Şimdi Ara

Dünyanın süper gücüne bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu programa konuk olan Ortaylı, Trump’ın berbat olarak tanımladığı sağlık politikasını “Paran yoksa geber diyorlar” ifadesiyle açıkladı.

Ortaylı, ABD’deki sağlık sistemi için “utanmaz bir sistem” ifadesini de kullandı.

ABD’de sağlık sisteminin olmadığını belirten Ortalıylı, şunları söyledi: ''Sağlık sistemi sıfır Amerikada. Yani Amerikalı olmak günah mı bilader. Paran yoksa geber diyor, o memleket öyle. Yani bir devlet hastanesi falan var ama gidersen belki kabul ediliyorlar. 100 tane de kağıt doldurtuyorlar. O kağıtlar dolarken gideceğin belli bir şey.”

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-prof-ilber-ortaylidan-abd-baskani-donald-trumpa-cok-sert-elestiri-1701112/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 27 Şubat 2017; 0:41:6 >

• Türkiye'de de paran yoksa gss borcunla beraber geber deniyor,adam haklı ama sağlık sisteminin eleştirilecek yığınla sorunu var abd nin de
  • Eskiden bizdede aynısıydı.

Hamdolsun ambulans uçak,helikopterimiz bilem var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla türkiyedenin az olan artı kısmından biri de sağlık kısmı

gss falan hikaye 25 yaşına kadar okurken babandan yararlanıyorsun 25 yaşından sonra da bir zahmet totonu kırıpta çalış
  • GSS borcu olana bakmıyor devlet hastaneleri yalnız bizde? Amerika ile aynı olmuyor mu durum?
  • Amerika'da ölmeyeceğinizi düşündüğünüz sürece doktora gitmeyin derler. Amerika'da yaşayan birine sormuştum sağlık olayı aşırı pahalı demişti.

• Elk.De kullanıcısına yanıt
    ziyaaaaaaaaa

eskiden devlet hastanesi paralıydıda şimdi bedavamı

29 yaşındayım sünnetimi bile devlet hastanesinde oldum ( riskli bir durum vardı ) , bir kere bile özel hastaneye gitmedim , burun ameliyatıda oldum , farklı bir hastalıktan 3-5 gün yattımda , değişen çok birşey yok(tek istisnası diş implantı için özele gitmem) , daha çok hastane vs. var dersin , artık helikopter var vs. dersin onu ayrı tartışırız

bir vatandaş gözüyle , bizdeki sağlık sistemi genel olarak iyidir , öncedende zaten iydi ( genel olarak diyorum çünkü hala devlet hastaneleri muayene ücreti vs.alıyor , her ne kadar ödenebilir olsada muayene ücretine karşıyım )

vatandaş için aklıma gelen 3 büyük sıkıntı var ;
    1-ezelden olan sıkıntı randevu ve sıra beklemedir , buda ayrıca tartışabilir .
    2-Birde bıçak paraları , hasta bakıcılara yedirilen paralar gibi genel devlet kurumlarındada varolan rüşvet derdi var.Buda zaten ülkenin ,milletin kanayan yarası
    3-Özele yönlendiren , ama eşine dostune ama kendi yerine , paragöz doktorlar.eskiden bu daha azdı çünkü eskiden özele gitmek ( tıpkı kredi çekmek gibi ) özendirilen ve alışkanlık haline getirilen sıradan bir durum değildi.

eskiden bizdede aynıydı diyemezsin.

bide birşey sorucam ;

Amerikadaki ve türkiyedeki sağlık sistemini ne kadar biliyosunda bizdede aynıydı diyebiliyosun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 26 Şubat 2017; 23:52:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Bir bakan abimizin zevcesi Amerikalı ,Amerika'da nezle olsa tedavi için bize gelir ordan biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Bir bakan abimizin zevcesi Amerikalı ,Amerika'da nezle olsa tedavi için bize gelir ordan biliyorum

Şimdi de sağlık sektörüne mi geçtin? En son danışmanlık bürosu işletiyordun. Allah'ın işine bak sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasamak5656

valla türkiyedenin az olan artı kısmından biri de sağlık kısmı

gss falan hikaye 25 yaşına kadar okurken babandan yararlanıyorsun 25 yaşından sonra da bir zahmet totonu kırıpta çalış

"Hani türkiyede olmaz ya" oldu da iş bulamadın veya çalıştığın yer olmaz ya, sigortanı yapmadı, seninde nakite ihtiyacın olduğun için kabul etmek zorunda kaldın. Gss işlemeye başladı... Bu senaryo 1.

Senaryo 2

Mezun oldun büyük umutlarla iş hayatına atıldın. Yaş 23-24 ne güzel. Çalıştın 2 sene 3 sene. Bi nedenle de işten ayrıldın. Hakkını alamadığını düşündün veya aşırı yoğundun bu paraya değmez dedin, bu sürede farklı bir iş bulmaya çalıştın ve canına da tak etti ve çıktın. 4-5 ay da iş bulmadın. Babam bakar nasıl olsa çalıştığımdan da 3-5 kuruş var dedin.

6. ayda hayırlısıyla işe girdin hayırlı olsun, ama devlet ver sen şu 6 aylık borcunu bana diyor.

Senaryo 3

Aradan yıllar geçiyor yaş 30. Ee artık şu hanımı da isteyelim, gelirlerimiz yükseldi, evlenmemize bir mani kalmadı diyorsun. Türkiyede başına gelmez ama tut ki hanımlan ikiniz aynı dönemde bi sebeple işsiz kaldınız. En iyi ihtimalle bankadaki birikmişinizden yiyorsunuz. Devlet ikinize birden borç yazıyor geliriniz olmadığı halde.

Ve çoğaltıabilecek önermeler de mevcut.

• quote:

Sacma sapan konusmayin. Universiteden mezun oldugunda 25 yasindan kucuk olmasina ragmen 3000 liraya yakin gss prim borcu birikmisti arkadaslarimin hepsinin.

Dunyanin en berbat saglik sistemlerinden birisi de bizim ulkede.

• Vurmayın öldü galiba konu sahibinden ses yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Tremonster

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Şimdi de sağlık sektörüne mi geçtin? En son danışmanlık bürosu işletiyordun. Allah'ın işine bak sen.

Bize gelir derken,bizim ülkeye gelir demek istedim.

Saglık hizmetleri bedava olduğundan..

• quote:

Orijinalden alıntı: Saab9000

GSS borcu olana bakmıyor devlet hastaneleri yalnız bizde? Amerika ile aynı olmuyor mu durum?

Hayır aynı olmuyor. ABD dünyanın en pahalı sağlık sistemine sahip ve buradaki gibi sigorta herşeyi karşılamıyor.

Dünyanın süper gücüne bakın.
  • Günaydın. ABD'deki sağlık sistemini kim savunuyor arkadaşım? ABD komple mükemmel bir ülke, diyen yoktu ki zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Sacma sapan konusmayin. Universiteden mezun oldugunda 25 yasindan kucuk olmasina ragmen 3000 liraya yakin gss prim borcu birikmisti arkadaslarimin hepsinin.

Dunyanin en berbat saglik sistemlerinden birisi de bizim ulkede.

okuma anlama sorunun mu var?Okurken diyorum öğrenciyken yani

o biriken borcun da hiçbirini ödemediler sen de benim gibi biliyorsun

af geldi vs. vs.

sen sağlık sistemi nedir biliyor musun?Git amerikaya muayene olmak için binlerce dolar ver aklın başına gelsin

• Prinergy P kullanıcısına yanıt
    önermeler saçma

sigortasız çalıştırılıyorsan direk şikayet et teftişe gelirler zaten

ikincisi için 3 sene çalıştın sonrasında gelir testi yaptır minimum düzeyde ödüyorsun gss borcunu.Bu arada işsizlik maaşına başvur ki boş kaldığında para al

türkiye sağlık açısından en ucuz ülkelerden biri.Acile git ister ssklı ol ister olma para ödemezsin(Yabancı arkadaşımı götürdük)
  • Gss borcumu sıldırmesem ınanacam yazdıklarınıza. Forum cehalet kokuyor.

Yobaz,comar sızsınız haberınız yok.

21 yasındayım 1500 tl sgk borcum af ıle sılındı. Suan yesıl karttan faydalanıyorm. Allah hukumetımızden razı olsun.

Yalanlarınızla ıgrenclesıyorsunuz...!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

quote:

"Hani türkiyede olmaz ya" oldu da iş bulamadın veya çalıştığın yer olmaz ya, sigortanı yapmadı, seninde nakite ihtiyacın olduğun için kabul etmek zorunda kaldın. Gss işlemeye başladı... Bu senaryo 1.

Senaryo 2

Mezun oldun büyük umutlarla iş hayatına atıldın. Yaş 23-24 ne güzel. Çalıştın 2 sene 3 sene. Bi nedenle de işten ayrıldın. Hakkını alamadığını düşündün veya aşırı yoğundun bu paraya değmez dedin, bu sürede farklı bir iş bulmaya çalıştın ve canına da tak etti ve çıktın. 4-5 ay da iş bulmadın. Babam bakar nasıl olsa çalıştığımdan da 3-5 kuruş var dedin.

6. ayda hayırlısıyla işe girdin hayırlı olsun, ama devlet ver sen şu 6 aylık borcunu bana diyor.

Senaryo 3

Aradan yıllar geçiyor yaş 30. Ee artık şu hanımı da isteyelim, gelirlerimiz yükseldi, evlenmemize bir mani kalmadı diyorsun. Türkiyede başına gelmez ama tut ki hanımlan ikiniz aynı dönemde bi sebeple işsiz kaldınız. En iyi ihtimalle bankadaki birikmişinizden yiyorsunuz. Devlet ikinize birden borç yazıyor geliriniz olmadığı halde.

Ve çoğaltıabilecek önermeler de mevcut.

İki kişi aynı anda işsiz kalırsa haneye giren gelir "0" olur. Bu durumda devlet otomatik olarak yeşil kart veriyor ve GSS primi "0" oluyor.

Kısacası borçlanmıyorsun. Çok düşük geliri olan haneler için yaptığımız çalışmalarda bir çok kişiye bu konuda yardımcı olduk. 4 kişilik ailelerde tek asgari ücretli çalışan oluyor mesela onlara direk yeşil kart veriyorlar.

Örnek tabi bu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.