Şimdi Ara

Dünya gerçekten yuvarlak mı? ve Dönüyor mu? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
5.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Reis dünya küre (tam olarak küre değil, geoit) şeklinde ve kürenin içi eriyik halde. Bu eriyik maddeye magma diyoruz. Kure şekline ikna olmadığın kısımlar varsa açıklayayım. Trollere kulak asma sen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teleskop al

• Sizin olay ne ben çözemedim ? siz ikiniz kime katılıyorsunuz ? hangi fikri savunuyorsunuz ? artık geoit olduğuna inanıyorum. dönmesi konusunda şüphelerim var. ayrıca şu magma olayını anlamadım ? magva var mı ? varsa dünyayı ısıtmak onun görevi mi ? yoksa güneşin mi ?
    Savunulacak fikir ortada ustad. Bilim herşeyi açıklıyor. Sen trollere inanma. Eğer videolar resimler falan düzmece diyorsan fizik ve matematik öğrenmeye başla. Kendini yeteri kadar geliştirirsen bütün hesaplamaları kendin yapabilirsin. Dünyanın şekli kureye yakın olan geoittir. Dünya hem kendi etrafında hem de güneşin etrafında dönüyor. Magmanın dünyayı ısıtmak gibi bi gorevi yok. Dünya ve diğer gezegenler oluşurken yüksek sıcaklıklardaydilar. Kendini oluşturan büyük parçadan uzaklaşınca dışardan soğumaya başladılar ve merkezleri sıcak kaldı. Olay bundan ibaret. Dünyayı ısıtmak gunesin gorevi. Bunlarin aksini iddia edenler konuyu trolluyorlar.

Orijinalden alıntı: brktmr

Savunulacak fikir ortada ustad. Bilim herşeyi açıklıyor. Sen trollere inanma. Eğer videolar resimler falan düzmece diyorsan fizik ve matematik öğrenmeye başla. Kendini yeteri kadar geliştirirsen bütün hesaplamaları kendin yapabilirsin. Dünyanın şekli kureye yakın olan geoittir. Dünya hem kendi etrafında hem de güneşin etrafında dönüyor. Magmanın dünyayı ısıtmak gibi bi gorevi yok. Dünya ve diğer gezegenler oluşurken yüksek sıcaklıklardaydilar. Kendini oluşturan büyük parçadan uzaklaşınca dışardan soğumaya başladılar ve merkezleri sıcak kaldı. Olay bundan ibaret. Dünyayı ısıtmak gunesin gorevi. Bunlarin aksini iddia edenler konuyu trolluyorlar.

Bende doğru olan bilgilere inanıyordum zaten.. ama son haftalarda biraz şüphelendim. cevaplar aradım farklı, ilginç vs. olay bundan ibaret yani. merak ettim. konu açtım. sen başta olmak üzere pek çok arkadaş aydınlatıcı bilgiler verdi. Teşekkür ederim. ama ilginç ve mantıklı cevaplarda geldi konuya :))

• quote:

Orijinalden alıntı: KazuYA18

1-Kutup larda 6ay gündüz 6ay gece olmasi
    (Dünyanın yuvarlak olduğunun kaniti)
    2-Gece ve gündüzün oluşması(Yuvarlak ve
    Döndüğünü kanitlar)
    3-Türkiye'de gündüzken guney amerikada gece yaşanması(yuvarlak ve dondugunu)
    4-Dünyanın en sıcak yerinin Ekvator olması.Güneş ışınları dik olarak gelir.
    (Kutuplardan basık ve yuvarlak öld. Icin
    5-Ekvatordan kutuplara gidildikce sıcaklığın azalması.(Güneş ışınlarının dünya yuvarlak olduğu için yolu uzamasi
    6-Ekvatordan kutuplara gidildikce yer çekimin artması.(Dünyanın kutuplardan
    Basık olduğunun kaniti)
    7-En geniş uzunlugün Ekvator olmasi. (Yaklaşık 1000 yıl önce olculmustur ve yuvarlak olduğunun bir kaniti)
    8-Ekvator en geniş çaplı yer olduğu için güneş ışınları ilk buraya gelir ve gece günduz süre farkı yoktur. (Basık ve yuvarlak öld. Kaniti)
    9-Ekvatordan kutuplara gidildikce gece gündüz süre farkının artmasi(bu da dünyanın ekvatordan yani merkez çapında
    Yukarıya gidince daraldigini ve yuvarlak
    Olduğunu kanitlar)
    10-Gece yıldızların yer değiştirmesi
    (Dünyanın döndüğünü kanitlar)
    11-Amerika'dan Avrupa'ya veya orta Asya'ya giden bir uçağın haritada dümdüz
    Olarak değilde alaska çevresinden gitmesi.Bu kutuplar çevresinden gidilerek hem yol kisaltilir hemde yakıt tasarrufu yapılır. Buda Kutuplardan basık kaniti.
    12-Kutuplarda sadece Buzullarin olmasi.
    (Dünya yuvarlak öld için Kutuplar gunesten gelen ışınları en eğik derecede alır.)
    13-Kutuplarda grup ve tan süresinin yani güneşin Doğuş ve batisin en uzun sürede yaşanması olayı dünyanın yuvarlak öld. Bir diğer kaniti.
    14-Mevsimlerin oluşması dünyanın güneş etrafında döndüğün kesin kanıtıdır.
    15-Eger dünyada bir yer aydınlık diğer yer karanlıksa ve bu aydinlanma ve kararmalar yer degistiriyorsa işte bu yuvarlak ve döndüğünun net kaniti.
    Bunlar Dünyanın yuvarlak oldugunu ve dondugunu kanitlar.
    Ayrıca dünyanın kütlesi,Ekvator uzunluğu, Güneş ışınlarının geliş acısı,
    Güneşin dünyaya olan uzaklığı,
    Ekvatorun çapı bunlar yüzyıllar önce hesaplanmis olan şeyler.
    Kendinizi başka şeylere verin böyle kanıtlanmış olguların aksini ispat edemezsiniz.
    Ne demiş ünlü düşünür Cem yılmaz
    Plüton asırlardır samanyolu galaksisinde kahverengi takım elbiseli bi fen hocası diyoki sen bizden değilsin. La sg😄😄

Teşekkürler.

• Arkadaş bu ülkenin insanlarını anlamak çok zor. Adam şüphe duymuş ve konu açmış ama bizim bilim adamı kisvesi hemen purosunu yakıp iğnelemeye başlamış.

Yahu hanginiz bireysel deneyler yapıp bu sonuca vardınız? Elinize ne verdilerse onu alıp kabul etmediniz mi? Ben dünya düz falan demiyorum sadece bu fikri savunanların bilir kişi moduna geçip aksini düşünenleri yermesine anlam veremiyorum.

Konuya ''tayyip makarnayı fazla vermiş, beyin çalışmıyor bunların'' yazan bile olmuş. Arkadaş bu nasıl bir kafadır? Bu ve türevi mesajları ancak zihinsel gelişimini henüz tamamlamamış ergenler atar.

Bahsi geçen konu hakkında çalışmalar yürüten insanlar var, ergene sorsan hepsi makarnadan kafayı yemiş.

Çok güzel bir konu olmuş baştan sona okudum ve keyif aldım. Neden mi? Dünyanın geoit olduğunu düşünsem de aksi fikirleri okumak hoşuma gitti. Bu kimi neden rahatsız etsin? Ediyor işte, yazık gerçekten.

• Mesajınız beni mutlu etti... Mantıklı şeyleri yazmışsınız. her cümlene katılıyorum. ben tam olarak ifade edememiştim ama siz tam olarak yazmışsınız. Çok teşekkürler. Açık fikirli insanları görmek güzel.

Siz dünyanın içindeki her türlü sorunu çözdünüz zaten..

Bi bu kaldı.
  • Ne açık fikiri kardeşim.
    Şu konuda dünya düzdür diyen açıkca yarım akıllıdır.
    Yarım akıllıyıda, yarım akıllı denir.
    İnsanların sinirini zıplatmaya, dalga geçmeye hakları yok.
    Dünya düz falan değil,21. Yyda aptal aptal şeylerle uğraşmayın, örümcek ağı mı var beyninizde anlamadım ki

Gece gündüz nasıl oluşuyor diyen cahillere cevap olarak dünya tepsi gibi ortasından dönüyor iste. Ha bir de geminin neden ilk ucu görünüyor filan diye dünya da sonucta bir tepsi zamaninda birileri beyblade oynamış üstünde girinti cikintilar oluşmuş hepsi ondan dolayı. Aksini iddia edenleri direk blokluyorum. Ayrıca hocamız videoda çok güzel açıklamış

Bonus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LIKE A BOSS -- 12 Haziran 2016; 2:08:29 >

• Kimse size düzdür demiyor ki ? Harfi harfine şeklini nereden biliyorsunuz ? diye soruldu. ayıca, konuda farklı ilginç seviyeli fikirler var... Belki merak edip araştıranlar olacak. Vs. bu sebeble açık fikirli olmak gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.