Şimdi Ara

Dupa Dealuri (2012) | Cristian Mungiu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yönetmenliğini, 2007 yapımı 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile filminden tanıdığımız, Rumen yönetmen Cristian Mungiu'nin üstlendiği Dupa dealuri, bir manastırdaki aynı yetimhanede büyümüş iki genç kadının arkadaşlığı üzerinden gidiyor. Yarım yamalak İngilizcemle konuyu çevirmeye çalıştım ama pes ettim

Film bu yıl düzenlenen 65. Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü aldı. Bu yıl içinde merakla beklediğim filmlerden.

Filmden kareler;

Filmin fragmanı;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tahminim 3 farklı kişi cevap yazmaz
  • Bir sen bir ben götüreceğiz artık bu konuyu film çıkana kadar Yılmaz Güney de 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile filmini beğenmemişti zaten
    Ne yapsam konum ilgi çeksin diye şöyle herkesin beklediği bir Amerikan yapımı konusu mu açsam
    Hem zaten filmin fragmanını izleyen doğrudan kara listeye alır filmi
  • Bu arada bu konu için beğeni butonu çıkmış, yöneticelere buradan seslensem açtığım diğer konular için de aynı butonu koyabilirler mi acaba
  • bu adam abazamıdır nedir iki genç kadınla kafayı bozmuş

valla ben desteğimi esirgemem ama bir yere kadar güncel tutabiliriz arada up yazar kaçarım belki

fragman gerçekten kara listeye alınmalık,3 sahnede bitti fragman torino atının fragman bile 4 sahneydi

bekleyelim gelsin fazla film göz çıkarmaz

bu beğeni butonu her konuda var artık,diğerlerindede var merak etme

• Yok uçkur düşkünü olamaz, film bir manastırda geçiyor Ha adamın hayal dünyası farklıdır, onu bilemem

Ben de gün gün yazayım bari de hep güncel kalsın, hem daha filmi izleyip yorum yazmak var

Öyle deme ama A Torinoi Lo'nun fragmanı 4 sahneydi ama film harikaydı, ben çok umutluyum bu filmden. Fragmandan da zaten pek bir şey anlaşılmıyor. Melancholia'yi çok beklemiş ve muradıma ermiştim, bakalım ölmezsek bu filmi de izleriz.

Yok ya açtığım diğer konularda beğeni butonunu göremiyorum ben Neyse olmasın zaten, o beğeni butonu ışın kılıcı muhabbetine döner sonra, belki turuncu tarafa yer kalmaz

• manastır oyyhşş

yaz yaz da belki faydalanacak birisi çıkar,birini bile kurtarsak kardır

torino tartışmaya mahalsizdi ya fragmandan itibaren etkisine almıştı beni,ama dürüst olalım bu fragman olabilecek en kötülerden birisi bence,gerçi deidklernin hiçbirini anlamadım ama

aynen gereksiz bişey o beğeni,benim konum senin konunu döver

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile beğenmediğim bir filmdi.Aynı yönetmenin bu filmi de pek ilgi çekici gözükmüyor ama en iyi senaryo ödülünü almış.İlgi çekici yorumlar görürsem izlerim herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

manastır oyyhşş

yaz yaz da belki faydalanacak birisi çıkar,birini bile kurtarsak kardır

torino tartışmaya mahalsizdi ya fragmandan itibaren etkisine almıştı beni,ama dürüst olalım bu fragman olabilecek en kötülerden birisi bence,gerçi deidklernin hiçbirini anlamadım ama

aynen gereksiz bişey o beğeni,benim konum senin konunu döver

Marjinal fayda olabilir izleyecekler için

Evet fragman kötü ama ben fragmanlardan pek medet ummuyorum zaten, izlediğim filmlerin hiçbirinde de fragmana bakmadım izlemeden önce. Yanıltıcı olabiliyorlar ki fragman aceleye getirilmişe benziyor.

Benim konum herhangi bir gereksiz konuyla tartışmaya girmeye bile tenezzül etmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

4 luni, 3 saptamâni si 2 zile beğenmediğim bir filmdi.Aynı yönetmenin bu filmi de pek ilgi çekici gözükmüyor ama en iyi senaryo ödülünü almış.İlgi çekici yorumlar görürsem izlerim herhalde.

Zevk olayı diyorsun yani
    Değil değil boş ver zamanını harcama bence Diğer filmini izleyerek boşa zaman harcadın zaten Gerçi diğer film için de çok ilgi çekici yorumlar vardı ama neyse Ah şu filmlerde işlenen ideoloji yanlış anlaşılmaya görsün

• Diğer film o çaresizlik duygusunu aktarabilseydi inan ki beğenirdim.Ama olmadı.Sosyalist rejimi eleştirmesi biraz ön yargı oluşmasına sebep olmuş olabilir fakat o dönemdeki çoğu rejim sosyalizmden çıkıp daha çok dikta rejimi olduğu için onu da pek sorun etmedim.Ayrıca zaman kaybı falan olmadı merak etme.Daha farklı bir film görmüş oldum.Tabi beğenmedim o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

Diğer film o çaresizlik duygusunu aktarabilseydi inan ki beğenirdim.Ama olmadı.Sosyalist rejimi eleştirmesi biraz ön yargı oluşmasına sebep olmuş olabilir fakat o dönemdeki çoğu rejim sosyalizmden çıkıp daha çok dikta rejimi olduğu için onu da pek sorun etmedim.Ayrıca zaman kaybı falan olmadı merak etme.Daha farklı bir film görmüş oldum.Tabi beğenmedim o ayrı.

Olmaz beğeneceksin Ama nasıl hissettirmez o çaresizlik hissini? Şu sahneleri hatırla
    Kürtaj parasını doktor müsveddesi az bulur ve Otilia sırf arkadaşı kürtaj olabilsin diye, bedenini doktora sunar. Bu sırada Gabita banyoya girer ve sesleri duymak için musluğu açar. Böylece biz de duymayız o sesleri. Gabita kürtaj olur. Otilia sevgilisinin yanına -galiba ailesiyle yemek yemesi gerekiyordu- gider. Ama oradakilere hiçbir şey anlatamaz. Herkes gülüp eğlenirken Otilia arkadaşı için kaygı duymaktadır. Hatta Otilia'nın sevgilisi Otilia'nın ona karşı soğuk davrandığını düşünüp tartışma çıkarır. Ama Otilia'nın aşk gibi basit bir şeyle uğraşacak vakti yoktur. Ve sevgilisinden ayrılır. Kürtaj dışında her şey onun için önemsizdir. Hele o hareketli kamera çekimleri, o karanlık sokaklarda başına bir şey gelecek diye endişenlendiğimiz Otilia'nın koşturduğu sahneler şahanedir. Filmin sonunda mükemmellik bekleyen hüsrana uğrar. Çünkü filmin sonu belli bir kısma göre muhteşemdir. Tertemiz masada hiçbir şey olmamış gibi yemeğe otururlar. Bu film her şeyden önce doğaldır. Bence görüntü kalitesi düşüktü izlediğinin ya da altyazısı bozuktu. Yoksa imkanı yok beğenmemenin. Şaşırtıyorsun beni ha

• gereksiz konu? ne kibirli şeysin sen öyle

satantango neysede karhozata laf söyletmem

tamam abi senin konun daha büyük [beyazbayraksallayansmile.gif]
  • bu duyguları hissetseydim zaten beğenirdim filmi.Ama olmadı tabi.
  • quote:

gereksiz konu? ne kibirli şeysin sen öyle

satantango neysede karhozata laf söyletmem

tamam abi senin konun daha büyük [beyazbayraksallayansmile.gif]

Yok sana yazmadım ben onu Gereksiz olsaydı o kadar yorum yapar mıydık o filmlerin altına Ben başka konuları kastettim.

Benim konum şahsıma münhasır [beyazbayrağahiçgerekyokhelesavaşahiçgerekyok.gif]

• kusura bakma o zaman bu aralar ne kadar fazla yanlış anlaşılma oluyor yahu
  • quote:

kusura bakma o zaman bu aralar ne kadar fazla yanlış anlaşılma oluyor yahu

Sınavlardan hepsi, varken de sorun yokken de sorun Şimdi mezun olmanın şarhoşluğunu taşıyorum, boşluğa düştüm
  • aa harbi üni bitti değilmi senin? vay be hayırlı uğurlu olsun hacım hakkında hayırlısı olsun bakalım

işle ilgili konu açmıştın bişeyler çıktımı ordan iş varmıymış sana
  • Bitti, bitti de bizi de bitirdi Sağ olasın iyi dileklerin için Umarım bakalım burdan yükseğe, ordan doktoraya ver elini profesörlük

O zaman kamuyu da düşünüyordum ama şu an her şey karmakarışık, büyük ihtimal yüksek lisansla okumaya devam Ah bir de alesle kpdsden yüksek puan çekip aynı zamanda araştırma görevlisi olsam, maaşım da olur

Seninse önünde parlak bir gelecek var, yönetmen bey

• Hayırlı olsun hangi bölümden mezun oluyorsun?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.