Şimdi Ara

dünyayı ne hale getirdiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -tüm yeraltı kaynakları birilerine aktı.

-halkın cebinde değerini başkalarının belirlediği kağıt parçaları var.

-önce su, sonra eğitim sonra sağlık özel ve paralı oldu.

-vergiler arttırıldı amerikada 300bin dolar peşin para veriyorsun ev alıyorsun ve o evine 10bin dolar her yıl vergi ödüyorsun. yani 30 yılda kendi evini devlete geri ödüyorsun.

aslında evi almadın da devletten kiraladın yıllık da kirasını ödüyorsun gibi birşey.şaka gibi.

-sahip olduğumuz birşey yok. işe gidiyoruz çalışıyoruz gelip yatıyoruz. ömür boyu çalıştığınla ancak ihtiyaçlarını alabiliyorsun.

-1 insan evladının ömür boyu çalışmasının bedeli karşılığı şu :: koca dünyadaki, birsürü ülkelerden sadece birinde, o ülkenin koca şehirlerden sadece birinde, bir apartmanın belki kuzeye bakan güneş görmeyen bir dairesi. işte senin 1 ömür boyu çalışmanın bedeli bu. bu koca dünyada elde edebildiğin o.o da zaten senin barınma ihtiyacın.

bence sene 1100 de yada 1200 de şartlar bu kadar zor değildi. o zaman daha kolaydı.

şimdi resmen bir döngü için çalışıyorsun.

şu dünyaya gelmiş bir insanın, hiç çalışmadan özgürce yaşayabilmesi mümkün mü? mümkün değil. babasından 10kg altın kalması gerekir en azından. hatta o da yetmez. 30kg altın kalırsa babandan sana sen çalışmadan bir ömür yaşayabilirsin, Belki... bu şartlarda da 30kg altını öyle her babayiğit çocuğuna bırakamaz. 30kg altını biriktirsen bile tek çocuğun yokki, başka çocuğun var karın var. illaki böleceksin.

yani şu dünyaya gelmiş bir birey, mevcut sistemin içinde bir yer edinecek kendine ve ölüp gidecek. ister okul oku, ister mühendis ol ne olursan ol, senin ederin bu dünyada yaklaşık 1 daireden ibaret ve işi bırakıp yaşıycam diyemezsin. ne kadar paran olursa olsun diyemezsin. 1 milyon doların olsa o bile yetmez mevcut şarlarda.

• Ya da ev araba almayı boşverip, dünyayı gezmeye çalışacaksın bir yere ait olmayacaksın. Dünyayı bu hale getiren adamlara güç yetmez. İnsanlara bu hale getirenleri anlatmaya da ömür yetmez. Değişmez yani kendi kendini yer bitirirsin. Bir çoğu insan halinden memnun. İnsanlar konfor alanından çıksaydı zaten kölelik diye bir şey olmazdı.

Benimde zoruma gidiyor hayat boyu çalış 1 apartman dairesi 1 araba anca al sonra evlen çocuk büyüt öl. Al sana hayat oh ne ala memleket. Noldu hayatta ne gördük? 3-5 şehir anca gezersin olmadı 1-2 yurtdışı memleket görürsün adımız gezdi olur.

Hayattaki tek anlamlı şey dünyayı gezmek ve insanların dayattığı hiç bir şeye köle olmamak. Kız sev ama evlenme, evde otur ama satın alma kirala, çocuk sevmek istiyorsan yeğen veya arkadaşın çocuklarıyla oyna. Çoğu kişiye sorumluluktan kaçma hareketi gibi gelebilir, evet öyle sorumluluktan kaçmak ama kendine daha fazla vakit ayırmak ve 1 ömür boyu ev taksiti araba taksiti ödemekten daha iyidir diye düşünüyorum. Heleki nafaka vermekten çok çok daha iyidir ülkemizde özellikle kanunlar erkeğin aleyhine gibiyken.

• Haklısın

Benim evim var , arabamda var ama ise gitmekten memnun değilim

Aldığım 4100 lira para bunun için her gün ise gidiyorum bu durumdan çok bunaldım

Fakat ise gitmezsem nasıl para kazanırım ve sigortami öderim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşırı berduş gibi oradan oraya yaşayasım var ama toplumsal baskının aşırı fazla olduğu en alt sosyoekonomik sınıfta olduğum için yemiyor açlıktan geberirim yarım ekmek veren olmaz o yüzden debeleniyoruz

• Halbuki tüm dünya isyan etse

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum nasıl bu hale geldi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.