Şimdi Ara

Dünyanın En İyi Özel Harekat Kuvveti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
10
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Orijinalden alıntı: SİNEQ

quote:

Özel kuvvetler ve SAS olarak niye ayırdın ki ?Dünyanın ilk özel kuvvetleridir zaten SAS birliği.Aynı zamanda en tecrübelisi de onlardır.

SAS'a kabul olmak ise Navy Seals,Spetnaz,Green Berets,Delta Force gibi timlere göre daha zor.Yabancı kaynaklarda bolca bilgisi var bunların.Askeri konular üzerine olan yabancı forumlarda da SAS en iyisi olarak biliniyor.

Saslar zaten en zor görevlere çıkıyorlar.Normal bildiğin özel kuvvetler gibi her türlü operasyona girişmezler.Zorlu sabotaj,casusluk,karadan sınır ötesini aşıp hava birliklerine destek vermek falan.Bunları dünyada ingilizlerden daha profesyonel yapan yok.Bu yüzden soğuk savaş döneminde SAS 'tan çok fazla faydalanmıştır ABD, ve Ruslara karşı da üstünlük sağlamıştır bu birlikle.Başarısızlık nedir bilmiyor yani bu SAS timleri.

Daha fazla eğitim almakla daha iyi olamazsın ki .Bu askerin yeteneğiyle alakalı bir durum.SAS'a girmeden önce fiziksel ve psikolojik olarak girdiklerini testlerin haddi hesabı yokmuş.Zaten seçilenler savaş stratejisi konusunda zeki insanlar .Adamların kısa ve öz eğitim alıyor ,70 haftaya ihtiyaç duymuyorlar .

SAS'ın Sovyetlere karşı herhangi bir üstünlüğü ya da başarısını gösterebilir misin?

http://en.wikipedia.org/wiki/Malayan_Emergency

Operation Helsby

1982 -1989 - Afghanistan

Operation Gladio' da RUS gizli servis içine sızma .

Secret Operations of the SAS adlı kitapta da bazı soviet müdahalelerini anlatıyor.Zamanında ABD 'nin İngiltere'den SAS dolayısıyla çok yararlandığını söylüyor soğuk savaş tarihçileri.Bütün faaliyetlerini bilmemiz imkansız zira casusluk ve sabotaj üzerine operasyon yapmışlar zaten.

SAS çok başarılı bir birlik bu yadsınamaz.Ancak bir üstünlükten söz edemeyiz.Zira Kim Philby,Jack Jones,Melita Norwood, gibi İngiliz Devlet ve İstihbaratının önemli isimleri Sovyet ajanıdır.Böylesine üst kademelere ajan sokabilen bir oluşum olan KGB-Spetsnaz birimlerine karşı bir üstünlükten söz etmemiz olası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİNEQ -- 2 Ocak 2014; 16:40:56 >

• Spetsnaz ın üstüne tanımam aldıkları eğitimi dünyada alabilen yoktur. Ayrıca bunların rehine kurtarma operasyonu tam bir trajedi. Teröristlerle beraber rehineleride yok ettiler o derece psikopatlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaktans

Her konuda ülkesini, milletini küçümseyen insanlar çok bu forumda

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çeçenler rusyada bir okula saldırmıştı ve rehin almıştı. O operasyonda ağzında sigarayla yaka paça çocuk kurtarak rus vardı yaa şaka gibi anasını satayım.

ben Türkiyenin en iyi askeri yetiştirdiğini düşünmüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

quote:

Spetsnaz.Her ne kadar rehine kurtarmadaki faciaları olsa da bu birçok özel kuvvetlerin başına gelmiştir.Suikast,Bul-Yok et,İstihbarat gibi konularda üstlerine yoktur bu birliklerin.Klasik Nato programından farklı yetiştirilirler.Hafızullah amin'e düzenlenen suikast ve çeçenyadaki başarıları ortada.Zeytinburnunda ki çeçenleri vurulması olayında da ne kadar temiz iş çıkardıkları ortada.

Ceceintanda neler oluyor az cok biliyoruz Daha dune kadar koskoca rusya cecenlerin Yaninda Besik gibi sallaniyordu tel tel dokuluyordu babayigit Hala rus diorsunuz Vodka ve kadindan baska ne bilirler Bi bizim Tarihe bide onlarinkine bak en kotu zamanimizda bile yendik onlari

Geldi Neo-Osmanlıcı.Azıcık gerçekçi olalım.Ruslarda başlarda bizim yaptığımız gibi aynı hatayı yaptılar.Gerilla tipi savaşa profesyonel olmayan askerleri gönderdiler ve yenilgiye uğradılar.Daha sonra Spetsnaz ve VDV birlikleri devreye girincede Çeçen direnişini bitirdiler.Tarihe gelecek olursak.Adamlar İstanbul Yeşilköye kadar gelmişler.Hemen hemen bizimle yapılan 10 savaşın 7'sini kazanmışlar.Osmanlı ile Rusya aptal gibi birbiri ile didişmeyip Batı'nın üzerine yürüseydi bugün çok farklı olurdu.

Hahahahah Cecenlerimi Bitttirdiler Git bak bakalim uzlasiylami savasarkmi bittirdiler cecenlerin her istedigini yaptilar Hemde Seve Seve Dalgamisin sen komdeimisin Hatta En Buyuk Vamiyi bile cecenistanin ortasina yaptilar yigidim Cecenler kolay kolay yenmez spetnakta neymis adamin Kaybedecek biseyi yok ruelarin arkisi ve vdkasi var Karsinda olumsuz ordu var cecenlerle kimse bas edemez rusyada bi soz vardir

Cecenlerden canini azerilerden malini turklerde anlarsinya koruyacaksin diye:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Spetsnaz.Her ne kadar rehine kurtarmadaki faciaları olsa da bu birçok özel kuvvetlerin başına gelmiştir.Suikast,Bul-Yok et,İstihbarat gibi konularda üstlerine yoktur bu birliklerin.Klasik Nato programından farklı yetiştirilirler.Hafızullah amin'e düzenlenen suikast ve çeçenyadaki başarıları ortada.Zeytinburnunda ki çeçenleri vurulması olayında da ne kadar temiz iş çıkardıkları ortada.

Ceceintanda neler oluyor az cok biliyoruz Daha dune kadar koskoca rusya cecenlerin Yaninda Besik gibi sallaniyordu tel tel dokuluyordu babayigit Hala rus diorsunuz Vodka ve kadindan baska ne bilirler Bi bizim Tarihe bide onlarinkine bak en kotu zamanimizda bile yendik onlari

Geldi Neo-Osmanlıcı.Azıcık gerçekçi olalım.Ruslarda başlarda bizim yaptığımız gibi aynı hatayı yaptılar.Gerilla tipi savaşa profesyonel olmayan askerleri gönderdiler ve yenilgiye uğradılar.Daha sonra Spetsnaz ve VDV birlikleri devreye girincede Çeçen direnişini bitirdiler.Tarihe gelecek olursak.Adamlar İstanbul Yeşilköye kadar gelmişler.Hemen hemen bizimle yapılan 10 savaşın 7'sini kazanmışlar.Osmanlı ile Rusya aptal gibi birbiri ile didişmeyip Batı'nın üzerine yürüseydi bugün çok farklı olurdu.

Hahahahah Cecenlerimi Bitttirdiler Git bak bakalim uzlasiylami savasarkmi bittirdiler cecenlerin her istedigini yaptilar Hemde Seve Seve Dalgamisin sen komdeimisin Hatta En Buyuk Vamiyi bile cecenistanin ortasina yaptilar yigidim Cecenler kolay kolay yenmez spetnakta neymis adamin Kaybedecek biseyi yok ruelarin arkisi ve vdkasi var Karsinda olumsuz ordu var cecenlerle kimse bas edemez rusyada bi soz vardir

Cecenlerden canini azerilerden malini turklerde anlarsinya koruyacaksin diye:)

Şimdi öncelikle Türkçe yazmayı ve konuşmayı öğren.Varsa kanıtın getir yoksa da bilene oraları görene saygı duy.Çeçen direnişi kırılmasa idi Çeçenler barış isterlermiydi.Cami konusuna gelince Çeçenya Rusyadaki özerk cumhuriyetlerden biri.Devlet tabii ki kendi cumhuriyetlerinden birinin başkentine hizmet götürecek.Bak Çeçen konusuna cevap vermişsin ama Osmanlı ile ilgili olan kısma cevap verememişsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Eğer bir bordo bereli gördüyseniz o sizi henüz görmemiş demektir..

öldüm
  • Kaç tane operasyon görmüşlerdir acaba. Tecrübe eksikleri vardır çoğunda tahminimce

• Dostum SAS askeri çevrelerce en iyisi olarak gösteriliyor gerisini bilmem.Spetnaz da ilk 5 te yer alan bir özel birlik . Bu sıralamayı tarihsel süreçteki başarılarına göre yapıyorlar. SAS 'ın 2. dünya savaşında yaptıklarını Spetnaz'ın yapmasına imkan vermiyorum .

Spetnaz daha çok KGB ile çalışan bir kuvvet.SAS , SIS ve CIA olmadan da başarılı olabilen bir profesyonel.Spetnaz 'ın tecrübe,istihbarat ve başarı olarak SAS'ın gerisinde olduğundan şüphem yok.Çoğu uzman da SAS'ı dünyanın en profesyonel özel kuvveti olarak görüyor zaten. Yani spetnazın daha iyi olduğunu iddia etmek garip.

''By the end of the Second World War on 8 May 1945, the SAS had suffered 330 casualties, but had killed or wounded 7,733 and captured 23,000 of their enemies''Şu istatistiği yakalayan bir özel kuvvet göremiyorum ben.

Ayrıca seninle daha önce soğuk savaş hakkında tartışmıştık, sanırım sovyetleri destekliyordun .Ruslara hayranlık var herhalde hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 2 Ocak 2014; 17:18:54 >

• en dehşet verici olanı spetsnaz.en iyisi degil ama

• Bencede sas
  • quote:

Dostum SAS askeri çevrelerce en iyisi olarak gösteriliyor gerisini bilmem.Spetnaz da ilk 5 te yer alan bir özel birlik . Bu sıralamayı tarihsel süreçteki başarılarına göre yapıyorlar. SAS 'ın 2. dünya savaşında yaptıklarını Spetnaz'ın yapmasına imkan vermiyorum .

Spetnaz daha çok KGB ile çalışan bir kuvvet.SAS , SIS ve CIA olmadan da başarılı olabilen bir profesyonel.Spetnaz 'ın tecrübe,istihbarat ve başarı olarak SAS'ın gerisinde olduğundan şüphem yok.Çoğu uzman da SAS'ı dünyanın en profesyonel özel kuvveti olarak görüyor zaten. Yani spetnazın daha iyi olduğunu iddia etmek garip.

Sanırım seninle daha önce soğuk savaş hakkında tartışmıştık,sovyetleri destekliyordun .Ruslara hayranlık var herhalde hocam

Sovyet Özel Kuvvetleri diyebileceğimiz Spetsnaz 50'de kuruldu.2.Dünya savaşı istatistikleri etkileyici ancak o dönemde Spetsnaz yoktu.Hiçbir özel birlik istihbarata bağlı olmadan çalışmaz çalışamaz.Ya kendi içinde istihbarat birimi vardır ya da varolan istihbarat birimi ile ortak çalışır.Kaldı ki Spetsnaz KGB ile çalışsa da yine kendi içinden diyebileceğimiz GRU'yu çıkarmıştır.Eğer kimin daha iyi olduğu kimin öne kurulduğu ile ölçülüyor ise haklısınız.Ancak döneme göre değerlendirecek olursak Soğuk Savaşta Spetsnaz ağır basar.Hocam seni tenzih ederek söylüyorum Ruslara hayranlık lafından nefret ediyorum.Doğruları söyleyince şunun bunun hayranı sıfatını yapıştırıyorlar.Eğriye eğri doğruya doğru demeyi öğrenmemiz gerekiyor.Sovyet Rus'dan ibaret değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİNEQ -- 2 Ocak 2014; 17:34:33 >

• kayıpsız gelinen her operasyon çatışma çıkmasa dahi başarılı bir operasyondur
    istersen 100 terörist öldür 1 kayıbın varsa işte o operasyon başarısız bir operasyon demişti bizim askerdeki bir jandarma komando üsteğmen...
    o yüzden kimse gelipde bana dünyanın en iyi birliği Spetsnaz demesin.
  • Peki su s.w.a.t , FBİ felan bunlar ne durumda ?

• quote:

quote:

Dostum SAS askeri çevrelerce en iyisi olarak gösteriliyor gerisini bilmem.Spetnaz da ilk 5 te yer alan bir özel birlik . Bu sıralamayı tarihsel süreçteki başarılarına göre yapıyorlar. SAS 'ın 2. dünya savaşında yaptıklarını Spetnaz'ın yapmasına imkan vermiyorum .

Sanırım seninle daha önce soğuk savaş hakkında tartışmıştık,sovyetleri destekliyordun .Ruslara hayranlık var herhalde hocam

2.Dünya savaşında Spetsnaz emekleme döneminde idi.Kaldı ki 2.dünya savaşında o kadar iyi olsa idi Paperclip Harekatındaki gibi Alman bilimadamlarını kaçırırılardı.Spetsnazın yıldızı 50'den sonra parladı.Hiçbir özel birlik istihbarata bağlı olmadan çalışmaz çalışamaz.Ya kendi içinde istihbarat birimi vardır ya da varolan istihbarat birimi ile ortak çalışır.Kaldı ki Spetsnaz KGB ile çalışsa da yine kendi içinden diyebileceğimiz GRU'yu çıkarmıştır.Eğer kimin daha iyi olduğu kimin öne kurulduğu ile ölçülüyor ise haklısınız.Ancak döneme göre değerlendirecek olursak Soğuk Savaşta Spetsnaz ağır basar.Hocam seni tenzih ederek söylüyorum Ruslara hayranlık lafından nefret ediyorum.Doğruları söyleyince şunun bunun hayranı sıfatını yapıştırıyorlar.Eğriye eğri doğruya doğru demeyi öğrenmemiz gerekiyor.Sovyet Rus'dan ibaret değil.

SAS 'ın içinde SIS' ten bağımsız olarak bulunan istihbarat uzmanları da bulunurmuş . Ne kadar doğrudur bilmiyorum, yabancı linklerde rastlamıştım. CIA ile çalışma yürütmeleri soğuk savaş döneminde başlıyor zaten.Genel olarak SAS en başarılı özel kuvvet olarak geçer, bu konuda hemfikir olmalısın.Soğuk savaş döneminde kimin daha ağır bastığını bilemeyeceğim , rus ve ingiliz kaynaklarına bakmak lazım.İngilizce olarak araştırabiliyorum ama Rus kaynaklardan da doğru düzgün bi' veri alınamıyor Rusça olmadan.

Yanlış ithamda bulunmuşum kusuruma bakma ;fakat sen komünizm konusunda ciddi bi' taraftar olmuştun di mi ?Yani dediklerim doğru diyorsun da , o konuda ABD kapitalizmi konusunda yanlış beyanatlarda bulunmuştun.Hatta ABD'de yaşayan bir arkadaş gelip sana anlatmıştı hatalı olduğun noktaları.Aklımda öyle bi izlenim bıraktığın için rus hayranı dedim sana ,yanlış anlasılmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: VVISDOM

Dünyanın En İyi Özel Harekat Kuvveti

• Doğru araştırmışsın.

SAS gerçekten bir numaradır bu konuda.

Para,ar-ge ve emek koyunca başarı geliyor
  • Bordo bereliler kadar hakkında bu kadar çok halk efsanelerinin dolandığı bir kuvvet daha yok.Bana göre tam bir balonlar.

Konuda isimleri geçmiş yazmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Republic Clone Commando -- 2 Ocak 2014; 17:55:53 >
  • bence Forsvaret
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.