Şimdi Ara

DUBAi'den hangisi? Canon EOS 1000D / Fuji S200 EXR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DUBAİ'ye gitmeme çok az zaman kaldı.
    Fazla olmasa fotoğrafçılığa meraklıyım AMA öyle günlerimi, saatlerimi de fotoğrafçlığa ayıramam.
    Doğada olmayı, gezileri, doğa ve manzara fotoğraflamayı severim. Bu açıdan optik zoom önemli.

DİYELİM Kİ; gözü karartıp bütçeyi 550$ düzeyine yükselttim.
    Yaklaşık aynı fiyatlarda (arada en fazla 50$ fark olacak şekilde) bulursam:
    DSRL-Like: FUJIFILM S200EXR mi alınmalı,
    YOKSA
    DSRL: CANON EOS 1000D (Rebel XS) + 18-55mm EF-S lens mi alınmalı?
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ESKİ MESAJ
    Merhaba,
    Haftaya 2 günlük kısa bir iş gezisi için DUBAi'ye gidiyorum. ASLINDA elektroniğe merakım giderek azaldı AMA 4 yıldır çok severek beğenerek kullandığım CANON S1 IS 3,2MP 10X optik zoom dijital foroğraf makinem arızalandı. Yaptırmak için ERKAYALAR Servis'e gönderemedim henüz. "YA ONARILAMAZSA" endişesi taşıdığımdan ve hazır DUBAi'ye de gidiyorken, optik zoom'u yüksek, çok basit veya profesyonel olmayan, (elimdeki CANON S1 IS gibi) orta halli bir dijital fotoğraf makinesi almak düşüncesindeyim. BÜTÇE olarak maksimum 330$, yani yaklaşık 500TL civarında bir makine düşünüyorum. Hangi marka/model makineyi önerir siniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 18 Kasım 2009; 7:55:17 >

• Hocam oraya gitmişken Sony Hx1 alın derim. Alternatif olarak Canon Sx20 de düşünebilirsiniz. Yine Panasonic Fz38 de düşünebilecek modeller arasında...
    Kompakt olarak düşünürseniz ve bulursanız Fujifilm F30 alın derim.v
  • Fujifilm F70EXR

yada

Fujifilm S200EXR
  • Sugarboy ve NovariX, hızlı cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkürler.
    CANON SX1 veya SX10 için ne dersiniz? Fiyatları ayırabileceğim bütçenin üzerinde AMA yine de bilenlere danışmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Kasım 2009; 17:22:28 >
  • Sx10 dan memnun olmayan kişileri gördüm. Kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim ama ikinci el kısmında Sx10 satan bir ark. var sonuçlardan memnun kalmadığı için satıyor. Tabi bu makinelerin arasında dağlar gibi farklar yok. Zaten siz de ortalama bir makine arıyorsunuz.
  • Hocam, benim size tavsiye ettiğim 2 makine de sensör boyutları olarak verdiğiniz modellerden daha makul. Dolayısıyla daha net kareler demektir buda. Özellike S200EXR, görüntü kalitesi ve kullanım alanı olarak Canon SX1 ve SX10'dan çok daha iyidir. F70EXR da çok iyi bir sensor kullanıyor.

Fakat belirtmeliyim, F70EXR'ın yurdışı fiyatı yaklaşık 300$ iken, S200EXR'ın 550$ civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 12 Kasım 2009; 17:25:39 >
  • quote:

Tabi bu makinelerin arasında dağlar gibi farklar yok. Zaten siz de ortalama bir makine arıyorsunuz.

KESİNLİKLE ÖYLE! 330$'ı da aşmak istemiyorum açıkçası.
    KEŞKE Canon S1 IS makinem onarılabilse de tepe tepe kullansam. AMA ya onarılamzsa?
    http://www.teknofiyat.com 'daki fiyatlara bakılırsa bütçeme en yakın duran CANON SX120? Bunun kalite-performansı nasıldır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Kasım 2009; 17:32:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi marka/model makineyi önerir siniz?
    sorusuna rağmen canondan başka model sorulmadığı için makina tavsiye edemiyeceğim
    illa canonsa
    Canon PowerShot G11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 12 Kasım 2009; 17:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX
    Özellike S200EXR, görüntü kalitesi ve kullanım alanı olarak Canon SX1 ve SX10'dan çok daha iyidir. F70EXR da çok iyi bir sensor kullanıyor.
    Fakat belirtmeliyim, F70EXR'ın yurdışı fiyatı yaklaşık 300$ iken, S200EXR'ın 550$ civarı.

S200EXR hakikaten güzel duruyor AMA her güzelin bir kusuru vardır. Bununki de bütçemin üzerinde fiyatı olması.
    Fujifilm S1500 için ne dersiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: netün
    Hangi marka/model makineyi önerir siniz?
    sorusuna rağmen canondan başka model sorulmadığı için makina tavsiye edemiyeceğim

Beklentime ve bütçeme uygun her marka/model öneriye açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Kasım 2009; 17:33:46 >

• bütçenize göre ozaman konpak fuji f50.60,
    like'de fiyatı uygun s1500 işinizi görür
    o fiyatlara bulursanız fz28 de olabilir.
  • Şöyle bir bakıyorum da; zamanında Canon S1 IS'in görünüm, kalite, performans ve fiyat özelliklerini barındıran bir kamera pek yok güncel modeller arasında. Bir ara kağıt üzerinde Nikon L100'ü beğenmiştim AMA vizörünün olMAMAsı + sensör boyutları nedeniyle olsa gerek pek tutulmuyor gibi SANIRIM.http://forum.donanimhaber.com/m_33997863/mpage_1/key_//tm.htm#34020062
  • evet o kanuda haklısınız sensör piksel ilişkisi
    sizin canon 3.3 Megapixels, 1/2.7" sensor bu makina bundan iyi piksel bindilmemiş.
    yeni makinalarda onun için konpakta fuji f serisi özel ccd açısından
    Panasonic Lumix DMC-LX3
    yeni likede Fujifilm FinePix S200EXR iyi
    yada ikinci el s6000,6500 ve konpağın kralı f30,31 bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 12 Kasım 2009; 18:16:14 >
  • Tek alternatif F70EXR kalıyor geriye.

Canon G10 da olabilir.
  • Her ne kadar fiyatı bütçemin üzerinde olsa da FUJiFiLM Finepix S200EXR'e kafayı takmış durumdayım.
    DOĞRUSU F70EXR'gibi dümdüz makineleri pek beğenmiyorum. Makine dediğin avucu doldurmalı, avuca oturmalı
    CANON SX120 için ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Kasım 2009; 18:46:22 >
  • o da avuca oturmaz.
    f35/38 den naber
  • F35/38 nedir? Panasonic mi, FujiFilm mi?
  • Panasonic.
  • FUJIFILM S200EXR, CANON SX20, SX10, SX120 veya FUJIFILM S1500 öne çıkan modeller şu an için.
  • Panasonic Fz serisi

quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

F35/38 nedir? Panasonic mi, FujiFilm mi?
  • NiKON'un beklentime ve bütçeme uygun bir makinesi yok mu ACABA?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.