Şimdi Ara

Dünyanın Yaşayan En Zeki 10 İnsanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
3
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanın ne kadar zekasını değerlendirmek bayağı göreceli bir konu olabilir. IQ derecesi mi bir insanı zeki yapar? Yoksa başarıları mı? Bu hiç bitmeyecek bir tartışmadır. SuperScholar.org seçtiği bu 10 kişiye baktığımızda yaşayan en zeki insanlar arasında olduklarını inkar etmek mümkün değil.

Ne kadar zeki olan zekidir?

İnsanların % 50’sinin IQ derecesi 90 ila 110 arasında, % 2.5 oranında zihinsel özürlü (IQ’su 70’in altında), % 0.5 oranında dahiye yakın veya dahi (IQ’su 140’ın üzerinde), % 2.5 oranındaysa süper zeka var.

[size=5]1. Stephen Hawking, 72

Teorik fiziğin en önemli ismi, akademisyen ve yazar. Dünyayı ve evreni anlamamıza yardım ediyor. IQ'su 160, 7 Bestseller kitap yazarı ve 14 tane ödülü var.

[size=5]2. Kim Ung-Yong, 52

Dahi çocuk kavramının belki de yaratıcısı. Guiness'e göre 210 IQ ile dünyadaki en yüksek IQ'lu insanlardan birisi 6 aylıkken konuşmaya başladı. 2 yaşındayken 4 dili akıcı şekilde konuşuyor ve okuyabiliyor, 4 yaşındayken üniversiteden ders alıyordu. 8 Yaşında NASA'ya davet edildi ve gençlik yıllarında orada çalıştı. Şu an Kore'de Chungbuk Üniversitesi'nde akademisyen

[size=5]3. Paul Allen, 61

170 IQ'su olan Microsoft'un kurucularından olan Paul Allen zekasını ticari başarıya dönüştürebilen ender kişilerin başında geliyor. 14.2 Milyar Dolar servetiyle dünyanın en zengin 50 insanından birisi. Microsoft dışında onlarca şirketi, basketbol ve beyzbol takımları var.

[size=5]4. Rick Rosner, 54

192 IQ'lu Rick Rosner, Amerikalı TV yapımcısı ve yazarı. Ölçülebilmiş en yüksek IQ'lardan birine sahip olsa da kariyerinde striptizcilik, çıplak modellik, garsonluk gibi değişik meslekler var. Aktiviteleri ve yaptıklarıyla birçok belgesele konu olmuş. Bir çok bilgi yarışmasının arkasında kendi imzası olmasına rağmen 2000 yılında katıldığı "Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programından hatalı bir soru ile elenmiş. Lisede daha fazla kalabilmek için ismini değiştirip 20'li yaşlarına kadar lisede okumuş. Şu an Jimmy Kimmel ile çalışıyor.

[size=5]5. Garry Kasparov, 51

190 IQ'lu Kasparov, satrançta bir bilgisayara kaybettiyse de bu onu liste dışına itmeye hiç de yetmiyor. 22 yaşında dünyanın en genç satranç şampiyonu oldu ve 2005 yılında emekli oldu. Şu an politikayla uğraşıyor ve yazarlık yapıyor. Rusya başkanlığına aday olması, dünya satranç sıralamasında en uzun süre 1 numarada kalması dikkat çekiyor.

[size=5]6. Judit Polgar, 41

170 IQ'lu Polgar'ın hayatı çok ilginç. Aslında kendisi bir denek. Babası onu "çocuklar çok küçük yaştan itibaren tek bir konu üzerinde eğitilir ve odaklanırsa sıradışı başarılara imza atabilir" tezini ispatlamak için özel olarak satranca yönlendirdi. 15 yaşında şampiyon olarak dünyanın en genç satranç ustası oldu. Efsanevi Bobby Fischer'ı tahtından ederek hem de!

[size=5]7. Sir Andrew Wiles, 61

170 IQ'lu Wiles, dünyanın en zor matematik problemi olarak tanımlanan 358 yıldır çözülemeyen Fermat's Last Theorem'i 1995 yılında ispatladı Matematiğe katkılarından dolayı Sir ve Şovalye ünvanı aldı. Matematik üzerinde yaptığı çalışmalarla 15 ödülün sahibi

[size=5]8. Terrence Tao, 39

230 (evet iki yüz otuz) IQ'lu Tao matematiğe susam sokağını izleyerek başladı. 2 yaşında basit matematik problemlerini çözmeye başladı. 9 yaşındayken Princeton Üniversitesi'nden matematik dersleri almaya başladı ve 20 yaşında aynı üniversiteden doktora aldı! 24 yaşında profesör oldu ve UCLA'de ders vermeye başladı. 13 Yaşında Dünya Matematik Olimpiyatları'nda altın madalya alarak bu başarıyı elde eden en genç isim oldu. Bugüne kadar 250'den fazla makale yayımladı

[size=5]9. Christopher Hirata, 32

225 IQ'su ile dünyanın en zeki insanlarının bile kıskandığı bir isim. 14 yaşında Caltech Üniversitesi'ne girdi. 16 yaşında NASA'da Mars'ın kolonizasyonu projesinde çalışmaya başladı ve 22 yaşında Princeton'dan astrofizik dalında doktora aldı. 13 yaşında Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak bu başarıyı elde eden en genç isim oldu.

[size=5]10. James Woods, 67

Evet James Woods, ünlü Hollywood aktörü. 180 IQ'ya sahip 3 Emmy ödüllü, 2 Oscar adaylığı bulunan Woods, aynı zamanda profesyonel poker oyuncusu. Lisedeyken UCLA'den matematik dersleri almaya başladı ve MIT'ten tam bursla kabul aldı. Ancak oyunculuk ön plana çıktı ve akademik kariyerine devam etmedi.

• Wisdom nerde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin ilginç tarafı nedense en zeki insanlar sıralamalarında Türklerden kimse yok. Belki şuan ülkemizde farkında olmadığımız hatta kendilerinin bile farkında olmadığı süper zeka gençlerimiz var :)
  • IQ tam olarak neyi ölçüyor. Hizli dusunebilmeyi mi beynin ne kadarini kullanabildigini mi yoksa farkli bir seyi mi.

• Bill Gates gelmiş geçmiş en zeki insandır Konu kilit üye ban forum silinebilir
  • bence zekayı zeka ile ölçemeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

bence zekayı zeka ile ölçemeyiz

ne ile ölçeriz mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyanın en zeki insanı Hz. Muhammed(SAV)'dir tartışmasız.
  • Onlardan biri olmayı çok isterdim

• Ben de ileride çocuğumu tek bir şeye odaklı büyüteceğim
  • Ben daha 5. okurken 3.'nün kim olduğunu unutayım.
  • Rick Rosner, kadar gerizekalı bi adam görmedim duymadım bilmiyorum.

Siralamada neden Garry Kasparov u yenen bilgisayarın yapımcısı yok.

• Grigori Perelman yok.

• Erbaa82 kullanıcısına yanıt
    tamam inanclisindir anlarim da bu kadar da bagnaz olunmaz yav

• benim iq testim 87 çıktı.. ilk 5 soruyu yaptım, sıkılıp diğerlerini kafadan attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PORTOSS.

tamam inanclisindir anlarim da bu kadar da bagnaz olunmaz yav

Müslümanlara göre dünyanın en zeki insanı değişir belki ama ateistlerin hepsinin Hz. Muhammed demesi gerekir.Kolaysa uydursunlar bir yalan 1400 yıl sonra bu yalan uğrunda milyonlar olsun , bu yalan uğruna insanlar ölsün .

Müslümanım.

• Lanet olsun
  • IQ m 135 kendi ulusal birliğim var.
  • eminim yazdigindan sen bile birsey anlamamissindir ve yazdiginin bir sacmaliktan ibaret oldugunun farkindasindir

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

IQ tam olarak neyi ölçüyor. Hizli dusunebilmeyi mi beynin ne kadarini kullanabildigini mi yoksa farkli bir seyi mi.

o adamda tablet var zengin.............
    Kıskandım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.