< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 8 Temmuz 2020; 22:29:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Dünyaca ünlü tarihçi açıkladı: Atatürk olmasaydı Anadolu'da tek Türk kalmazdı! (9. sayfa)

-
-
Bu yabancı Proflar. vs. Türk tarihi diyince geçmişten pek bahsetmezler, Asya Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun Devleti, Göktürk Devleti, Uygurlar ve diğer Anadoluya kadar uzanan devletlerden bahsetmezler unutmayın bu geçmiş tarihi. Bunların genelde Türk tarihini Osmanlı dan başlatmak işlerine geliyor. Arada bir de Atatürk ile ilgili yorumlar yaparlar ki millet birbirine düşsün, kavgayı falan bir kenara bırakıp geçmişinizle gurur duyarak bahsedin, bunların üzerine gidin, evet diyin Osmanlı son yıllarında düşüş içerisindeydi biz yine yükselmesini bildik, Türk ler olarak Atatürk ü çıkardık ilelebet de çıkarırız diyin bunu yapan biziz diyin her zaman da yaparız ilelebette yapıcaz diyin geçin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: yigit1044
Biz zaten araplar tarafından asimile olduk,Türklükle alakamız mı kaldı?Osmanlıdan beri sürüyor bu,ingilizlerin asimile etmesiyle farkı yok bana görekatılıyorum ve bu başlı başına farklı bir tartışma konusu. cevap verirken cumhuriyetin kuruluş dönemlerine göre konuşmuştum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Putlaştırmakla ne alakası var.
Ekonomik olarak eleştirmişsin, anlamıyor demişsin. Bende senin bilgin var mı yok mu merak ettim. Ama yazdıklarına bakarsak herhangi bir bilgin olmadan işkembeden sallayanlardansın.
Havayolu sorusu ise senin objektifliğini ölçmek içindi. Orada da sınıfta kaldın.
Ben senin gibi ekonomi uzmanı değilim, bira fabrikasını savunayım veya gömeyim. Uzman olsaydım görüş belirtirdim.
-
Konu AKP Değil. AKP nin her yaptığı doğru değil özellikle YİD projeleri kesinlikle tarihi hataları. Savunulacak ne tarafı var.
Atatürk ise balo düzenlemekle, gençleri spor gösterileri ki faşist İtalya'dan alınmış hareketlerle görünürde değişim aslında yukarıdan gelen büyük baskı ile özünde herhangi bir gelişim olmayan bir değişime sokmasının neresini savunayım. Üretim bilim ki Almanlardan kaçan Yahudi bilim adamları büyük bir şanstı o dönem bunlar ile bilim yapmak üretim yapmak varken. Patıska bira sigara fabrikası yerine demir çelik makine tarım için traktör yapsa idi şu an bu durumda olmazdık. İnönü ise daha kötü yönetti. O yüzden hiç bir serbest seçimleri kazanamıyor. Zihniyet halen aynı.
Japonlar köylüleri trenler ile getirip fabrikalarda işçi yaptılar üretime soktular. Sanayi geliştirildi. Üretim geliştirildi. ABD den alıp kopyaladılar yavaş yavaş teknoloji geliştirdi. Şimdi aynısını Çin yapıyor. Önce kopya sonra özgün eser. Huawei işte 5G de alternatifi yok en ileri düzeyde.
Bizimkiler ise köylü köyünde kalsın diye uğraştı bu gün halen aynı kafa köy enstitüsü açacak. Köylü flüt çalıp mandolin çalsa tiyatro opera bilse neye yarayacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Körfez Savaşı'ndan sonra bu ülkeye 500.000 Kürt geldi. Aynı Suriyeliler gibi, Onlar buralı miydi? 500.000 gözüne küçük gorunebilir ama ülkenin üreme oranı en çok olan ırkı oldukları için sadece o 500.000 şu an minimum 5 milyon olmuştur.
Biz midesi sağlam bir toplumuz hepsini kabul ettik. Merak etmeyin bir 15 yıl sonra da başkaları Suriyeliler hakkında "onlar zaten buraliydi" der hocam. Suriyeliler de maksimum 15 seneye buralı kabul edilecek ve bumm...
Bir bakmisiz sokakta türk olduğumuzu bile söyleyemez oluyoruz. Müstehap bizim milletimize.
Ekonomiden anlamadığını nereden çıkardın?Bana cumhuriyet tarihinde atatürk dönemi ve sonrası ekonomik büyümeyi grafik olarak sunar mısın?Ekonomiden anlamıyordu dediğine göre Atatürk döneminde küçülme yaşadığımızı düşünüyorsun.
Ayrıyetten açılan bira fabrikası değil,malt fabrikasıydı.O fabrikada alkollü üründen çok alkolsuz ürün üretiliyordu.Diyelim ki bira fabrikası açtı,bunu ekonomide başarısız olmasına nasıl bağlıyorsun ?
Az kafanı çalıştır kardeşim.Benim dedelerime egede ücretsiz dönüm dönüm tarla verdi Atatürk,öyle büyük bir adammış.O tarlaları da Türk milletinin savaş sonrası fakirlik açlık durumlarını gördüğü için ve açlık yaşamadan üretim yapsın diye yaptı, 10 numara DEVLETÇİLİK ve TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ yapardı ATA.Şimdi haşmetli galaksi liderimiz toprak hibe etmeyi bırak toprak alıp yabancıya pazarlıyor.
Ekonomide vizyon istiyorsan buyur gel Atatürk ün toprak bağışladığı köylülerle konuşturayım seni.Üretimi desteklemek için Atatürk ün nasıl fedakarlıklarda bulunduğunu anlatsınlar sana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 9 Temmuz 2020; 2:40:31 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Yahudi bilim adamları gelmiş yani ülkende bilim adamı problemi yok. Bunları köylüyü köyünde tutmak için mi kullanırsın. Yoksa Japonya gibi sanayi üretimi için mi?
Bira yada malt fabrikası mı açarsın? Yoksa demir çelik mi? . 1929 buhranı ile ABD den ölü eşek fiyatına makine ve fabrika malzemeleri mi alırsın. En muhteşem zaman. Bir yanda 1929 Büyük Buhran bir yanda Almanyadan kaçan yahudi bilim adamları. Fırsatlar zamanıydı. Sanayi temelleri için. Az buçuk bilinseydi birazcık ilerlenseydi bir şeyler farklı olabilirdi.
Bizimkiler anca balo verip patıskalar ile uğraşsın. Ancak sırf makyaj sorunlara temel çözüm yok. Halen de yok İmam hatip yerine Mühendis Tekniker yetiştirilmesi gerekiyor. Yazılım olur sanayi olur fark etmez. Halen çok geç değil. 100 yıl oldu halen rakı içmeyi parti yapmayı batılı gibi giyinmeyi ilericilik sanıyoruz ya ona yanıyorum.
Bize ve tanıdıklarıma devlet bırak bir şey vermesini az alsın diye dualar ediyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Yahudi bilim adamları gelmiş yani ülkende bilim adamı problemi yok. Bunları köylüyü köyünde tutmak için mi kullanırsın. Yoksa Japonya gibi sanayi üretimi için mi?
Bira yada malt fabrikası mı açarsın? Yoksa demir çelik mi? . 1929 buhranı ile ABD den ölü eşek fiyatına makine ve fabrika malzemeleri mi alırsın. En muhteşem zaman. Bir yanda 1929 Büyük Buhran bir yanda Almanyadan kaçan yahudi bilim adamları. Fırsatlar zamanıydı. Sanayi temelleri için. Az buçuk bilinseydi birazcık ilerlenseydi bir şeyler farklı olabilirdi.
Bizimkiler anca balo verip patıskalar ile uğraşsın. Ancak sırf makyaj sorunlara temel çözüm yok. Halen de yok İmam hatip yerine Mühendis Tekniker yetiştirilmesi gerekiyor. Yazılım olur sanayi olur fark etmez. Halen çok geç değil. 100 yıl oldu halen rakı içmeyi parti yapmayı batılı gibi giyinmeyi ilericilik sanıyoruz ya ona yanıyorum.
Bize ve tanıdıklarıma devlet bırak bir şey vermesini az alsın diye dualar ediyoruz.Yahudi bilim adamları nereye gelmiş ve bunlar kimler açıklar mısın ?
Boş lafa gerek yok.Atatürk döneminde sanayi yatırımı da yapıldı,bankalar da açıldı,senin deyiminle bira(!) fabrikası da açıldı.Atatürk döneminde her türlü üretim için devlet bütün kaynaklarını kullanmaya çalıştı.
Yahudilerin bu ülkeleye irtica ettiği vakitte Atatürk vefat etmişti 39 yılında Almanya polonyaya girmişti; binlerce zengin polonya,almanya,avusturya,hollanda yahudisi başta bizim ülkemiz olmak üzere başka ülkelere göç ettiler.
Adam ol dürüst konuş biraz.Baloların orijinali Lale Devrinde oldu,Atatürk döneminde halk ile saray ayrımı olmadı.Dediğim gibi canlı gören tanıklardan öğrenebilirsin bunu.
Atatürk ü ideolojileri yüzünden eleştir,dininden eleştir ama Türk milletinde sınıf farklılığı yaptığından bahsedersen orada bozuşuruz.O balo diye eleştirdiğin şeyler Atatürk'ü anlatmaz.Atatürk her zaman milleti düşünen,çocuk yapmayı düşünmeyen ve mirasını Türk milletine bırakmış bir liderdir.Kanıtları ortadadır,boş yapma daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 9 Temmuz 2020; 4:31:41 >
-
tr.m.wikipedia.org
1933-1945 senelerinde Türkiye'ye sürgün - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/1933-1945_senelerinde_T%C3%BCrkiye%27ye_s%C3%BCrg%C3%BCn
Aç oku. 1933 de gelmeye başladılar Almanyadan.
Dininden banane.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/1933-1945_senelerinde_T%C3%BCrkiye%27ye_s%C3%BCrg%C3%BCn
Aç oku. 1933 de gelmeye başladılar Almanyadan.
Dininden banane.ben 39 dan önce gelmediler mi dedim?
Almanyada 33 yılında yahudiler için ciddi bir tehdit yoktu,tehlike yahudi getto projesinden sonra başladı.
Yahudi iş adamları 37 li yıllarda fabrika açabiliyordu almanyada.Almanyada kristal geceye kadar yahudilerin hakları vardı.Nazi Almanyasında olay bu 38 kristal gecesinden sonra koptu.İktidar sivil ve resmi kolluk kuvvetleriyle topluca yahudi sermayesine el koydu.
Attığın linkte kaçanları tasvir etmek istemişsin de , boş.Sen 33-37 arası irtica edenleri söylüyorsun ,bunlar devede kulak kalır yani.Bu adamların %80 i uk,usa ya kaçtılar
Kısacası hala boş yapıyorsun,2.dünya savaşı neden olmuş tetikleyici sebepleri neler bildiğini de sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 9 Temmuz 2020; 5:54:0 >
-
Anadolu da şimdi türk varmı sanki.çoğu arap kökenli.cumhuriyet düşmanı
Ülkenin turnusol kağıdı Atatürk ilke ve inkilaplarıdır. Uzaklaştıkça, geriye gidiyoruz.
Siyasal İslam da artık Atatürk, ilke ve inkilaplarını benimsemeli ve uygulanmalıdır. Aksi taktirde 20 yıldır düştüğümüz durum ortada.
Artık ders alınmalıdır.
Atatürke düşman olan bir insandan bu devlete, millete hayır gelmez. Bunu herkes bilmeli, bilmezseniz, kandırıldık diye gezersiniz ortada. G20 ülkesinin başkomutanı konumundaki birinin kandırıldık demesi, hem kendisine hem de bu millete hakaret olarak algılanmalıdır.
Siyasal İslam görüşünü savunmasamda, ülkenin, başındaki kişinin "kandırılmış" olması benim kanıma dokundu.
Kansıza dokunmaz orası ayrı konu.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Adam Turkler asimile olurdu demis, gayet de olasi.
Tarih olasılıklarla mı yazılıyor?
Sana göre olası, bana göre imkansız!
Hadi çık işin içinden
Ee tersi de bir olasilik, yok olmamamiz ve yeniden buyuk bir devlet kurmamiz nasil olasiysa yok olmamizdi olasiydi ve o zaman gore bu cok daha buyuk ihtimaldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X