Şimdi Ara

dün trafikte yaşadığımız ufak kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün gece hyundai getz 1.3 gls ile bostancı sahil yolunda ilerliyorduk , trafik ışıklardan dolayı bir ara yoğunlaştı işte ve o ara birçok araba etrafımızdayken 50km gibi bir hızla ilerliyorduk , yanımızdan scooter tarzı bir motorsiklet geçti ama biraz daha hızlıydı bizden , tam geçerken pat diye bi ses geldi bizim araçtan , sonra bizim çaprazımızdaki araca sürtüp motoru düzelttiler hız kesmeden ve kaçmaya devam ettiler , bizim aynaya çarptılar ama bir şey olmadı , durup özür bile dilemeden kaçtılar , kornaya bastığımızda da ne var lan gibisinden bişeyler bağırdılar arkaya doğru

arabaların arasından gitmeseler yetişirdik haddini de bildirirdik bu zibidilere ama kaçtılar maalesef, motorun hasarı 10TL olsa elektrikli ayna en az 100TL olacak , hadi o bişey değil çarpıp önümüze düşseler ikisini de ezecektik ve belki de biz suçlu olacaktık

hiçmi düşünmüyor bunlar bu kadar aptal olmak zorundalar mı yani bi can bu kadar kolay mı tehlikeye atılıyor

motor kullanan arkadaşlar varsa araçların arasından geçerken çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum

• eskiden insanlar bir araca çarptıklarında ve gitmek zorunda olduklarında arkasında "aracınıza yanlışlıkla çarptım özür dilerim. bu kartvizzitteki telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. hasarınızı karşılamak isterim" gibi bir not yazan kartvizitini silecek altına bırakırdı.

bu olayı bizzat tam iki kere yaşadım. bir not ve aracınıza çarptım özür dilerim ve telefon numarası. bunlar saygıdeğer insanlar. insani değerlerini kaybetmemiş olanlar. diğerleri ise metropollerin makyavelist çocukları. kaçacak. 5 lira kurtarsa kardır onun için. o eleman o 5 lira için yaşar. diğeri ise şerefi için yaşar.

işte çarpıp kaçan ile kaçmayan arasındaki fark. kul hakkına bakan ve bakmayan kadar bir fark.

geçmiş olsun. bu zihin yapısı uzun süre baskın olarak varlığını sürdüremez. eninde sonunda yerini yüksek ahlaki değerlere bırakmak zorunda kalacak emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 10 Temmuz 2011; 17:07:01 >

• Ulen böyle tipleri takip edeceksin bir yerde sıkıştırıp gel lan ne var göstereyim diyeceksin.
  • Bela yüzüyor trafikte bu durumlarda insan zor tutuyor kendini GEÇMİŞ OLSUN
  • Birkaç sene önce kayınpederim karavan ile kağıthane tarafındaki viyadüklerden giderken, bir araba yanlarından hızla geçmiş, hemen arkasından başka bir araba geçerken güm diye bir ses duymuşlar ve arabaları hafifçe silkelemiş.

Kayınpederim, galiba karavana vurdular diye düşünüp ilerde durmuş.

Bu yarışan iki zibididen birtanesi, karavanın sol taafına vurup kaportasında büyükçe bir yırtık oluşturmuş.

Ben gördüğümde inanmadım.

Serseri mayın dolu trafik malesef.
  • 1 ay kadar önce kırmızı ışıkta arkadan motor çarptı. Bir hışımla indim arabadan, bağırıyorum adama. Abi motor stop etti, bir anda öne atıldı dedi. Baktım hafif çizikler dışında bir hasar yok bas git dedim. B.k var sanki o kadar yakında duruyor, biraz mesafe bıraksa ölecek it.

Bu elektrikli bisikletler ise ayrı bir mevzu. Herhangi bir yasal zorunluluk olmadığı için 13-14 yaşlarındaki çocukların altında, trafikte sol şeritten ilerliyorlar. Aynı şekilde aynama çarptı bir tanesi, hasar oluşmadı mimikleriyle özür dilediğini belirtip devam etti.
  • Geçmiş olsun. Böylelerinden çok var trafikte, özür dilemekten filan anlamazlar.

@dekorasyonankara arkadaş güzel açıklamış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Bu elektrikli bisikletler ise ayrı bir mevzu. Herhangi bir yasal zorunluluk olmadığı için 13-14 yaşlarındaki çocukların altında, trafikte sol şeritten ilerliyorlar. Aynı şekilde aynama çarptı bir tanesi, hasar oluşmadı mimikleriyle özür dilediğini belirtip devam etti.

Buna sonuna kadar katılıyorum. Acil bir çözüm bulmalılar.

Bisikletten hızlı bir araç, motosikletten farkı yok. Normalde motosiklet kullanmak için hangi yasal zorunlulukları yerine getirmek gerekiyorsa bu araçlar için de aynı şartları karşılamak gerekli bence.
  • Çok vız vızlanıyorlar işte otomobil sahipleri bizi hiç ciddiye almıyor trafikte vs diye...Eskiden ben bir yaya yada bir araç sahibi gibi saygı gösterirdim bunlara..

Ama baktım ne kadar motor süren sürücü varsa yanımdan geçen %90'ı tam bir serseri...Hele hele sipariş götürenlerle kuryeciler..Birisi kırmızıda kavşaktan geçti ön plakalığıma vurdu ben fren yapmasam yerlerde sürünürdü heralde yahu bir dur bir özür dile yada nebilim bişi oldu mu sor değil mi?

Bir diğer seferinde de sağımdan sağ aynama çarpıp geçti birisi, 3 metre gitmeden sinyal vermeden sola doğru dönüp önüme kırarak yine tampona çarptı,çarpar çarpmaz da son sürat gazladı gitti şerefsiz..

Bunun dışında yaptıkları çakıllıklar yüzünden kavga ettiklerimi saysam yaz yaz bitmez.10 liralık mazot alıyorlar ikide dımtıs müzik çala çala sabahtan akşama kadar boş boş geziniyorlar..

O gün bu gündür nerede ne zaman bir motorcu görsem yol falan vermiyorum,hiçte ciddiye aldığım bir grup değiller bisiklete binen çocuklar kadar değerleri yok bende,arkamdan geliyorsa önüne kırıyorum dururken yanımdan geçmeye kalkarsa geçeceği yeri inadına kapatıyorum yol vermiyorum çünkü ne yapacakları belli olmuyor sağdan soldan yardıra yardıra gidenlerede hiç aldırmayıp diplerine girince kornaya basıyorum bu durumda yanımda olmak istemiyorlar kusura bakmayın ama öyle ete öyle köfte kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

eskiden insanlar bir araca çarptıklarında ve gitmek zorunda olduklarında arkasında "aracınıza yanlışlıkla çarptım özür dilerim. bu kartvizzitteki telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. hasarınızı karşılamak isterim" gibi bir not yazan kartvizitini silecek altına bırakırdı.

Eskiden kasko olmadığı için olabilir mi?
    Açıkçası park halinde ki bir araca çarpsam durupta 2 saat sahibini arayacak değilim. Nasılsa kaskodan yaptırır der giderim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

eskiden insanlar bir araca çarptıklarında ve gitmek zorunda olduklarında arkasında "aracınıza yanlışlıkla çarptım özür dilerim. bu kartvizzitteki telefon numarasından bana ulaşabilirsiniz. hasarınızı karşılamak isterim" gibi bir not yazan kartvizitini silecek altına bırakırdı.

Açıkçası park halinde ki bir araca çarpsam durupta 2 saat sahibini arayacak değilim. Nasılsa kaskodan yaptırır der giderim.

bu ne ya birakir giderm.gel carp bide kaskosu vardir diye git.ya yoksa.varsa da ugrasmak zorun da mi adam senin yaptign seyle.
    Zihniyete bak (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gecen bende sola sinyal verdim göbekten dönücem ışıkta kırmızı yanıyor, en sol seritteyim aynaya bakmaya gerek duymadım, tam sarı yandı 1 insanın gecebileceği aralıktan motor vınnn diye bir geçti, korktum yemin ederim 1sn farkla kurtardım diyebilirim yoksa almıstım altıma, o sırada aynaya hafifte dokundurdu. arkamda vs motor gördüğümde daha dikkatli kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

quote:

bu ne ya birakir giderm.gel carp bide kaskosu vardir diye git.ya yoksa.varsa da ugrasmak zorun da mi adam senin yaptign seyle.
    Zihniyete bak (!)

Neden acaba muhalefet olmayı tercih ediyorsunuz?
    @HoLY.oNE Arkadaşın da dediği gibi ya yoksa.
    @dekorasyonankara güzel bir davranış biçiminden bahsediyor; siz başka yöne çekip gereksiz görüyorsunuz.
    Hoş alıştık sizin bu manasız polemiklik mesajlarınıza..
    Bir forumdaşın HB'dan aldığı buzdolabını aras kargo görevlisinin 4. kata çıkartmaması olayında da; "kargocunun böyle bir zorunluluğu yok, onlarca müşterileri beklerken sizin asansörü bile olmayan binanızın 4. katına çıkarıp 1 saatlerini kaybedemezler" şeklinde abuk sabuk yorumunuzu unutmak mümkünmü?
    Malesef yine size

• quote:

quote:

Gecen gün Balçova koctasin otoparkında bir bmc kamyonet geri geri gelip lineanin motor kaputunu güzelde ezdi. Neredeyse kaputunu yırttı.

Ben de aracımı parketmis, merdivenlere doğru yürüyordum.
    Adam kamyonetten indi, araca bakti, etrafina bakti ve tekrar binip gitmeye kalktı.

Ben de adamın yanına geldim. Diyalog söyle gelişti.

- usta çarptın, şimdi de gidiyor musun
    - baktım birsey yok
    - tekrar bak istersen
    İndi baktı.
    - ne yapalım, tutanak mı tutalım dedi.
    - önce aracın sahibini bulalım dedim.
    - senin değil mı
    - hayır
    - o zaman git isine yaa, sana ne
    - bana ne si var mı, çarpıp kaçacaktın. Yazık değil mı adama
    - git isine yaa belanı mı ariyorsun?

Ve üstüme yürüdü.
    Ben de plakasını aldım. Güvenlik görevlisine verdim. Biraz sonra carpilan aracın plakasını anons ettiler.
    Güvenlik içeride ben buldu, carpilan aracı benimle görüşmek istiyormuş.
    Gittim. Plakayı tekrar teyit ettik. Çok teşekkür etti.
    Merak etmeyin, ben onun hakkından gelirim dedi.
    İcim rahat bir sekilde alışverişimi bitirmiş sekilde evime gittim.

Kazadir. Olabilir.
    Çarptınız, bari adamı biraz bekleyin.
    Kaskosu var ama siz kaçıp gittiğiniz için gelecek seneki indirimi düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

quote:

Zihniyete bak (!)

Neden acaba muhalefet olmayı tercih ediyorsunuz?
    @HoLY.oNE Arkadaşın da dediği gibi ya yoksa.
    @dekorasyonankara güzel bir davranış biçiminden bahsediyor; siz başka yöne çekip gereksiz görüyorsunuz.
    Hoş alıştık sizin bu manasız polemiklik mesajlarınıza..
    Bir forumdaşın HB'dan aldığı buzdolabını aras kargo görevlisinin 4. kata çıkartmaması olayında da; "kargocunun böyle bir zorunluluğu yok, onlarca müşterileri beklerken sizin asansörü bile olmayan binanızın 4. katına çıkarıp 1 saatlerini kaybedemezler" şeklinde abuk sabuk yorumunuzu unutmak mümkünmü?
    Malesef yine size

yaya olsan kaldırıma çıkıpüstüne sürerler arabada olsan çarpıp kaçarlar %90'ı tam bir serseri hiçbirini ciddiye almıyorum

• quote:

quote:

Diyelim ki şimdi de kaskom yok.Bunu nereden bilebilirsin?
    Kaskom var,vurup kaçacaksın,ben kaskomdan ödeyeceğim,hasarsızlık indiriminden yararlanamayacağım,sonra da sana helali hoş olsun diyeceğim öyle mi ?

• geçmiş olsun.
    bugünde sıkışık, yolları bozuk olan bir yolda , dur kalk yaparak ilerliyoruz.
    bir ara yolda açılma oldu önümüzde de 2011 model vw caddy vardı, birden önümüze scooter tarzı motor geçti ve öndeki caddy de ani fren yapınca motor yepyeni ticari caddy'nin tamponuna çarptı ve çizildi.
    scooter hemen kaçtı, caddy'nin sahibi inip'te bakmadı bile...
    scooterler artık potansiyel tehlike.
    çoğunun ehliyeti bile olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

quote:

Benim de kaskom yok, nolcak şimdi?

"Kul hakkını çalar giderim" diyorsun açık açık.. İnsan utanır be!

Ayrıca 2 saat sahibini aramak zorunda değilsin.. 20 saniyede telefon numaranı yazıp bırakabilirsin ama işine gelmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

quote:

Benim de kaskom yok, nolcak şimdi?

"Kul hakkını çalar giderim" diyorsun açık açık.. İnsan utanır be!

Ayrıca 2 saat sahibini aramak zorunda değilsin.. 20 saniyede telefon numaranı yazıp bırakabilirsin ama işine gelmez..

Kapak olacak tarzda cevap olmuş elinize sağlık.
    Çarptığınız şahıs hem hasarsızlık indiriminden faydalanamayacak, hem de aracını satarken kazalı araç diye değeri düşecek. Tabi sizin gibi bir karaktere sahipse allem eder, kallem eder kazalı aracı orjinal diye yutturabilir o ayrı mesele.
    Hem suçluyum, hem güçlüyüm diyenleri gördükte; hem suçluyum hem yüzsüzüm diyeni de burda gördük.
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbtuncel_1 -- 11 Temmuz 2011; 9:26:06 >

• quote:

quote:

Adresinizi ve plakanizi verin arabam ile gelip arabanizin 4 bir yanina ozenle vuracagim. Nasil olsa kaskonuz var degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.