Şimdi Ara

Dünyanın En Büyük İmparatorlukları TOP 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın En Büyü İmparatorlukları TOP 8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramnenra -- 25 Haziran 2014; 14:20:05 >

• Neye göre oluşturulmuş bir liste bu?
    Nelere baktınız mesela?

Şu 8 Devletin Dünya üzerindeki etkileri, şimdi ki İsrail kadar yoktur..
  • İskender (Döner filan?!) İmp. ve Osmmanlı İmp.'da koptum ama Rusya'yı görünce bilinicimi kaybettim o ne la
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Neye göre oluşturulmuş bir liste bu?
    Nelere baktınız mesela?

Şu 8 Devletin Dünya üzerindeki etkileri, şimdi ki İsrail kadar yoktur..

toprak büyüklüğüne ve ve bölgedeki toprağın ne kadar zor alınmasına bağlı olarak yaptım örneğin ingiliz imparatorluğunu 1'e koydum çünkü o şartlarda hem çok büyük toprağa sahip olmuş ve kendi kıtasından başka kıtalardan da toprak almış ondan 1 'e koydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

İskender (Döner filan?!) İmp. ve Osmmanlı İmp.'da koptum ama Rusya'yı görünce bilinicimi kaybettim o ne la

yazım hatası olmuş napayım :) hem de Rusya'yı gördüğünde neden kopuyorsun rusya en güçlü imparatorluktan gerek toprak gerekse güç bakımından
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramnenra

quote:

İskender (Döner filan?!) İmp. ve Osmmanlı İmp.'da koptum ama Rusya'yı görünce bilinicimi kaybettim o ne la

yazım hatası olmuş napayım :) hem de Rusya'yı gördüğünde neden kopuyorsun rusya en güçlü imparatorluktan gerek toprak gerekse güç bakımından

Sscb demeliydin rusya yerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn0734

quote:

quote:

Hcam ben SSCB'Yİ KOYMADIM benim koyduğum SSCB'den önceki Rusya İmparatorluğudur (1721-1917)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanlar ve 2.dünya savaşı
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hcam ben SSCB'Yİ KOYMADIM benim koyduğum SSCB'den önceki Rusya İmparatorluğudur (1721-1917)

Tamam da ben sscb yi Rus imparatorluğundan daha büyük sanıyordum,genişliği kaç milyon km Rusya’nın ?

• Sscb 22402200
    Rus İmp. 21799825
  • quote:

Sscb 22402200
    Rus İmp. 21799825

Ok işte ben de ondan dedim SSCB'yi koymalisin diye, daha buyukmus sscb.

Konu başlığın "Dünyanın en büyük imparatorlukları" çünkü..

• Güneşin Batmadığı İmparatorluk

Tarihin ilk imparatorluğu da Pers İmparatorluğu' dur.
  • quote:

quote:

Sscb 22402200
    Rus İmp. 21799825

SSCB kurulduğunda zaten rusyanın birçok toprağına sahipti bu toprakları alan rusya imp. ben ondan rus imp koydum
  • quote:

quote:

Rusya ve Hint okyanusu bağlantısı nedir?

• quote:

quote:

quote:

Rusya ve Hint okyanusu bağlantısı nedir?

hocam açık mavi alanları diyorsunuz galiba doğru rusya ile alakası yok fakat rusça konuşulan yerler bi nevi yine de rusyanın etki alanı diyebiliriz.

• quote:

quote:

Sscb 22402200
    Rus İmp. 21799825

Sscb, yönetim şekli itibariyle imparatorluk olamaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    Sınırları icinde her ne kadar çoğu Doğu slavları olsa da 100'den fazla halk yaşayan,Baltık denizi ve Karadeniz'den Pasifik Okyanusuna uzanan 15 SS Cumhuriyeti'nden müteşekkil bir devlete 'imparatorluk'denilmesi daha dogru gibi..

• İngiltere roma osmanli.

• quote:

Sınırları icinde her ne kadar çoğu Doğu slavları olsa da 100'den fazla halk yaşayan,Baltık denizi ve Karadeniz'den Pasifik Okyanusuna uzanan 15 SS Cumhuriyeti'nden müteşekkil bir devlete 'imparatorluk'denilmesi daha dogru gibi..

İyi de bir devletin çok miktarda etnik unsur barındırması tek başına imparatorluk olmasına yeter mi?

The term empire derives from the Latin imperium (power, authority). Politically, an empire is a geographically extensive group of states and peoples (ethnic groups) united and ruled by a central authority either by a monarch (emperor, empress) or an oligarchy.

Bu yüzdendir ki rus imparatorluğundan sonra sscb için ya da fransız imparatorluklarından sonra fransa için imparatorluk yakıştırması yapılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• youtube'da buna benzer yüzlerce video var.kafası esen top bilmem kaç yapıyor.bir değeri yok.

bana göre roma osmanlı ve britanya imparatorluğudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

İyi de bir devletin çok miktarda etnik unsur barındırması tek başına imparatorluk olmasına yeter mi?

The term empire derives from the Latin imperium (power, authority). Politically, an empire is a geographically extensive group of states and peoples (ethnic groups) united and ruled by a central authority either by a monarch (emperor, empress) or an oligarchy.

Bu yüzdendir ki rus imparatorluğundan sonra sscb için ya da fransız imparatorluklarından sonra fransa için imparatorluk yakıştırması yapılmaz.

Imparatorluk için monarşik ya da oligarşik yönetim aranması şart değil bence.
    SSCB hiçbir zaman bir imparator tarafından yonetilmedigi ve kendisini siyaseten emperyalizm karşıtı olarak tanımladığı halde ,tarihçilerin çoğuna göre, işgal ve darbe yoluyla topraklarını genişletmesi(Polonya, Finlandiya,Baltık devletler gibi),uydu ülkelerin topraklarını ve bağımlı hükümetleri kontrol eden güçlü bir merkezi yönetime sahip olması,(askeri güç kullanımı da dahil olmak üzere) çeşitli yollarla muttefikklerinin iç politikalarına müdahele(Çekoslovakya,Macaristan gibi) etmesi gibi parametreler göz önüne alındığında bir imparatorluktu.

Hatta kimileri Sovyetleri,İngiliz ve Roma imparatorluklarına denk ve yerini aldığı Çarlık Rusyası'nın dış politikasının baz unsurlarını(sıcak denizlere inme) miras alan bir imparatorluk olarak görmektedir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.