Şimdi Ara

Dün ilk defa yolda kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun da ben bazı yorumlara takıldım. Vida kırılmış. Neredeyse sahibi arabadan soğumuş. Başka biri ucuz etin yahnisi demiş. Yahu neredeyse 10 senedir büyük bir arıza vermeden taşımış araba. Bırakın, ara sıra olsun. Hiç olmasın ama, daha büyük bir felakete gitmeden daha önce küçüğü olsun.

Tekrar geçmiş olsun.

Orijinalden alıntı: topaz42

Geçmiş olsun da ben bazı yorumlara takıldım. Vida kırılmış. Neredeyse sahibi arabadan soğumuş. Başka biri ucuz etin yahnisi demiş. Yahu neredeyse 10 senedir büyük bir arıza vermeden taşımış araba. Bırakın, ara sıra olsun. Hiç olmasın ama, daha büyük bir felakete gitmeden daha önce küçüğü olsun.

Tekrar geçmiş olsun.

+10000 Kesinlikle katılıyorum sonuçta 2002 model araçtan bahsediyoruz yıl 2012 oldu

Geçmiş olsun da ben bazı yorumlara takıldım. Vida kırılmış. Neredeyse sahibi arabadan soğumuş. Başka biri ucuz etin yahnisi demiş. Yahu neredeyse 10 senedir büyük bir arıza vermeden taşımış araba. Bırakın, ara sıra olsun. Hiç olmasın ama, daha büyük bir felakete gitmeden daha önce küçüğü olsun.

Tekrar geçmiş olsun.

Haklısın hocam, dediğin doğru. Araçtan soğumadım tabi ki ama vidanın kırılması bana bu kadar da kalitesiz malzeme nasıl yapılabilir dedirtti. Yoksa dediğin gibi yıllarca bir kere bile yarı yolda bırakmadı. Ara sıra arıza yapsın, marş basmasın ama yolda giderken bunu yapınca da düşündürüyor insanı. 1-2 dakika çevre yoluna çıkacaktım dedim, onu bırakın direksiyon başında nasıl olduysa sabah sabah çok soğuk kanlı davrandım, başkası aynısını yapamayabilirdi. Olmuş bitmiş artık konuşmaya gerek yok diyenelrden olmadığım için açtım zaten konuyu.

İyi dilekleriniz için de hepinize teşekkürler arkadaşlar, Allah kimseye kaza bela göstermesin.

• çok geçmiş olsun, ben de bu yaz çeşme otobanında urlaya 2km kala benzinim bittiği için yolda kaldım, 132 sabit giderken :) neyseki bir sorun yaşamadan durdum, frenler tutuyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zouzuni

Allah korumus cok gecmis olsun ozellikke o kasanin boyle bi sorun cikartmasi beni sasirtti

kırık civata fotosundan anladığım kadarıyla civata fazla sıkmaktan kırılmış, muhtemelen daha önceki triger bakımında civata fazla sıkılmış, normalde bu tarz parçalar "tork anahtarı" ile sıkılır ama sanayide tork anahtarı her ustada yoktur el yordamıyla sıkar civatayı, yani arabanın kendisiyle ilgili bir problem değil bence bu
  • geçmiş olsun bende 1 3 5 senelik araçlar kullandım bırak yolda bırakmayı en ufak bir sorun çıkartmadı sıfır olarak almıştık ama bir iki defa eski hor kullanılmış araç kullandım bir yerden masraf çıkartmaya başlayınca arkası kesilmiyor

geçen bir taksici anlattı galeriden araç almış 2.el 5 6 ay sonra aksları bozulmuş yaptırmış sonra başka bir tarafları masraf çıkartmış bir yerini yaptırıyorum başka yeri bozuluyor du sonra gitmiş yine aldığı galeriye satmış ondan sonrada 2.el araç almamış
  • Geçmiş olsun umarım subaplarına birşey olmamıştır. Benzer bir olayda bi kaç ay önce benim başıma geldi. çiğliden çevre yoluna çıkarken tam yoncada motor gaz yemedi ve anında stop etti ve sağa kendimi zor attım kaskoyu aradım hemen çekici geldi özel servise çektik triger gergi rulmanı dağılmış ve triger sıyırmıştı hızım düşüktü ve motor çok düşük devirde olmasına rağmen subapları kurtaramadık 1500 liraya yeni motor yapıldı. Umarım sana fazla masraf çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 2 Şubat 2012; 17:44:01 >

Orijinalden alıntı: erain

Geçmiş olsun umarım subaplarına birşey olmamıştır. Benzer bir olayda bi kaç ay önce benim başıma geldi. çiğliden çevre yoluna çıkarken tam yoncada motor gaz yemedi ve anında stop etti ve sağa kendimi zor attım kaskoyu aradım hemen çekici geldi özel servise çektik triger gergi rulmanı dağılmış ve triger sıyırmıştı hızım düşüktü ve motor çok düşük devirde olmasına rağmen subapları kurtaramadık 1500 liraya yeni motor yapıldı. Araç 2003 fiesta. Umarım sana fazla masraf çıkarmaz.

Hocam sana da geçmiş olsun, kötü oldum şuan umarım öyle bir durum yoktur. O kadar masraf hiç hoş olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Geçmiş olsun umarım subaplarına birşey olmamıştır. Benzer bir olayda bi kaç ay önce benim başıma geldi. çiğliden çevre yoluna çıkarken tam yoncada motor gaz yemedi ve anında stop etti ve sağa kendimi zor attım kaskoyu aradım hemen çekici geldi özel servise çektik triger gergi rulmanı dağılmış ve triger sıyırmıştı hızım düşüktü ve motor çok düşük devirde olmasına rağmen subapları kurtaramadık 1500 liraya yeni motor yapıldı. Umarım sana fazla masraf çıkarmaz.

Hocam sana da geçmiş olsun, kötü oldum şuan umarım öyle bir durum yoktur. O kadar masraf hiç hoş olmaz.

Saolasın nedir durum açıldı mı motor var mı bir gelişme?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 2 Şubat 2012; 17:44:16 >

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun umarım subaplarına birşey olmamıştır. Benzer bir olayda bi kaç ay önce benim başıma geldi. çiğliden çevre yoluna çıkarken tam yoncada motor gaz yemedi ve anında stop etti ve sağa kendimi zor attım kaskoyu aradım hemen çekici geldi özel servise çektik triger gergi rulmanı dağılmış ve triger sıyırmıştı hızım düşüktü ve motor çok düşük devirde olmasına rağmen subapları kurtaramadık 1500 liraya yeni motor yapıldı. Araç 2003 fiesta. Umarım sana fazla masraf çıkarmaz.

Saolasın nedir durum açıldı mı motor var mı bir gelişme?

Hocam tornacının birisi, vidanın kırılan parçası motorun içinden çıkmaz demiş. Bizim usta saolsun aşka tornacı bulmuş ve parçayı çıkarmışlar. Sübaplarda bir sorun varsa da ben hallederim demiş. Sanıyorum büyük bir masraf çıkmayacak.

• Sübaplar iptal olmuş, usta toplamda 750 liraya mal etmiş her şeyi saolsun. Ancak ben beğenmedim arabanın çalışışını, çekişi garipleşmiş ve rölantideyken arada 1100-1200 devirde duruyor bazen, resmen ses çıkıyor motordan.
  • Subaplar iptal olmuş derken? Yamulmuş mu? eğer öyleyse pistonlar ve üst kapakta da sıkıntı oluşmuş olabilir. subaplar değiştikten sonra ustan tork anahtarıyla tamir kitapçığında belirtilen değerlerde mi ayarlamış bir sor bakalım. Sesi de videoya çekerseniz nereden geldiği hakkında belki bir tahminde bulunulabilir.

quote:

Tekrar geçmiş olsun.

Haklısın hocam, dediğin doğru. Araçtan soğumadım tabi ki ama vidanın kırılması bana bu kadar da kalitesiz malzeme nasıl yapılabilir dedirtti. Yoksa dediğin gibi yıllarca bir kere bile yarı yolda bırakmadı. Ara sıra arıza yapsın, marş basmasın ama yolda giderken bunu yapınca da düşündürüyor insanı. 1-2 dakika çevre yoluna çıkacaktım dedim, onu bırakın direksiyon başında nasıl olduysa sabah sabah çok soğuk kanlı davrandım, başkası aynısını yapamayabilirdi. Olmuş bitmiş artık konuşmaya gerek yok diyenelrden olmadığım için açtım zaten konuyu.

İyi dilekleriniz için de hepinize teşekkürler arkadaşlar, Allah kimseye kaza bela göstermesin.

olan olmuş aracınız yapılmış. geçmiş olsun demek düşer bize ancak 10 senede bu parça yorulmuşda olabilir.
    yük gelmese dahi çevresel etkiden yorulduğundan yapmıştır yüksek ihtimalle. her araçta böyle şeyler olabiliyor benimde başıma lpg iş açmıştı. aracım 80 ile stop etmiş direksiyon kilitlenmiş, frenler şişmişti. Allah tarafından düzdeydik el freni durdurdu bizi yavaş yavaş.
    tekrar geçmiş olsun. ancak motor ustanız iyi değilse yapılmış işleme hemen güvenmeyin. motor ayarını yanlış yapan ustalar tekrar motor toplamak zorunda kalabiliyorlar. dikkat etmek lazım.

• Hocam saolun, dediğiniz gibi yaptırdırk aracı. Gelen ses, değişik bir ses değil sanki araba bazen durduğu yerde hafif gaz yiyior gibi oluyor, o düzelir heralde onu bilmiyorum ama bir de kafama takılan bir şey var.

Yukarıda bir kaç arkadaş vidanın çok sıkıldığı için kırılmış olabileceğini söyledi. Hatırladım da temmuz ayında yetkili servise götürmüştüm aracı triger kayışı değişmişti. Onların çok sıkmış olabilme ihtimaline karşı bir şikayette bulunabilir miyim?

Bugün 90km ye yakın şehir içi yol yaptım araba 35-40 Tl benzin harcadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Hocam frenler neden tutmamış

Sert bassaydım muhtemelen tutardı, araç elektriği kestiğinden normal olarak sertleşti frenler. Allahtan çok süratli değildim ve yolda müsait sayılırdı, durdurmam zor olmadı.

Arkadaşlar bu sübaplar değiştiğinden beri sanki araba biraz fazla benzin yakıyormuş gibime geldi. Bunun gerçeklik payı olabilir mi?

Bu konu hakkında bir fikri olan var mı?

Sübapların değişmesi yakıt tüketimini arttırır mı, öyleyse zamanla normale döner mi?

Arkadaşlar bu sübaplar değiştiğinden beri sanki araba biraz fazla benzin yakıyormuş gibime geldi. Bunun gerçeklik payı olabilir mi?

Arkadaşlar kusura bakmayın flood için ancak şu soruya cevap almazsam içim rahatlamayacak.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.