Şimdi Ara

Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankarada arayıp bulamadığı ulaşamadığı ne var insanların çok merak ediyorum. Doğma büyüme ankaralıyım1. 5 yıl ist. da yaşadım evim Florya daydı iş yerim de ataköy deydi. Bi artısını göremedim. şimdi deniz boğaz vs derler ama sevmiyorum ben denizi. 2 yıl gemi güverte okuyup bırakmıştım bölümü denizi sevmediğim için. Eksi yönleri çok ama çok fazla..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başlı başına Ankara’ da yaşamak için bir neden ;


    Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt
    sakin ol champ.. ankara’da, ümitköy/çayyolunda oturduğun villada viskini yudumlamıyorsan, altında son model bir araban yoksa ve hesabına her ay 50bin TL para yatmıyorsa: pendik>ankara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir İstanbullu olarak metrobüsünden kalabalığından ıvırından zıvırından suriyelilerinden her şeyinden sıkıldığımı söyleyebilirim. Üstüne üstlük her yer beton. Gezmek, stres atmak için gidebileceğin en yakın yer yine bir beton yığını olan AVM. Bir kaç hafta şehir dışına, doğanın ağır bastığı bir yere kaçtım. Yaşamak budur dedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir an önce İstanbul'dan gitmek için gün sayıyorum :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara güzel şehirdir eğlenmesini bilmeyen asosyaller ankara'da hayat yok derler mesela memur kenti diyenleri çok görürsünüz bu kişiler nerde ne zaman ne yapılır hiç bilmeyen insanlardır isterler ki birisi elinden tutsun gezdirsin bu tipleri Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık 

  • insanlar artık sakinlik istiyor genelde yani istanbul iyi bir tercih olmamış

  • 0 deprem riski olan şehirden %100 büyük deprem olacak şehire gitmekte ne bileyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz görmüş adam için zor.


    Gün içinde bir işim oluyor üsküdar'a gidince galata'nın oraya motorla inip bir çay içiyorum, tatlıcıdan aldığım baklavayı da deniz manzarasında gömüyorum.


    İstanbul için araba değil de güzel bi scooter motorun olursa senden kralı yok, hele yazın bin motora tak gözlüğü üffff..


    bahar geldiğinde hava ılık / serin karışımı oluyor, sabahtan atlıyorsun motora cıvıl cıvıl tüm sahil şeridinde sürüyorsun!


    Olmadı gidiyorsun kuzeye riva'ya, şile kerpe'ye vs.

  • Ailesi emekli olmuş gitmişler İstanbul'a taşınmışlar. Millet büyük şehirlerden kaçar emekli olunca bunlar tam tersi. Hiç değilse İzmir'e falan yerleşeydiniz, İstanbul'da çalışacak biri değilsen veya zengin değilsen yaşanmaz. Eryaman > Ankara > İstanbul. Eryaman'daki sakinliği o kadar çok seviyorum ki zorunda olmadıkça Kızılay taraflarına hiç uğramıyorum. Millet kafayı yemiş nerede kalabalık varsa üşüşüyorlar.

  • ilk orta lise ankarada geçti. Tunalı Hilmi nin tam ortasında otururduk. marks&spencer ın olduğu bina.

    istanbula gelince imkanların iyi ise upgrade olduğunu hissedersin. ankarada ne uzar ne kısalırsın eğlence yerleri tek düze, tipler çok sade güzel kız oranı çok düşük. Melih Gökçek öncesi çok kaliteli şehirdi. Gökçek bitirdi ankarayı. çok varoş adam bastı. ankarada hayat geçmez. istanbulda paran yoksa da haritadan kaçacak Anadolu şehri bakarsın. oturduğun mahalle güzelse semtin bence pek önemi yok. Ankaranin sadece kar yağışını özlerim başka hiçbir şeyini değil. İzmir de yaşamak için iyidir ortamları, muhabbetler falan güzeldir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam istanbullu konusu olmus, bir iş teklifi var benim için, ofis ataşehirde olacak. 2 odalı için max 1200 3 odalı için max 1500 düşünüyorum, bu bütçeyle ataşehire yakın sakin huzurlu nerede oturabilirim?

    Araba ile max 30 dk olsa iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı başımıza inşallah :)))

  • Whiskey kullanıcısına yanıt

    yanlış var yiğido, ankara istanbuldan çok daha güzel bir yer yaşamak için. ben istanbul beşiktaşta yaşadım, arkadaşın dediği gibi 10k usd yoksa ha pendik ha çinçin, hiç farketmiyor. ben ankaralı olmamama rağmen ankaraya geldim geleli çok rahat ediyorum. abartmayın la, ankara memur şehri istanbul zenginler şehri. her halükarda istanbuldan kat be kat daha iyi. bu arada ailem beşiktaşta. ona rağmen sevmiyorum istanbulu. iş bakımından bile fakir bir yer. yani neresinden tutarsan elinde kalır Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık 

  • kardeşim İstanbul'un en uç taraflarına taşınmışsın, Ataşehir, KAdıköy, Beşiktaş, Taksim,Ortaköy e falan git işte o zaman İstanbul neymiş be dersin :))


    Ankaralılara bir şey anlatmaya çalışmayın. onlar orayı seviyorlar ama ben sevemedim.

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

    ulan ben de tam memur şehri demiştim şimdi Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık  ama kite, öküz bar haricinde gidilebilir pek mekan göremedim be hacı Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık o kadar da gezdim, ha bir de gölbaşı var oda kıyıda köşede manzarası Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık 

  • Valla surların içinde veya boğaza yakın kısımda yaşamıyorsanız İstanbul'da yaşıyorum demeyin . Ben Beylikdüzü , Esenyurt vs yerlerde yaşayanlara Trakya'da yaşıyorsun diyorum . İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir ancak ihanet edercesine yapılan betonlaşma ve çarpık kentleşme beraberinde kontrolsüz göç ile dünyanın aslında ne kötü şehirlerinden birisi yaptı . Bu şehrin kaldıracağı maksimum nüfus 3-4 milyon . Fazlası tamamıyla zarar .

  • nosfecagri N kullanıcısına yanıt

    10k usd gelir nedir yav? Tamam İstanbul diğer şehirlere göre daha pahalı orası muhakkak. 1k usd gelirle de Kadıköy'de yaşanabiliyor. Örneğin ben, hatta ailem, hatta onların ailesinin bir kısmı doğma büyüme İstanbul'ludur. Kadıköy'lü, Moda'lı, Kızıltoprak'lıdır. Bir kere şunu söyleyebilirim ki, Kadıköy diğer İstanbul'un bir çok bölgesine göre 2-3 kat daha pahalıdır. Sadece restorant vs değil. Bayağı market alışverişinde dahil. Örneğin Fatih'te tanıdıklarımız bir patetes aldık kg'si 1tl den derken, biz burada kg'si 4-5tl ye ancak alabiliyoruz o da çürük çarık, hani paranlada taptaze bulamıyorsun. Yine diğer tüm meyve, sebze, ev içi eşyaları, her şey buna dahil. Hatta öyle ki normalde hani insan tatile giderse tatil yeri turist tarifesinden ötürü abartı pahalı gelir ya. Kadıköy'den giden için gayet standart geliyor, hatta tatil yerlerinde bile bir çok şeyin Kadıköy'den daha ucuz olduğunu gördüm.


    Ama açıkçası boğazda, nemli rutubetli bir yalıda yaşamak istemezdim. Öyle yeni yapılan 50 katlı dev site/binalarda da yaşamak istemezdim. 10k usd gelirim olsa, İstanbul'daki evi sırf iş için açık tutar, basar Antalya'ya falan gider yaşardım. Eğer her akşam Kalamış'a, Fenerbahçe'ye gitmişken, parkta takılmak yerine, restorantta takılayım derseniz sırf 2K usd ona ayırmak gerekir elbette.





  • İstanbulun her yerini istanbul sanıyorlar.. Çatalcada yaşayan ve daha denizi görmeyen insanlar var.


    Çok ciddi bir gelirin yoksa istanbula gitmenin bir anlamı yok. Ayrıca Ankarayı sevmek istiyorsanız konyada kayseride yaşamanız gerekir.

  • Zaten şaka olsun diye yazdım Dünya varmis ! Ankara'dan İstanbul'a sonunda taşındık  herkesin bunu dediğini bildiğim için ortalığa lafı attım

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.