Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
100.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dumenb

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

@sinanunsal05

İmkan varsa 15-85 alın.

Yalnız mimar adam için geniş açı biraz sıkıntı olabilir. çektikleri fotoların uzun, basık veya eğik çıkması konusunda. Distortion u düşünerek karar vermek lazım bu konuda.

Ayrıca niye piyasada 50-200 bulamıyorum ben. satsın birisi artık bıkmadı mı arkadaş kullanmaktan

nikon 55-200 degilmi ?

canon fotograf gorunce profilinizde sorayim dedim belki yanlislikla yazmisinizdir diye . 55-250 var bende de . ama sanirim nikoncusunuz

ikiside değil Pentax kullanıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

@sinanunsal05

İmkan varsa 15-85 alın.

Yalnız mimar adam için geniş açı biraz sıkıntı olabilir. çektikleri fotoların uzun, basık veya eğik çıkması konusunda. Distortion u düşünerek karar vermek lazım bu konuda.

Ayrıca niye piyasada 50-200 bulamıyorum ben. satsın birisi artık bıkmadı mı arkadaş kullanmaktan

nikon 55-200 degilmi ?

canon fotograf gorunce profilinizde sorayim dedim belki yanlislikla yazmisinizdir diye . 55-250 var bende de . ama sanirim nikoncusunuz

ikiside değil Pentax kullanıyorum

pende pentaxciyim kardesim k20d 18-55 al2 var, ihsallah k-7 ye degistircem bakalim , yolum duserse 55-300 ler icin fiyat alacagim sizin icin (japonyada yasiyorum)

sende ne vardi model , degistirmek istersen yardimci olabilrim

• k-x var şuan. değiştirmek gibi bir niyetim yok. en azından şimdilik. maddi olarak pek elverişli durumda değilim.
  • Bu tavsiye ortaya:

Nikon D80 eski ama işe yarar bir dslr. Teknosa'da 18-135 lens ile 800 TL'ye satılıyor, 50 TL hediye çeki de cabası. Yalnız mağazada satılıyor, gidip mağazadan almanız gerekiyor.

http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135171207/nikon_d80_dijital_fotograf_makinesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Bu tavsiye ortaya:

Nikon D80 eski ama işe yarar bir dslr. Teknosa'da 18-135 lens ile 800 TL'ye satılıyor, 50 TL hediye çeki de cabası. Yalnız mağazada satılıyor, gidip mağazadan almanız gerekiyor.

http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135171207/nikon_d80_dijital_fotograf_makinesi

onlar teknosanın yeni reklam kampanyası , öyle bi cihaz yok aslında hiçbir mağzada satılmadığı için reklam yapma amaçlı fiyatını düşük yazıyorlar bunu biçok üründe ögrebilirsin

• istanbulbilişimcilik oynuyorlar yani. o zaman biz de alışverişi tamamen keseriz, olur biter.
  • Pentax’tan aynasız APS-C kamera K-01

APS-C algılayıcı
    16 MP çözünürlük
    ISO 100-25600
    1080P çekim
    1/4000 perde hızı
    3 inç 921.000 nokta LCD
    6 fps çekim hızı
    Focus Peaking
    Aluminyum gövde
    Algılayıcı kaydırmalı titreşim engelleme sistemi
    Pentax KAF2 lens formatı
    561 gr (pil dahil)
    122 x 79 x 58 mm
    40 mm f/2.8 pancak lens tercihi
    kaynak:
    http://www.bascek.com/12927/pentaxtan-aynasiz-aps-c-kamera-k-01/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 3 Şubat 2012; 11:23:47 >

• Arkadaşlar şu anda elimde nikon d5100 makina var
    ve üstünde 18-55 standart kit var

Ben 70-300 bir Zoom lens istiyorum bunun için araştırma yaptım ve şu 3 ü arasında kaldım

1. Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro = 516 - 568 tl arasında (sıfır)
    2. Nikon AF 70-300mm f 4-5.6G = 229 - 250 tl arasında (sıfır)
    3. Nikon AF-S DX 55-200mm f/4-5.6 VR IF ED = 600-650 tl arası (sıfır)

sizce fiyat ve özeliğe oranla hangisini almalıyım yada başka bir tavsiyeniz varmı ?
  • Bu modeller arasında en iyi fiyat-performans'a 55-200 VR sahip ancak fiyat çok fazla geldi bana.2.el 250-300 arası satanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

Pentax’tan aynasız APS-C kamera K-01

APS-C algılayıcı
    16 MP çözünürlük
    ISO 100-25600
    1080P çekim
    1/4000 perde hızı
    3 inç 921.000 nokta LCD
    6 fps çekim hızı
    Focus Peaking
    Aluminyum gövde
    Algılayıcı kaydırmalı titreşim engelleme sistemi
    Pentax KAF2 lens formatı
    561 gr (pil dahil)
    122 x 79 x 58 mm
    40 mm f/2.8 pancak lens tercihi
    kaynak:
    http://www.bascek.com/12927/pentaxtan-aynasiz-aps-c-kamera-k-01/

paylasim icin tesekkurler , cok populer oldu bu aynasizlar , pentaxda takip ediyor , canon beklemede sanirim

yakinda cikar japonyada pentax in satisi

pentax yine renklerini konusturuyor

• quote:

k-x var şuan. değiştirmek gibi bir niyetim yok. en azından şimdilik. maddi olarak pek elverişli durumda değilim.

hayirlisi olsun k-x yeterde artar bile miss gibi makina
  • quote:

quote:

k-x var şuan. değiştirmek gibi bir niyetim yok. en azından şimdilik. maddi olarak pek elverişli durumda değilim.

Makineye lafım yok. birde af noktasını gösterse, birazdaha büyük olsa şukela olacak. o da zaten k5 oluyor

• quote:

quote:

quote:

Makineye lafım yok. birde af noktasını gösterse, birazdaha büyük olsa şukela olacak. o da zaten k5 oluyor

senin oglani bugun aldim (k-5 18-55 kit) yanimda duruyo kuzucuk , arkamdada 550d var :D

bi ogretmen abimize aldim , ilerde ihsallah senin de k-5 in olur , en azindan k-7 yakisir

• Valla yakışır yakışmaz bilmiyorum ama para olsa acımam alırım k5 i
  • İyi günler. Ben D3000 ile D3100 arasında kalmıştım. Şimdi de Canon 1100 almayı düşünüyorum. Bu makinenin diğerlerinin özellliklerine göre bariz farkı var mıdır?
    Yeni bir kullanıcı olarak rahat kullanabilir miyim Canon?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LadyMacbeth35 -- 3 Şubat 2012; 16:56:43 >
  • quote:

quote:

@sinanunsal05

İmkan varsa 15-85 alın.

distortion, yani bozulma tüm makina ve lenslerde oluyor mu ? özellikle tercih edebileceğim bir marka ve lens önerir misiniz bina çekimi yapacak mimarlara ?
    2000 tl limitim var

• Pentax larda distortion engelleme var ama ne kadar başarılı açıkcası bilmiyorum. Bildiğim ( bir fotoğraf sitesinde birisi söylemişti) bu iş için objektifler var ama pahalıdır diye tahmin ediyorum. Genelde 20 mm ve üstünü tavsiye ediyorlar. Zaten objektiflerde arama yaparsanız mimari çekimlere uygundur diye yazıyor. İsterseniz bir kit lens ile çekim yapıp deneyin. Gözünüzle görüp ona göre devam edin yolunuza. geniş açı fotolarda ne yaparsanız yapın eğim oluyor çünkü. Bu da bir yapının doğru görüntüsünü alamamanız demektir.
  • @Piêr Dé Sans

Hocam bu PS yada Lightroom'da olan Lens Correction bu lensler üzerinde işe yaramaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanunsal05

quote:

quote:

@sinanunsal05

İmkan varsa 15-85 alın.

distortion, yani bozulma tüm makina ve lenslerde oluyor mu ? özellikle tercih edebileceğim bir marka ve lens önerir misiniz bina çekimi yapacak mimarlara ?
    2000 tl limitim var

Canon'un TS-E lensleri var bu is icin. Lensin k.cini-basini oynatarak geometrik bozulmalari en aza indirebiliyorsun. Su anda TS-E olarak 17mm f4, 24mm f2.8, 45mm f2.8 ve 90mm f2.8 var piyasada. Ben 45mm kullaniyorum. Turkiye'deki fiyatlarini bilemiyorum, pek ucuz degil bu aletler. Benzer lenslerden Nikon'da da var ama asiri pahali nedense. En ucuz govdeyi alip (450D, 500D, 550D vs..) bu lenslerden bir tane alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LadyMacbeth35

İyi günler. Ben D3000 ile D3100 arasında kalmıştım. Şimdi de Canon 1100 almayı düşünüyorum. Bu makinenin diğerlerinin özellliklerine göre bariz farkı var mıdır?
    Yeni bir kullanıcı olarak rahat kullanabilir miyim Canon?

Nikon D3100 ile Canon 1100D benzer makineler.İçinize hangisi siniyorsa onu satın alın
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.