Şimdi Ara

Dumlupınar Üniversitesi/Kütahya Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bu yazıyı Kütahyaya(Merkez) gelecek arkadaşlar için yardımcı olmak amacıyla hazırlamak istedim.

Öncelikle geçen sene Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne yerleştim.

----ŞEHİR/BARINMA/ULAŞIM----

Otogarı ve esnafı gerçekten berbat.

Şehir 200.000 nüfuslu küçük sayılabilecek bir şehir,insanların yaşadığı yer olarak ise "VAZO" Heykelinin sağı solu aşağı ve yukarısına giden caddeler gösterilebilir.Germiyan kampüsü ve çevresi vazo ve çevresi kadar ve daha fazla nüfus barındırsada marketler,lokantalar,yurtlar ve kafeler Vazo heykeline yakın şekilde konumlandırılmış durumda.

Maddi olarak öğrenci için uygun sayılabilecek bir şehre sahip diyebiliriz(Karşılaştırılan yerler İzmir,Eskişehir vs.) Örneğin: 1+1,merkeze yakın ve 1 yaşında bir binada arkadaşımla beraber eve çıktık ve kişi başı 225 lira kira ödüyoruz.

Her şehirde olduğu gibi iyi satıcı kötü satıcı mevcut,öğrenciye yardımcı olmaya çalışanlarda köstek olmaya çalışanlarda var.Yemek olarak ise bir ekmek arası tavuk dönere 2 lira vermek mümkün iken bir tavuk yemeğine 20 lira vermekte mümkün nerede yiyeceğinize bağlı,gittiğiniz zamanlarda biraz gözlem ile kim iyi kim kötü anlarsınız.

Barınma olarak ise pek çok yurt mevcut,fiyatlar yıllık olarak ortalama +-3500 - , +-7500 değişiyor diyebiliriz(Tabi bunlar ortalama değer kesinliği yok ancak dediğim fiyatlarada bulmak mümkün ama o yurtlar nasıl olur bilemem).

Ev kiralarıda aileye verilenden yerine göre 50-100 yerine göre 200-300 lira fazla olabiliyor,tabi buda evi kiralayan kişiyle alakalı aileye verilen fiyatlardan da bulmanız mümkün(İnsanları dediğim gibi çok farklı yapıda olaibiliyor) Merkezde 1+1ler 400-500 2+1ler 500-600 merkezden uzaklaştıkça(Örneğin merkeze 15dk olan tepelik bir yerde 2+1 düzgün bir evin kirası 300-400 lira arası) daha da düşük fiyatlarla karşılaşmanız olası.

KYK yurtları şehrin her noktasına ve kampüse dağılmış durumda ancak geçtiğimiz dönem erkek kyk yurdu merkez kampüsten 1 saat uzaklıkta(Burada kız yurduda mevcut ancak bu nokta dışındaki tüm yurtlar-kampüs dahil- kız yurdu olarak kullanılmakta) bir noktada idi,kız yurtları ortalamanın üzerinde iyi iken erkek yurtları 6 kişilik odalarıyla ortalamanın biraz aşağısınad kalıyor

Artıları:Ucuz,Küçük olmasından dolayı ulaşım kolay,
    Eksileri:Şehir içinde gidebileceğiniz değişik yerler yok,soğuk(çok soğuk),şöförler çok çılgın :).

----SOSYAL HAYAT----

Öncelikle sosyal hayatta bakış açınız arkadaşlarla okulu çıkışı kafeye gidip oturalım oyun oynayalım akşama kadar sonra evlere/yurtlara dağılırız ise kesinlikle buraları yazmayın mutlu olamazsınız(Genel olarak mutlu olamazsınız).

Sosyal hayat kışları havanın soğuk olması ve dersler dolayısıyla sıkıntı yaratabilir.

İzmir gibi bir şehirde olduğu gibi,örneğin karşıyaka sahilde oturup sohbet,muhabbet ,deniz gibi bir lüksümüz yok :).Okul çıkışı y arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsanız okulda kalıp göl etrafında gölün arkasında ki dağ taraflarında oturup manzara seyredip vakit geçirebilirsiniz.

Kendinizi merkezde yaşamak için zorlarsanız malesef mutsuz olursunuz.Güzel havalarda bisiklet ile şehrin dışında(9km ve sonrası) pek çok ırmaklar piknik alanları tarihi yerler(Frig vadisi şehrin 35 km sonrasında başlıyor) mevcut.

Okulda pek çok klüp var ve bu klüplerden bir kaç tanesine katılırsanız(ilk sene maksimum 2 klübe katılın :) ) tüm okul dönemi rahatlıkla sosyalleşebilirsiniz :).

Şehirde "AVM" mevcut yemek,sinema,alışveriş ihtiyaçlarınızı şehrin(Vazo :) ) 2 km ötesinde Sera AVM den karşılayabilirsiniz.

++++Otobüs ile Eskişehire 50dk.++++

Şehirde 2 adet bar mevcut( pavyonda varmış :) ).

Sosyalleşmek tamamen sizin yaratıcılığınızda,ancak bunun için çabalamassanız şehrin size sağladığı büyük imkanlar yok o yüzden şehir yaşantısından çok doğaya girmeye çalışın.
    Artıları:Metropol yaşantısı olmadığından sosyalleşmeye muhtaçsınız.
    Eksileri:Güzel yerler görüp iyi vakit geçirmek istiyorsanız,kafanızı şehre değilde öteki taraflara çevirmeniz gerekiyor.

----OKUL-----

Merkez kampüs(Evliya Çelebi) merkezden otobüsler ile 20-25 dk uzaklıkta şehirden yüksek bir noktaya konumlandırılmış.
    Kampüs bina yapısı olarak güzel olsada eksikleri mevcut.Örneğin sigara içen arkadaşlar için sigara alabileceğiniz bir yer yok.Kantinler dışında bir şeyler yiyebileceğiniz sadece bir yer var.Market olaraksa sadece A101 mevcut.

Nispeten büyük bir kütüphaneye sahip(Aradıklarınızı bulmakta sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum),Kütüphane Vize/Final dönemlerinde akşam saat 10-11'e kadar açık tutuluyor(Bu sene vize final döneminde,o saatlere kadar kalıp ders çalışan öğrenciler için bedava sıcak çorba dağıtımı yapılmıştı :) ) ancak 7/24 açık olan çalışma alanı mevcut.

Bahar şenlikleri ve okul içerisi bu sene SKS başkanının değişmesiyle çağ atladı denebilir,okul içerisine bisiklet konulacağından bahsediliyordu. Bu yılki şenliklere gelenler arasında Teomanda vardı :).Şenlik zamanları dışında da pek çok seminer ve söyleşi mevcut(Bu sene gelenler arasında Beyaz ve ünlü YouTube kanalı sahipleride mevcut :) )

Kendi bölümüm adına okulumdan fazlasıyla memnunum denebilir.

Okul büyüklük olarak Türkiyenin sayılı okulları arasına girmektedir daha detaylı bilgi Google amcada mevcut.Ancak okulun kendine ait 2-3 gölü(Biri büyük biri küçük) var :)

Özet olarak Kütahyayı değerlendirecek olursam,arkadaş edindikten sonra şehrin pek önemi kalmıyor.Okulumun bölümü üzerindeki uygulamalarından memnunum bu konuda bir sıkıntım yok ancak diğer bölümler için yorum yapamam.Eğer İzmir,İstanbul... gibi bir şansınız varsa değerlendirin yoksa Kütahyada alternatifleriniz arasında olabilir.
    Şehri küçük olması ve ucuzluğundan dolayı seviyorum öğrenciler için yaşanılabilir bir şehir.

+-+-+Yazım hatalarrımı düzeltmeye çalışacağım,sorularınız olursa daha detaylı bir biçimde yanıtlamaya çalışırım :)+-+-+

quote:

Orijinalden alıntı: umitemree

Madem benim okulum hakkında bi konu açılmış o zaman ben de bir kaç bişiler anlatayım. Kütahya tabii ki bir İzmir, İstanbul veya başka "abi öğrenciysen şurada okuyacaksın" şehri gibi insanın hayellerini süsleyen bir şehir değil. Nedeni ise insanlar öğrenci hayatını televizyonda izlediği "Kavak Yelleri" ndeki gibi sanıyorlar sonra onların da hayatı eğer o şehre giderse öyle olacak zannediyor. Arkadaşlar öyle değil. Valla bak.

Tabii diğer şehirler daha güzeldir Kütahya'dan ama bu şehride alternatif olarak düşünmenize yarayacak bir kaç şey biliyorum.

• Ucuzluk
      Kütahya diğer şehirlere nazaran daha ucuzdur. Hem de baya ucuzdur. Kütahyaya geldiğiniz zaman Sevindirin yanındaki dönerciden 3 liraya yarım ekmek ciğer + 1 liraya ayran alıp karnınızı paşalar gibi doyulabilirsiniz. Normalde yarım ekmek köftenin 6, 7 lira olduğu başka yerlerde Kütahya esnafından 3.5, 4 TL ye yiyebilirsiniz. (evet dana eti köfteler.) Sadece yemekten bahsetmeyelim. Evlerde ucuzdur. degisik'in dediği gibi merkeze yakın 1 yaşındaki 1 + 1 ev için 450 TL kira istiyorlar. İki kişi rahat 225 TL ye ev sahibi olabilirsiniz. Aynı parayı 3, 4 kişilik yurt odalarına vermektense kendi evinizin konforunu yaşarsınız. Çarşı pazarda öyle pahalı değildir. Korkmayın.
    • Sosyal Alan
      Şey, bu birazda sizin sosyal alandan ne anladığınıza bağlı. Yani arkadaşlarla oturup bi çay, kahve veya kız arkadaşınızla bi kahve içecebileceğiniz çok güzel mekanlar var. Bu mekanlar genelde öğrenci dolu olduğu için keyfinize bakabilirsiniz. Çay gittiğiniz mekana göre, 1, 1.5 veya 2 lira olabiliyor. (Telephone, Indie vb. 2 TL dir çay.) Cafelerde öyle düz iki masa at garson çay veriyo falan değil. Her biri birbirinden ayrı şekilde tasarlanmış, kimisi tematik, kimisi tematik olmasa bile bir kimlik çalışmasına sahip cafeler. Gerçekten güzel yerler var. Bar olarak sadece iki tane bara sahip bi şehir Kütahya. Voodoo ve kiBar. Payvon varmış bilmiyordum.
    • Okul
      Ah, işte geldik sizin asıl Kütahyaya geliş sebebinize. Okulla ilgili tecrübeleriniz gerçekten geleceğiniz bölüm ile doğru orantılı bir şey. Ben kendi bölümüm mühendislik hakkında bir kaç bir şey söylemem gerekirse bilgisayar mühendisliğinde 1. sınıf hocalarımızın bir çoğu ya araştırma görevlisiydi ya da profesörlerin asistanlarıydı derse gelenler. Oda birinci sınıf olduğumuz için. Geçme notu 50'dir. Tüm DPÜ de. Mühendislikte dersi iyi dinleyin, güzel temiz not alın, hocanız ders kitabı olarak bir şey söylediyse onun içindeki örneklere çalışın, geçen senenin notlarını gidip kantinin karşısındaki kırtasiyeden alın. Efendi adam gibi çalışın geçersiniz (1. Dönemin finalinden 5 aldığım dersten sadece ders notlarına çalışarak 97 alıp AA ile geçmiştim.) Tecrübe ile sabittir. Okul imkanları oldukça güzel. Yani herkes evden kendine üçlü priz getirsin falan ya da yarın herkes kendi osiloskop makinesini getirsin gibi bir şey yok. Labaratuvar (nasıl yazılıyo bilmiyorum) imkanlarımız oldukça geniş aletler de öyle 92 senesinden kalma aletler değil gayet yeniler. Interneti eduroam'dur. eduroam hakkında bilgisi olmayanlar araştırsın ama şunu söyleyeyim cihazının maksimum ne kadar hızı destekliyorsa o kadar hızlı internet alırsınız. 20 MBit aşağısına düştüğüne ben şahit olmadı açıkcası. Ayrıca eduroam kullanıcı adı ve şifreniz ile diğer eduroam olan üniversitelerde internete sanki kendi üniversitenizdeymişsiniz gibi bağlanabilirsiniz. ODTÜ vb. İmkanlara dönecek olursak mesela bilgisayarlı Anfi C12'deki bilgisayarlarda Intel Pentium 4 falan yok sonra monitörler tüplü falan değil. Okulun çevresinde cafe bar benzeri bir şey yok. Sadece otobüs durağı var. Ona da 1,35 (öğrenci kartı) ile şehre 10 dk gidip istediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Okul içindeki bedestende bankalar (yapı kredi, önceden iş bankası vardı), yemekhanesi (1,5 TL ye mis gibi 4 çeşit yemek, öğrenci kartı ile), PTT, Kargo, A101 vb. olanaklar mevcut. Öğrenci tanıtım broşüründe olur ya böyle çimlere oturan öğrenciler falan. Heh işte onu yapabileceğiniz tonlarca metre kare çim alanı var. Yani okul güzel.

Aklıma geldikte bu konuyu daha da yeşillerdiririm. Sorunuz varsa bu mesaja cevap olarak yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degisik -- 28 Temmuz 2015; 11:26:48 >

• Ayrıca böyle pahalı montlar ve içlikler almanız gerekeceğini şimdiden söyleyeyim :)
  • Merhabalar öncelikle yazınız için teşekkürler aklımdaki birçok soruyu cevapladınız. Ben Dumlupınar tıp fakültesini yazmayı düşünüyorum. Tıpı hakkında bilginiz var mı? Kampüsün içinde fakültenin konumu, duyduğum kadarıyla hastaneye uzakmış ne kadar mesafede?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: nemunasebetcanim

Merhabalar öncelikle yazınız için teşekkürler aklımdaki birçok soruyu cevapladınız. Ben Dumlupınar tıp fakültesini yazmayı düşünüyorum. Tıpı hakkında bilginiz var mı? Kampüsün içinde fakültenin konumu, duyduğum kadarıyla hastaneye uzakmış ne kadar mesafede?

Uygulama hastanesi şehir merkezinde arada 20 dk lık bir minibüs yolculuğu var denebilir :)
  • Madem benim okulum hakkında bi konu açılmış o zaman ben de bir kaç bişiler anlatayım. Kütahya tabii ki bir İzmir, İstanbul veya başka "abi öğrenciysen şurada okuyacaksın" şehri gibi insanın hayellerini süsleyen bir şehir değil. Nedeni ise insanlar öğrenci hayatını televizyonda izlediği "Kavak Yelleri" ndeki gibi sanıyorlar sonra onların da hayatı eğer o şehre giderse öyle olacak zannediyor. Arkadaşlar öyle değil. Valla bak.

Tabii diğer şehirler daha güzeldir Kütahya'dan ama bu şehride alternatif olarak düşünmenize yarayacak bir kaç şey biliyorum.

• Ucuzluk
      Kütahya diğer şehirlere nazaran daha ucuzdur. Hem de baya ucuzdur. Kütahyaya geldiğiniz zaman Sevindirin yanındaki dönerciden 3 liraya yarım ekmek ciğer + 1 liraya ayran alıp karnınızı paşalar gibi doyulabilirsiniz. Normalde yarım ekmek köftenin 6, 7 lira olduğu başka yerlerde Kütahya esnafından 3.5, 4 TL ye yiyebilirsiniz. (evet dana eti köfteler.) Sadece yemekten bahsetmeyelim. Evlerde ucuzdur. degisik'in dediği gibi merkeze yakın 1 yaşındaki 1 + 1 ev için 450 TL kira istiyorlar. İki kişi rahat 225 TL ye ev sahibi olabilirsiniz. Aynı parayı 3, 4 kişilik yurt odalarına vermektense kendi evinizin konforunu yaşarsınız. Çarşı pazarda öyle pahalı değildir. Korkmayın.
    • Sosyal Alan
      Şey, bu birazda sizin sosyal alandan ne anladığınıza bağlı. Yani arkadaşlarla oturup bi çay, kahve veya kız arkadaşınızla bi kahve içecebileceğiniz çok güzel mekanlar var. Bu mekanlar genelde öğrenci dolu olduğu için keyfinize bakabilirsiniz. Çay gittiğiniz mekana göre, 1, 1.5 veya 2 lira olabiliyor. (Telephone, Indie vb. 2 TL dir çay.) Cafelerde öyle düz iki masa at garson çay veriyo falan değil. Her biri birbirinden ayrı şekilde tasarlanmış, kimisi tematik, kimisi tematik olmasa bile bir kimlik çalışmasına sahip cafeler. Gerçekten güzel yerler var. Bar olarak sadece iki tane bara sahip bi şehir Kütahya. Voodoo ve kiBar. Payvon varmış bilmiyordum.
    • Okul
      Ah, işte geldik sizin asıl Kütahyaya geliş sebebinize. Okulla ilgili tecrübeleriniz gerçekten geleceğiniz bölüm ile doğru orantılı bir şey. Ben kendi bölümüm mühendislik hakkında bir kaç bir şey söylemem gerekirse bilgisayar mühendisliğinde 1. sınıf hocalarımızın bir çoğu ya araştırma görevlisiydi ya da profesörlerin asistanlarıydı derse gelenler. Oda birinci sınıf olduğumuz için. Geçme notu 50'dir. Tüm DPÜ de. Mühendislikte dersi iyi dinleyin, güzel temiz not alın, hocanız ders kitabı olarak bir şey söylediyse onun içindeki örneklere çalışın, geçen senenin notlarını gidip kantinin karşısındaki kırtasiyeden alın. Efendi adam gibi çalışın geçersiniz (1. Dönemin finalinden 5 aldığım dersten sadece ders notlarına çalışarak 97 alıp AA ile geçmiştim.) Tecrübe ile sabittir. Okul imkanları oldukça güzel. Yani herkes evden kendine üçlü priz getirsin falan ya da yarın herkes kendi osiloskop makinesini getirsin gibi bir şey yok. Labaratuvar (nasıl yazılıyo bilmiyorum) imkanlarımız oldukça geniş aletler de öyle 92 senesinden kalma aletler değil gayet yeniler. Interneti eduroam'dur. eduroam hakkında bilgisi olmayanlar araştırsın ama şunu söyleyeyim cihazının maksimum ne kadar hızı destekliyorsa o kadar hızlı internet alırsınız. 20 MBit aşağısına düştüğüne ben şahit olmadı açıkcası. Ayrıca eduroam kullanıcı adı ve şifreniz ile diğer eduroam olan üniversitelerde internete sanki kendi üniversitenizdeymişsiniz gibi bağlanabilirsiniz. ODTÜ vb. İmkanlara dönecek olursak mesela bilgisayarlı Anfi C12'deki bilgisayarlarda Intel Pentium 4 falan yok sonra monitörler tüplü falan değil. Okulun çevresinde cafe bar benzeri bir şey yok. Sadece otobüs durağı var. Ona da 1,35 (öğrenci kartı) ile şehre 10 dk gidip istediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Okul içindeki bedestende bankalar (yapı kredi, önceden iş bankası vardı), yemekhanesi (1,5 TL ye mis gibi 4 çeşit yemek, öğrenci kartı ile), PTT, Kargo, A101 vb. olanaklar mevcut. Öğrenci tanıtım broşüründe olur ya böyle çimlere oturan öğrenciler falan. Heh işte onu yapabileceğiniz tonlarca metre kare çim alanı var. Yani okul güzel.

Aklıma geldikte bu konuyu daha da yeşillerdiririm. Sorunuz varsa bu mesaja cevap olarak yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitemree -- 12 Temmuz 2015; 18:24:40 >

• umitemree U kullanıcısına yanıt
    ilk olarak cok tesekkurler bilgilendirme gercekten cok iyi ikinci oğretim icinde bilac seye deginebilirmisin (eem)

Orijinalden alıntı: Obadaranza

ilk olarak cok tesekkurler bilgilendirme gercekten cok iyi ikinci oğretim icinde bilac seye deginebilirmisin (eem)

Şehir aynı şekilde:) Uyku problemin olmaz diyeceğim de bu sana kalmış bir durum :) 2.öğretim içinse aynı durumlar geçerli ancak dersler cumartesiye sarkabiliyor veya erken saatlerdede ders konabiliyor her okulda olduğu için.

Mühendislik bölümünde genel olarak okuldan şikayeti olan yok açıkçası.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • degisik kullanıcısına yanıt
    geçen senemi geldin dostum sen, ben kütahyalıyım ama bu kadar açık ve net analiz edemezdim :D bende bu sene işletmeye başlıyacam

Orijinalden alıntı: darbe43

geçen senemi geldin dostum sen, ben kütahyalıyım ama bu kadar açık ve net analiz edemezdim :D bende bu sene işletmeye başlıyacam

Evet,geçtiğimiz sene baya bir kütahyalı olmuşum sanırım :D :D.Hayırlı olsun arkadaşım yatarak geçebileceğin bölümdesin (Oda arkadaşımdan 1.derecede deneyimliyim :D )

Edit:Birinci sınıf için geçerli bir gözlem sadece :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degisik -- 25 Temmuz 2015; 22:39:42 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin430 -- 26 Temmuz 2015; 12:24:46 >

İnsallah dedigin kadar kolaydir :) sen benden daha kutahyali olmusun vu iyi biseymi kotu biseymi orasini bilemem

Yok yok kütahyalı olmadım henüz,kütahada yapılabilecek bir şey yok arkadaşlar açıkçası size bağlı tekrar belirtiyorum bu konuda büyük hayallerle gelmeyin :D

Orijinalden alıntı: Real Woods

İnternete kayıt yaptırdıktan sonra üniye gitmek zorun lu mu?Gideceksek ne zaman?

Geçen sene biz okula gidip kayıt yaptırdığımız için bilgim yok okulu arayıp sorabilirsiniz ancak.

hatta sera avm daha yeni geldi, o olmadan Kütahya halkı nerede geziyordu hakikaten bilmiyorum

Artık Kütahya masum değil :D

Orijinalden alıntı: Real Woods

İnternete kayıt yaptırdıktan sonra üniye gitmek zorun lu mu?Gideceksek ne zaman?

eğer e-kayıt yapacaksan gitmene gerek yok ama benim gibi sağlık bölümüne gideceksen heyet raporu istiyorsa e-kayıt olmuyor malesef 4 ağustosta gitmen gerekiyor takvim için tarihler için tıkla

"I did it for me. I liked it. I was good at it. And I was really… I was alive" -Walter "Heisenberg" White// Computer engineering.// i5 4690K @4.10 w/h110i | MSI Z97 PC MATE | 8X2 CORSAIR VENGEANCE 1600mHZ | ASUS GTX780 | COOLER MASTER HAF912 | ASUS N550JK-CN167D |
  • kutahyayı soyle bıtırelım o zaman arkadaslar genelde kotulemıs ama haklılar ızmırden gelen adam mesela kutahyada ne bulur oda mantıgı zorlar soyle ozetlıyım youtubeden kutahyaya gelme sakın sarkısı tum kutahyaya gelecekler ıcın gelsın ve arkadas cok guzel tespıt yapmıs bol bol ıclık ve mont alın gercekten ınanılmaz soguk
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.