Şimdi Ara

Düğünden Sonra Konvoy Yapmanın Mantığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 - Konvoya katılanların maddi olarak masrafı oluyor (yakıt)

2 - Her sene yüzlerce kişi konvoylardaki maganda kurşunlarıyla hayatını kaybediyor

3 - Düğünler gece bittiği için ortalama saat 23:00 civarınd konvoy yapılıyor, uyuyan küçük çocuklar var, sabah işe erken gidecek ve uyuması gerken insanlar var, yaşlılar var,hastalar var

4 - Bazı illerde her konvoya bi polis aracı eşlik ediyor, polislerin işi aksıyor ve zaman kaybı

Amaç??
    Fayda??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen konvoyu boşver de özel bir sitede oturuyorum aidat veriyoruz her ay belli bir miktar ve sitenin parkında sünnet dugunu yapiyorla4 deli olacam allahtan 10 dk önce bitti

• 2 seçenek var,
    1, eskiden atla mahalleye duyurmak için yapılan bir şeymiş sonradan arabaya dönmüş
    2, arabanın Türkiyeye gelmesinden sonra, zengin düğün sahiplerinin zengin akranlarımız var diyerek arabası olan herkesi çağırarak hava atmak istemesidir.
    Bence 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 15 Eylül 2014; 0:18:00 >
  • Vallaha nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama burada

1- Konvoylar düğünden sonra yapılmaz.
    2- Havaya kurşun sıkacak kafa yapısına sahip ilkel insanlar bulunmaz.
    3- Poliste hiçbir şekilde konvoylara eşlik etmez.
  • Arkanızdayızın sembolik hali bence tehlike arzediyor

• --- Bu mesaj otomatik olarak silinmiştir ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerasker -- 6 Temmuz 2018; 16:28:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızımızı deldiriyoruz haberi

• quote:

Orijinalden alıntı: BuInsansa

Vallaha nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama burada

Sizin orda düğünden önce mi yapılıyor konvoy?

• GeoMatrix kullanıcısına yanıt
    Düğünden sonra evli çift ve gençler çorbacıya gider konvoy yapmaz. Konvoy düğüne giderken yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğuğu seven adam

Sen konvoyu boşver de özel bir sitede oturuyorum aidat veriyoruz her ay belli bir miktar ve sitenin parkında sünnet dugunu yapiyorla4 deli olacam allahtan 10 dk önce bitti

sanirim siz konu acmistiniz

• Konvoyun Düğünden sonra yapıldığını ne gördüm ne duydum, önce erkek evinde toplanılır kız evine konvoyla gidilir gelin alındıktan sonra nikahın yapılacağı yere tekrar konvoyla gidilir, bunlar gündüz olur yine de mahalle aralarında korna çalmak yerine caddelerde kornaya basılmalıdır, polis falan da eşlik etmez, konvoyda harcayacak 50 lira benzin parası vermeyecek olan da konvoya katilmayabilir, konvoyda daha dogrusu düğünde genel olarak silah sıkan hayvanlar düğüne çağırılmaz. Bunların tam tersini yapıp sizleri rahatsız eden konvoylar olabilir ama ben kendi düğünümde yukarıda olduğu gibi konvoy da yaparım kimse de karışamaz

• Amaci aksama mac var demek.Damadin ve gelinin libidolarinin disa vurumu

• quote:

Orijinalden alıntı: killerbow

Konvoyun Düğünden sonra yapıldığını ne gördüm ne duydum, önce erkek evinde toplanılır kız evine konvoyla gidilir gelin alındıktan sonra nikahın yapılacağı yere tekrar konvoyla gidilir, bunlar gündüz olur yine de mahalle aralarında korna çalmak yerine caddelerde kornaya basılmalıdır, polis falan da eşlik etmez, konvoyda harcayacak 50 lira benzin parası vermeyecek olan da konvoya katilmayabilir, konvoyda daha dogrusu düğünde genel olarak silah sıkan hayvanlar düğüne çağırılmaz. Bunların tam tersini yapıp sizleri rahatsız eden konvoylar olabilir ama ben kendi düğünümde yukarıda olduğu gibi konvoy da yaparım kimse de karışamaz

ilerde bir gün şehir dışına çıkarsan öğrenirsin kardeşim..

• quote:

Orijinalden alıntı: BuInsansa

Vallaha nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama burada

+99
  • Hocam dikkat et yanlışın var. Düğün bitimine yakın salon yavaş yavaş boşalır. Hiç düğün sonuna doğru "hadi herkes arabalara. konvoy yapacağız" diye birşey söylendiğini duydun mu?

Konvoy düğünden önce yapılır. Düğünün sonuna da sadece düğün sahipleri ve yakınları kalır. Sonra herkes işine bakar.

• Olayı neden yaşadığınız şehirle bağdaştırdığınız anlayamıyorum bi türlü. Her ilde her bölgede farklı adetler var arkadaşlar. Önce ya da sonra, çok mu mantıklı bı olay onu sormaya çalışıyorum, takıldığınız şeye bakın.Çok ilginç bi ülkeyiz yahu

• Düğün yapmanın mantığıyla aynıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.