Şimdi Ara

Dünyanın En İyi Özel Harekat Kuvveti (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
10
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Orijinalden alıntı: SİNEQ

quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

Dostum SAS askeri çevrelerce en iyisi olarak gösteriliyor gerisini bilmem.Spetnaz da ilk 5 te yer alan bir özel birlik . Bu sıralamayı tarihsel süreçteki başarılarına göre yapıyorlar. SAS 'ın 2. dünya savaşında yaptıklarını Spetnaz'ın yapmasına imkan vermiyorum .

Spetnaz daha çok KGB ile çalışan bir kuvvet.SAS , SIS ve CIA olmadan da başarılı olabilen bir profesyonel.Spetnaz 'ın tecrübe,istihbarat ve başarı olarak SAS'ın gerisinde olduğundan şüphem yok.Çoğu uzman da SAS'ı dünyanın en profesyonel özel kuvveti olarak görüyor zaten. Yani spetnazın daha iyi olduğunu iddia etmek garip.

Sanırım seninle daha önce soğuk savaş hakkında tartışmıştık,sovyetleri destekliyordun .Ruslara hayranlık var herhalde hocam

2.Dünya savaşında Spetsnaz emekleme döneminde idi.Kaldı ki 2.dünya savaşında o kadar iyi olsa idi Paperclip Harekatındaki gibi Alman bilimadamlarını kaçırırılardı.Spetsnazın yıldızı 50'den sonra parladı.Hiçbir özel birlik istihbarata bağlı olmadan çalışmaz çalışamaz.Ya kendi içinde istihbarat birimi vardır ya da varolan istihbarat birimi ile ortak çalışır.Kaldı ki Spetsnaz KGB ile çalışsa da yine kendi içinden diyebileceğimiz GRU'yu çıkarmıştır.Eğer kimin daha iyi olduğu kimin öne kurulduğu ile ölçülüyor ise haklısınız.Ancak döneme göre değerlendirecek olursak Soğuk Savaşta Spetsnaz ağır basar.Hocam seni tenzih ederek söylüyorum Ruslara hayranlık lafından nefret ediyorum.Doğruları söyleyince şunun bunun hayranı sıfatını yapıştırıyorlar.Eğriye eğri doğruya doğru demeyi öğrenmemiz gerekiyor.Sovyet Rus'dan ibaret değil.

SAS 'ın içinde SIS' ten bağımsız olarak bulunan istihbarat uzmanları da bulunurmuş . Ne kadar doğrudur bilmiyorum, yabancı linklerde rastlamıştım. CIA ile çalışma yürütmeleri soğuk savaş döneminde başlıyor zaten.Genel olarak SAS en başarılı özel kuvvet olarak geçer, bu konuda hemfikir olmalısın.Soğuk savaş döneminde kimin daha ağır bastığını bilemeyeceğim , rus ve ingiliz kaynaklarına bakmak lazım.İngilizce olarak araştırabiliyorum ama Rus kaynaklardan da doğru düzgün bi' veri alınamıyor Rusça olmadan.

Yanlış ithamda bulunmuşum kusuruma bakma ;fakat sen komünizm konusunda ciddi bi' taraftar olmuştun di mi ?Yani dediklerim doğru diyorsun da , o konuda ABD kapitalizmi konusunda yanlış beyanatlarda bulunmuştun.Hatta ABD'de yaşayan bir arkadaş gelip sana anlatmıştı hatalı olduğun noktaları.Aklımda öyle bi izlenim bıraktığın için rus hayranı dedim sana ,yanlış anlasılmasın.

Vaktim olsa Rus kaynaklardan çevirebildiklerimi çevirip gönderirdim.En iyi En başarılı özel kuvvet diye birşey kanımca yoktur.Biribirlerine karşı mutlaka üstünlükleri zayıflıkları vardır.Tıpkı Search&Destroy tipi operasyonlarda Spetsnazın başarısı ve Rehine konusundaki başarısızlıkları gibi.
    http://www.haberler.com/beceriksiz-komandolar-rezil-oldu-2577565-haberi/ şöylede bir haber ekleyelim.Bunlar olağan şeyler.

O konuda komunizm konusunda ciddi taraftar olmuşumdur net hatırlamıyorum çünkü zaten ben bir komunistim.Komunistim diye de herşeye kör kütük inanacak değiliz.Bu ideoloji sorgulamayı gerektirirABD kapitalizmi ile söylediklerim doğru idi.Bu verileri orada bulunmuşlardan uzun yıllar yaşayanlardan topladım ben.Çoğunluk da iyi durumda değildir.Sağlık sistemi,gelir adaletsizliği,emek sömürüsü,çalışma saatleri uzar gider.Amerikada hala bu lafımın arkasındayım.Azınlık olan kesimin durumu iyi diye sistemi eleştirmemezlik yapamazdım.Şahsi düşüncelerimdir herkese saygı duyarım.Size hayatta başarılar dilerim seviyeli bir tartışma oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Özel Kuvvetler 72+(10-52) hafta eğitim, Saslar ise toplam 29 hafta eğitim görüyor. Özel Kuvvetler alır ama Captain Price ölümsüz

Edit : Bu arada Saslar sürekli aktif olarak göreve gidiyor diyen arkadaşlar. Özel Kuvvetler en az 2 haftada bir göreve çıkıyor. Yakın bir akrabamın eşi Özel Kuvvetlerden, nereye gittiği neden gittiğini eşine dahi anlatmıyormuş 1 haftaya yakın sürüyormuş görevler.

Ya kardeşim şunu simage yapın konunun başından beridir sayfa düzgün görünmüyor
  • Asgari yarışmalarda genelde bordo bereliler 1. Geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir magrada soyle yazmaktadır;"burası cok soguk".

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim jöhlerde fena değil
     Dünyanın En İyi Özel Harekat Kuvveti

• Özel harekatta neymiş. 30-40 gün acemi birliğinden sonra ondada toplasan 3 şarjör boşaltmadan herbirimiz özel harekatçı olup dağda terörist avına çıkan bir milletiz biz.
  • bizim mesut var ya mesut.onun ekip

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Özel Kuvvetler 72+(10-52) hafta eğitim, Saslar ise toplam 29 hafta eğitim görüyor. Özel Kuvvetler alır ama Captain Price ölümsüz

Edit : Bu arada Saslar sürekli aktif olarak göreve gidiyor diyen arkadaşlar. Özel Kuvvetler en az 2 haftada bir göreve çıkıyor. Yakın bir akrabamın eşi Özel Kuvvetlerden, nereye gittiği neden gittiğini eşine dahi anlatmıyormuş 1 haftaya yakın sürüyormuş görevler.

captain pricenin gençlik yılları

• Bordo Bereliler sürekli çatışmayla iç içedir filan demişsiniz de, bordo bereliler dağda terörist kovalamaz onların işi değildir. Genelde çok gizli operasyonlarda kullanılırlar. Teröristlere de genelde çok gizli operasyonlar yapılmıyor, yapılamıyor. Sınırötesi operasyonlarda bordo berelileri görmek mümkündür.
  • Navy Seals
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Her konuda ülkesini, milletini küçümseyen insanlar çok bu forumda

haklısın...bordo berelileri küçümseyenler zaten ingilterede,amerikada özel birlikleri inceleyip,bizimkilerle teste tabi tutup yazıyorlar buraya...!!!
    hayatında hiç özel birlik görmemiş, hatta klavye başından kalkmamış,sokakta polisçilik bile oynamamış yeni nesil sivilceli, bordo beyinli, liseli ergenleri kaale almamak lazım arkadaşım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: oztrlknur

quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Her konuda ülkesini, milletini küçümseyen insanlar çok bu forumda

+ Sonsuz

+1

Ne yazık ki mantıklı düşünen insan sayısı çok az bu forumda.Düşüncelerini doğru bir şekilde belirtmek yerine ya en tepeye çıkartırlar ya da en dibe sokarlar.

Şahsen ben disiplin,kondisyon ve birlik/beraberlik konusunda ordularımızı ve özel birliklerimizi oldukça beğeniyorum.İşin içine silah,teçhizat teknolojisi konusunda ülkemin kötü olduğunu düşünüyorum.

• Özel Kuvvetleri bilgisayar oyunundan tanıyanlar, ona göre yorum yazmışlar. Adına özel kuvvet deyin, özel harekat diyin farketmez asıl görevleri düşman ülkede sivil halkı örgütleyerek gizli faaliyet icra etmek veya ülke işgal altında kaldıysa Halkı direniş için örgütlemektir. Silahlı operasyon emin olun en basit görevdir. Bir tane iyi bulmakta pek adaletli olmaz çünkü çeşitleri çoktur. Uçak operasyonu, rehine kurtarma, rehine alma, tesis imhası, suikast vb. Bunlara göre farklı ülkelerde en iyi işi İsrail yapar. Gizli organizasyon faaliyetlerinde İngilizler önde gider. Tecrübe gereği bizimkiler dağ ve kırsalda arama bulma, sıcak temas vb. durumlarda rakip tanımazlar. Yani herkesin hakkını vermek lazım...

• Bordo Berelilerin sadece 2004 yılında 1. geldiklerini biliyorum. üzerinden 10 yıl geçmiş. Diğerlerinin eli de armut toplamıyor.Vikipedi'de asli görevlerinin savaş sırasında halkı örgütlemek ve eğitmek olduğu yazıyor. Ben biraz abartıldığını düşünüyorum şahsen. Araştırdığımda sadece Türkçe kaynaklarda bordo berelileri gördüm. Hiç bir yabancı kaynakta geçmiyorlar. GIGN,Spetsnaz,Navy SEALs filan var ama bordo berelilere rastlamadım.
  • Yil 1997, 7 tane SAT Komando'muz 1 gecede, 500 askerin bulundugu adaya gidiyor ve kimse tarafindan farkedilmeden Sanli Bayrak'imizi dikip geri geliyorlar.

SAT Komandolarimiz da cidden iyiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

Spetsnaz.Her ne kadar rehine kurtarmadaki faciaları olsa da bu birçok özel kuvvetlerin başına gelmiştir.Suikast,Bul-Yok et,İstihbarat gibi konularda üstlerine yoktur bu birliklerin.Klasik Nato programından farklı yetiştirilirler.Hafızullah amin'e düzenlenen suikast ve çeçenyadaki başarıları ortada.Zeytinburnunda ki çeçenleri vurulması olayında da ne kadar temiz iş çıkardıkları ortada.

Ceceintanda neler oluyor az cok biliyoruz Daha dune kadar koskoca rusya cecenlerin Yaninda Besik gibi sallaniyordu tel tel dokuluyordu babayigit Hala rus diorsunuz Vodka ve kadindan baska ne bilirler Bi bizim Tarihe bide onlarinkine bak en kotu zamanimizda bile yendik onlari

Geldi Neo-Osmanlıcı.Azıcık gerçekçi olalım.Ruslarda başlarda bizim yaptığımız gibi aynı hatayı yaptılar.Gerilla tipi savaşa profesyonel olmayan askerleri gönderdiler ve yenilgiye uğradılar.Daha sonra Spetsnaz ve VDV birlikleri devreye girincede Çeçen direnişini bitirdiler.Tarihe gelecek olursak.Adamlar İstanbul Yeşilköye kadar gelmişler.Hemen hemen bizimle yapılan 10 savaşın 7'sini kazanmışlar.Osmanlı ile Rusya aptal gibi birbiri ile didişmeyip Batı'nın üzerine yürüseydi bugün çok farklı olurdu.

Hahahahah Cecenlerimi Bitttirdiler Git bak bakalim uzlasiylami savasarkmi bittirdiler cecenlerin her istedigini yaptilar Hemde Seve Seve Dalgamisin sen komdeimisin Hatta En Buyuk Vamiyi bile cecenistanin ortasina yaptilar yigidim Cecenler kolay kolay yenmez spetnakta neymis adamin Kaybedecek biseyi yok ruelarin arkisi ve vdkasi var Karsinda olumsuz ordu var cecenlerle kimse bas edemez rusyada bi soz vardir

Cecenlerden canini azerilerden malini turklerde anlarsinya koruyacaksin diye:)

Senin taptığın kafadan kıllı çeçenler orduda aktif görevi olmayan çocuk yaştaki Ruslarin Allahuekber diyerek kör bıçakla boğazını kesti. Çocukluğumun en büyük travmasını yaşattı bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  Dünyanın En İyi Özel Harekat Kuvveti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BDC6BBAF -- 2 Ocak 2014; 18:25:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Project Reality'de 4 haritada da oyunu kazanmamıza neden olan, her defasında en iyi squad seçilen ve benimde içinde bulunduğum o kusursuz tim bence hepsini katlar Adamlardaki organizasyon ve taktik öyle böyle değildi Oyundan çıkarken güzelim squadı bırakıyorum diye ciğerim yanmıştı

Sen PR oynuyo musun Oynadığım günler aklıma geldi özledim læ PRTR ekibiyle ne oyunlar oynardık

• quote:

Orijinalden alıntı: NOX97

Yil 1997, 7 tane SAT Komando'muz 1 gecede, 500 askerin bulundugu adaya gidiyor ve kimse tarafindan farkedilmeden Sanli Bayrak'imizi dikip geri geliyorlar.

SAT Komandolarimiz da cidden iyiler.

Yine bir abartı o 500 asker nereye sığacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Skillet

Bordo Bereliler sürekli çatışmayla iç içedir filan demişsiniz de, bordo bereliler dağda terörist kovalamaz onların işi değildir. Genelde çok gizli operasyonlarda kullanılırlar. Teröristlere de genelde çok gizli operasyonlar yapılmıyor, yapılamıyor. Sınırötesi operasyonlarda bordo berelileri görmek mümkündür.

Mantıken dediğin gibi olması gerekiyordu ama gerçekte olan nerede bir sıcak temas var ise en yakındaki özel kuvvet timinin bölgeye genellikle helikopterle gönderilmesidir. Çünki gerçekten çok başarılı görev yaparlar, onlar müdahale edebilecek durumdaysa diğer birliklerin uğraşmasına gerek olmaz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.