Şimdi Ara

Driver ile GPU yu kasıtlı yavaşlatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkasaalar 780 ti yim var ve önceden yag gibi akan farcry 4 de son driver ile fps düşüşleri yaşadım

Yabanci sitelerde gpu firmalarının driverlar ile gpu lari kasitli olarak yavaslattiklari ve sizi yeni kart almya ittiklerinden bahsediliyor.
    Varmi böyle birşey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef var böyle bir durum. Her firma bunu yapıyor. En iyi performans aldığınız driver a dönün ve o driver setup ını saklayın.

• Evet var denebilir bazı sürücüler hazırlanırken eski nesil kartlar göz ardı edilir Nvidia yeni serideki sorunlara çözüm bulurken veya performans artırımına giderken bazen eskli nesili göz ardı eder Forumlarından gelen feedback doğrultusunda düzenlemelere gider bu yüzden en yeni sürücü her zaman en iyi sürücü değildir.

Kasıt olarak bakarsan da tam yeni nesil çıkarken gelen sürücüler örnek gösterilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Ekim 2015; 16:09:17 >
  • Onu yeni oyunlarda pek yapmazlar. Çünkü göz önünde olur. Ama bir de eski kartlar gittikçe daha az sürücü desteği görür. Kepler'de öyle oldu mesela. Hd6000'de de oldu. Hatta Kepler'de direk performansın geriye gitmesi söz konusuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Ekim 2015; 16:13:49 >
  • Firmalar sürücü ile kartı bile yakıyor yeni ürün satsın diye. Bunu mu yapmayacak. Yeni seri çıkana kadar dayısın sonra ayı yerine koyuyor.
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Valla uzun vadede konsol isi daha hesaplo ozaman.
    Hazir ps4 varken birdaha pc ye para harcamam gittiği yere kadar oynarik..

• Oyun amaçlı bilgisayar toplamak bence mantıksız. Oyun için ps veya xbox alacaksınız ve keyfinize bakacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guru3d de muhabbeti dönüyor, 355.xx sonrası driverlarda nvidia maxwell için driver optimizasyonlarını üst seviye tutarken, kepler kartlarının performansını aşağı çekmiş. fakat hatırlıyorumda birkaç driver sonra Kepler performance fix gelmişti yine nvidiadan ama komiktirki son driverlarda bunu yine kaldırmışlar
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Maxwell öncesi son sürücüyü deneyin.340.52'den önceki ilk sürücü neyse o... Tabii Windows 10 kullanıyorsanız biraz da eliniz mahkum...

Edit:Araştırdım.v337.88 nolu sürücü işinizi görmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 30 Ekim 2015; 3:48:30 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Cok saolun gider gitmez kurarim.

Sorum su eski driveer kullansam guncelleme yapmadan.
    Herhangi bir sorun yasarmjym?
    Hani genel olarak pc de.

Valla ben baya 1 zamandır kepler için nvidianın optimizasyonunu düzeltiği driver'ı kullanıyorum herhangi 1 oyunda yada yazılımda sıkıntısı yok.

353.06

Muhtemelen bundan sonraki 1~2 driverda'da sıkıntı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Hani genel olarak pc de.

Hepsi hikaye hocam.Son sürücüymüş,bilmem X'i düzeltmişler falan laf...Çoğunlukla sli profililleri ve sli hataları üzerinde çalışıyorlar.Bir de Gsync...GTA5 ready diye çıkarılan yada Witcher 3 ready diye çıkarılan sürücüler vardı.Mavi ekran yedirtip duruyordu bana GTX970 ile.Eski sürücüye döndüm hepsini sorunsuz kullandım.Hairworks,Gameworks vs... son sürücülerle geldi falan tarzı yazılar da vardı.Onlar da yalan.Daha eski sürücülerle ve hairworks yokkenki sürücülerle gayet sorunsuz bir şekilde hairworks/gameworks oyunlarını aynı fps ile oynamıştım.Sadece Witcher 3'te biraz gariplik oluyordu zaman zaman.Yani aşırı eski olmadığı müddetçe her sürücüyü kullanabilirsiniz.Bu sürücü kurma işine anakartın bios güncellemesine benzetiyorum artık." Sorunsuz çalıştığı müddetçe güncellenmemesi gerekiyor" diye düşünmeye başladım artık.337.88'i denedikten sonra geri dönüş yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 30 Ekim 2015; 10:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

Hani genel olarak pc de.

Hepsi hikaye hocam.Son sürücüymüş,bilmem X'i düzeltmişler falan laf...Çoğunlukla sli profililleri ve sli hataları üzerinde çalışıyorlar.Bir de Gsync...GTA5 ready diye çıkarılan yada Witcher 3 ready diye çıkarılan sürücüler vardı.Mavi ekran yedirtip duruyordu bana GTX970 ile.Eski sürücüye döndüm hepsini sorunsuz kullandım.Hairworks,Gameworks vs... son sürücülerle geldi falan tarzı yazılar da vardı.Onlar da yalan.Daha eski sürücülerle ve hairworks yokkenki sürücülerle gayet sorunsuz bir şekilde hairworks/gameworks oyunlarını aynı fps ile oynamıştım.Sadece Witcher 3'te biraz gariplik oluyordu zaman zaman.Yani aşırı eski olmadığı müddetçe her sürücüyü kullanabilirsiniz.Bu sürücü kurma işine anakartın bios güncellemesine benzetiyorum artık." Sorunsuz çalıştığı müddetçe güncellenmemesi gerekiyor" diye düşünmeye başladım artık.337.88'i denedikten sonra geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Hocam şu an GTX970 için (347.52 hariç) önerebileceğiniz stabil driver nedir, siz neyi kullanıyorsunuz? 347.52'yi de sizden görüp kurmuştum ama ufak tefek sorunlar var bir taze kan getirmek için güncellesem mi diyorum? Yani son driverlar nasıl hangisi yüklenebilir, stabiller mi?

• Rollerbob kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımın pcsinde 358.50 ile hiçbir sorun yaşamadık şu ana kadar.
  • Ülkedeki bitmek bilmeyen dolar yükselişi, yüksek kdv, yüksek kar peşinde koşan firmalar yüzünden bende artık donanım alma işine sıcak bakmıyorum. misal şu 860k, g3258 gibi giriş seviyesi işlemciler bile 200-300 lira arası fiyatlardan satılıyor ülkemizde. Benim nerdeyse 3 yıl önce 400 liraya aldığım fx8350 şimdi olmuş 700 lira e yuh be kardeşim. Tüm dünyada eskiyen ürünlerin fiyatları düşerken bizde yükseliyor bu nasıl kafadır, nasıl mantıktır, nasıl adalettir.
  • Asus VN247H aldim 1 sene evel.
    477 tl idi.
    Suan 700 olmuş.
    Anakart 550 idi 650 lere dayanmis.

Valla benim gibi bir pc tutkununu da konsolcu ettiler edecekler.
    Sadece ozel oyunlar icin ps4 aldim ama hem pc deki driver sıkıntilari
    Hemde oyun sıkıntıları d
    Soguttu beni.

Örnek Batman Arkham Knight bekledim bekledim yine bi b..a benzemedi.
    Gitti. Ps4 unu aldm 80 e.

bu durum gerçek bizim ülkemizde açıklanmıyor veya gizleniyor çoğu kişide bilmiyor bu gidişle pc oyun işin sıkıntılı olmaya başladı artık bütçe olarakta aldı başını gidiyor

ps4 alıp keyfimize bakıcaz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Ülkedeki bitmek bilmeyen dolar yükselişi, yüksek kdv, yüksek kar peşinde koşan firmalar yüzünden bende artık donanım alma işine sıcak bakmıyorum. misal şu 860k, g3258 gibi giriş seviyesi işlemciler bile 200-300 lira arası fiyatlardan satılıyor ülkemizde. Benim nerdeyse 3 yıl önce 400 liraya aldığım fx8350 şimdi olmuş 700 lira e yuh be kardeşim. Tüm dünyada eskiyen ürünlerin fiyatları düşerken bizde yükseliyor bu nasıl kafadır, nasıl mantıktır, nasıl adalettir.

aynen öyle ama bu iş artık sağıra müzik çalmaya benziyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.