Şimdi Ara

Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
53
Favori
30.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Özellikle çok açık renk zemin üzerinde siyah ayaklar tüm robotlar için sorun. Macro, Migros ve Carrefour’da kasalarda görmüşsünüzdür, şişeler birbirine çarpmasın diye ince beyaz fileler vardır, onlardan isteyip 10 cm kadar kesip ayaklara bir takın bakalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Peki niye ilk başta saçmalıyor robot? Vurmasını geçtim bari saçmalamasın. Eski robotum roidmi’de hiç böyle sorunlar yoktu. Gitmesini istediğim odaya direkt giderdi. Böyle saçmalamazdı. Siyah ayaklara direkt vurmazdı.

Ben cihazı komple sildim resetledim ve uygulamayıda kaldırdım hatta haritayıda sildim. 4 gündür sorunsuz çalışıyor. Problem yazılımsal olduğu ortaya çıktı. Hatta teknik destek bana resetlememi söyledi. Şu an sorunsuz canavar gibi çalışıyor. Sizede tavsiyem bu yönde. Benim mesajıma cevap yazdığınız için bilgi vermek istedim. Ayrıca cihaz temizlik döngüleri arttıkça daha kıfayetli çalışıyor bilginize.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben zaman zaman söylüyorum, yeni nesil robotların ortamı öğrenip tam performansta çalışması için 2-3 hafta düzenli olarak temizlik yapması gerekiyor ama tüketicileri de anlıyorum, sorun olduğunu zannedip iade süresi geçmeden iade etmek de istiyor olabilirler, dolayısı ile ilk bir kaç hafta belki günde 2-3 kere çalıştırıp bu öğrenme süresini kısatma imkanı da var. Robotlara biraz zaman tanımak lazım... Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü 

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Arkadaşlar merhaba, Mova p50 pro ultra cihazı dün kurdum clean modunda sildi süpürdü harita çıkardı. Bugün salonla mutfağı seçip 2 yeri süpürtmek istediğimde seçmeli oda temizliği başladı diyip istasyondan çıkıyor konumlandırıyor diyor odanın bir kaç farklı köşesine gidip konum bulunamadı yeni temizlik başlayacak harita çıkarılacak diyor. İptal edip tekrar istasyona gönderdim. 2. Seferde de aynısını yaptı. 3. Denemede o iki odaya süpürmeye başladı. Neden böyle yapıyor bilgisi olan var mı? Dreame ile yazılımı falan aynı.

Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü

• burakyalcn kullanıcısına yanıt
    Cihazın haritayı doğru oluşturması için ilk üç temizliği sadece süpürge modunda yapın. Dilerseniz arka arkaya üç defa süpürge modunda çslıştırabilirsiniz. Harita çok yeni olduğu için bu sorunu yaşadığınızı düşünüyorum.

Bugün tümü temizlik seçip süpürttüğümde 3 odayı atladı kafasına göre. Daha sonra odaları ayrıca seçip temizlik yaptırdım. Bu seferde haritada mavi kare gibi işaretlediği yerleri yapmadan temizliği bitirdi. Ama mesela yatak odasında o mavi kareli yeri temizledi. Yani yatağın altları. Fakat oturma odasında koltuk altlarına kafasına göre kuleyi indirip giriyor veya fotoğraftaki gibi girmiyor. Yukarıdaki daki fotoğrafta oturma odası temizlediği yerler. Bu mavi kareleri nasıl kaldıracağız bilen var mı? İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecpt -- 8 Ekim 2025; 14:46:46 >

• emrecpt kullanıcısına yanıt
    Mavi olan alanlar gerçekten alçak alan mı? Yoksa alçak alan olmamasına rağmen öyle mi belirledi?

Mavi alanı elle seçerek haritadan kaldırın, zamanla tekrar girmesi gerektiği alanı bulacaktır, ya da kendiniz gereken alanı alçak alan olarak belirleyin.

• Hicks kullanıcısına yanıt
    Mavi alanlar alçak alan evet. Ama lidarı indirmedende girebileceği fakat güvenlik amaçlı normalde indirdip girdiği alanlar. Yaklaşık 11-12 cm. Tamam kaldırdım o alanları haritayı gümcelledim gereksiz eklediği şeyleri sildim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMMacit -- 9 Ekim 2025; 8:43:6 >
  • Arkadaşlar, Cleangenius modunda önce süpür sonra sil seçeneğinde süpürdükten sonra şarj 35 kalıyor paspasa başlıyor 20 ye düşene kadar paspaslıyor sonra şarja gidiyor dolunca devam ediyor. Bu iki işlem arasında şarj ettirip paspası yarım bırakmasın başladığı gibi bitirsin istiyorum bu mümkün mü bir yolu var mı?

Temizlenecek alanın boyutu nedeniyle bununla karşılaştığınız için öncelikle batarya verimliliğini artırmayı düşünebilirsiniz. Örneğin yan fırça uzatım sıklığını sık ise akıllı ya da gerçek bir verim için doğrudan kapatmayı tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde derin temizlik modu seçiliyiyse cleangeniusta onu kapatabilir veya halılarınız tüketimde etkili ise duruma göre eğer açıklarsa yoğun halı temizleme ve / veya halı güçlü modu kapatabilirsiniz. Ancak bunların işinizi tam anlamıyla görebileceğinden şüpheli olduğum gibi temizlik performansı da düşecektir.

Evi iki parçada temizlemeyi de düşünebilirsiniz. Ancak ben de sizinle aynı durumdayım. Mekanın boyutu ve halılar nedeniyle iki üç odanın paspası sonraya kalıyor. Burada iki çözüm var. Biri cleangeniustan feragat edip aralarına belirli bir saat aralığı koyarak süpürme ve paspaslama planlamak. İkinci ve her zaman olmasa da benim kullandığım ise, telefondan takip ederek süpürmeyi bitirdiği bildirim gelip istasyona yerleşince temizliği durdurmak. Şarjı %50lere gelince temizliği devam ettir diyerek tek seferde paspaslama işini bitirtebilirsiniz.

Başka bir yöntemi olan varsa ve paylaşırsa ben de faydalanmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 9 Ekim 2025; 20:28:20 >

• MMMacit M kullanıcısına yanıt

Ana ekranda sağda harita üzerinde bir kalem işareti var. Ona tıklayıp gelen ekranda oda bölümleme sekmesine tıklarsanız en sağdaki seçenek oda adlarını değiştirmek şeklinde.

Temizliği durdurup yeniden başlatmanız mantıklı geldi bana bende takip edip öyle yapabilirim. Benin aklıma gelen bir yöntemde şu salonda ve yatak odasındaki halı diğerlerine göre bi tık daha kalın önce o odalarda sadece halıları süpürsün, sonra paspası takıp o odalarda kalan parkeleri süpürüp silsin. Diğer ince halı olan odalarda da paspası kaldırarak süpürüp aynı anda silsin. Ama bunu planlı temizlik ekranında falan baya kurcaladım yapamadım yapabilen varsa yada dediğim yöntem oluyor mu onuda bilmiyorum bilen yazarsa sevinirim.

Halıya dönük ayarlar genel ayar, maalesef özelleştirmek mümkün değil bildiğim kadarıyla. Ancak şunu yapmanızda bir sorun yok planlanmış temizlik olarak. Bahsettiğiniz odaları kısayollardan yararlanarak süpürdükten sonra paspasla; kalanları ise süpür ve paspasla olarak ayarlayabilirsiniz. Üstelik cleangenius olarak da yapailirsiniz. İki odayı bu yöntemle planlayıp; daha sonra diğer tüm odaları süpür ve paspasla olarak planlayabilirsiniz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.