Şimdi Ara

Dünyanın Gözünde Türkler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Generalll
    G. Eroğlu konumuz bu değil.Türklere bakış açısı.

Konuyu biliyorum da; herkes başlık altında bir fikir mi yürütüyor? Konu nereye geliyor baksanıza. Ben arkadaşa cevap olarak verdim cümlelerimi, konu hakkında birşey söylemedim zaten.

Bir de; yabancı okullarında tarih dersi varsa çok merak ediyorum. Ne anlatıyorlar acaba:
    Biz böyle şerefsizdik, şu kadar sömürgemiz vardı. Sömürgelerimizdeki insanların dillerini, dinlerini, kültürlerini kaybetmelerini sağlayıp kendi kültürümüzü zorla benimsettik. İşte böyle bir geçmişimiz var arkadaşlar...
    Ve bir gün Türkler'ide bu sömürge altına almaya çalıştık, zaten bütün dünya da bunu istiyordu. Ama başarılı olamadık ve amacımız bu düşünceyi uygulamak oldu. Bu adamlarda bilemediğimiz bir güç var, bütün dünya güçleri olarak üstlerine saldırmamıza rağmen başarısız olduk. Beden bedene savaşta başarısız olduk ama bir ülkeyi batırmanın birçok yolu olduğunu biliyorduk. İlk önce kendi içlerinde parçalanmalarını sağladık, hala da birbirlerini yiyorlar. Teknolojimizi daha da geliştirip, kıytırıktan bir sebep bularak bir gün tekrardan yok etmeye çalışacağız...

Bunu mu anlatıyorlar? Ya da bilgisi olan varmı bu konuda?

• Türk forumunda "Yabancıların Türkler Hakkında Fikirlerini" sormak ne kadar saçma birşeyse, buradaki hayatında tek yabancıyla diyaloğu olmamış adamların "Heralde şöyle düşünüyorlardır" demeleri ve vatan-millet-sakarya edebiyatı parçalamalarıda o kadar saçmadır..

Sayısız müşterim var dünyanın dört bir yanından. 20-30 kişilik grupları günler boyunca dolaştırıyorum, asiste ediyorum.
    Dolayısıyla Türkiye ve Türkler hakkında neler düşündüklerini az çok biliyorum..

1.'si kendimizi dünyanın merkezinde görme sevdasından vazgeçelim. kabul edelim yada etmeyelim; gelişmemiş bir 2.sınıf ülkeyiz hala ve bu zihniyetle devam ettikçe bu durum değişmeyecek.

dışarıda Türk imajı genelde araplardan farksız. Karaçarşaflı kadınlar, sarıklı cübbeli sakallı adamlar.. Deveye bindiğimizi düşünenler bile var.
    Türkiye'de insanların saygısızlığından ve tacizlerinden çok rahatsızlar. Genelde hoşgörüyle karşılamaya çalışıyorlar ama 2 mini etek görünce salylarıyla caddeyi yıkayan yurdum gençliği bir noktadan sonra rahatsızlık vermeye başlıyor. Esnaf desen hala turiste ne geçirirsem kardır mantığı var ve bu insanlar ülkelerine döndüklerinde bunları anlatıyor.. En iyi reklam kulaktan kulağa dolaşandır ve ne yazıkki biz bu konuda sınıfta kalıyoruz.

Türkiyeyi her daim terör olan bir ortadoğu ülkesi düşünüyorlar kısacası.. Büyük yabancı basında bunu destekleyecek haberler yapıyor ve sonuç dahada vahim bir hal alıyor. Konuyu siyasete getirmek istemem ama Türkiyedeki artan cehalet ve din sömürücülerinin ekmeğine yağ süren yapı bu ORTADOĞU ülkesi imajını kuvvetlendiriyor..

Sandığınız gibi "Şanlı tarihleri var" falanda demiyorlar.. Sen zamanında adamın atalarını kılıçtan geçirip topraklarını işgal edeceksin, sonra senin için şanlı tarih diye düşünecekler... Olurmu öyle şey? Sen ah bu Haçlıların ne şanlı bir tarihi var diyormusun? Yada Israil ne kadar şanlı bir ülke falan?..

• quote:

Orjinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Konuyu biliyorum da; herkes başlık altında bir fikir mi yürütüyor? Konu nereye geliyor baksanıza. Ben arkadaşa cevap olarak verdim cümlelerimi, konu hakkında birşey söylemedim zaten.

Bir de; yabancı okullarında tarih dersi varsa çok merak ediyorum. Ne anlatıyorlar acaba:
    Biz böyle şerefsizdik, şu kadar sömürgemiz vardı. Sömürgelerimizdeki insanların dillerini, dinlerini, kültürlerini kaybetmelerini sağlayıp kendi kültürümüzü zorla benimsettik. İşte böyle bir geçmişimiz var arkadaşlar...
    Ve bir gün Türkler'ide bu sömürge altına almaya çalıştık, zaten bütün dünya da bunu istiyordu. Ama başarılı olamadık ve amacımız bu düşünceyi uygulamak oldu. Bu adamlarda bilemediğimiz bir güç var, bütün dünya güçleri olarak üstlerine saldırmamıza rağmen başarısız olduk. Beden bedene savaşta başarısız olduk ama bir ülkeyi batırmanın birçok yolu olduğunu biliyorduk. İlk önce kendi içlerinde parçalanmalarını sağladık, hala da birbirlerini yiyorlar. Teknolojimizi daha da geliştirip, kıytırıktan bir sebep bularak bir gün tekrardan yok etmeye çalışacağız...

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
    Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

• adamlar bizden çok korkuyolar buna adım gibi eminim eskiden avrupada anneler çocuklarını şu şekilde uyuturlarmış ''şiştt yat uyu türkler geliyor''Buda bizim nekadar piskopat bir millet oldugumuzu gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

defol git....
    Lütfen kal..Ne olur kal diyen oldumu??
    Senin gibilere ihtiyacı yok zaten bu ülkenin bu milletin....
  • şu milleti ülkeden kovan pek vatansever arkadaşlarada soruyorum; fırsatları olsa Kanada - Amerika - Japonya vb. ülkelerde yaşamak için gitmezler mi acaba?

Delikanlı gibi mertçe cevap verecek cesaretleri varsa, cevap bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkness778

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

defol git....
    Lütfen kal..Ne olur kal diyen oldumu??
    Senin gibilere ihtiyacı yok zaten bu ülkenin bu milletin....

onun gibilere ihtiyacımız var bence. Bir söz vardır, türkiye'de işsizlik çok ama kalifiye işçi yok.
  • -türkleri öldürebilirsiniz ama onları asla yenemezsiniz

bunu dediklerini biliyorum
  • quote:

Maximillian Amca

Türkiye çok heycanlı çok güzel ve zengin biyeğ.

Onun yanında neden bilmiyorum genellikle sıcak bakmazlar Türklere. Adamla anonim şekilde konuşuyorum muhattap oluyorum falan kaynaştıktan sonra memleketi soruyor Türkiye diyorum kimisi Türkiye'nin ne olduğunu bile bilmiyor İstanbul deyince anlıyorlar ooo yes veri gut vs. vs. kimisi de direk potansiyel dolandırıcı hırsız katil satıcı pezo çeteci gözüyle bakıyor.

Ama aklı olan; kimseyi ülkesinden dolayı şöyledir böyledir diye yargılamaz, yargılamamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 24 Temmuz 2008; 12:43:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

şu milleti ülkeden kovan pek vatansever arkadaşlarada soruyorum; fırsatları olsa Kanada - Amerika - Japonya vb. ülkelerde yaşamak için gitmezler mi acaba?

benim fırsatım oldu hala var amerika da mack trucks firmasının müdürünü tanıyordum bana bi davetiye mektubu yollamıştı 10 sene sınırsız süre kalmalı vize vermişlerdi .
    bilmiyorum kaçmak aklıma gelmedi hiç... daha 3 sene var vizenin biitmesine ben bu ülkede yaşamayı seviyorum
    aslında kimseyi de suçlamıyorum maddi durumum şöyle böyle iyi... ben ayda 500 lira maaş alsaydım düşünürmüydüm bilemiyorum aslında altında araba maddi durumu iyi yurt dışında yaşamayı düşünen salakları anlamıyorum bi türlü

• quote:

şu milleti ülkeden kovan pek vatansever arkadaşlarada soruyorum; fırsatları olsa Kanada - Amerika - Japonya vb. ülkelerde yaşamak için gitmezler mi acaba?

Ne gitcem heryeşim var güzel vatanımda.
    Napayım cenabetlerin arasında
  • quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

quote:

benim fırsatım oldu hala var amerika da mack trucks firmasının müdürünü tanıyordum bana bi davetiye mektubu yollamıştı 10 sene sınırsız süre kalmalı vize vermişlerdi .
    bilmiyorum kaçmak aklıma gelmedi hiç... daha 3 sene var vizenin biitmesine ben bu ülkede yaşamayı seviyorum
    aslında kimseyi de suçlamıyorum maddi durumum şöyle böyle iyi... ben ayda 500 lira maaş alsaydım düşünürmüydüm bilemiyorum aslında altında araba maddi durumu iyi yurt dışında yaşamayı düşünen salakları anlamıyorum bi türlü

10 sene sınırsız kalmalı vize verdiler öylemi?..

o vize'nin adı nedir? bir söyleyebilirmisiniz? cidden merak ettim..

Ayrıca değil Mack Trucks, Mack Cars Co. vb; Bill GATES olsa ABD dışındaki birilerine ViZE veremez..
    Özel şirketler ne zamandan beri vize veriyorlar..? Kaldıki o davetiye mektubuna olumlu yanıt verirseniz çalışma izni alırsınız hepsi bu. O da olumlu yanıt verirseniz. Öyle kimse çıkıpta 10 senelik vize göndermez mektupla davetiyeyle..

---

Bu arada @Darkness778

Yorumlarından gerçekten buram buram kültür, buram buram bilimsel bakış açısı akıyor..
    Cenabetler öyle mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

Bütün dünyayı zamanında osmanlı devleti öttürdüğü için hepsinin kuyruk acısı var övmezler tabii

+1
  • quote:

quote:

quote:

10 sene sınırsız kalmalı vize verdiler öylemi?..

o vize'nin adı nedir? bir söyleyebilirmisiniz? cidden merak ettim..

Ayrıca değil Mack Trucks, Mack Cars Co. vb; Bill GATES olsa ABD dışındaki birilerine ViZE veremez..
    Özel şirketler ne zamandan beri vize veriyorlar..? Kaldıki o davetiye mektubuna olumlu yanıt verirseniz çalışma izni alırsınız hepsi bu. O da olumlu yanıt verirseniz. Öyle kimse çıkıpta 10 senelik vize göndermez mektupla davetiyeyle..

---

Bu arada @Darkness778

Yorumlarından gerçekten buram buram kültür, buram buram bilimsel bakış açısı akıyor..
    Cenabetler öyle mi?

firmanın vize verdiğini kim söyledi sana arkadaşım abd orjinal davetiye mektubu geldi onunla başvurduk aldık. 2001 yılıydı 11 eylül den önce idi. o tarihlerde bu tip vizeleri amerika veriyordu. ismini cismini bilmiyorum 10 sene duration of stay unlimited gibi bişey yazıyor.
    bu arada davetiye mektubunda ki ismin abd deki numarasını aramışlar. yerel polis e de sormuşlar davetiye gerçek mi diye

• kesinlikle yanlış bir yargı bizim kadar hızlı fetih yapan bir moğollar vardi cok hoş göruluyduk ama bizi barbar olarak gördüler böle güçlü bir devleti kim barbar olarak görmezki.
  • quote:

firmanın vize verdiğini kim söyledi sana arkadaşım abd orjinal davetiye mektubu geldi onunla başvurduk aldık. 2001 yılıydı 11 eylül den önce idi. o tarihlerde bu tip vizeleri amerika veriyordu. ismini cismini bilmiyorum 10 sene duration of stay unlimited gibi bişey yazıyor.
    bu arada davetiye mektubunda ki ismin abd deki numarasını aramışlar. yerel polis e de sormuşlar davetiye gerçek mi diye

Gitmeyeceğin birşey için neden vize aldın.. Kaldıki 10 yıllık bir vize yok. Çalışma izni var. Sen o izni aldıktan sonra orada çalışmadığın anlaşıldığı için o izin çoktaaan iptal olmuştur.
  • quote:

Gerici bir arap ülkesi olduğumuzu, erkeklerin 3-5 tane kadınla evlendiği felan sanıyorlar.Boşu boşuna dev aynasında görmeyin kendinizi.

Eyalet sistemi osmanlıdan yüzyıllar önce uygulanmaya başlamıştır.Bilginize.

olur olur oda olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Sen nasıl İslam Işıgın'da Tarih'i okurken Türklerin İslamlaştırması:'nı okurken Araplar'ın Buhara'da Semerkant'taki katliamları anlatmıyorsan onlarda öyle yapacaktır.Ayrıca senin şuan burda internete girebiliyorsan Avrupalı'ların sayesinde.

• quote:

quote:

Gitmeyeceğin birşey için neden vize aldın.. Kaldıki 10 yıllık bir vize yok. Çalışma izni var. Sen o izni aldıktan sonra orada çalışmadığın anlaşıldığı için o izin çoktaaan iptal olmuştur.

aldık 1 hafta sonra gittik zaten yaw 2001 yılında 10 yıllk vize vardı. 11 eylül den sonra o vize yi almak bayaa zorlaştı. iptal olması konusunda ise aynısından bizim arkadaş da var beraber gitmiştik zaten toplantıya 2 ay önce gitti tekrar sorun çıkmamış

• Dünyanın gözünde korkulan bir devletiz burası kesin İslam Ülkelerinin başı söz dinleteni durumundayız şu anda aslında zaten Avrupa da kendimizi sevdireceğimize İslam devleetleri ile bir olsak kimseye ihtiyacımız kalmayacak
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.