Şimdi Ara

Dünya Kaç Kilogramdır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suyun kaldırma kuvvetini bulan Arşimet demiş ki: "Bana destek verin dünyayı yerinden oynatayım."

Sizce kaç kg'dır dünya? Ya da kaç tondur?
    Bilimsel veriler var mı bu konu hakkında

• 5,9x10 üzeri 24 kg. Dünyanın yarı çapını, evrensel çekim sabitini ve Dünya'nın çekim ivmesini bilirseniz hesaplanabiliyor.
  • Dünya nın kilosu ne kadar dır bilemem ama, eğer güneş ışığı kütle oluşumda etkili ise,(güneş ışığı olmadan bitkiler gelişemez,güdük kalır veya solar.)insan nüfusu arttıkça dünya nın kütlesi artar diye düşünüyorum.7 milyar insan dünyanın kütlesini pek etkiler mi?bilinmez.1 trilyon insan etkiler diye düşünüyorum.Varsayımımın doğruluğundan hareketle dünya nın kütlesi, insanoğlunun veya tüm canlıların toplam nüfusu ile ilgilidir ve değişkendir.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 27 Mart 2007; 23:41:42 >
  • Dünyanın yağunluğu ve ekvator yarıçapını bilirsen de hesaplanabiliyor.
  • 10 milyon ton
  • Salt bir sonuç alınabilmesi mümkün değil gibi.
    Sadece yaklaşık bir tahmine ulaşılabilir bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger_2

Dünya nın kilosu ne kadar dır bilemem ama, eğer güneş ışığı kütle oluşumda etkili ise,(güneş ışığı olmadan bitkiler gelişemez,güdük kalır veya solar.)insan nüfusu arttıkça dünya nın kütlesi artar diye düşünüyorum.7 milyar insan dünyanın kütlesini pek etkiler mi?bilinmez.1 trilyon insan etkiler diye düşünüyorum.Varsayımımın doğruluğundan hareketle dünya nın kütlesi, insanoğlunun veya tüm canlıların toplam nüfusu ile ilgilidir ve değişkendir.

Saygılarımla,

Canlıların kütlesi arttıkça dünyanın ağırlığı artmaz... Bu kapalı bir sistemdir. Tükettikce artıyor kütlemiz. Yani ağacın büyümesi için minerallere ve suya ihtiyaç var vs.

Aslında eksiliyor. Çünkü dünyayı harcıyoruz. Tonlarca kömürü yakarak kül haline getiriyoruz. Petrolleri harcıyoruz falan.

Velhasılı Dünyanın kütlesi azalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: feat

10 milyon ton

Bir senede Türkiyenin yaktığı kömürmü?
  • yukarıda dünyanın kütlesinin azaldığını söyleyenler olmuş.
    e evrende kütlenin korunumu yasası vardı?
    o ne olacak o zaman?

dünya uzaya kütle mi veriyor?
    bu konuda kafam karıştı aydınlatırsanız sevinirim.
    quote:

5,9x10 üzeri 24 kg. Dünyanın yarı çapını, evrensel çekim sabitini ve Dünya'nın çekim ivmesini bilirseniz hesaplanabiliyor.

bu düşünceye katılıyorum ve bu değerden bir gram oynamaz kütlenin korunumu var diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Törük

quote:

Orjinalden alıntı: Steinberger_2

Dünya nın kilosu ne kadar dır bilemem ama, eğer güneş ışığı kütle oluşumda etkili ise,(güneş ışığı olmadan bitkiler gelişemez,güdük kalır veya solar.)insan nüfusu arttıkça dünya nın kütlesi artar diye düşünüyorum.7 milyar insan dünyanın kütlesini pek etkiler mi?bilinmez.1 trilyon insan etkiler diye düşünüyorum.Varsayımımın doğruluğundan hareketle dünya nın kütlesi, insanoğlunun veya tüm canlıların toplam nüfusu ile ilgilidir ve değişkendir.

Saygılarımla,

Canlıların kütlesi arttıkça dünyanın ağırlığı artmaz... Bu kapalı bir sistemdir. Tükettikce artıyor kütlemiz. Yani ağacın büyümesi için minerallere ve suya ihtiyaç var vs.

Aslında eksiliyor. Çünkü dünyayı harcıyoruz. Tonlarca kömürü yakarak kül haline getiriyoruz. Petrolleri harcıyoruz falan.

Velhasılı Dünyanın kütlesi azalıyor.

dünyanın kütlesinin artması ile ilgili verdiğiniz cevaba katılıyorum.
    ama..
    madem dünya kapalı bir sistem(ki öyle olduğunu düşünüyorum) bir yanma olayı dünyadaki temel madde miktarını değiştirmez ki. sonuçta kömür ve ya petrol tuz buz olup uçmuyor. en nihayetinde atmosfere dağılıyor.

atmosferin kütlesini de dünyanın kütlesine dahil etmeliyiz (ya da etmelimiyiz?).
    hesaplayan arkadaşlar dünyanın yarıçapından söz etmişler. fakat atmosferi sanırım kimse dikkate almamış.

• Dünya kapalı bir sistem değil. En basitinden dünyay çarpan 1000 lerce göktaşı dünyanın kütlesinin ufakta olsa artmasına neden olur.
    Ama bildiğim kadarıyla dünyadan parça kopup uzy boşluğuna gitmemiştir.
  • 87.876.830.788.987.488 kilogramdir, inanmayan olcsun
  • 100 katrilyon tondan çok daha fazladır!!
  • Işığın kütlesi var mıdır ? yok mu dur?Kütle yi oluşturanlar bizim bildiklerimizden ibaretse?Neden bitkiler ışık olmadan gelişemez?

Dünya nın kapalı bir sistem olduğu iddiasında olanlar, ışığı nereye koymaktadır?Hacmi ve ağırlığı olmayan bir varlığı duyu organlarımızla algılayabilmemizin sebebi nedir?

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: --duhan--

yukarıda dünyanın kütlesinin azaldığını söyleyenler olmuş.
    o ne olacak o zaman?

quote:

5,9x10 üzeri 24 kg. Dünyanın yarı çapını, evrensel çekim sabitini ve Dünya'nın çekim ivmesini bilirseniz hesaplanabiliyor.

bu düşünceye katılıyorum ve bu değerden bir gram oynamaz kütlenin korunumu var diyorum.

Peki o zaman kışın 5 ton kömür aldık diyelim. Bu 5 ton kış sonu aşşağı yukarı 0,4 ton küle dönüşüyor. O zaman biz atmosfere 4,6 ton ismi bırakıyoruz. Hayır. O kütle ısı enerjisine dönüşüyor ama kütleden fire vererek. Isı enerjisi kütleden fire vermeden olmaz.

Dünyanın kütlesi azda olsa azalıyor... Yanan maddenin kütlesi azaldığı kesin. Bu azalan kütleye duman oluyor, o kütle dumanda gizli diyemessiniz.

• Dünya kütlesinin azalması ancak bahsi geçen gazların(veya atomların ) atmosferin dışına çıkması ile mümkündür.Eğer böyle bir durum mevcutsa, kütle de azalma olabilir diye düşünüyorum.

Güneş ışığı ise atmosfer de bir açık olmadan da dünya mıza girebilmektedir.Işık kütle oluşumunda etkilimi dir?Etkili değilse Timsahların aylarca bir şey yemeden sadece güneş ışığı ile hayatta kalabilmelerini neyle açıklarsınız?Enerji kütle içermez diyenlere,pozitif manada hareket e sebep nedir?onu açıklamalarını beklerim,görece soyut bir kavram somutlaşmamışmıdır?

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 29 Mart 2007; 1:56:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Törük

quote:

Orjinalden alıntı: --duhan--

yukarıda dünyanın kütlesinin azaldığını söyleyenler olmuş.
    o ne olacak o zaman?

quote:

Peki o zaman kışın 5 ton kömür aldık diyelim. Bu 5 ton kış sonu aşşağı yukarı 0,4 ton küle dönüşüyor. O zaman biz atmosfere 4,6 ton ismi bırakıyoruz. Hayır. O kütle ısı enerjisine dönüşüyor ama kütleden fire vererek. Isı enerjisi kütleden fire vermeden olmaz.

Dünyanın kütlesi azda olsa azalıyor... Yanan maddenin kütlesi azaldığı kesin. Bu azalan kütleye duman oluyor, o kütle dumanda gizli diyemessiniz.

Yanılıyorsun. Sadece geri kalan kül değil, atmosfere yayılan dumanın içindeki gazların kütlesini de hesaba katman gerek. Tam rakamı hatırlamıyorum ama, kimyasal yanma reaksiyonlarında kütle kaybı oransal olarak 10^(-15)'ler mertebesindedir. Nükleer fizyon reaksiyonlarında 10^(-9), füzyon reaksiyonlarında da 10^(-6) civarlarında olması lazım.

Bu kütle kayıpları da ölçülebilecek büyüklükler olmadığı için çoğunlukla ihmal edilir. "Peki nasıl ölçülüyor o zaman?" derseniz, E = m.C^2 formülünü bir kullanmayı deneyin. 4,6 ton kümürün enerjiye dönüştüğünde Dünya'daki yaşamı yok edebileceğini gözlerinizle görün

• kaç kg mi?

ton yazsaydın bari
  • Ben anlayamadım neye göre ölçüyoruz? Mesela insanların ağırlığını dünyanın yer çekim kuvvetine göre ölçüyoruz ki bu diğer gezegenlerde ya da dünyanın çeşitli yerlerinde çekirdeğe yakınlıktan dolayı değişiyor. Uzayda çekim var mı ki? Yoksa güneşe göre mi ölçüyoruz? Güneşin çekim kuvvetine göre mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrem -- 29 Mart 2007; 16:24:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrem

Ben anlayamadım neye göre ölçüyoruz? Mesela insanların ağırlığını dünyanın yer çekim kuvvetine göre ölçüyoruz ki bu diğer gezegenlerde ya da dünyanın çeşitli yerlerinde çekirdeğe yakınlıktan dolayı değişiyor. Uzayda çekim var mı ki? Yoksa güneşe göre mi ölçüyoruz? Güneşin çekim kuvvetine göre mi?

Dünya'nın kütlesidir bu. Ağırlık ile kütle farklı şeyler bilindiği gibi. Dünya'nın her hangi bir noktasındaki çekim ivmesini ölçebiliyoruz. Eğer bu nokta ile Dünya'nın kütle merkezi arasındaki uzaklığı da biliyorsak Newton'un kütleçekim kuvveti formülünden kütleyi hesaplayabiliriz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.