Şimdi Ara

Düğün Fotoğraf Çekimi(Nikon d5100)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Düğün Fotoğraf dış çekimleri için uygun 30 fotoğraflık bir albüm için yer aradım.

Fiyatlar 1000-1500 tl civarında,
    Sadece satın aldığımız fotoğrafları usbye vericeklermiş.(Bazıları gün boyu çekilenleride verebiliyor.)
    Çekimler 4 saat , 5 saat gibi bir mantık var fotoğrafcılarda.
    Fotoğrafcıların yüksek fiyat politikası ve kısa zamanda işi halletme mantığı beni yıldırdı.

Bunun yerine nikon d5100 almayı düşünüyorum.
    Ben parasında da degilim. benim için ölümsüz olmasını istediğim bir olay 1500 lira verip gerekirse 4,5 farklı alanda istediğim kadar dış çekim yapmak istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5100-vr-kit-162-mp-slr-dijital-fotograf-makinesi-18-55-mm-lens.html

Fotoğrafcılığa gönül vermiş arkadaşlardan önerilerini rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme257 -- 14 Mayıs 2015; 11:15:34 >

• 2. el düşünürseniz tavsiye vereyim. Ama sıfırda fiyatlar uçmuş durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme257

Bu işi bunlar ile de çok da iyi görebilirsiniz
    PL5 - 14-42 kit lens ile 1.200 TL.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7439

PL5 - 14-42+40-150 çift lens ile 1.600 TL.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=9972
    *
    Ayrıca, buyrun bu makina ile çekilmiş , amatör çekim düğün fotoğrafları 14-42 kit lens kullanılmış
    https://www.flickr.com/photos/dowju/

Aynı kalitede PM2 modeli ile düğün fotoğrafları (Bunlarda lens farklı olabilir!)
    https://www.flickr.com/search/?text=e-pm2%2C%20wedding

PM2 + 14-42'de 1.000 TL. imiş.
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7438

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Mayıs 2015; 13:46:05 >

• İkinci el temiz body+35mm f1.8 veya 50mm f1.8 lens alsanız yeterli gelir çoğu fotoğraf için.
  • Fotoğraf bilginiz yoksa 10.000 tl lik makine alsanızda çok işe yaramaz. Anı yakalıyım yeter diyorsanız ayrı mesele.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Düğün Fotoğraf dış çekimleri için uygun 30 fotoğraflık bir albüm için yer aradım.

Sadece satın aldığımız fotoğrafları usbye vericeklermiş.(Bazıları gün boyu çekilenleride verebiliyor.)
    Fotoğrafcıların yüksek fiyat politikası ve kısa zamanda işi halletme mantığı beni yıldırdı.

Ben parasında da degilim. benim için ölümsüz olmasını istediğim bir olay 1500 lira verip gerekirse 4,5 farklı alanda istediğim kadar dış çekim yapmak istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5100-vr-kit-162-mp-slr-dijital-fotograf-makinesi-18-55-mm-lens.html

Fotoğrafçıya çektirin, sadece makinayı almak yeterli olmuyor ne yazıkki. Hem iyi ekipman hemde profesyonel bir kullanıcı lazım. Öyle anlar olur ki makinanın AF hızı bile kısıtlar sizi. Yetersiz ışık ayrı bir mesele. Eğer yakın bir arkadaşınız varsa fotoğrafa meraklı zaten makinayı kapıp gelecektir, belki daha güzel anları yakalar. Ama ne olursa olsun fotoğrafçıdan vazgeçmeyin.

Saygılar....

• Fiyatlar çok ucuk, 200 tl masraf olsa albüm çıktı v.s. maksimum,

800tl kar oranı çok yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    2 yıl önce açıldı
    Canon G1X Fotoğraf Makinesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fiyatlar çok ucuk, 200 tl masraf olsa albüm çıktı v.s. maksimum,

800tl kar oranı çok yüksek

Malzeme parasını düşünürseniz öyle.

Ama işe oradan bakarsanız, durmadan yalan söyleyen siyasetçiler 15 bin TL maaş alıyor. Eğer çoksa onların yaptığı çok.

Öncelikle ışık,vb konulara makinelere hakim olacaksınız. dükkan açacak vergi vereceksiniz, yılın küçük bir bölümü 3-4 ay iş yapıp diğer zamanları geçinmek için bekleyeceksiniz, kusura bakmayın ama çok değil.
    Elbette Türkiye deki genel bakışa göre çok denilebilir.

5100 + 18+55 lens ile hele düğün gibi her gür turistik gezilere çıkar gibi bir durum söz konusu olmayacağından ayrıca kısa sürede böyle bir performans almanız mümkün değil. Birkaç özel dış mekan fotoğraf çekebilmek için 15 bin TL lik ekipman gerekiyor ki bu rakam ortalama bir rakam.

Çok harika resimler çeken birkaç yer biliyorum 35 bin TL lik lens kullanıyor. (makineden çok pahalı) Gerçi onlar da 1.500 TL ye çekmiyor daha uçuk rakamlar istiyorlar.

Fotoğrafçıdan fatura aldığınızda fazla gider gösteremeyeceği için, KDV yi saymıyorum % 20 si direkt devlete "vergi" olarak gidecek. Keşke 1.500 TL para verip D5100 alıp bu işler bu kadar kolay olsaydı. Öyle olsaydı eminim sokakta Suriyeliler den fazla fotoğrafçı görürdünüz.

• Isi bilen bir fotografci gibi cekemeyeceginiz kesin.

Ancak isinizi gorecek fotogralar cekebilirsiniz. Lens olarak tamron 17-50, 55-200vr gibi lensiniz olursa rahat edersiniz.

Ayrica nette ilgili fotograflara bakarak pozlar belirleyin.

Son olarak havasi temiz bir yerde saat 17 den sonra cekim yapin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim araştırdığım 1000-1500 arası fotoğrafcılar öyle cok abartılı degil elinde nikon d5100 gibi bir kamera bir tane fazladan lens , çekiyolar başka ekipman kullanmıyorlar.

verilen parayı geçtim ilgi zayıf, bana deseki sabah kuaförden gelince başlarız. sizin düğüne kadar 18e kadar çekeriz. en fazla maksimum 5 saat cıkıyor. belki erken bitiririz çekimleri, belki geç başlarız ama kısıtlama pek doğru gelmiyor.
  • Portofillo suna bakın. Yani çektiği fotoğraflara. Tatmin ediyor ise ödeme yaparsınız tatmin etmiyor kafanıza yatmıyor ise kamera alıp kendiniz deneyebilirsiniz. Baktınız olmadı, damat ve gelin bir - iki hafta sonra tekrar giyinirler güzel bir ortamda tekrar fotoğraf çekinirler illa iyi fotoğraf isteniyorsa.

Zaten öyle kuaförden çıkarken, yolda giderken düğün fotoğrafı çekilmez. Sahne oluşturulur özel olarak. Yani poz verirler öyle fotoğraf çekilir. Diğer türlü zaten fotoğrafçıya gerek yok. Dediğiniz gibi yapacak adam atar otomatiğe basıp çeker. Ne anladım o işten ?
  • Amatör bir fotoğrafçı olarak biraz fotoğraf bilgisi olan bir arkadaşınızdan yardım almanızı tavsiye edebilirim. Ayrıyeten M modu olan yani ayarlarını elinizle yapabileceğiniz makinelerle de çok kaliteli fotoğraflar yakalamak mümkün. Ama mutlaka bilgisi ve ilgisi olan bir arkadaş yardımı şart.

Düğün fotoğrafçılığında işe çıkan bir arkadaşın yanında gitmiştim de, öyle çok da abartılacak bir yanı yok.

Tabi ki üstadların bahsettiği ekipmanlar vs. kullanılmadan yapılacak çekimlerden bahsediyorum.

Siz fotoğraflarınıza anı olarak bakacaksınız fotoğrafçı gözüyle değil. Fotoğraf açısından bakacaksanız kesinlikle bir fotoğrafçı tutmalısınız.
    Saygılar.
  • Alan belli, bir de işini ciddi anlamda iyi yapanlar haricinde herkes birbirinin kopyası fotoğraflar çekiyor. Birkaç portfolyo bakılsa internetten ve benzer sahneleri fotoğraflasa amatör biri de yapar. Tabi lensler, flaş, reflektör gibi etkenler olmayacağından sonuçları 1'e 1 aynı olmaz ama bunun yanı sıra extra çok farklı fotoğraflar çekme imkanı da olur kişi kendi makinası ile çeker ise. Aslında bugün fotoğraf makinası olmayan yok gibidir. Düğüne gelen veya belirlediğiniz 2-3 kişiden rica edeceksiniz paso fotoğraf çekecekler. Ayrıca siz de makinanız ile portfolyolardan belirlediğiniz birkaç sahneyi çekeceksiniz. Bence olur ama tabi herkesin bu özel gün için başka beklentileri vardır tabi. Aslında imkan olacak hazır düğün var, gidip modelleri(Gelin-Damat) bulmuşken bir amatör olarak fotoğraflarını çekecektim ! Fena da olmazdı hani. Benim(ki) gibi nicesinin fotoğraf makinası günlerce boş boş evde yatıyor. Bundan güzel fırsat olmazdı. Bir facebook etkinliği açacaksın "Ücretsiz gelin-dağmat fotoğraf çekimi" diye gelen gelsin hem hevsli fotoğrafçılar deneyim kazansın, hem de sizin seçip-beğeneceğiniz bir sürü fotoğrafınız olsun !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Mayıs 2015; 13:03:16 >

• Düğün fotoğrafcisiyim. Yardimci olabileceğim bir sey varsa mesaj atabilirsiniz

• Benim de tepki gösterdiÄŸim bir konu... Makine parası resmen..

• Benim de tepki gösterdiğim bir konu... Makine parası resmen..

• 750tlye panaromik 1 büyük, yanında 2 tane de kaynana küçük albümleri(resimleri aynı)
    çekilen fotoğrafların tamamını usbye vericek.

Bu saat takıntısı hala devam ediyor ama 2 saat , 3 saat ne kadar sürcek v.s.
    İşin kalitesi güzel olsun memnun olsun parası ona göre ayarlanır . direkt süreden kısmak çok kötü bir satış stratejisi
  • Düğün fotoğrafçılığı donanım olsun, photoshop olsun bilgi ve tecrübe gerektiren bir konu...Öyle makina alayım ben çekeyim diyebileceğiniz bir konu değil...1000-1500 TL fazla değil, az bile...Eğer gerçekten bu işi hakkıyla yapan biriyle anlaşmışsanız, en az 10-15 bin TL'lik donanım ile gelecek...Full-frame Body, tele lens,prime lens bunlar hep para demek...Siz o kadar para verirken bu donanımları, bilgi ve tecrübeyi de kiralamış oluyorsunuz...

Kaldı ki ortalama bir düğünde 500-600 kare fotoğraf çekilir. Bu fotoğraflar içinden fotoğraf seçimi ve bunların düzenlenmesi bambaşka bir emek ve bilgi gerektirir...Sadece albüm maliyetini çıkarım şu kadar kar yapıyorlar demek gerçekten haksızlık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemort -- 25 Mayıs 2015; 19:29:49 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Bu mantikla arabamizida kendimiz tamir edelim yedek parça 200tl adamlar 500tl ustalik ücreti aliyor,ya da inşaat ustalari günlük 100tlye calisiyor mütehaitler kendileri calissin kara geçerler;)) Profesyonel Dügün fotografçisinin bir fotograf için harcadigi bilgi birikime emek,eğitim ve sanatına para vermek bukadar zorunuza mi gidiyor?

• baskı dahi,l olsa 1000 tl iyi fiyat ama yinede cok abartı rakam degil bence , en dandik 70-200 3000tl lerde olduguna göre normal gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.