Şimdi Ara

Dünya Kadınlar Günü Çelişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bence dünya kadınlar günü adı altında kadınların aciz ve mağdur varlıklar olduğunu kabul etmiş olmuyorlar mı ? Böyle bir günün olması kadınlara hakarettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşver be kardeşim kimsenin erkeklerle eşit olmak istedği felan yok, istedikleri tek şey kadın oldukları için ayrıcalıklı olmak

• Çekiliş var sandım geldim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet. feminist bir düşünce ile bağdaşmıyor bu gün, karşı olmaları lazım. belki karşıdırlar pek takılmıyorum fakat her türlü cinsiyet ayrımcılığına karşı olmaları gerekiyor. toplumsal cinsiyet eşitliği.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sevgililer günü var acizler mi sevgililer? hem sevgililer günü kapitalist bir sistem karsılastırmak yanlıs ama acele örnek verdim anla diye.

Kadınlar için kutlama vs günü değil zaten aslında her gün hatırlanması gereken bir gün onlara yapılan yanlışların, kötü olayların dikkate alınması için. mesela her marka 8 Mart diye kadın için,kadın kadındır vs vs reklamlar yapıyor dikkat çekme çabasına giriyor keske her zaman herkes böyle olsa kimse 8 Mart diye bişey çıkarmasaydı. zaten 8 mart ne için belirlenmiş niye kadınlar günü denmiş araştırın.

• Erkekler kadınlardan daha üstündür fakat insan hakları olarak eşittir ayrımcılık yapılmaz.Kadına yapılan kötü şeyleri burdan kınıyorum.

• Her günün bir anlamı vardır. Kadınlar aciz magdur diye o günü yapmışlar neden bu kutlama nedenleri bu ve ben bütün özel günler acizlikten kutlanıyor demedim neden böyle genelleme yaptın ? :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadınlar gününün olmasını ve üstelik bu günlerin formalitede kalmasını doğru bulmuyorum. Olacaksa erkekler günü de olsun ya da hiç olmasın. O da olacaksa yine türler arasında ayrımcılık yapılmasın. Ne yazık ki istediğimiz gibi olmuyor kazanan hep kapitalizm oluyor insanlar arasında hep bir çatışma oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Mart 2018; 12:33:50 >
  • Çelişkiye katılmak istiyorum

• Aslında anlatmak istediğim eşitlikten çok bugünün olmasındaki sebep "Kadınların aciz mağdur ve hor görülmesi sonucunda böyle bir günün oluşması" bunu kabul etmiş olursunuz. Ben kutlanmaması taraftarıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: alprklt

Her günün bir anlamı vardır. Kadınlar aciz magdur diye o günü yapmışlar neden bu kutlama nedenleri bu ve ben bütün özel günler acizlikten kutlanıyor demedim neden böyle genelleme yaptın ? :)

ee dediğin o yere çıkıyor kadınlar günü kadınların aciz ve mağdurlukları için belirlenmiş ise sevgililer günü de sevgililerin aciz ve mağdurlukları için belirlenmiştir.

ayrıca kutlama falan değil kadınlar günü ne için belirlenmiş hangi sebeple 8 Mart araştırın demek istediğimi anlayacaksın.

• Ben deveye hendek atlatayım en iyisi :) yazımı genelleme yapmadan okuyun kütfen her günün ayrı anlamı var AYRI

• Nasil bakarsanız öyle görürsünüz hocam. Öğretmenler, anneler, babalar da aciz, mağdur ve hor görülüyor sizin dediginize göre. Yanlış düşünüyorsunuz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke konuyu açmadan önce biraz araştırsaydın internette. Kadınlar Gününün aslında ne anlama geldiğini. İronisini ve hikayesini okusaydın keşke. Kadınlar günü diye birşey yok zaten , emekçi kadınlar günüdür doğrusu ve hikayesini okuduğunda neden emekçi dendiğini anlayabilirsin.Yas günüdür aslında kadınlar günü , kutlama değil.

• Siz konuyu anlamıyorsunuz. Gerçek feministler de kutlamaz 8 martı. Anneler günü anneye olan sevgiden öğretmenler günü saygıdan var (hoş şuanda pek yokta) herneyse olay şu kadınlar hor görülüp mağdur edilip dışlanmış olarak gösterildiği için özel olarak bugünü de onların olsun zorunluktan doğan bir gün olmuş bugün. Bugünün kutlanması onların acizliklerinin kabulüdür bir yerde. Eşitlik algısı varsa kutlanmaması gerekir. Neden erkekler günü yok çünkü gerek yok bunun için bir zorunluluk yok. Onlar aciz görülmemiş işte kadınlarımızı da böyle uyduruktan bir güne sığdırmak onların acizliğini tescilleyici bir gün olması kadına hakarettir.

• alpergedik93 A kullanıcısına yanıt
    O google reise girince iyi araştır da ilk olarak 1857 yılında dünya kadınlar günü olarak kutlandığını gör. Katliamcı Lenin sayesinde emekçi demişler sonradan. Günün anlamı da 120 kadının grevde ölmesi. Benim demek istediğim şey ne kadınlar ölüyor sembolik gün belirliyorlar anladın ?

• Aslında bugün Newyorkta olan bir olayda bir sürü kadının ölümünün anılması ile oluşan bir gün. simdi tam hatırlayamadım ama işçi bir grup kadının direnişinin ve ölümünün ardından bugünü dünya kadınlar günü ilan ettiler diye biliyorum. Yani acizliklerinden değil. Aksine verdikleri mücadelenin ve aldıkları zaferin meyvesidir bugün.

• GelÇukuçuku kullanıcısına yanıt
    kadınlar ölmüş neyin zaferi?

• O zaman sen bunu diyerek Anneler Günü 'ne de karşı çıkmış oluyorsun öyle değil mi??

• kadınların günü bile var daha ne istiyorlarki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.