Şimdi Ara

Dünyanın Gözünde Türkler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Burak Murat

Türk forumunda "Yabancıların Türkler Hakkında Fikirlerini" sormak ne kadar saçma birşeyse, buradaki hayatında tek yabancıyla diyaloğu olmamış adamların "Heralde şöyle düşünüyorlardır" demeleri ve vatan-millet-sakarya edebiyatı parçalamalarıda o kadar saçmadır..

Sayısız müşterim var dünyanın dört bir yanından. 20-30 kişilik grupları günler boyunca dolaştırıyorum, asiste ediyorum.
    Dolayısıyla Türkiye ve Türkler hakkında neler düşündüklerini az çok biliyorum..

1.'si kendimizi dünyanın merkezinde görme sevdasından vazgeçelim. kabul edelim yada etmeyelim; gelişmemiş bir 2.sınıf ülkeyiz hala ve bu zihniyetle devam ettikçe bu durum değişmeyecek.

dışarıda Türk imajı genelde araplardan farksız. Karaçarşaflı kadınlar, sarıklı cübbeli sakallı adamlar.. Deveye bindiğimizi düşünenler bile var.
    Türkiye'de insanların saygısızlığından ve tacizlerinden çok rahatsızlar. Genelde hoşgörüyle karşılamaya çalışıyorlar ama 2 mini etek görünce salylarıyla caddeyi yıkayan yurdum gençliği bir noktadan sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Esnaf desen hala turiste ne geçirirsem kardır mantığı var ve bu insanlar ülkelerine döndüklerinde bunları anlatıyor.. En iyi reklam kulaktan kulağa dolaşandır ve ne yazıkki biz bu konuda sınıfta kalıyoruz.

Türkiyeyi her daim terör olan bir ortadoğu ülkesi düşünüyorlar kısacası.. Büyük yabancı basında bunu destekleyecek haberler yapıyor ve sonuç dahada vahim bir hal alıyor. Konuyu siyasete getirmek istemem ama Türkiyedeki artan cehalet ve din sömürücülerinin ekmeğine yağ süren yapı bu ORTADOĞU ülkesi imajını kuvvetlendiriyor..

Sandığınız gibi "Şanlı tarihleri var" falanda demiyorlar.. Sen zamanında adamın atalarını kılıçtan geçirip topraklarını işgal edeceksin, sonra senin için şanlı tarih diye düşünecekler... Olurmu öyle şey? Sen ah bu Haçlıların ne şanlı bir tarihi var diyormusun? Yada Israil ne kadar şanlı bir ülke falan?..

Son derece doğru tesbitler.

Lakin özellikle Orta Asya, Kafkaslar ve Ortadoğu'dan çok tanıdığım, görüşme imkanı bulduğum insan olduğu için biraz da onların bize bakışlarını anlatmak isterim.

Özellikle herkesi Türk yapmamızdan son derece şikayetçiler. Bunu söyleyince kimsenin hoşuna gitmiyor, vatan haini ilan ediliyorum ama yine de anlatmaktan çekinmeyeceğim...

Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Kırgızistan gibi ülkelerden Türkiye'ye gelme fırsatı yakalamış yada bir şekilde Türklerle ilişki kurmuş pekçok kişi bu durumdan rahatsız.
    Elbette o bölgelerde doğup kendini Türk hisseden çok insan vardır (Ör. Cengiz Aymatov) ama bizim bazı şeyleri dikte etmemizden bunalmış durumdalar.

Bir de tabi o insanların çoğu Sovyetler birliği çatısı altında yaşadıkları için Rusçayı iyi konuşuyorlar. Ruslarla büyük bağ kurmuşlar.
    Malesef ülkemize geldikleri zaman 'Kazakistanlı' olmasına rağmen 'Nataşa' damgası yiyen, yedirtilmeye çalışılan çok kız tanıyorum. Bu benzer ülkelerden gelen diğer bayanlar için de geçerli bir durum.

Bu da heralde sözün bittiği yerdir...

• ben 30 senedir yurt disinda oldugum için bildiklerimi anlatayim.
    Bir kere bizi sevmiyorlar lafi yanlis.Bizi sevende var sevmeyende.Mesela su anda Turklere karsi en çok malzeme yapilan fransada dahi bizi sevenler halkin %35 inden fazladir.Orana vurursak diger ulkelerde bu oran %40 45 e kadar çikar.Bu demektirki bizleri sevenlerin sayisida bayagi fazladir.
    Mesela Turkiyenin oynadigi yari final maçinda.Oturdugum sehirdeki buyuk ekranda,yuzlece belçikali gordum,bizim turk formalari ile.yani açikça bizi tutuyorlardi.Bunlar içinde kizlar çogunluktaydi
    Butun bunlarin disinda,buradaki turklerin buranin sosyal hayatinin disinda kalmasi.Giyinis tarzlari,çok çocuk yapip onlarla ilgilenmemeleri tabiki kötü bir etki yapiyor.
    Son olarakda turkiyeye giden turistlere yapilan tacizler vede kaziklamalarda burada konusulmaya baslandi;ben bunu her seferinde turkiyede anlatiyorum;yapmayin diye. Ukala ukala cevaplar aliyorum.Nerden biliyorum diye.Bazende nerdeyse bana saldiracaklar.
    Avrupada hiç kimse gelip sizi rahatsiz etmez.Bu çok ayiptir;saygisizliktir.Ama turkiyede adim basi birisi sizi rahatsi eder.Ya para ister,ya bir sey satmak ister yada benim basima geldigi gibi taksimde birisi mutlaka bir seyler ismarlamak ister!(barda sonra kaziklamak için)tsk edip hayir desen kotusun,israr karsisinda kizip hayir desen daha kotusun.Pesini ginede birakmazlar.

• bizi sevseler ne yazar sevmeseler ne yazar,bu tür sorular ne kadar kompleksli olduğumuzun göstergesidir,uluslararası ilişkiler sadece çıkar üzerine kurulu olduğu için,çıkarları çatışan ülkelerin insanları birbirlerini sevmez zaten bu da devlet politası haline getirilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD

bilip bilmeden konuşmayın ben yurt dışında bulundum (Hollanda) adamlar Türkiyenin nerde oldunu bilmiyolar kebab iskenderi hiç bilmiyorlar tek bildikleri Türklerin arap tarzı sapıklar olduklarını

Hani şu erkek ile erkeğin, bayan ile bayanın evlenebileceği ile ilgili yasası varolan ülke mi? Sapıklık görmek istiyorlarsa kendilerine baksınlar. Dünyanın sonunu getirebilecek işler yapıyorlar. Gay veya lez evlilik. Düşünsenize 2 gelinlik giymiş bayan ve birbirleriyle evleniyorlar. Yada 2 damatlık giymiş erkek...
    Sapıklar...

kardeşim sana katılıyorum önce kendilerine baksınlar

• İŞTE TÜRKİYE CUMHURİYETİ NİN GENÇLERİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: angel2910

Dünyanın gözünde korkulan bir devletiz burası kesin İslam Ülkelerinin başı söz dinleteni durumundayız şu anda aslında zaten Avrupa da kendimizi sevdireceğimize İslam devleetleri ile bir olsak kimseye ihtiyacımız kalmayacak

Komik yaş kaç?

İslam ülkelerinin sevmediği ülkelerin başında türkiye gelir.Başları felan da değiliz.

Dünyada korkulan bir devlet felanda değiliz buna emin olun.

Seni arkadandan vuran islam devletlerine bağlılığını sürdürmeye devam et.Bu kafayla bu insanlara bu ülke bile fazla.
  • Bazı arkadaşlar kaçıp gitmeyin dediğimde şövenist laflarda bulunmayın demiş.

Bunun şövenistlikle alakası yok sağ yada sol görüşlü ol bu böyledir.

Bazı arkadaşlar siz hele bi başarında biz vatan haini olmaya razıyız demişler

Arkadaşım sorun sadece başarmak değil.Evet belki başaramıycam ama hemen işin kolayına kaçmamış olucam.

Atamın çizdiği yolda ilerliycem.Ve ölürken düşünücem belki ben düzeltemedim ama belki benden sonra gelenler başarıcak diye ve bunun rahatlığı içinde ölücem.

Tek ricam şövenistmişim gibi laflardan söz etmeyiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

dedelerimiz atalarımızda 100 yıl önce savaşırken can güvenlikleri yoktu o zamanda kaçıp gitselerdi halimiz ne olurdu ne kadar kolay basit düşünüyorsunuz herşeyin kolayına kaçıyorsunuz

Sana söyleyecek söz bulamıyorum.Şuan kim saldırıyor Türkiye'ye?Kim işgal etti topraklarımızı?Söyler misin bana.

quote:

Orjinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

bilip bilmeden konuşmayın ben yurt dışında bulundum (Hollanda) adamlar Türkiyenin nerde oldunu bilmiyolar kebab iskenderi hiç bilmiyorlar tek bildikleri Türklerin arap tarzı sapıklar olduklarını

Hani şu erkek ile erkeğin, bayan ile bayanın evlenebileceği ile ilgili yasası varolan ülke mi? Sapıklık görmek istiyorlarsa kendilerine baksınlar. Dünyanın sonunu getirebilecek işler yapıyorlar. Gay veya lez evlilik. Düşünsenize 2 gelinlik giymiş bayan ve birbirleriyle evleniyorlar. Yada 2 damatlık giymiş erkek...
    Sapıklar...

İşte özgürlük o oluyor.Sanane milletin tercihinden?Elalemin derdi seni mi gerdi.İstediğiyle evlenir.Gaylık bir hastalıktır önce bunu öğren tamam mı?Erkeklerde hem kadın hem de erkek geni bulunur.Kadınlarda sadece kadın geni.Genelde erkeklerde erkek geni üstündür.Ama kadın geni üstün olursa gay olur.Bilip bilmeden konuşma millete sapık deme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 24 Temmuz 2008; 14:40:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: synaX:Lecter

kendi dillerinde (god) küfretmiyorlar...
    allah die küfrediyorlar

f.... allah (anladiniz heralde..)
    töbeee töbeee

ama hepsi söle deil..

söle diil böle nolcaktı
  • + almanlar türklere kebapface diyor...

NOT: hepsi degil..
  • quote:

Türk forumunda "Yabancıların Türkler Hakkında Fikirlerini" sormak ne kadar saçma birşeyse, buradaki hayatında tek yabancıyla diyaloğu olmamış adamların "Heralde şöyle düşünüyorlardır" demeleri ve vatan-millet-sakarya edebiyatı parçalamalarıda o kadar saçmadır..

Bilgisi olan varsa paylaşsın dedim, şov yapsın demedim.
  • bence bizim istanbul a ozeniyorlar ama icindeki insanlari sevdiklerini hic zannetmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

NAPALIM kardeşim olaylar böyle haksızmıyım? tamam takdire şayan bu ülke ama o kadar kötü oldukki son 10 yılda işler battı şahsen.

tamam sen git zaten bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı yok sen dersen böyle ben dersem kim kalacak kardesim bu ülkede nasıl düzelecek bu durum biraz zoru sevin ya

Hayata bir kere geliyoruz yanlız... 100 yıl önceki adamların inancı tamdı, ama şimdi inanç sorgulanıyor doğal olarak, insanlar beyinlerini kullanmayı öğrendi.

• quote:

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

Böyle bir zihniyet Türkiye'de kalsa da verimli olmayacaktır.Yolu açık olsun
  • quote:

quote:

Sapıklar...
    quote:

İşte özgürlük o oluyor.Sanane milletin tercihinden?Elalemin derdi seni mi gerdi.İstediğiyle evlenir.Gaylık bir hastalıktır önce bunu öğren tamam mı?Erkeklerde hem kadın hem de erkek geni bulunur.Kadınlarda sadece kadın geni.Genelde erkeklerde erkek geni üstündür.Ama kadın geni üstün olursa gay olur.Bilip bilmeden konuşma millete sapık deme

Ben böle özgürlüğün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeutralZone -- 24 Temmuz 2008; 16:44:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkness778

quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

şu milleti ülkeden kovan pek vatansever arkadaşlarada soruyorum; fırsatları olsa Kanada - Amerika - Japonya vb. ülkelerde yaşamak için gitmezler mi acaba?

Delikanlı gibi mertçe cevap verecek cesaretleri varsa, cevap bekliyorum.

Ne gitcem heryeşim var güzel vatanımda.
    Napayım cenabetlerin arasında

bu zihniyet

Sayısız müşterim var dünyanın dört bir yanından. 20-30 kişilik grupları günler boyunca dolaştırıyorum, asiste ediyorum.
    Dolayısıyla Türkiye ve Türkler hakkında neler düşündüklerini az çok biliyorum..

1.'si kendimizi dünyanın merkezinde görme sevdasından vazgeçelim. kabul edelim yada etmeyelim; gelişmemiş bir 2.sınıf ülkeyiz hala ve bu zihniyetle devam ettikçe bu durum değişmeyecek.

dışarıda Türk imajı genelde araplardan farksız. Karaçarşaflı kadınlar, sarıklı cübbeli sakallı adamlar.. Deveye bindiğimizi düşünenler bile var.
    Türkiye'de insanların saygısızlığından ve tacizlerinden çok rahatsızlar. Genelde hoşgörüyle karşılamaya çalışıyorlar ama 2 mini etek görünce salylarıyla caddeyi yıkayan yurdum gençliği bir noktadan sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Esnaf desen hala turiste ne geçirirsem kardır mantığı var ve bu insanlar ülkelerine döndüklerinde bunları anlatıyor.. En iyi reklam kulaktan kulağa dolaşandır ve ne yazıkki biz bu konuda sınıfta kalıyoruz.

Türkiyeyi her daim terör olan bir ortadoğu ülkesi düşünüyorlar kısacası.. Büyük yabancı basında bunu destekleyecek haberler yapıyor ve sonuç dahada vahim bir hal alıyor. Konuyu siyasete getirmek istemem ama Türkiyedeki artan cehalet ve din sömürücülerinin ekmeğine yağ süren yapı bu ORTADOĞU ülkesi imajını kuvvetlendiriyor..

Sandığınız gibi "Şanlı tarihleri var" falanda demiyorlar.. Sen zamanında adamın atalarını kılıçtan geçirip topraklarını işgal edeceksin, sonra senin için şanlı tarih diye düşünecekler... Olurmu öyle şey? Sen ah bu Haçlıların ne şanlı bir tarihi var diyormusun? Yada Israil ne kadar şanlı bir ülke falan?..

bu da gerçekler..bu yazıyı yazan arkadaşım gerçekten tebrikler çok güzel yazmışsın

Şu anda oynadığım bir oyun var WoW adında ve bunun bir sonucu olarak her an yabancılarla içiçeyim..gözlemlerimi anlatacak olursam onlara Türk deyince akıllarına ilk gelen şey "Mohammad ? kebab? allah arab?"..adamlara im from turkey diyorsun hepsi olmasada çoğunluğu bu tip yorumlarda bulunuyor.milliyetçi duygularınızı bir kenara bırakın osmanlı falan bitti artık yok öyle bişey..avrupalı insanların gözünde tamamen 3. dünya ülkesi,kro,arap imajımız var arkadaşın dediği gibi çoğu kişi 3 4 kadınla evlendiğini sanıyor milletin.

televizyon programlarına çıkıp "humeyniyi seviyorum atatürk ü sevmiyorum" diyen yurdum gencinden ne beklersin?%50 ile cami hocalarını iktidara getirmesini beklersin,onuda yaptılar zaten..aynı televizyon programında kendinin ne derece bilinçsiz ve cahil olduğunu yine kendi söylediği sözlerle çelişerek ortaya çıkarmıştır sözkonusu kişi o da şudur, diyorki "II. dünya savaşı ingilizlerin bir türk kadının başörtüsüne elini uzatmasıyla başlamıştır" birkaç dakika geçtikten sonrada sorulan soru üzerine diyorki "keşke ingiliz mandası olsaydık belki o zaman daha geniş haklara sahip olacaktım"..beyinsiz hem kendin diyorsun ingilizler başörtüsüne el uzattı diye hemde manda gibi aşşalık birşeyi kabul edip daha geniş haklara sahip olabileceğini savunuyorsun..bu iktidar partisine oy veren insanlar hep böyle cahil ve bu zihniyette olan insanlardır..şerefsiz adamlar özelleştirme adı altında yabancı sermayeye peşkeş çekti ülkede milli sermaye adına birşey bile bırakmadı..söylermisiniz neyimiz kaldı yabancılara satılmayan?

en son çıkan yabancılara toprak satımı yasası ilede bu aşşalık herifler topraklarımızı satıyorlar artık..Türk halkı bu zihniyette devam ettiği sürece hiçbir zaman 1 adım ileri gidemeyecek,bu işbirlikçi şerefsizlere oy verip kendi geleceğini karartacaktır..uyanın arkadaşlar İran olma yolunda hızla ilerliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mannevond -- 24 Temmuz 2008; 17:49:10 >

• yukardaki yorumdan sonra başka bir şey yazmaya gerek var mı bilmiyorum ama hala çoğu insanın ayırt edemediği şeyler var.ülkeni seversin,onun için yararlı olmaya çalışırsın ama dünyanın en süper ülkesi demek gerçekçi mi sizce?neye göre süper kime göre süper?tamam sen öyle söyleyebilirsin ama olmadığı apaçık ortada.ülkemi sevmiyorum demek yanlış,sahip çıkmak gerek.ama geriye gittiğimizi kim inkar edebilir ki?
  • @ kral71
    dostum o anlattığın cahil, abaza, şerefsiz türk tipi bu forumda dolu. ülkemiz insanının ne kadar gerizekalı olduğunu görmek için forumda biraz dolaşmanız yeterli.
  • benim denk geldiklerimin çoğu türk insanını beyni devlet veya tarikatlar tarafından yıkanmış cahiller olarak görüyordu. haksız da sayılmazlar pek
  • yabancılarla temas halinde değilim, ne var ki yabancı basını ve global siyaseti takip etmeyi severim. Akademik ve siyasal çevreler bizi 3.cü dünya ülkesi olarak görüyorlar. Bazıları bunu açıkça dile getirirken, bazıları "gelişmekte olan" tabiri ile kamufle ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.