Şimdi Ara

Dünya durunca yer çekimi azalmaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=A0p7WiCt2Qg
    National geographic'in hazırladığı böyle bir belgeselde yerçekiminden bahsedilmemiş.
    Dünyanın dönmesi merkezcil kuvvet sayesinde yerçekiminin artmasına sebep olmuyor mu?

• Bilgim yok ama fikrimce büyük bir etkisi vardır. Zaten Dünya durduktan sonra neyleyim yer çekimini..
  • Dünya dönerken biz de onunla beraber döndüğümüz için merkezkaç kuvvetine maruz kalıyoruz.
    Dünya durduğunda yerçekimi kuvveti aynı kalır. Dönüşle bir ilgisi yok.

Ancak merkez kaç kuvveti kalkacağı için yer çekimini daha kuvvetli hissederiz.
  • Yerçekimi yine aynı kalır. Çünkü bunun dönme ile bir ilgisi yok. Ama merkezkaç kuvveti ortadan kalktığı için bizim ağırlığımız artar.

Ayrıca benim teorilerim merkezkaç kuvveti olmadığında binalar yıkılabilir, dünya kendi içine çökebilir. Batı-doğu yönünde akan nehirler örneğin Amazon akış hızı artarak herşeyi silip süpürebilir.
  • dünyanın dönüşü durduğunda merkezkaç kuvvetinin azalmasından dolayı yer çekimi artıyorsa?
    ozaman tam ekvatorda 100 kg gelen ağırlık kutupların sıfır noktasında 200kg mı gelecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

dünyanın dönüşü durduğunda merkezkaç kuvvetinin azalmasından dolayı yer çekimi artıyorsa?
    ozaman tam ekvatorda 100 kg gelen ağırlık kutupların sıfır noktasında 200kg mı gelecek?

Yok, fark ediyor ama o kadar da değil...

http://www-spof.gsfc.nasa.gov/stargaze/Srotfram1.htm

Yurada yazdığına göre yerçekimi ivmesi yaklaşık 9,81 iken merkezkaç kuvveti ters yönde 0,03392 m/s2 civarı yapıyor ki bizim için ihmal edilecek bir değer.
    Yukarıdaki linkte tam da bu başlıktaki soru açıklanıyor. İlk mesajımı yazarken merkezkaç kuvvetinin daha güçlü olduğunu düşünmüştüm ama gördüm ki bu kuvvet pek te hissedebileceğimiz düzeyde değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 20 Eylül 2012; 20:12:05 >

• Yerçekiminin esas kaynağı nedir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • durarsa asıl o zaman gerçek yer çekimini hissederiz dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durduğunda merkezkaç kuvveti azalır dostum, kütleyle bağlantılı neticede, dünyayla aynı kuvvete maruz kalmıyoruz. Amao vakit kuvvet muvvet yalan olur o da ayrı mesele.
  • Şu anda 60 kilo isen 70 kilo gelirsin. Rakamı salliyorum tabi. Ama yer çekimi değişmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.