Şimdi Ara

Dünya ne adaletsiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları çirkin doğuyor bazıları yakışıklı/güzel, bazıları kısa doğuyor bazıları uzun, bazıları zengin doğuyor, bazıları fakir. şimdi bu ezilen tarafın suçu günahı ne? neden diğerleri gibi yaşam şartlarına sahip olamıyorlar?

Kanka yakisiklilar tipsizlizlerden ibret alicak iyki böle yaratilmamisim diyicek ve cennete gidicek.Biz olmasaydik yakisiklilarin degeri olmazdi biz buyuzden cikrin yaratildik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merhl -- 26 Temmuz 2015; 19:40:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Merhl

Süphesizki biz onlari ibret alasiniz diyr yarattik.

Kanka yakisiklilar tipsizlizlerden ibret alicak iyki böle yaratilmamisim diyicek ve cennete gidicek.Biz olmasaydik yakisiklilarin degeri olmazdi biz buyuzden cikrin yaratildik

ben çirkin değilim çok şükür ama yine de adaletsiz. çirkin olan daha kötü hayat şartlarıyla sınanıyor.

Süphesizki biz onlari ibret alasiniz diye yarattik.

Senin anlayışına...

Daha Fazla Göster
  • Ss atacağım birazdan tipsizliğin sonuçlarını

• O değilde benim asıl merak ettiğim neden bazılarının beyni varken bazılarında yoktur işte bak asıl adaletsizlik burada. Şimdi adam beyinsiz ve cahil gidip adam öldürüyor sonra ne bileyim günah işliyor öldüğü zamanda yanıyor burada bence adalet yoktur. Peki neden adalet gerekli, adalet gerekli bir şey mi ola. Hem adalet olsaydı ben Tanrı olurdum insanları ben yaratırdım hepsini de üstelik çok yakışıklı yaratırdım öyle bir yaratırdım ki hepsi birbirinden ayırt edilemez olurdu bu halde bana isyan etmezlerdi çünkü hiçbirisi diğerinden farklı olmazdı. Hatta dişi ve erkek diye yaratmazdım cinsiyetsiz yaratırdım çünkü ben neden erkek olmadım neden kadın olmadım diyenlerde oluyor. Kimseyi açta koymazdım yemek diye bir acizlik yaratmazdım mideniz olmazdı yeme içme derdi kalmazdı. Sonra herkesi zengin yaratırdım hiç fakir yaratmazdım hatta belkide yine nankörlük edip neden herkes zengin zekat verip birini sevindiremiyoruz diye isyan ederlerdi. Ama kimse birbirine hava atamazdı herkes aynı şeylere sahip olurdu. Tabii kulum boş durur mu şeytan bu her şeyi sokar akıllarına bizim her şeyimiz var ama bunlar Tanrının verdikleri bizde yaratmak istiyoruz derlerdi hatta bazıları çıkıp ben Tanrı olmak istiyorum diyerek şeytanın önüne bile geçebilirdi. Bende oturdum düşündüm yaratma kabiliyetine sahip insanlar yarattım ancak onlara beyin denilen bir kısıtlama verdim halinden memnun olanlar o beyinle birlikte yaşayacaklardı ama hep daha fazlasını isteyenler beyinlerinin dışına çıkmanın yolunu bularak bana ulaşacaklardı.

• ya yine mal mal konular. ulan herkes zengin olsa, herkes aynı tipde olsa bu dünya nasıl dönecek?. ayrıca tek amacı yakışıklı olup zengin olmak olan adama ne anlatıyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firediknitze -- 26 Temmuz 2015; 19:56:57 >
    Tanri insanlari neden yaratmiski taninmak icin degilmi.Beni sevin ayni zamanda korkun demis.Tanrinin neden boyle seylere ihtiyaci olsunki tapilmaya sevilmeye korkulan birisi olunmaya.Yoksa tanrida insani ozelliklermi var?

• İyi koşulda olan inanır kötü durumda olan ise isyan etmeyip napsın tek yapabileceğim bu benim eğerki o egoist varlık varsa cehennemi bana dünyada yaşatıyor zaten varsın diğer taraftata cehenneme atsın

Tanri insanlari neden yaratmiski taninmak icin degilmi.Beni sevin ayni zamanda korkun demis.Tanrinin neden boyle seylere ihtiyaci olsunki tapilmaya sevilmeye korkulan birisi olunmaya.Yoksa tanrida insani ozelliklermi var?

Allah ne diyor hiçbir şeyi boş yere yaratmadım. Her şeyin boş olduğunu ileri sürebilirsin, ben olsam ne olur olmasam ne olur diyebilirsin. Tanrının yaratmasıyla insanın yaratması bir değil ki. Tanrı olmayan bir şeyi yaratmadı. Kendi isimlerine ait varlıklara meydan verdi. Tanrıdan başka bir şey yok ki sonradan yaratılmış diyelim, bu ancak bizim daha kolay anlayabilmemiz içindir. Sen hem bensin bende sen, ne sen sensin nede ben benim. Her şey enerjiden oluşur. Enerjiler bile diyemeyiz sadece enerji. Musluktan akan sular diyemeyiz su deriz. Elektrikler kesildi demeyiz elektrik kesildi deriz. Her şey enerjiden oluştuğu halde daha sonra bir bedene giriyor yani madde.

Parçacıklar atomu oluşturuyor, atom elementleri molekülleri ve madde dediğimiz şey ortaya çıkıyor. Masa, ağaç, su, binalar, yani şekiller ortaya çıkıyor. Bunların hepsi beynimizde olup bitiyor algımızda. Ama her şeyi olduğu gibi görseydik gördüğümüz tek şey enerji olacaktı. Her şey iç içe geçmiş bir halde, yani bir bütün. Bütünün kendisini görecektik. Yaratılışın kendisindeki sırrı anladığımız zaman işte o zaman önce bunun mükemmelliğini anlarız gerekliliğini anlarız hayatı daha iyi anlarız ve değerli olduğunu biliriz, sonrasında kendi varlığımızın önemini kavrarız. "Varlıklar" yoktur aynı diğer verdiğim örneklerdeki gibi sadece varlık vardır. Bu varlığa Tanrı diyoruz. Ondan başka bir şey yoktur. Eğer bizim sandığımız şekilde bir yaratılış olsaydı o zaman Tanrı ne haliniz varsa görün derdi hatta dediğin gibi bizleri yaratma gereği bile duymazdı. Tanrının bize sahip çıkması zaten bizim ondan ayrı olmayışımızdan. Tanrı kendisine bir dünya yarattı ve kendisini deneyimliyor. Ben Tanrı olsaydım ne yapardım? Her istediğim oluyorsa bende istediğim şeylerin olmadığı bir dünya yaratırdım. Bunlar ne anlatmakla anlaşılacak şeyler nede dinleyerek bu yüzden kitaplarda yazmaz. Yazmakta istemiyorum çünkü yanlış anlaşılır tam anlatamam. İnsanlar bir şeyler aramıyor, unuttuklarını hatırlamaya çalışıyor. Ama bilerek unutuyoruz, unutmamış olsaydık zaten burada işimiz olmazdı.

• Başkaları easy'de oynayıp bütün eğlenceyi kaçırırken sen hard modda oynuyorsun. Diğerleriyle aynı olanaklara ulaşmaya çalış, kolayda bitirmenin ne zevki var ki? :)

• her zaman senden aşaüıdakine bakmalısın

ben başaramasamda :D
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.