Şimdi Ara

Dünya'nın en büyük heykellerinden 'Cengiz Han'ın Atlı Heykeli' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyaZZencii

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

atalarimla gurur duyuyorum

mogol musun ?

nasil bir dunyada yasiyorsunuz kardesim benim mogol olma ihtimalim yok mu sizin koyde hep ayni soydan gelen insanlar mi var nasil bir magarada yasiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a bir saat uzaklıkta çöl ortasında inşaa edilen dev "Cengiz Han" heykeli görenleri şaşırtıyor. Dünyanın en büyük heykellerinden biri olduğu belirtilen heykelin boyu 40 metreye ulaşıyor.

Çelikten yapılan ve "Altın Kamçı" olarak adlandırılan heykelin içinden geçen bir asansörle atının kafasına ulaşan ziyaretçiler, buradan uçsuz bucaksız Moğol bozkırını görebiliyor.

Başkent Ulan Bator'un 54 km doğusunda Tuul Nehri’nin kıyısında inşa edilen heykelin mimarları, D. Erdembileg ve J. Enkhjargal. 2005 yılında yapımına başlanan heykelin yapımında 250 ton paslanmaz çelik kullanıldı.

2008 yılında tamamlanan heykel için şimdiye kadar 4 milyon dolardan fazla para harcandı.

Türkiyede olsa tayyip boş şeylere para harcıyo olur.moğolistan olunca oooooooo

The bomb has been planted.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnriqueMorales -- 24 Temmuz 2013; 16:05:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mogol musun ?

nasil bir dunyada yasiyorsunuz kardesim benim mogol olma ihtimalim yok mu sizin koyde hep ayni soydan gelen insanlar mi var nasil bir magarada yasiyorsunuz

Ne alaka lan? Adı Greek olan biri senin Türklüğünü sorgulamış, ona gülüyorum ben.

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和

• Bu adam binlerce türkü katletmişken onunla gururmu duyuyorsunuz ?

Orijinalden alıntı: ahmett99

artık bu konudan hayır gelmez

+1

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

Buna benzer bir Atatürk heykeli var mı ülkemizde?

Turk bayrağı açanı hapse atıyorlar

Birde Atatürk heykeli mı yapılacak

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • İLGİ ALANLARI:Otomobil ve Motorsiklet Kullanmak - Bungee Jumping - Snowboard - Cross - Rafting - Bilardo - Bowling - Elektro gitar (bi tane ibanez srx505 gitarım var yalnız kaldığımda çalıyorum bişeyler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Temmuz 2013; 15:40:18 >

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mogol musun ?

Ne alaka lan? Adı Greek olan biri senin Türklüğünü sorgulamış, ona gülüyorum ben.

onu belirtseydin ona gore yorum yapardim ayrica lanli lunlu konusmana gerek yok dostum

• Güzel bir elzemsin konusu daha.. Teşekkürler
    (ORIGIN ID: HAAltuntaas) İşlemci: INTEL CORE i9 10900K 3.7/5.3 GHz || Ekran Kartı: MSI 3070TI Suprim X || Monitör: ASUS ROG SWIFT PG279Q /165 Hz/G-SYNC/IPS/2K/27" || Anakart: MSI Z490 CARBON WIFI || Ram: Corsair PRO SL RGB (2x8GB) 16GB DDR4 || Depolama: SAMSUNG 980 Pro 1TB SSD || Depolama2: WD CAVIAR BLACK 2 TB || Depolama3: SEAGATE BARRACUDA 1 TB || Kasa: CORSAIR GRAPHITE 780T BLACK FULL-TOWER || Güç Kaynağı: CORSAIR CX750M || Soğutma: CORSAIR H115i PRO RGB LIQUID CPU COOLER || Ses Kartı: CREATIVE SOUND BLASTER ZX || Ses Sistemi: LOGITECH Z906 5.1 500W DTS - DOLBY DIGITAL || Klavye: LOGITECH G710+ || Mouse: STEELSERIES RIVAL 700 || Kulaklık: HYPERX CLOUD 2 || Konsol: PLAYSTATION 4 PRO
    PSN ID: haaltuntas || Origin ID: HAAltuntaas
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mogol musun ?

onu belirtseydin ona gore yorum yapardim ayrica lanli lunlu konusmana gerek yok dostum

Bir an çıkışınca öyle yazdım. Kusura bakma dostum.

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和

• quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Heykel yaptıklarının yanında sönük kalmış. Gurur duyuyorum.

Pardon ama neden gurur duyuyorsun ki

Atalarımın başardığı büyük işler yüzünden. Emir Timur, Cengiz Han, Attila, Mete, Alp Arslan, Ataman Beğ, Fatih Sultan Mehmet.. Böyle kudretli insanların soyundan gelmek gurur veriyor. Yapay din kardeşliği yerine, kan kardeşliği ve bunun ortak değerleri oldukları için atalarıma derin saygım var.

Bu arada, Cengiz Han ve Müslüman olmayan atalarımız adına Osmanlı tarafından hutbe okutulduğunu biliyorsundur umarım. Türk olmadığını, Türk katlettiğini falan söylüyorsun da, bunu ordunun %85'inin Türklerden oluştuğunu bilerek mi söylüyorsun? Moğollar ve Türklerin binlerce yıldır bir arada yaşadığını, kültürlerinin aynı olduğunu, Moğol devletinin büyük bir Bozkır Konfederasyonu olduğunu bilerek mi söylüyorsun?

Şunu da söyliyim, muska, cevşen, nazar boncuğu kullanıyoruz, ölünün 7sinde, 40ında dua okuyoruz, lohusa geleneğimiz devam ediyor, şahşahalı mezarlar yaptırıyoruz, dilek ağaçları, türbeler, çaputlar vb... Bunların hepsi İslam'da olmayan, Tengrici Türk inanışından kalan şeyler. Hala devam ediyoruz, çünkü zorla Müslümanlaştırıldık. Bu yüzden tamamen benimsemedik(ne kadar inkar edilse de). Ve o benimsemediğin ATAMIZ CENGİZ HAN'ın devrinden beri gelenekleri bu gün yaşatıyoruz. Zorla yapıldığından eskiyi koruyup yeniyi kullanmaya çalıştık. Günümüzde bizden başka örneği olmayan bir şekilde müslümanlığı yaşıyoruz. 1900lü yıllarda Osmanlı halifesinin Şeriat çağrısına neden araplar uymadı sanıyorsun?

Not: Bu arada Osmanlı'nın kurucusu Ataman Bey de Cengiz Han gibi Tengrici idi.

quote:

Orijinalden alıntı: butze

Anadoluya giren onun torunu hülagü han. Cengiz han öyle bir şey yapmadı

Anadolu'ya giren Baycu Noyan'dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Islami vibrator -- 24 Temmuz 2013; 16:02:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnriqueMorales

The bomb has been planted.

Rica etsem alıntınızı kaldırabilir misiniz? Teşekkürler, keyifli forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 24 Temmuz 2013; 16:00:08 >

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • Hey gidi büyük Cengiz Han Güzel konu elzemsin

Orijinalden alıntı: Deadman87

İLGİ ALANLARI:Otomobil ve Motorsiklet Kullanmak - Bungee Jumping - Snowboard - Cross - Rafting - Bilardo - Bowling - Elektro gitar (bi tane ibanez srx505 gitarım var yalnız kaldığımda çalıyorum bişeyler)

/>

/>

çok mu extreme geldim nedir? halbuki gayet rutin şeyler bunlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Beyler elzemsin kız olabilir.

Evet bayan bir üye,avatar resmide kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 24 Temmuz 2013; 17:17:18 >

quote:

quote:

quote:

quote:

mogol musun ?

moğol olamazsın dememişler, moğol olup olmadığını sormuşlar. moğol olmak kötü bir şey değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.