Şimdi Ara

DÜŞMAN HAYVANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • neden bazı hayvanlar doğuştan birbirlerine düşmandır? örneğin kedi ve köpek. birkaç istisna dışında birbirlerine hiç tahammülü olmayan bu hayvanlar, bu düşmanlıklarını nereden aldılar çok merak ederim. ben kedileri severim akıllı hayvanlardır. dendiği gibi nankörde değillerdir sadece uyanıktırlar. nerede menfaatleri varsa oradan sebeplenirler. köpeklerle bunlar neden geçinemezler? acaba ikiside insanlardan sebepleniyorlarda, birbirlerini rakipmi görüyorlar dersiniz? buda uzak bir ihtimal sayılmaz. ama bunu düşünebilirlermi? köpek çoğunlukla kediyi görünce kovalar hatta bazanda yakalarsa öldürür. kedide köpeği görünce hemen tipi değişir. hadi kedi-fare desen, kedi fareyi yemek için kovalar ama hiçbir köpeğin kedi yediği görülmemiştir.

• Ben hiç bir köğeğin kediyi kovalarken çekilmiş resmini görmedim, genelde aşağıdaki gibi resimler yayınlanıyor. Bir köpeğin bir adamı ısırması ilginç bir haber değil iken adamın birinin köpeği ısırması ilginçtir. Sanırım kedi köpek mevzusu da aynı. Normal hallerini yani kavga etmelerini, resimlerini çekmeye değer ilginç bir olay olarak görmüyoruz herhalde.

Bir de şöyle bir olay var ki sokak köpekleri genelde kedilere karşı tepkisiz oluyorlar. Belkide evcil köpekleri kedilere karşı kışkırtan, saldırmayı öğreten sahipleridir..

DÜŞMAN HAYVANLAR

DÜŞMAN HAYVANLAR

Kedi köpek gibi birbirine basbayağı gıcık olan başka hayvanlar aklıma gelmiyor. Başka örnek var mı?

• pacmana katılıyorum. sokak köpekleri, sokak kedilerini fazla ciddiye almıyor, tabi aralarında herhangi bir çıkar yoksa.
    evcil kedi ile kopek arasındaki kavga ise daha cok evde iktidarı ele geçirme cabasıdır herhalde. yoksa niye kavga etsinler.
  • aslında kedi ve köpek kavga etse kedi kazanacaktır , bana derlerdi de inanmazdım , birkaç defa rast geldim cidden kediler sıkıştırıldıklarında canavarlaşıyorlar köpeğe karşı
  • benim merak ettiğim, bu düşmalığın nereden kaynaklandığı. geçen ay arkadaşın bahçesinde şahit olduğum olay şu: arkadaş bir haski besliyor ve bu köpek çok iyi besleniyor ve çok iyi bakılıyor. kendiside bunun farkında tabi. bir keresinde kışın üzeri ince buz kaplı havuzun üzerindeyken buz kırılıp suya düşmüştü. bu sabıkasından dolayı buz olduğu zamanlarda kafesinde kalır. bunun haricinde belli zamanlarda kafesinden çıkartılır ve bahçede atlar zıplar. gene o gün bırakıldığında, bir kedide ilerdeki duvarı sarmış olan sarmaşıkların arasına yavrusunu bırakmış, doğru oraya gidip kedi yavrusunu öldürdü, müdahale etmeye fırsat bile kalmadı. kendisine gayet iyi bakıldığının ve bu kedi yavrusunun bakım konusunda asla kendisine rakip olmayacağını bilen bu hayvanın bu düşmanlığının nereden geldiğini bir türlü çözemedim. doğada hayvanlar birbirlerini yemek kastıyla birbirlerini öldürürler ama hiçbir köpek kedi yemez. kaplanda değişiktir mesela. bu hayvanda hiddetlidir ve kedigiller içerisinde en tehlikelisi budur. karnı tokta olsa öldürür, yemez bırakır. asyada insan yiyen yaşlı kaplanlar her sene bir çok kişiyi yiyorlar. bunlarda insana yüzünden saldırmaz. arkadan saldırır. insan yüzüne karşı bir şey var bunlarda. bu yüzden orada insanlar ormanlık alanlarda enselerine insan yüzü maskeleri takarak gezerler. tabi bazan buda kar etmez.yaşlı ve aç kaplan onada saldırıyor. aslan bunun gibi değil mesela. oda karnı tok olsun, yanından en besili ceylan geçse dönüp bakmaz. sadece acıkınca kalkar avlanır. çakallar sürünün hasta ve yaşlılarını avlar toplar, sırtlanda bunlardan arta kalanları yer. her hayvanın görevi değişik diye düşünüyorum. ama bu köpek kedi meselesini çözemedim. koca köpek ne ister zavallı kediden anlayabilmiş değilim. belkide arada bir insanların bunları sevdiğini görerek kıskanıyorda olabilirler. ama bahsettiğim arkadaş ve hanımı kedi sevmezler ve bu köpek buraya henüz 2 haftalıkken gelmişti. dolayısıyla burada bir kedinin sevildiğini kesinlikle görmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 27 Aralık 2005 4:45:41 >

• ya çok üzüldüm bir kedi yavrusunu öldürdü he , vallahi o köpek benim olacaktı , bunu yaptığı için hemen kafasına sıkardım

fakat cidden ben de anlamış değilim neden bu tür davrandıklarını , bir veterinere falan sormak lazım , belki hayvan psikolojisi hakında birşeyler biliyorlardır
  • hayvan psikolojisimi, içgüdüsümü?
    peki hayvan psikolojisi diye bir şey olabilirmi? yoksa hayvanlar iddia edildikleri gibi sadece içgüdüleriylemi hareket ederler. hayvanların bazı durumlarda alışılagelen hareketlerini terkettiklerini biliyoruz. örneğin ben çok akvaryum balığı besledim. bende diskuslar vardı. bunlar diğer akvaryum balıkları gibi değiller değişik bir balık türü. bunlar bazan kafaya birşey bir kenara çekilir, yemezler ölürlerdi. ben önce hastalık zannettim ama işi bilenler öyle olduğunu söylediler. gerçektende bu hayvan bir şeye kafayı takıyor ve bir köşeye çekilerek kendisini ölüme terkediyordu. yunusları ele alalım. yunus sosyal bir hayvandır tek başına gezmez. mesela bir yunus eğer grubundan ayrılırda bir yere nakledilirse, kendisini ölüme terkedebiliyor.ama grubundan bir tanesi yanına konduğunda bu eyleminden vaz geçiyor. moritanya kıyılarında yaşayan bir müslüman kabilenin, senenin belli bir kaç döneminde birlikte kıyıda namaz kılarak sulara halat, kürek vs ile vurduklarını, sonra ağlarını hazırlayarak kıyıda bekleştiklerini, az sonra yunus sürülerinin balıkları önlerine katarak kıyıya sıkıştırdıklarını, bunların ağlarıyla suya girip ağlar dolana kadar balık topladıklarını, bunlar sudan çıktıktan sonrada yunusların gittiklerini kaptan kusto belgeselinde 2 kere izledim. belki rastlayan olmuştur. hadi desenki suya vurdukları için geliyorlar, peki balıkları neden o kıyıya sıkıştırıyorlar? desenki zaten balıkları önlerine katmışlardı, ama yunuslar balıkları kıyıya sıkıştırdıktan sonra kaçmalarına izin vermiyor, devriye gibi dönüyorlardı. taki insanlar sudan çıktıktan sonra gittiler. acaba hayvanlara hayvan deyip geçtiğimiz için hakaretmi ediyoruz diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli balıklar ölüyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bak şimdi aklıma neler soktun , şimdi yatıcaktım , düşünmekten uyu uyuyabilirsen
  • kediyle köpegin farkli davranis bicimlerinden kaynaklanan örneklemeler=
    köpek hirlayinca bu kedinin kulagina vizildama gibi yansir
    köpek kuyrugunu sevincten oynatirken, kedi kurugunu oysa tesvike olunca oynatiirn cok dikkatli olmak gerekir
    kediyle köpegi yavruyken ayni anda eve alirsaniz sorunm ciikmicaktir aralarinda ( farklari tanirlar, alisirlar) harika arkadasliklari olusur.evde löpek besliyorsaniz ve kedi sonrada eve alinirsa yine sorun cikmaz cköpek kediyi kabul eder, yetiskin kedi ve yetiskin kedinin yanina yavru köpek alirsaniz sorun cikar, ilk gün ayri odalarda tutmali ikisinide koku ve sesle birbirlerini algilama süresi verilmeli, kediyi kucaga alirsiniz uyuyan yavru köpegin yanina gider kedinin onu seyretmesini saglarsiniz, ilerleyen zamanda kisa kisa sürelerle birbirine alistirirsiniz. yani kedinin ve köpegin dogasi apayri, olsada birbirleriyle harika arkadas olabilirler, bence sorun köpekte degil.. sizinde belirtiginiz gibi ev sahipleri kedileri sevmezmis.. kedilerin davrnais bicimlerine aliskin olmayan köpek yavru kediyi nasil algiladi acaba? sokak köpekleriyle kedilerin aralarinda böylesi sorun yokken.

• Köpek ile kedinin düşmanlığı av sahasının ve beslenme şeklinin benzerliğindendir diye düşünüyorum.Aynı Arslan ile sırtlanın av sebebiyle çekişmesi gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.