Şimdi Ara

Dünya'nın ikizi bulundu! - Kepler-186f (Güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
10
Favori
4.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Dünya'nın ikizi bulundu! - Kepler-186f (Güncel)

Kepler-186f

Bilim adamları, bilim dünyasında çığır açan ve tarihin seyrini değiştirebilecek önemde bir keşfe imza attı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzun bir süredir “gezegen avcısı” adı verilen “Kepler” teleskopu ile karış karış uzayı arıyordu.

Astronotlar, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın Kepler Uzay Teleskopu’nu kullanarak,yörüngesinde olduğu yıldıza olan uzaklığının, gezegen yüzeyinde su birikebilmesine imkân vermesi nedeniyle, ‘yaşanabilir bölge’ içerisinde bulunduğunu tespit etti.Kepler- 186f’nin keşfi, bizim güneş sistemimizin dışında, yaşanabilir, Dünya boyutunda gezegenlerin var olduğunu doğruluyor.Önceleri keşfedilmiş yaşanabilir bölge içindeki gezegenlerin hepsi %40 oranında, Dünyamızdan daha büyüktü ve bu gezegenlerin fiziksel yapılarını belirleme güçlüğü vardı. Kepler- 186f ise daha çok Dünya’yı anımsatıyor.NASA’nın Washington’daki Astrofizik Bölüm Başkanı Paul Hertz, Kepler- 186f gezegeni keşfinin, Dünyamıgibi yaşanabilir gezegenleri bulma konusunda oldukça önemli bir adım olduğunu,NASA’nın gelecek görevlerinde, “Transiting Exoplanet Survey Satellite” ve James Webb Uzay Teleskopu’nun en yakın kayalık ötegezegenleri keşfedeceğini ve insanoğlunun devam eden, Dünya benzeri gezegenleri arama çabalarını,gezegenlerin bileşimini ve atmosferik koşullarını belirleyeceğini söyledi.Kepler- 186f gezegeninin büyüklüğü bilinmesine rağmen, kütlesi ve bileşimi hakkında bilgiye sahip değiliz.

Dünya'nın ikizi bulundu! - Kepler-186f (Güncel)

NASA’nın Moffett Field, California’daki Ames Araştırma Merkezi’ndeki SETI enstitüsündeki bilim araştırmacısı ve Science dergisinde 17.04.2014 tarihinde yayınlanan makalenin başyazarı Elisa Quaintana,“Canlı yaşamının var olduğunu bildiğimiz tek gezegen Dünya. Güneş sistemimizin dışındaki yaşam arayışlarımızda, Dünya’ya benzer karakteristikleri olan gezegenlere odaklanıyoruz. Dünya ile karşılaştırılabilir benzerlikte yaşanabilir bir gezegen bulmak önemli bir adımdır.” dedi.

Cygnus takımyıldızı içinde bulunan, Kepler- 186 sistemi içerisindeki Kepler- 186f, Dünya’dan yaklaşık olarak 500 ışık yılı uzaklıkta. Sistem ayrıca güneşin yarısı boyutunda ve kütlesinde ve 4 adet daha gezegene ev sahipliği yapıyor. Yıldız, Samanyolu galaksisindeki yıldızların %70’ini oluşturan yıldız sınıfında, M cüce ya da kırmızı cüce olarak sınıflandırıldı.Quintana, “M cüceler, sayıları en fazla olan yıldızlardır. Galaksideki diğer yaşam sinyallerinin ilki M cüce yörüngesindeki gezegenlerden gelebilir.” dedi.

Kepler- 186f yörüngesini 30 günde tamamlıyor ve yörüngesinde bulunduğu yıldızdan üçte bir oranında (Dünya’nın güneşten aldığı enerji.) enerji alıyor ve yaşanabilir bölgenin kenarının yakınına yerleşiyor.Ames Bay Area Çevre Araştırma Enstitüsü’nde araştırmacı olan ve makalenin ortak yazarı Thomas Barclay,“Yaşanabilir bölgenin içinde olmak bu gezegenin yaşanabilir olduğu manasına gelmiyor. Gezegendeki sıcaklık, gezegenin sahip olduğu atmosfere kuvvetle bağlıdır. Kepler- 186f’in Dünya’nın ikizi olmaktan ziyade, Dünya’nın kuzeni olduğu düşünülebilir. Dünya’ya benzeyen birçok özellikleri var.” dedi.

Dört arkadaş gezegen, Kepler-186b, Kepler-186c, Kepler-186d ve Kepler-186e, sırasıyla, kendi güneşleri etrafında 4, 7, 13, ve 22 günde dönüyorlar, bildiğimiz kadarıyla bu durum gezegenlerin yaşam için oldukça sıcak olmasına neden oluyor. Bu dört iç gezegen Dünya’nın boyutundan 1.5 kez daha küçük olarak ölçüldü. Araştırmanın bir sonraki adımı, uzaklarda yaşam içeren gerçek Dünya ikizlerini araştırma, Dünya boyutundaki gezegenlerin, Güneş benzeri bir yıldızın yaşanabilir bölgesi içinde yörüngelerinde dönmesi ven bu gezegenlerin kimyasal bileşenlerinin ölçülmesi olacaktır.

Kepler, dünyadan 500 ışık yılı uzaklıktaki (1 ışık yılı: 10 trilyon km) gezegeni “yaşanabilir bölge” içerisinde buldu. Yetkililerin ilk açıklamalarına göre, gezegenin yüzeyi ne çok soğuk ne de çok sıcak. Yani üzerinde denizler, okyanuslar ve yaşanabilir bir iklim mevcut. Kepler-186f adı verilen gezegen, Kuğu Takımyıldızı’nda bulunuyor. Kepler 186 yıldızının çevresinde dönen 5 yıldızdan birisi olduğu biliniyor. Kepler-186 yıldızı, Güneşimizin yarısı büyüklükte ve Kepler-186f bu alanda keşfedilen ilk gezegen oldu. Daha önce keşfedilen ve yaşanabilir olarak yorumlanan gezegenler dünyanın neredeyse 2 kat büyüklüğündeydi ve bu da gezegen ile ilgili bilgilerin ortaya çıkmasında bilim adamlarına çok zorlu süreçler çıkartıyordu. Ancak Kepler-186f hemen hemen dünyanın tam ölçüsünde ve birçok özelliği ile de gezegenimizi andırıyor.

1 Yıl 130 Gün

Karasal olarak bölgenin genellikle dağlık ve kayalık bir yapıya sahip olduğu düşünülmekte ve kendi yıldızı etrafındaki dönüşünü 130 günde tamamlıyor. Yani 1 yılı, 130 güne denk geliyor. NASA’lı yetkililer Kepler-186f’in dünyanın kardeşi, ikizi olmaktan öte kuzeni olarak düşünüyor. Yani henüz keşfedilmemiş bir ikiz gezegen aramaları devam ediyor. Kepler araştırmalarını yürüten isim Elisa Quintana‘ya göre bu çok büyük bir adım. “Yaşam olduğunu bildiğimiz tek gezegen dünyamız ve güneş sistemimiz dışında yer alan gezegenleri ararken dünyamızın değerlerini, özelliklerini baz alarak araştırma yapıyoruz. Bu nedenle, yaşanabilir bölge adı verilen bölgede yer alan ve Dünya ile aynı boyutta olan bir gezegeni keşfetmek çok büyük bir olay” dedi. Kepler Uzay Teleskopu programı ile birlikte NASA bugüne kadar 961 gezegen keşfetti. 2009 yılından beri bu alanda çalışmalar sürdürülüyor ve keşfedilen gezegenlerin bir çoğu Jüpiter, Satürn gibi gaz ağırlıklı gezegenleri içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profesör Extreme -- 19 Nisan 2014; 13:00:52 >

• NASA gezegen bulmuş ama Güneş Sistemi'nde değilmiş ??? Güneş'siz gezegen olmaz kardeşim geçin bunları. Teleskopsa teleskop biz de biliyoruz.İyi valla o zaman bilader iddia ediyorum ben de buldum bi tane ama evrende değil. Hadi bakalım hodri meydan. Bu da benim gezegen anlayışım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş işin adamı bunlar bunlarla uğraşana kadar ışık hızını icat etsinler 2 dakika içine girip video çekip yayınlasınlar beğenirsek oraya göç ederiz bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Green Pears

afedersiniz ama boş işlerle uğraşılıyor isterlerse aynı dünyayı bulsunlar buradan çıkıp oraya ışık hızında göçmek bile 500k ışık yılı sürüyor adamın kemikleri kalmaz ulan hem zaman içinde bu düzenin hep böyle gideceğide öngörülmüyor bir gün evren yok olacak ya donarak yada küçülerek sonsuza kadar gidemeyecek

tabi bu işi zevk için yapanlar var ilimde gerekli yani

Gören de gezegeni bulur bulmaz gidip yerleşilecek sanır.

Oldu o zaman; evrenin geri kalanına göz kulak kapatıp olduğumuz yerde oturup duralım. Bizden başka yaşam varmış yokmuş umrumuzda olmasın.

edit. Üstteki iki yorum bile konu dışında neden bilimsel birşeyler paylaşılmaması gerektiğini gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 18 Nisan 2014; 16:11:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eneox

boş işin adamı bunlar bunlarla uğraşana kadar ışık hızını icat etsinler 2 dakika içine girip video çekip yayınlasınlar beğenirsek oraya göç ederiz bu kadar basit.

Kardeş çabuk çorba değil bu ışık hızı.
  • bunlar safsata bunlar Allah'a şirk koşuyor tövbe yarabbiii
  • Magara soguk muydu? Kepler 22-b bulunali cok oluyor kardes.

Edit: bu arada onlar pluton'a saygisizlik yapip onu gezegen kabul etmedikleri icin bende kepler 22-b yi kabul etmiyorum. Hadi bakalim hodri meydan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altug -- 18 Nisan 2014; 16:18:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanki evren dışında yaşam bulsalar hemen bunu dünyaya duyuracaklar. Belki de uzaylıların varlığı konusunda çoktan bilgi sahibiler. Bunlar gerçekten Amerika'nın oyunları. Hiç bir şekilde güvenmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

NASA gezegen bulmuş ama Güneş Sistemi'nde değilmiş ??? Güneş'siz gezegen olmaz kardeşim geçin bunları. Teleskopsa teleskop biz de biliyoruz.İyi valla o zaman bilader iddia ediyorum ben de buldum bi tane ama evrende değil. Hadi bakalım hodri meydan. Bu da benim gezegen anlayışım

Yani sana göre tek bizim galaksi var ve toplamda 8 gezegen var.

• Ey maşallah. Gökten vahiy inse, fizik kurallarına aykırı şekilde ışık hızında giden bir uzay aracımız olsa apartopar milleti toplayıp fırlatsak en az 500 sene sonra anca orada olurlar Beni bağlamıyor bu haber geçiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugh Laurie

quote:

NASA gezegen bulmuş ama Güneş Sistemi'nde değilmiş ??? Güneş'siz gezegen olmaz kardeşim geçin bunları. Teleskopsa teleskop biz de biliyoruz.İyi valla o zaman bilader iddia ediyorum ben de buldum bi tane ama evrende değil. Hadi bakalım hodri meydan. Bu da benim gezegen anlayışım

Yani sana göre tek bizim galaksi var ve toplamda 8 gezegen var.

Ben öle bise demedim

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ey maşallah. Gökten vahiy inse, fizik kurallarına aykırı şekilde ışık hızında giden bir uzay aracımız olsa apartopar milleti toplayıp fırlatsak en az 500 sene sonra anca orada olurlar Beni bağlamıyor bu haber geçiniz

Suan o gezegenin 600 yil onceki halini goruyoruz. Belki coktan patlayip yok olmustur. Ayrica kutle cekim kuvveti cok fazla. Malafat bile kalkmaz orda. Veee bi arac yapilip oraya gidilse dunyadakiler icin 600 sene gibi gecer. Aracin icindekiler icin 4-5 yil falan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Altug kullanıcısına yanıt
    Keşfedilen Kepler 22-b değil, Kepler 186-f. NASA tarafından daha dün açıklaması yapılmış.

http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-kepler-discovers-first-earth-size-planet-in-the-habitable-zone-of-another-star/index.html#.U1EmGVdW-3K
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

quote:

Ey maşallah. Gökten vahiy inse, fizik kurallarına aykırı şekilde ışık hızında giden bir uzay aracımız olsa apartopar milleti toplayıp fırlatsak en az 500 sene sonra anca orada olurlar Beni bağlamıyor bu haber geçiniz

Suan o gezegenin 600 yil onceki halini goruyoruz. Belki coktan patlayip yok olmustur. Ayrica kutle cekim kuvveti cok fazla. Malafat bile kalkmaz orda. Veee bi arac yapilip oraya gidilse dunyadakiler icin 600 sene gibi gecer. Aracin icindekiler icin 4-5 yil falan...

Ben orada oturup dünyaya bakarak mangal yapamıyorsam geçiniz kardeşim bana ne NASA bu gezegen olaylarına para harcayacağına fakir doyursun iyilik yapmış olur en azından

• quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Keşfedilen Kepler 22-b değil, Kepler 186-f. NASA tarafından daha dün açıklaması yapılmış.

http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-kepler-discovers-first-earth-size-planet-in-the-habitable-zone-of-another-star/index.html#.U1EmGVdW-3K

Olsun arkadasim onu da kabul etmiyorum. Once pluton meselesini halletsinler. Cok buyuk bir saygisizlik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

quote:

Yoh daha neler, 4-5 yilda biraz az oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 18 Nisan 2014; 16:29:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Eyvah sakın insan eli değmesin o gezegene, bir tanesini batırdık bir başkasını batırmayalım

• Sanırım insanlar uzay içinde olan portalları bilim kurgu zannediyor?
    Böyle bir şey mümkün, uzayı belli yerlerine açılan portallar olabilir. Hatta güneş sisteminde, güneşe kadar ulaşabileceğimiz portallardan söz ediliyordu. Yani ışık hızına sığınmak tek umudunuz olmasın. Ayrıca, yanıldığınız bir nokta var ki; eğer ışık hızında zaman yavaşlıyorsa emin olun o 500yıl bize çok daha kısa görünür.
  • quote:

Ya bu NASA falan hep yalan milleti boş hayallerle kandırıyorlar Yok karadelikmiş yok şuymuş buymuş milleti saf buldular kandırıyorlar ama biz yemeyiz
  • boş iş bunlar diyen var :(
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.