Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olympus E-PL3 (M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm Lens) almaya karar verdim.
    Dur onu sakın alma! Şunu al diyecek yoksa sipariş vereceğim.
    Birde zoom yapabilmek için bu cihaza lens önerir misiniz?undefined
    @Sh@rKs-PoWeR
    @Piêr Dé Sans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 19 Nisan 2014; 2:51:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Olympus E-PL3 (M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm Lens) almaya karar verdim.
    @Sh@rKs-PoWeR
    @Piêr Dé Sans

Onun çift lensli kiti var. Alabilirseniz,http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8878 - 999 TL'ye 14-42+40-150 toplamda 999 TL'ye geliyor ama 700 TL'ye gövde+14-42 olduğuna göre 300 TL.'ye 40-150'yi ayrıca haricen alamazsınız. Ben uzun süredir PL3 kullanıyorum. Eğer sınırı zorlayıp alabilir iseniz PM2'nin sensörü çok daha başarılı. PM2'yi alırdım ben şu saatten sonra ama tabi aşıyor ise...

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

@Sh@rKs-PoWeR
    @Piêr Dé Sans

Onun çift lensli kiti var. Alabilirseniz,http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8878 - 999 TL'ye 14-42+40-150 toplamda 999 TL'ye geliyor ama 700 TL'ye gövde+14-42 olduğuna göre 300 TL.'ye 40-150'yi ayrıca haricen alamazsınız. Ben uzun süredir PL3 kullanıyorum. Eğer sınırı zorlayıp alabilir iseniz PM2'nin sensörü çok daha başarılı. PM2'yi alırdım ben şu saatten sonra ama tabi aşıyor ise...

Hocam 40-150mm 1:4.0-5.6 R lensle kac kat zoom yapilabilir? Birde icinden standart cikan lens kac kat zoom lu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 19 Nisan 2014; 16:27:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

@Sh@rKs-PoWeR
    @Piêr Dé Sans

Onun çift lensli kiti var. Alabilirseniz,
    www.fotozeynep.com.tr
    Foto Zeynep Online Al��veri� | - - -
    https://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8878
    - 999 TL'ye 14-42+40-150 toplamda 999 TL'ye geliyor ama 700 TL'ye gövde+14-42 olduğuna göre 300 TL.'ye 40-150'yi ayrıca haricen alamazsınız. Ben uzun süredir PL3 kullanıyorum. Eğer sınırı zorlayıp alabilir iseniz PM2'nin sensörü çok daha başarılı. PM2'yi alırdım ben şu saatten sonra ama tabi aşıyor ise...

Hocam 40-150mm 1:4.0-5.6 R lensle kac kat zoom yapilabilir? Birde icinden standart cikan lens kac kat zoom lu?

Her ikisi de 3x zuma denk bir zum yapıyor yaklaşık olarak... diye biliyorum. x zum ile olayı kıyaslamak çok da doğru değil ama sensör büyüdükçe yüksek zumlara çıkacak lens üretimi zorlaşıyor, bu da daha pahalı lensler demek oluyor. m43 sistemde crop faktör denilen bir olay var ki o da 35mm. denginin x2 katına denk geliyor. Bu lensin 35mm. dengi 40x2=80mm - 150x2= 300mm. dir. Misal bu çok kullanılan APS-C sensörlü giriş-orta seviye d-slr'lardaki 50-250 mm. lense denktir diyebiliriz sanırım. Eğer daha öte, Ay falan fotosu çekecek iseniz 40-150mm. yeterli olmuyor. Kullandım, biliyorum Ay için 70-300, yani 150-600mm. lens uygun olur. 40-150 orta mesafe kuş, sincap vs. çekimi için çok ideal.
    -
    Benim 40-150 ile çektiğim bazı fotolar

-
    Moon - Ay - 2013 by Ciddi Biri, on Flickr
    -
    Bu da Vivitar 75-205mm mekanik lens (150 TL.) + PL3 ile çektiğim Ay fotosu

Ay - Moon by Ciddi Biri, on Flickr

Yani sabit bir şeyler için, tripod ile kullanabilecekseniz hele mekanik lens de en ucuz şekilde iş görebiliyor !.. Tabi 205mm. bile çok da yakınlaştırmıyor :) 300mm.'lik bir lens olmalı yani. Tecrübe edebildiğim kadarı ile böyle düşünüyorum. Bu Ay fotolarında makul oranda megapixelin el verdiği ve objenin pixel pixel görünmeyeceği ölçüde kesme işlemi yaparak bu görüntüye ulaştım. Biraz daha crop da yapılabilir aslında , şöyle...

Ay - Moon by Ciddi Biri, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2014; 16:47:05 >

• arkadaşlar,hepinize merhaba.benimde bir sorum var,yardımcı olmanızı istiyorum bu konuda..3 ay kadar önce eşime fujifilm x-pro1 aldık,halende kullanılıyor ,ama alete daha iyi tutulabilsin diye metal grip ve hand strap denilen şeylerdende aldık.ben hala memnun degilim makinenin tutulma şeklinden..kendimede bir fotograf makinesi almayı düşünüyorum ve teknolojik üstünlük,imaj kalitesi yanında rahat kullanımıda göz önüne almayı düşünüyorum(hem ele oturması,hem tutulabilmesi,hemde rahat taşınabilmesi açısından nisbeten hafif olması....gibi özellikler)..aklımda canon 650d ve 18-135 lens vardı,nikon 7000 yada 7100yide düşünürken fazla fiyatlı gibi gözüktü.sonra araştırırken aklıma sony a77 ve 65 de girdi ama halen kararsızım.şimdi sorum ve sorunum şu canon 650d mi,60d mi,sony slt a77 mi??hangisi gözünüzde daha öne çıkıyor??şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut_har -- 21 Nisan 2014; 4:19:50 >
  • Selam beyler , Olympus e-m10 Türkiyeye ne zaman geliyor ?? forumda konusunu bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut_har

arkadaşlar,hepinize merhaba.benimde bir sorum var,yardımcı olmanızı istiyorum bu konuda..3 ay kadar önce eşime fujifilm x-pro1 aldık,halende kullanılıyor ,ama alete daha iyi tutulabilsin diye metal grip ve hand strap denilen şeylerdende aldık.ben hala memnun degilim makinenin tutulma şeklinden..kendimede bir fotograf makinesi almayı düşünüyorum ve teknolojik üstünlük,imaj kalitesi yanında rahat kullanımıda göz önüne almayı düşünüyorum(hem ele oturması,hem tutulabilmesi,hemde rahat taşınabilmesi açısından nisbeten hafif olması....gibi özellikler)..aklımda canon 650d ve 18-135 lens vardı,nikon 7000 yada 7100yide düşünürken fazla fiyatlı gibi gözüktü.sonra araştırırken aklıma sony a77 ve 65 de girdi ama halen kararsızım.şimdi sorum ve sorunum şu canon 650d mi,60d mi,sony slt a77 mi??hangisi gözünüzde daha öne çıkıyor??şimdiden teşekkür ederim...

bana sorarsanız ben 60D derim.

İmaj kalitesi, gövdesi, lens çeşitliliği ve aksesuar çeşitliliği yüzünden bu üçü arasından 60 D yi seçerim. A77 kullanan arkadaşlarda var. Gayet de memnunlar ama Sony nin imajı fotoğraf konusunda bende pek iyi değil. Özellikle lens azlığı ve fiyatlarının yüksekliği, aksesuar bulurken çekilen sıkıntı gibi.

He şu an pentax da yaşamıyor muyum aynı şeyi evet yaşıyorum.

• vector x-31 kullanıcısına yanıt
    mayıs ayı içerisinde geliyor.
  • Samsung NX300 almayı düşünüyorum.
    Normal günlük çekimlerin haricinde arada doğa manzara resimleri de çekeceğim.

18-55mm Lens ve 50-200mm Lens kit olarak beraber işimi görürmü sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Samsung NX300 almayı düşünüyorum.
    Normal günlük çekimlerin haricinde arada doğa manzara resimleri de çekeceğim.

18-55mm Lens ve 50-200mm Lens kit olarak beraber işimi görürmü sizce?

tavsiye etmem...
  • Arkadaşlar f-p dslr önerirmisiniz.. Limitim 1000 tl. yani ekpmalnarla birlikte 1.5 u aşmasını istemiyorum. Ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aynal

Arkadaşlar f-p dslr önerirmisiniz.. Limitim 1000 tl. yani ekpmalnarla birlikte 1.5 u aşmasını istemiyorum. Ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.

nikon d3100 + 18-55vr veya canon 1100d + 18-55 ıs II...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Arkadaşlar f-p dslr önerirmisiniz.. Limitim 1000 tl. yani ekpmalnarla birlikte 1.5 u aşmasını istemiyorum. Ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.

Çok teşekkür ederim. İkiside istediğim fiyata uygun parçalar. Yalnız ikinci el de alabilirim. Garanti takıntım da yok. 600d yi 1000 tl civarına getirebileceğimi düşünüyorum. Sizce 600d almalı mıyım? yoksa daha iyi bir model bulabilirmiyiz 2.el olarak. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aynal -- 11 Mayıs 2014; 2:28:14 >
  • quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim. İkiside istediğim fiyata uygun parçalar. Yalnız ikinci el de alabilirim. Garanti takıntım da yok. 600d yi 1000 tl civarına getirebileceğimi düşünüyorum. Sizce 600d almalı mıyım? yoksa daha iyi bir model bulabilirmiyiz 2.el olarak. teşekkürler.

2. el alınacaksa;
    asgari modeller:
    canon 650d,
    nikon için d5100...

• quote:

quote:

quote:

quote:

2. el alınacaksa;
    asgari modeller:
    canon 650d,
    nikon için d5100...

Nikon gövdesinde af motoru eksiği olduğundan lenslere fazla para verme sıkıntısı var. Canon 650d yi almakta karar kıldım. Bir hafta içinde almayı düşünüyorum. Teşekkürler yardımınız için.

• Fotografçılıktan çok anılarımı karelemek için uygun fiyatlı bir makina arıyorum. Fiyat olarak 500 tl civarlarında, video çekim kalitesinin önemi olmayıp hareketli iken bile net fotolar çeken bir makine arıyorum. Hatta hareketi geçtim elim titredi diye bulanık çekmesin ya da bulanık çekmek için can atmasın yeter. Samsung galay s2 nin bile kamerasından memnunum ama daha iyi bir kalite istiyorum. Ayrıca dış görünüş ve ebatı benim için önemli. 1.80 boyunda bir adam uygun orta boylarda bir şey arıyorum. Ne önerirsiniz?
  • 200 Daha verebilirim derseniz 0 olympus e pl3 yok veremem derseniz hayyam a uğrayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suggestions

mayıs ayı içerisinde geliyor.

Teşekkürler istediğim cihaz gelmiş daha iyi bir fiyattan alabilirmiyiz ??

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suggestions -- 21 Mayıs 2014; 22:28:42 >

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.