Şimdi Ara

DSG uzun ömürlü bir şanzıman değil mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben sürekli araba alıp satan biri değilim. Ve şu anda otomatik bir vites araba alıp en az 7-8 sene kullanma niyetindeyim. Manuel kesinlikle düşünmüyorum.

VW gerek iç kalite gerekse performans anlamında hoşuma gidyior. Bu arada model olarak VW grubundan Golf 1.4 TSI düşünüyorum.

Fakat kafamı karıştıran nokta DSG. DSG hakkında okuduklarım/duyduklarım pek olumlu yönde değil. Özellikle:

Arızalarının çok pahalıya mal olacağı,
    Sadece 2 sene garantisinin olmasının DSG için büyük handikap olduğu,
    Uzun vadeli kullanıma uygun olmadığı yönünde yorumlara rastladım.

Sonuç olarak DSG'yi performans olarak değil de uzun süreli kullanım ve arıza hususunda değerlendirebilirseniz memnun olurum.

Teşekkürler.

• Ben de 1.4 tsi dsg kullanicisi olarak arabayi almadan once cekincelerim vardi ama aldiktan sonra gordum ki riskleri barindirsa da cok guzel bir sanzuman performansi da guzel. Sunu da ekleyeyim bu konuda birkac sikayete tanik oldum. Servise bakim yaptirmasa daha dsg arabanin sıkıntısı servis tarafindan masrafin %10u verilerek halledildigine tanik oldum. Bu noktada vw kullanicisina sıkıntı yaratmiyor. Yani bu gune kadar hic 6000-7000 verip tamir ettiren görmedim. Size tavsiyem bakimlarinizi serbiste yaptirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac senedir kullanıyorsunuz bicam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theasus kullanıcısına yanıt
    Hocam çok yakın arkadaşıma 2012 yılında Vw Polo aldırdım ve şuan aracı 45.000 km'de ve sorunsuz. Sadece bakıma götürdüğünde ücretsiz bişeyini değiştirmişler sanırım oda yağ mı neymiş. Sonra 2014'te eniştemin yakın arkadaşı Golf aldı. Aracı 30.000 yada 25.000km arasında o da sorunsuz. Yüksek ihtimal sıkıntısız binersiniz. Bu yüzden fazla düşünmeden alın bence:) Eğer sıfır alacaksanız hatta hiç düşünmeyin çünkü artık 2016 model araçlarda ki şanzımanlar daha da iyidir eskilere göre:) Sonuçta arge kısmında ki adamlara Almanlar yatmaları için para verirler mi sanıyorsunuz? Ümüğünü sıkarlar valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.