Arkadaşlar dün ntv'de beyazıt öztürk ve kadir çöpdemirin sunduğu biri bana anlatsın adlı programı izledim ve bir müzük eleştirmeni vardı adını tam olarak hatırlamıyorum.Demet akalını acaip bozdu.Kasetinde hep aynı ritim aynı sözler var bütümn şarkılarda dedi.Ben sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.Ama sadece demet akalınla ilgili değil genel anlamda müziğimizde bir yozlaşma var mı yoksa arz talep meselesi olarak mı görüosunuz.Halk ne isterse onlarda onu yapıyo mu diosunuz.Bunlarla ilgili fikirleriniz nedir?
artık çoğu albüm dımtıs çıstak a dayandı arkada hep aynı ritim önde aynı laflar . tarzı anlayabiliosun artık rahatlıkla kimin bestesi kimin sözleri.
quote:
Orjinalden alıntı: burrrak1
Arkadaşlar dün ntv'de beyazıt öztürk ve kadir çöpdemirin sunduğu biri bana anlatsın adlı programı izledim ve bir müzük eleştirmeni vardı adını tam olarak hatırlamıyorum.Demet akalını acaip bozdu.Kasetinde hep aynı ritim aynı sözler var bütümn şarkılarda dedi.Ben sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.Ama sadece demet akalınla ilgili değil genel anlamda müziğimizde bir yozlaşma var mı yoksa arz talep meselesi olarak mı görüosunuz.Halk ne isterse onlarda onu yapıyo mu diosunuz.Bunlarla ilgili fikirleriniz nedir?
"müzik" olacak o!
quote:
Orijinalden alıntı: RaYNoX
artık çoğu albüm dımtıs çıstak a dayandı arkada hep aynı ritim önde aynı laflar . tarzı anlayabiliosun artık rahatlıkla kimin bestesi kimin sözleri.
sadece demet akalın için söylenemez serdar ortaç içinde aynısı geçerli , mustafa sandal içinde.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: RaYNoX
bkz. ''rap''
quote:
Bir albümün içinden topu topu 2 bilemediniz 3 şarkıyı gerçekten severek dinliyorsanız ve onların da ömrü birkaç ay sürüyorsa bir sorun var demektir zaten.
Örneğin ben 15 yıl kadar önce satın aldığım albümün içinden 1 ya da 2 şarkıyı pek beğenmezdim. O şarkılar gelince geçerdim. Şimdi olay tersine döndü. Herhangi bir albüm aldığımda en fazla 4 şarkı hoşuma gidiyor ve sadece bunları mp3'e çevirip mp3 player'ıma atıyorum. Geri kalan 6 - 8 şarkıyı bir daha dinlemiyorum bile.
Bence sorun çok büyük.
quote:
Orijinalden alıntı: krushmut
quote:
Orjinalden alıntı: RaYNoX
bkz. ''rap''
Alıntıları Göster
hadi gene rap bir yere kadar sözleri çoğu kez birşeyler anlatmaya çalışıyo. diğerlerine ne demeli al böceğimi ver güllerimi. yabancılarda da durum farklı değil. vallahi köşe yazarları pazar günleri fln yazar ya nerede ahh o eski şarkılar diye. onları indirip dinliyorum. çok daha güzellermiş
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
Bir albümün içinden topu topu 2 bilemediniz 3 şarkıyı gerçekten severek dinliyorsanız ve onların da ömrü birkaç ay sürüyorsa bir sorun var demektir zaten.
Örneğin ben 15 yıl kadar önce satın aldığım albümün içinden 1 ya da 2 şarkıyı pek beğenmezdim. O şarkılar gelince geçerdim. Şimdi olay tersine döndü. Herhangi bir albüm aldığımda en fazla 4 şarkı hoşuma gidiyor ve sadece bunları mp3'e çevirip mp3 player'ıma atıyorum. Geri kalan 6 - 8 şarkıyı bir daha dinlemiyorum bile.
Bence sorun çok büyük.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
Bence sorun çok büyük.
o zaman sana kıraç tavsiye ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastos Ozius
sadece demet akalın için söylenemez serdar ortaç içinde aynısı geçerli , mustafa sandal içinde.
Alıntıları Göster
Türk Müziği Out
Yabancı Müzik İN
quote:
Orijinalden alıntı: C.Jack
Türk Müziği Out
Yabancı Müzik İN
Alıntıları Göster
Yabancı müzik daha çok yozlaşma içinde bence...Mtv'de ucuz müzikten başka bir şey yok...Cıstak cıstak piyasa şarkılar,sabun köükleri,artık midemi bulandırmaya başlayan açık saçık klipli zenci rapperlar...Müzikte bence tüm dünyada hızlı tüketime dayalı bir yozlaşma var...Ve ne yazık ki ülkemizde de bu böyle...
quote:
Orijinalden alıntı: C.Jack
Türk Müziği Out
Yabancı Müzik İN
Alıntıları Göster
her sene yaza denk getirilen şarkılar ve şarkıcı bozuntular işte kapağı bir bara atmanın derdine düşüyorlar sonuçta müzik yok.. sadece para kazanayım hemen ünlü olayım derdindeler o yüzden zaten zamanla eleniyorlar yenilerine bırakıylar yerlerini yeniler de yenilerine sürüp gidiyor işte kısır döngü düzelirmi bilemem.. sonuç ufak bir kesim dinliyor yoksa albümleri sattığı felan yok.. zaten ben hiç dinlemiyorum benim dinlediklerim..
Yabancı müzik daha çok yozlaşma içinde bence...Mtv'de ucuz müzikten başka bir şey yok...Cıstak cıstak piyasa şarkılar,sabun köükleri,artık midemi bulandırmaya başlayan açık saçık klipli zenci rapperlar...Müzikte bence tüm dünyada hızlı tüketime dayalı bir yozlaşma var...Ve ne yazık ki ülkemizde de bu böyle...
Alıntıları Göster
trance , TSM , mozart falan bide işte
bunları dinlemekten aşırı zevk aliom ve hiç bi zaman eskimiyorlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: arhavili_08
Alıntıları Göster
"Kıracak mısın belimi?" diye bir şarkı vardı. Ben Türk Müziğinin nerelere geldiğine güzel bir örnek.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
"Kıracak mısın belimi?" diye bir şarkı vardı. Ben Türk Müziğinin nerelere geldiğine güzel bir örnek.
Alıntıları Göster
Bence suç o şarkıları yapanlarda değil onları dinleyenlerde belli bir kesim ilgi gösteriyorki bu şarkılar yapılıyor.İlgi olmasa belli bi amacı olan sanatsal değeri olan eserlere ilgi olsa onlar icra edilir.Çünkü ticarette ilgi görülmeyen birşey ikincisinde yapılmaz.O yüzden bu şarkılara ilgi göstermesek yapılmazlar emin olun.Biraz da suç bizde sanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: burrrak1
Bence suç o şarkıları yapanlarda değil onları dinleyenlerde belli bir kesim ilgi gösteriyorki bu şarkılar yapılıyor.İlgi olmasa belli bi amacı olan sanatsal değeri olan eserlere ilgi olsa onlar icra edilir.Çünkü ticarette ilgi görülmeyen birşey ikincisinde yapılmaz.O yüzden bu şarkılara ilgi göstermesek yapılmazlar emin olun.Biraz da suç bizde sanıyorum.
Alıntıları Göster
quote:
KESİNLİKLE KATILIYORUM
quote:
Orijinalden alıntı: pinkcrow7
quote:
KESİNLİKLE KATILIYORUM
Alıntıları Göster
walla adama helal olsun iiş bozdu demet akalını
quote:
Orijinalden alıntı: eki07
walla adama helal olsun iiş bozdu demet akalını
Alıntıları Göster
güncel müzik istiyoruz bu insanları dinleyenlerde hiçmi kulak zevki yok serdar ortaç dinleyen insanlarla tartışmaktan bıktım
quote:
Orijinalden alıntı: ironimperor
güncel müzik istiyoruz bu insanları dinleyenlerde hiçmi kulak zevki yok serdar ortaç dinleyen insanlarla tartışmaktan bıktım
Alıntıları Göster
Okan bayülgenin dediği gibi
M/C VE VE DİĞER BİLGİSARAYDAN YARATILAN SESLERDEN NEFRET EDİYORUM
DOĞAL İNSAN SESİ VARKEN ONLARA GÜVENMEK DOĞAL İNSAN SESİ GİBİSİ Mİ VAR
HER ZAMAN DOĞALLIK HER ZAMAN SADELİK HER ZAMAN ÖZGÜNLÜK
quote:
Orijinalden alıntı: bassguitarx
Okan bayülgenin dediği gibi
M/C VE VE DİĞER BİLGİSARAYDAN YARATILAN SESLERDEN NEFRET EDİYORUM
DOĞAL İNSAN SESİ VARKEN ONLARA GÜVENMEK DOĞAL İNSAN SESİ GİBİSİ Mİ VAR
HER ZAMAN DOĞALLIK HER ZAMAN SADELİK HER ZAMAN ÖZGÜNLÜK
Alıntıları Göster
Eskiden pek Türk Sanat Müziği ve Halk müziği dinlemezdim.Günümüzdeki bu yozlaşmanın en büyük avantajı bana kendi özümüzü dinlemeye teşvik etti.O yüzden şimdiki sanatçılara(!)çok teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: hucumkedi
Eskiden pek Türk Sanat Müziği ve Halk müziği dinlemezdim.Günümüzdeki bu yozlaşmanın en büyük avantajı bana kendi özümüzü dinlemeye teşvik etti.O yüzden şimdiki sanatçılara(!)çok teşekkür ederim
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: hucumkedi
serdar ortaç,m.sandal ve diğer sanatçı(!)kesime sonsuz sevgiler.siz olmasanız belkide şu an ne dinliyor olacaktık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme