İki dev Firma AI ( YAPAY ZEKA ) ve yeni teknolojiler için önemli bir adım attılar. Hyundai Motor Grubu (HMG), mobilitenin geleceğini yönlendirecek yepyeni bir ortaklık girişimine imzasını atıyor. Gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırmak amacıyla NVIDIA ile stratejik bir ortaklık kuran Hyundai, yapay zeka (AI) alanında ciddi adımlar atmayı hedefliyor. Yazılım ve donanım alanında dünya devlerinden biri olan NVIDIA, bu ortaklıkla beraber Hyundai’ye akıllı mobilite çözümlerinde destek olacak. Gelişmiş yazılımlı araçlar ve robotik gibi temel mobilite ürünleri, her iki marka tarafından geliştirilerek özellikle mobilite alanında stratejik bir ilerleme kaydedilecek. Hyundai ayrıca, fabrikalarını simüle etmek için fiziksel AI ve dijital uygulamaları geliştirmek amacıyla NVIDIA Omniverse platformunu kullanacak. Bu sayede üretim verimliliğini ve kalitesini iyileştirecek olan Hyundai ayrıca maliyetleri düşürmeye de ağırlık verecek. NVIDIA ile Akıllı Mobilitenin Geleceği Hyundai ve NVIDIA, yapay zeka tabanlı mobilite teknolojilerini geliştirmek için kapsamlı bir iş birliği yapacak. Bu ortaklığın ana hedefleri arasında: Gelişmiş yazılımlı araçlar: Daha akıllı ve güvenli sürüş sistemlerine sahip yeni nesil araçlar. Robotik sistemler: Hyundai’nin robot teknolojilerinde liderliğini pekiştirmek. Sanayi 4.0 entegrasyonu: Hyundai fabrikalarında yapay zeka destekli dijital simülasyon ve üretim verimliliği artırma çalışmaları yer alıyor. Hyundai, NVIDIA’nın Omniverse platformunu kullanarak üretim süreçlerini dijital ortamda simüle edecek. Bu, hem üretim verimliliğini hem de kaliteyi artırırken, maliyetlerin azaltılmasına da katkı sağlayacak. Omniverse ve Isaac Platformları Hyundai’nin bu ortaklıktaki önemli adımlarından biri, NVIDIA Omniverse platformunu kullanarak dijital fabrikalar geliştirmek. Bu teknoloji sayesinde Hyundai: - Üretim süreçlerini dijital olarak planlayacak ve optimize edecek. - Fabrika ekipmanlarının dijital kopyalarını oluşturacak ve simülasyonlarla performans analizi yapacak. - Üretim hatalarını ve duraklamaları minimuma indirecek. Bunun yanı sıra, Hyundai NVIDIA Isaac platformunu kullanarak otonom robotlar geliştirecek. Isaac platformu: - AI destekli robotik sistemlerin tasarımı ve simülasyonunda kullanılacak. - Fabrika otomasyonunu ve lojistik verimliliğini artırmak için robotik çözümler sağlayacak. Otonom Sürüş ve Güvenli Teknolojiler Hyundai ve NVIDIA, güvenli ve güvenilir otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için birlikte çalışacak. Bu bağlamda: - Sanal simülasyon ortamları oluşturularak otonom araçların geliştirilmesi hızlandırılacak. - Araç içi sistemler ve sensörler, yapay zeka algoritmalarıyla daha akıllı hale getirilecek. - Sürücü ve yolcu güvenliğini ön planda tutan ileri sürüş destek sistemleri (ADAS) geliştirilecek. Bu ortaklık, daha güvenli, daha akıllı ve daha verimli otonom araçların hazırlanmasına olanak sağlayacak. Geleceğin Mobilitesine Doğru Hyundai Hyundai Motor Grubu ve NVIDIA’nın bu iş birliği, mobilite sektöründe yeni standartlar belirleyecek. Gelişmiş yapay zeka sistemleri, otonom sürüş teknolojileri ve dijital fabrikalar, hem kullanıcılar hem de endüstri için daha güvenli, daha verimli ve çevre dostu bir mobilite geleceği sunacak. Hyundai, geleceğin mobilitesine yön verecek bu inovatif adımı ile sadece otomotiv endüstrisinde değil, teknoloji alanında da lider olmayı hedefliyor ve diğer üretim vede tasarımlarını yaptığı akılı ev konseptleri ve farklı alanlarda üretimi yapılan tüm Hyundai üretimlerinde de gelişmiş teknolojileri kullanmayı hedefliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 20 Ocak 2025; 22:34:0 > |
Bildirim