu gerçekten gıcık bir sorun ve nasıl yeni binaların altına garaj yapımı mecburi deniyorsa, tesisat ve kombi sistemi için de mecburi uygulama yapılabilir. çok da güzel olur. çünkü kişi başına 5 litre soğuk su kaybı yaşandığını düşünürsek, çok büyük bir su israfı var diyebiliriz. her şeyi de vatandaştan beklememek lazım.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.